Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
gudrun - 23 Czerwca 2009, 20:37
To ja może się wesprę cytatami z podanego wątku:
Adon napisał/a | Jak wy ich wszystkich wyhaczacie, kto jak się nazywa? |
Martva napisał/a | Adon, bierzesz numer z szortami które są wydane pod nazwiskiem, bierzesz stare edycje szortów i porównujesz, to się tylko wydaje skomplikowane |
Widzicie że nie tylko ja czuję się nieco zamieszana. Tutaj trzeba dopasować do siebie: twarz do nicka, nick do prawdziwego imienia i nazwiska (jeżeli to pisarz, poeta, tłumacz, ilustrator itp.,) ORAZ twarz do prawdziwego imienia i nazwiska, bo ja wcale nie wiem jak wygląda np. Anna Brzezińska. Na przykład bardzo się zdziwiłam, że andre nie wygląda tak jak na nicku, mimo że zidentyfikowałam go jako autora.
Witchma - 23 Czerwca 2009, 20:39
gudrun napisał/a | bardzo się zdziwiłam, że andre nie wygląda tak jak na nicku |
gudrun, widocznie nie jesteś kibicem piłkarskim
A tak w ogóle, to czy bez tej wiedzy naprawdę nie można żyć?
Martva - 23 Czerwca 2009, 20:45
gudrun napisał/a | bo ja wcale nie wiem jak wygląda np. Anna Brzezińska |
Ale Google wie
mBiko - 23 Czerwca 2009, 21:18
Martva napisał/a | Chociaż zdjęcia mogą być mylące w pewnych kwestiach |
Witchma napisał/a | A poza tym, zdjęcia KŁAMIĄ |
Niektórzy mają chyba jakieś fotofobie .
gudrun - 23 Czerwca 2009, 21:33
Witchma napisał/a | A tak w ogóle, to czy bez tej wiedzy naprawdę nie można żyć? |
Można.
Ale się nie popełnia głupich błędów jak się już wie?
Fidel-F2 - 24 Czerwca 2009, 05:53
gudrun, a ja jestem Alfą i Omegą
Rafał - 24 Czerwca 2009, 08:00
Kaczyński
ihan - 24 Czerwca 2009, 09:48
Ciekawe pod jakim nickiem ukrywa się na forum bliźniak.
gudrun - 24 Czerwca 2009, 10:02
Fidel-F2 napisał/a | gudrun, a ja jestem Alfą i Omegą |
joooooooooooooooooooooooo!
A tak w ogóle to tak teraz wygląda Dolny śląsk:
Fidel-F2 - 24 Czerwca 2009, 10:06
gudrun, widok z okna?
Rafał - 24 Czerwca 2009, 10:39
gudrun, mieszkasz w Sulistrowiczkach?
To całkiem blisko mnie. Ale już po strachu, jak nie będzie większej ulewy to wszystko zejdzie w niziny, co prawda stoki są nasiąknięte jak gąbka (pora na grzyby!), ale wody w potokach opadają.
gudrun - 24 Czerwca 2009, 10:39
nie ale znam tych ludzi
merula - 24 Czerwca 2009, 11:01
gudrun, a zdjęcia siedzących obok siebie meruli i Fidela jeszcze nie ma, więc nie grozi ci z tej strony zmieszanie
i chyba coponiektórrzy mają właśnie ochotę bywać na forum jednostką osobną, a nie czyjąś parą.
Ozzborn - 24 Czerwca 2009, 11:03
Tomcich napisał/a | Witchma napisał/a | zawsze mogę pomyśleć o rozbudowie firmy i zatrudnieniu pomocy |
Jak mnie zatrudnisz to w ramach pomocy mogę śmieci wynosić. (Oczywiście za godziwą zapłatę) Obrazek |
Chwila, chwila kolejka jest
Rafał - 24 Czerwca 2009, 11:03
Zaczęło właśnie rzucać żabami i to mocno
gudrun - 24 Czerwca 2009, 12:33
Rafał napisał/a | gudrun, mieszkasz w Sulistrowiczkach?
To całkiem blisko mnie. |
Mieszkam we Wrocławiu ale jestem częstym gościem w Sulistrowiczkach. A Świerki Dolne to gdzie?
merula napisał/a | i chyba coponiektórrzy mają właśnie ochotę bywać na forum jednostką osobną, a nie czyjąś parą. |
Cała rozmowa zaczęła się od tego, że avatar Agi i Kruka Siwego sugerował, że są parą Oczywiście fajnie jest czasem wystąpić w innej roli. Ja też to lubię.
Kruk Siwy - 24 Czerwca 2009, 12:38
Z tym rozpoznawaniem to bywa śmiesznie. Na jednej z pierwszych Skof (spotkań warszawskich) proponowałem żeby wprowadzić identyfikatory - ułatwią życie no i będa fajną pamiątką. Niejaka Lokje przez pół wieczoru przekonywała mnie że to całkiem całkowicie zbędne, przecież skoro ona wie kim są wszyscy obecni no to o co chodzi.
Potem, długo potem przyznała że zupełnie nie wiedziała kim jestem. Znaczy że pisarzem, którego coś tam nawet czytała...
Rafał - 24 Czerwca 2009, 12:41
gudrun napisał/a | A Świerki Dolne to gdzie? | O jakieś dwa rzuty kuflem poniżej Świerków Górnych
Potraktuj zresztą nazwę umownie - bliższe i dalsze okolice Eulengebirge
gudrun - 24 Czerwca 2009, 12:41
No właśnie o to chodzi...
Dla mnie kolejny stres - kim jest Kruk Siwy??????
Ale zaraz znajdę, spoko
Witchma - 24 Czerwca 2009, 12:48
gudrun napisał/a | kim jest Kruk Siwy?????? |
Rewelacyjne pytanie, konkurs ogłośmy, Kruk nie bierze udziału
Agi - 24 Czerwca 2009, 12:49
Witchma, gratuluję pomysła
Kruk Siwy - 24 Czerwca 2009, 12:51
Jestem poszkodowany! I tylko dlatego że ja wiem! Nie bawię się tak. (Robi miny i gra na nosie)
Martva - 24 Czerwca 2009, 12:53
W ramach podpowiedzi: nie jest Piotrem W. Cholewą
Kruk Siwy - 24 Czerwca 2009, 12:55
Nikt nie mówł że nie mogę podpowiadać: Nie jestem parą z Martvą albowiem jestem jeszcze cokolwiek żywy.
Agi - 24 Czerwca 2009, 12:55
Jarkiem Musiałem też nie jest.
Witchma - 24 Czerwca 2009, 12:55
Martva, to nie jest konkurs kim nie jest
Według mnie jest czymś w stylu piątego jeźdźca apokalipsy - patrona grabarzy
Kruk Siwy - 24 Czerwca 2009, 12:56
I antykocim symbolem zua!
Witchma - 24 Czerwca 2009, 12:58
Kruku, Ty nie bierzesz udziału w tym konkursie, ale w ramach nagrody pocieszenia podrapię Cię za uszkiem.
Kruk Siwy - 24 Czerwca 2009, 13:05
Mrau!
Adashi - 24 Czerwca 2009, 13:11
gudrun, "Kruk Siwy" to znany w praskim półświatku alias pewnego hodowcy kuców szetlandzkich
|
|
|