Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
dzejes - 17 Kwietnia 2008, 16:37
Ale nosisz dłużej. Podejrzewam, że wcale nie krócej, niż ta modelka ze zdjęcia miała na sobie tę szmateczkę
Więc reakcja Martvej była, delikatnie mówiąc przesadzona. Cóż, tak to bywa, niektórzy świata poza cyckami nie widzą
Martva - 17 Kwietnia 2008, 16:45
| Miria napisał/a | Martva, pozwól, że zacytuję Ciebie. |
E, to nie jest lansowanie wizerunku, nie będę się w nim obfotografowywać na wszystkie strony i zamieszczać zdjęć w sieci To raz, a dwa napisałam wyraźnie 'chyba', bo jednak na randkę trzeba jakoś dojść, a 80-tka zapięta na najciaśniejszą haftkę ląduje mi w połowie biustu po 10 minutach
| Adashi napisał/a | | I to mi się podoba, umiesz przyznać, że to Twoja walka |
Za to wpadam w fobię przed sklepami stacjonarnymi, bo boje się że dostanę furii jak mi zaproponują 80C
| Adashi napisał/a | Nie widać niestety |
Funkcjonalności czy obrazka?
To jest stanik Triumpha, model Doreen, sztandarowy przykład 'namiotu w brudnym beżu' który ta firma poleca 'na większe rozmiary'. Obrzydlistwo jak rzadko. A jeszcze jak sie porówna z taką na przykład Arabellą... No da się zrobić stanik ładny i wygodny, występujący w dużej gamie rozmiarów, szkoda że nie do wszystkich dociera
| Adashi napisał/a | | Estetyka nie zawsze idzie w parze z funkcjonalnością. |
Nie zawsze idzie w parze, ale jednak się nie wyklucza. Przynajmniej w wypadku staników. Estetyczna kobieta w staniku =/=kobieta w zbyt małym staniku
| Adashi napisał/a | szpilki. Są bardzo funkcjonalne? Szalenie Za to są estetyczne |
U mnie by spowodowały powykręcanie kostek i wybicie sobie zębów, to mało estetyczne
| dzejes napisał/a | | Cóż, tak to bywa, niektórzy świata poza cyckami nie widzą |
Cycki są przynajmniej fajne, nie to co piłka nożna
Kasiek - 17 Kwietnia 2008, 16:46
No ja poza moimi to mało. Ale to dlatego, że fajne mam
A jeszcze jak ubiorę nową bluzkę Orsaya, to w ogóle... mogłabym się na własne cycki nią obleczone patrzeć i patrzeć bez opamiętania
Adashi - 17 Kwietnia 2008, 16:49
| Martva napisał/a | | Funkcjonalności czy obrazka? |
Obrazka.
| Martva napisał/a | U mnie by spowodowały powykręcanie kostek i wybicie sobie zębów, to mało estetyczne |
A jeszcze mniej funkcjonalne
| Kasiek napisał/a | | nową bluzkę Orsaya |
Ło matko Mientoto uwielbia tą markę, mnie nie rajcują te mdłe kolory Ale skoro kobietom się podoba...
Krasnola - 17 Kwietnia 2008, 16:49
| Martva napisał/a | dzejes napisał/a:
Cóż, tak to bywa, niektórzy świata poza cyckami nie widzą
Cycki są przynajmniej fajne, nie to co piłka nożna |
Głównie to faceci świata poza cyckami nie widzą...
gorbash - 17 Kwietnia 2008, 16:56
| Cytat | | Głównie to faceci świata poza cyckami nie widzą... |
Zdziwiłabyś się... Jest jeszcze piwo.
Martva - 17 Kwietnia 2008, 17:00
Może to i dobrze...
| Adashi napisał/a | A jeszcze mniej funkcjonalne |
O tak Dlatego nie noszę szpilek. Raz mierzyłam śliczne buty na wysokim słupku i nie mogłam dojść do lustra. Cóż, w moim wypadku byłyby to wyłącznie buty do siedzenia i może leżenia , to tak bez sensu trochę...
| gorbash napisał/a | | Jest jeszcze piwo. |
Wolę cycki od piwa, ale kobiety mają inaczej
Adashi - 17 Kwietnia 2008, 17:05
Znowu pierwszego obrazka nie widać
Dwa następne - faktycznie mało zachęcające.
| Martva napisał/a | Dlatego nie noszę szpilek. Raz mierzyłam śliczne buty na wysokim słupku i nie mogłam dojść do lustra. Cóż, w moim wypadku byłyby to wyłącznie buty do siedzenia i może leżenia , to tak bez sensu trochę... |
Ale kobieta w szpilkach ładnie wygląda i do fotki dałabyś radę zapozować, tak jak ta Azjatka w szmatkach stanikopodobnych niespełniających norm unijno-martvijnych
gorbash - 17 Kwietnia 2008, 17:10
| Cytat | | Wolę cycki od piwa, ale kobiety mają inaczej |
Wiesz, wszystko zależy ile by miało tego piwa i cycków być...
Martva - 17 Kwietnia 2008, 17:20
Nie wiem jakie są proporcje i jak to przeliczać, ale ja ogólnie nie lubię piwa. chociaż powinnam lubić, po przodkach, ale się wyrodziłam najwyraźniej
Anonymous - 17 Kwietnia 2008, 17:31
| Martva napisał/a | | E, to nie jest lansowanie wizerunku, nie będę się w nim obfotografowywać na wszystkie strony i zamieszczać zdjęć w sieci To raz, a dwa napisałam wyraźnie 'chyba', bo jednak na randkę trzeba jakoś dojść, a 80-tka zapięta na najciaśniejszą haftkę ląduje mi w połowie biustu po 10 minutach |
Nie przekonuje mnie zupełnie Twoja argumentacja. Pokazujesz się facetowi, on myśli - wow, tak właśnie powinna wyglądać kobieta w bieliźnie i ma utrwalony negatywny wzorzec. Spustoszenie to samo, najwyzej zasięg mniejszy.
A co do "chyba", to już wykręt zwykły, nie argument. Ściemniasz coś, Martva, niekonsekwentna jesteś.:twisted:
Martva - 17 Kwietnia 2008, 17:34
W sumie masz rację, wrzucę ten stanik na Allegro. Może się ktoś skusi...
Kasiek - 17 Kwietnia 2008, 19:39
wszyscy zamarli w oczekiwaniu na aukcję?
ilcattivo13 - 17 Kwietnia 2008, 19:54
| Kasiek napisał/a | | A co do rąk. Ja mówię o tym, że nawet jak przychodzi po pracy fizycznej to wyczyści ręce i posmaruje kremem. |
żeby mieć zadbane ręce przy codziennej pracy fizycznej, to trzeba by je było w czasie wolnym trzymać w wiadrze z kremem. Zwykłe umycie i posmarowanie kremem nie wystarczy.
A co do chodzenia do kosmetyczki. Jak ktoś chce chodzić, to niech chodzi. Ale co innego jak widzi w telewizji ankietę uliczną, w której kobiety mówią, że kazdy facet powinien korzystać z usług kosmetyczki...
| dzejes napisał/a | | Współczuję Ci, że musisz epatować niechęcią do ogolenia się pod pachą, by podkreślić swą męskość. |
W zamian powiem Ci, że jak chcesz wyglądać jak Azis, to nie będę Ci w tym przeszkadzał. I też broń Boże, nie jestem w tym momencie złośliwy
Jeśli chodzi o higienę pach, to pomimo, że nigdy się tam nie goliłem/depilowałem/strzygłem po kozacku (kto czytał "Cichy Don" to wie o co mi chodzi) nie wychodowałem wszy, grzybicy, świerzbu czy czegoś w tym guście. I włosy pod pachami wcale mi w myciu nie przeszkadzają. I żeby nie było niedomówień, to nie muszę ich suszyć suszarką do włosów.
Chciałbym przeczytać Twoją wypowiedź na ten temat z przyszłości (np. dwadzieścia lat).
I nie wiem kto miał bardziej męski obiad - ja jadłem golonkę z rożna.
| Martva napisał/a | | A kobiety rodzą się gładkie jak pupcia niemowlęcia i tak im zostaje na zawsze. Depilatory, maszynki do golenia, woski, kremy i pianki do depilacji to taka zmyła... |
popraw mnie, ale czy nie jest tak, że jak się włosy często przycina czy goli, to one potem odrastają szybciej i w dodatku grubsze? Przynajmniej tak mnie uczyli na biologii.
| Martva napisał/a | | Ja jestem ciekawa ile kobiet decyduje się na operację np powiększenia piersi dla siebie, ale tak naprawdę dla siebie, a nie dla swojego faceta... |
jak już zaczęłaś ten temat. Najwięcej zabiegów powiększania biustu wykonuje się w Ameryce Południowej (zwłaszcza Brazylia i Argentyna). Kilka lat temu dochodziło nawet do kilkuset tysięcy zabiegów rocznie (nie widziałem danych z ostatnich 3 lat, ale podejrzewam, że się niezbyz zmieniło w tej materii). I to nie źli faceci zmusili te biedne dziewczyny do zabiegu, tylko moda. Bo najwięcej o poprawianiu urody przy pomocy skalpela piszą kobiety "specjalistki" i doradczynie w "babskich" magazynach typu "Vogue" czy insza 'Glazura i Marmur". Czyli tak w sumie, to same sobie ukręciłyście na siebie bicz i nie zwalajcie teraz winy na facetów. To nie oni kreują modę (zwłaszcza, że większość dyktatorów mody woli chłopców , co widać po modelkach prezentujących ich kolekcje).
| Martva napisał/a | | Miałam kiedyś dość mieszane uczucia, ale teraz wiem że to jest bardzo fajna sprawa, mmmm |
wąsy też sobie golisz?
| Martva napisał/a | | Ale może dlatego tak kiepsko jej szło... |
sama sobie odpowiedziałaś
| Miria napisał/a | | A to Ty decydujesz, co w facecie jest najważniejsze dla kobiety? |
Dobra, spytam wprost żeby się upewnić: wolisz mieć męża w stylu Azisa, spędzającego na "pjelęgnacji" swego ciała całe popołudnie i pół wieczora, czy zwyczajnego faceta (z włosami pod pachami) który będzie dbał o Ciebie, rodzinę i dom? Bo jakby nie było, to rozmowa o depilacjach i dbaniu o urodę mężczyzny zaczęła się (mniej więcej) od przykładów byłych facetów i precyzowaniu wyglądu mężczyzny idealnego.
| Miria napisał/a | | Można te włosy po prostu przyciąć, nie? |
to zależy od tego, czy dobrze zapamiętałem lekcje biologii czy nie. I od odpowiedzi na moje pytanie z początku tego posta.
| Miria napisał/a | | Rozumiem, że masz nic przeciwko kobietom z owłosionymi nogami i kępkami włosów wystającymi spod pach? Bo natura je przecież tak stworzyła. |
Odpowiem pytaniem na pytanie: czy przeszkadzoło to ludzkości w przeciągu ostatnich kilku tysięcy lat, czy to dopiero teraz (no, kilkadziesiąt lat temu) moda na depilacje się zaczęła? (mam nadzieję, że Cię nie rozczarowałem, Martva )
To kobiety wymyśliły golenie i depilację swoich nóg i innych części ciała, nie mężczyźni. Więc teraz proszę się na mnie nie wyżywać za coś czego nie zrobiłem. I nikt mi nie wmówi, że depilowanie nóg i rąk sprzyja higienie.
| dzejes napisał/a | | Zastanawia mnie tylko jedno - skoro prawdziwy facet powinien stawiać nie na wygląd, tylko na zaradność i wszystkie te inne cechy wymienione wcześniej - to czy moje podejście, czysto utylitarne nie jest tak naprawdę wypełnieniem tego paradygmatu prawdziwego mężczyzny? |
ja jestem prosty facet po Metodach Ilościowych i Systemach Informacyjnych, a nie po filozofii. Mów do mnie po ludzkiemu
| Kasiek napisał/a | | ...skóra pozbawiona włosów mniej się poci... |
no nie wiem, jak się ogoliłem na łyso, to tego nie zauważyłem. Może trochę szybciej wysycha, ale na pewno nie poci się mniej.
| Krasnola napisał/a | | Głównie to faceci świata poza cyckami nie widzą... |
| gorbash napisał/a | | Zdziwiłabyś się... Jest jeszcze piwo. |
a najlepsze jest to, że piwo raczej pomaga w kontemplacji biustów
| Martva napisał/a | | Wolę cycki od piwa, ale kobiety mają inaczej |
jako kobieta nie widzisz jak bardzo kobiece (coby nie było niedomówień) piersi i piwo są dla zwyczajnego faceta dobrami komplementarnymi
| Kasiek napisał/a | | wszyscy zamarli w oczekiwaniu na aukcję? |
chyba bardziej na moją odpowiedź
W sumie, to Martva powinna postawić mi duuuuże piwo. Bo jak mnie nie ma, to średnia blogowa wynosi niecałą stronę na dzień, a jak się odezwę, to w parę godzin wpada kilka stron
Martva - 17 Kwietnia 2008, 19:54
Strajk na poczcie ma być, chyba się wstrzymam ale zrobię sobie zdjęcia jutro, tak żeby sobie upewnić że to stanik jest ładny, a nie ja w tym staniku.
Swoją drogą we Francji weszła jakaś ustawa która ma zabronić promowania anoreksji i chorobliwej chudości. Widzę pewne analogie z krucjatą stanikową...
I jeszcze, bo przeoczyłam dzejesa:
| dzejes napisał/a | | Gdybym był złośliwym potworem, to skomentowałbym to Szybko stanik zrzucasz |
Nie lubię być ubrana dłużej niż jest to konieczne. Mogłabym teraz ruszyć tyłek, pójść po Narrenturm, o ile go siostra nie zabrała, i wklepać początkowy fragment o Adeli, ale bardzo mi się nie chce. Naga skóra jest fajniejsza i dużo bardziej podatna na bodźce, a ubranie strasznie przeszkadza.
Tylko że niektórzy faceci mają dziwną skłonność do przyklejania się do biustu jak tylko się go odsłoni, i trzymania się go jakby byli noworodkami, a nie dorosłymi facetami. A ja moje piersi uwielbiam, ale punkty erogenne mi się akurat porozłaziły gdzie indziej
ilcattivo13 - 17 Kwietnia 2008, 20:02
| Martva napisał/a | | Swoją drogą we Francji weszła jakaś ustawa która ma zabronić promowania anoreksji i chorobliwej chudości. Widzę pewne analogie z krucjatą stanikową... |
z tego co w tv mówili, to nie tylko we Francji. Ponoć ma to być prawo unijne. Oby jak najszybciej...
| Martva napisał/a | A ja moje piersi uwielbiam, ale punkty erogenne mi się akurat porozłaziły gdzie indziej |
"Gdybym był złośliwym potworem...", że tak sobie zacytuję dzejesa, to napisałbym "naści babo placek" Ale, że we mnie nie ma złośliwości za grosz , to napiszę - "masz problem"
Adashi - 17 Kwietnia 2008, 20:06
| Kasiek napisał/a | | oczywiście, skóra pozbawiona włosów mniej się poci. |
| ilcattivo13 napisał/a | | no nie wiem, jak się ogoliłem na łyso, to tego nie zauważyłem. Może trochę szybciej wysycha, ale na pewno nie poci się mniej. |
Otóż to, to tak jak z tym Beckhamem co wydepilował sobie brwi, a potem jak biegał po boisku to mu pot oczy zalewał
Martva - 17 Kwietnia 2008, 20:13
| Cytat |
W zamian powiem Ci, że jak chcesz wyglądać jak Azis, to nie będę Ci w tym przeszkadzał. |
Znaczy można wyglądać jak orangutan albo jak Azis, nie ma faz pośrednich? Hmmmm...
| ilcattivo13 napisał/a | | I nie wiem kto miał bardziej męski obiad - ja jadłem golonkę z rożna. |
Wyobraziłam sobie taki prawdziwie męski obiad, ale nie napiszę bo Kasiek się na mnie obrazi tym razem
| ilcattivo13 napisał/a | | popraw mnie, ale czy nie jest tak, że jak się włosy często przycina czy goli, to one potem odrastają szybciej i w dodatku grubsze? |
Czyli mogę przestać się pozbywać sierści na nogach i w innych strategicznych (mniej lub bardziej) miejscach żeby nie odrastały grubsze? Jak dla mnie bomba
| ilcattivo13 napisał/a | | Czyli tak w sumie, to same sobie ukręciłyście na siebie bicz i nie zwalajcie teraz winy na facetów. |
Oglądałam kiedyś film dokumentalny o operacjach plastycznych, konkretnie powiększaniu piersi. I przeważnie jeśli małżeństwo przychodziło do lekarza obgadać szczegóły, to nagle się okazywało że żony myślą o implantach o rozmiar-dwa większych niż ich naturalne piersi, a mężowie jęczą o taaaakie melony, chociaż wcześniej się zarzekali że całkowicie akceptują figury swoich partnerek. Chyba bym miała problemy z zaufaniem po czymś takim.
Ja tam siebie lubię, nie będę sobie nic ciąć ani dla siebie, ani dla swojego faceta.
| ilcattivo13 napisał/a | | wąsy też sobie golisz? |
Nie mówiłam o goleniu czegokolwiek sobie. A wąsy tak, sześć razy dziennie
| ilcattivo13 napisał/a | | wolisz mieć męża w stylu Azisa, spędzającego na pjelęgnacji swego ciała całe popołudnie i pół wieczora, czy zwyczajnego faceta (z włosami pod pachami) który będzie dbał o Ciebie, rodzinę i dom? |
A nie mógłby zadbać i o siebie, i o mnie? Jak nie, to wolałabym zonę
| ilcattivo13 napisał/a | Odpowiem pytaniem na pytanie: czy przeszkadzoło to ludzkości w przeciągu ostatnich kilku tysięcy lat, czy to dopiero teraz (no, kilkadziesiąt lat temu) moda na depilacje się zaczęła? (mam nadzieję, że Cię nie rozczarowałem, Martva ) |
Czyli serio Cię nie razi widok zarośniętej kobiety w mini?
A moda na depilację się zaczęła już w Egipcie, podobno.
| ilcattivo13 napisał/a | W sumie, to Martva powinna postawić mi duuuuże piwo. Bo jak mnie nie ma, to średnia blogowa wynosi niecałą stronę na dzień, a jak się odezwę, to w parę godzin wpada kilka stron |
Wiesz, nie płacą mi od strony na tym blogu, naprawdę nic z tego nie mam
| ilcattivo13 napisał/a | to napiszę - masz problem |
Ja? niespecjalnie, ale rozważam nabycie sobie dwóch metalowych chochelek, sklecenie z nich bikini i pozostawanie w nim w sytuacjach łóżkowych jeśli mi się następnym razem zdarzy ktoś niedoceniający obojczyków, kości biodrowych i uszu ;
Kasiek - 17 Kwietnia 2008, 20:34
| Martva napisał/a | | A moda na depilację się zaczęła już w Egipcie, podobno. |
Nawet ostatnio chyba w Mezopotamii odkryli pęsety. Chyba, o ile dobrze pamiętam, jak nie to Egipt na bank.
| ilcattivo13 napisał/a | | żeby mieć zadbane ręce przy codziennej pracy fizycznej, to trzeba by je było w czasie wolnym trzymać w wiadrze z kremem. Zwykłe umycie i posmarowanie kremem nie wystarczy. |
Boże, przecież piszę że nie mówię o koronkowych rękawiczkach, tylko o jakiekolwiek staranie. Zresztą ja na dłonie mam taki odchył, że może i spracowane będą mi się podobać.
| ilcattivo13 napisał/a | | A co do chodzenia do kosmetyczki. Jak ktoś chce chodzić, to niech chodzi. Ale co innego jak widzi w telewizji ankietę uliczną, w której kobiety mówią, że kazdy facet powinien korzystać z usług kosmetyczki... |
Szczerze? jak patrzę na większość facetów na ulicy-to powinni. Ale co tam, oni mogą mieć na twarzy co im Bozia da, laskom to nie będzie przeszkadzać, a przynajmniej za pedała nie wezmą. Żałosne.
| ilcattivo13 napisał/a | | Dobra, spytam wprost żeby się upewnić: wolisz mieć męża w stylu Azisa, spędzającego na pjelęgnacji swego ciała całe popołudnie i pół wieczora, czy zwyczajnego faceta (z włosami pod pachami) który będzie dbał o Ciebie, rodzinę i dom? |
Eeee to albo zarośnięty i spocony albo Azis? To wolę Azisa. Przynajmneij już nauczony czystości, nad resztą można popracować, a czystości faceta uczyć nie zamierzam. Co najwyżej kota mogę uczyć.
Martva - 17 Kwietnia 2008, 20:37
| Kasiek napisał/a | | Ale co tam, oni mogą mieć na twarzy co im Bozia da, laskom to nie będzie przeszkadzać, a przynajmniej za pedała nie wezmą. Żałosne. |
Pojechałaś
| Kasiek napisał/a | | Przynajmneij już nauczony czystości, nad resztą można popracować, a czystości faceta uczyć nie zamierzam. Co najwyżej kota mogę uczyć. |
O jaaa. Kasiek, mordo Ty moja, jesteś boska
Kasiek - 17 Kwietnia 2008, 20:40
Po czym pojechałam? No taka prawda. Skóra się łuszczy ale nie weźmie kremu bo to pedalskie. Żel do mycia twarzy (przeciwko trądzikowi) pedalskie. krem do rąk? Pedalskie. W zimie usta posiniaczone i popękane, ale szminka ochronna? Pedalskie. Kuźwa, zawsze się wysmarowywałam tym i całowałam, przynajmniej trochę przelazło.
No jak można mnie straszyć kudłami w nocy? Ja się lubię przytulać, jak trafię nosem w to, to zatłukę. Ło.
ilcattivo13 - 17 Kwietnia 2008, 20:41
| Martva napisał/a | | Znaczy można wyglądać jak orangutan albo jak Azis, nie ma faz pośrednich? Hmmmm... |
pewnie że są: góra jak azis, a od pasa w dół orangutan. Albo odwrotnie. Albo prawa-lewa. Albo jak ktoś lubi, to można bardziej asymetrycznie.
| Martva napisał/a | Wyobraziłam sobie taki prawdziwie męski obiad, ale nie napiszę bo Kasiek się na mnie obrazi tym razem |
Napisz, napisz.
| Martva napisał/a | Czyli mogę przestać się pozbywać sierści na nogach i w innych strategicznych (mniej lub bardziej) miejscach żeby nie odrastały grubsze? Jak dla mnie bomba |
jak już zaczęłaś, to teraz nie ma zmiłuj Jak mówi przysłowie, "nie zawrócisz mleka kijem"
| Martva napisał/a | | Oglądałam kiedyś film dokumentalny o operacjach plastycznych, konkretnie powiększaniu piersi. I przeważnie jeśli małżeństwo przychodziło do lekarza obgadać szczegóły, to nagle się okazywało że żony myślą o implantach o rozmiar-dwa większych niż ich naturalne piersi, a mężowie jęczą o taaaakie melony, chociaż wcześniej się zarzekali że całkowicie akceptują figury swoich partnerek. Chyba bym miała problemy z zaufaniem po czymś takim. |
jesli to leciało na Polsacie albo W TVNie, to mogło być robione na podpuchę. Dużo mają takich programów.
| Martva napisał/a | | Ja tam siebie lubię, nie będę sobie nic ciąć ani dla siebie, ani dla swojego faceta. |
jakoś dwa miesiące temu pisałaś coś innego (chociaż akurat nie o operacjach plastycznych)
| Martva napisał/a | Nie mówiłam o goleniu czegokolwiek sobie. A wąsy tak, sześć razy dziennie |
no jak nie - pisałaś przecież o goleniu jąder.
| Martva napisał/a | A nie mógłby zadbać i o siebie, i o mnie? Jak nie, to wolałabym zonę |
masz na myśli faceta jak Dante ze "Sprzedawców", którego dziewczyny wiecznie zatrudniały do malowania paznokci u nóg?
| Martva napisał/a | Czyli serio Cię nie razi widok zarośniętej kobiety w mini?
A moda na depilację się zaczęła już w Egipcie, podobno. |
jeszcze nie widziałem takiej, a jak już zobaczę to napiszę o tym.
Co do Egiptu, to przecież wspominałem wcześniej o wymarłych cywilizacjach - no nie?
| Martva napisał/a | Wiesz, nie płacą mi od strony na tym blogu, naprawdę nic z tego nie mam |
czyli nici z piwa?
| Martva napisał/a | | Ja? niespecjalnie, ale rozważam nabycie sobie dwóch metalowych chochelek, sklecenie z nich bikini i pozostawanie w nim w sytuacjach łóżkowych jeśli mi się następnym razem zdarzy ktoś niedoceniający obojczyków, kości biodrowych i uszu ; |
gorzej, jak trafi Ci się ślusarz, albo jakiś harcerz z otwieraczem do konserw
Martva - 17 Kwietnia 2008, 20:58
| Kasiek napisał/a | | Po czym pojechałam? |
Tak ogólnie. Ale trend 'prawdziwy heteromenszczyzna nie używa kosmetyków' zauważyłam i też mnie drażni
| ilcattivo13 napisał/a | | pewnie że są: góra jak azis, a od pasa w dół orangutan. |
Yyyy.
| ilcattivo13 napisał/a | | Albo odwrotnie. |
Też yyyyyy.
Chyba nie lubię orangutanów...
Sam się domyśl. Golonka jest aseksualna.
| ilcattivo13 napisał/a | | jak już zaczęłaś, to teraz nie ma zmiłuj |
Pfffff.
| Cytat | | jesli to leciało na Polsacie albo W TVNie, to mogło być robione na podpuchę |
Nie, wieki temu leciało w jakiejś publicznej TV. Chyba brytyjski program, mógł być w odcinkach. Pamiętam kobietę po powiększeniu piersi, na którą nie pasował żaden stanik więc skonstruowała sobie biustonosz z dwóch garnków ( ) i kobietę która karmiła piersią sześcioletnie dziecko i inną komentującą to że pewnie przyjeżdża do szkoły na dużej przerwie i przerzuca pierś przez płot. Hmmm, to mogło być ogólnie o piersiach/kobiecym ciele, a nie tylko operacjach.
| ilcattivo13 napisał/a | | jakoś dwa miesiące temu pisałaś coś innego (chociaż akurat nie o operacjach plastycznych) |
O lubieniu się czy wycinaniu sobie czegoś?
| ilcattivo13 napisał/a | | pisałaś przecież o goleniu jąder |
Sobie?
| ilcattivo13 napisał/a | | jeszcze nie widziałem takiej, a jak już zobaczę to napiszę o tym. |
Nie prowokuj
| ilcattivo13 napisał/a | czyli nici z piwa? |
Sorry
Ale jak się pojawisz w Krakowie, to daj znać w odpowiednim wątku
| ilcattivo13 napisał/a | | gorzej, jak trafi Ci się ślusarz, albo jakiś harcerz z otwieraczem do konserw |
Że tak powiem, mam kły, mam pazury
dzejes - 17 Kwietnia 2008, 20:58
| ilcattivo13 napisał/a |
W zamian powiem Ci, że jak chcesz wyglądać jak Azis, to nie będę Ci w tym przeszkadzał. I też broń Boże, nie jestem w tym momencie złośliwy
|
Tylko że ja naprawdę nie byłem złośliwy. Dla mnie owłosienie dowolnej części męskiego ciała o niczym nie świadczy, a dla Ciebie - świadczy. I kto tu zwraca uwagę na wygląd?
Jeśli chodzi o higienę pach, to pomimo, że nigdy się tam nie goliłem/depilowałem/strzygłem po kozacku (kto czytał Cichy Don to wie o co mi chodzi) nie wychodowałem wszy, grzybicy, świerzbu czy czegoś w tym guście. I włosy pod pachami wcale mi w myciu nie przeszkadzają. I żeby nie było niedomówień, to nie muszę ich suszyć suszarką do włosów.
|
No widzisz, może masz inny skład potu, mi to przeszkadzało, więc się pozybłem. Gdzie tu Azisa widzisz?
I nie wiem kto miał bardziej męski obiad - ja jadłem golonkę z rożna.
|
Oglądałeś Pulp Fiction? Stek jest zdecydowanie bardziej męski, niż świńska noga, man.
popraw mnie, ale czy nie jest tak, że jak się włosy często przycina czy goli, to one potem odrastają szybciej i w dodatku grubsze? Przynajmniej tak mnie uczyli na biologii.
|
Biologii? Golę sobie głowę od prawie 10 lat, a zakola wesoło wędrują coraz dalej.
Inne części ciała też i nie zaobserwowałem opisanego efektu.
Dobra, spytam wprost żeby się upewnić: wolisz mieć męża w stylu Azisa, spędzającego na pjelęgnacji swego ciała całe popołudnie i pół wieczora, czy zwyczajnego faceta (z włosami pod pachami) który będzie dbał o Ciebie, rodzinę i dom? Bo jakby nie było, to rozmowa o depilacjach i dbaniu o urodę mężczyzny zaczęła się (mniej więcej) od przykładów byłych facetów i precyzowaniu wyglądu mężczyzny idealnego.
|
Ach, włosy pod pachami najlepszym indykatorem prawdziwej męskości i zdolności do dbania o dom. A jeśliś ciekaw - 3 minuty mi zajmuje ogolenie się. Raz na dwa tygodnie. Zaiste, Azis ze mnie. A tak swoją drogą trzeci raz wymieniasz to imię... Też być chciał taki żyrandol, no przyznaj się...
Odpowiem pytaniem na pytanie: czy przeszkadzoło to ludzkości w przeciągu ostatnich kilku tysięcy lat, czy to dopiero teraz (no, kilkadziesiąt lat temu) moda na depilacje się zaczęła? (mam nadzieję, że Cię nie rozczarowałem, Martva )
|
Depilacja ma kilka tysięcy lat.
To kobiety wymyśliły golenie i depilację swoich nóg i innych części ciała, nie mężczyźni. Więc teraz proszę się na mnie nie wyżywać za coś czego nie zrobiłem. I nikt mi nie wmówi, że depilowanie nóg i rąk sprzyja higienie.
|
Mi się podobają wydepilowane kobiety. Prawdopodobnie jestem w zdecydowanej większości.
Kasiek - 17 Kwietnia 2008, 21:09
| dzejes napisał/a | | Ach, włosy pod pachami najlepszym indykatorem prawdziwej męskości i zdolności do dbania o dom. A jeśliś ciekaw - 3 minuty mi zajmuje ogolenie się. Raz na dwa tygodnie. Zaiste, Azis ze mnie. A tak swoją drogą trzeci raz wymieniasz to imię... Też być chciał taki żyrandol, no przyznaj się... |
dzejs, po raz kolejny mnie rozwaliłeś. Aż się popłakałam tym razem.
Fidel-F2 - 17 Kwietnia 2008, 21:12
Pozbywam się włosów z nosa (irytują mnie badyle wystające z dziur) i z pod pach (łatwiej z higiena i zapachami), koryguje brwi (gdybym odpuscił po roku wygladałbym jak kaoala Olszewski), głowę golę (a raczej strzyge po skórze) dookoła, od czasu do czasu mam fazę na zapuszczanie brody. Niczego innego golil, strzygł ani tym bardziej depilował nie będę i na to się nic nie da poradzić. Nie namiętnie, ale gdy potrzeba, stosuje krem do rąk, ale nigdzie indziej (z twarzy nic mi sie nie łuszczy), lubię gdy skóra jest wysuszona (najlepsze uczucie jest po kapieli i używniu prostego mydła). Pięty są w normie bez specjalnych zabiegów. Przysznic albo kapiel minimum raz dziennie a w cieplejszych porach dwa do trzech razy, inaczej sam ze sobą bym nie wytrzymał.
Zdarzały się przypadki gdy nie myłem niczego przez 4-5 dni ale to była premedytacja zastosowana w szczegolnych warunkach.
Martva, jak widzisz taka postawę?
Martva - 17 Kwietnia 2008, 21:28
| dzejes napisał/a | | I kto tu zwraca uwagę na wygląd? |
Jak to kto? Kobiety
| Cytat | | Ach, włosy pod pachami najlepszym indykatorem prawdziwej męskości i zdolności do dbania o dom |
| dzejes napisał/a | | Też być chciał taki żyrandol, no przyznaj się... |
Myślicie że to nisza rynkowa? Czy sklep z żyrandolami w stylu Azisa miałby szanse powodzenia? Może Michał Wiśniewski podłapałby trend?
| dzejes napisał/a | | Prawdopodobnie jestem w zdecydowanej większości. |
Tak też myślę.
Ale mogliby wymyślić coś taniego, skutecznego (również w długości działania) i bezbolesnego równocześnie.
| Fidel-F2 napisał/a | | Martva, jak widzisz taka postawę? |
A w sumie to czemu pytasz?
Po pierwsze, nie wiem jak widzę taką postawę,bo musiałabym Cię powąchać żeby sie wypowiedzieć
Po drugie jakoś mi sie nie wydaje żebyśmy mogli kiedyś wylądować w intymnej sytuacji, więc co za różnica co myślę?
| Fidel-F2 napisał/a | | Zdarzały się przypadki gdy nie myłem niczego przez 4-5 dni ale to była premedytacja zastosowana w szczegolnych warunkach. |
Odstraszanie dzikich zwierząt?
Fidel-F2 - 17 Kwietnia 2008, 21:30
różnica żadna alem ciekaw
| Martva napisał/a | | Odstraszanie dzikich zwierząt? | nie całkiem
Anonymous - 17 Kwietnia 2008, 21:49
| ilcattivo13 napisał/a | | I to nie źli faceci zmusili te biedne dziewczyny do zabiegu, tylko moda. |
No pewnie, za to facetów złe kobiety zmuszają do chodzenia do kosmetyczki. Uroczo kombinujesz, ale mało składnie.
| ilcattivo13 napisał/a | | Czyli tak w sumie, to same sobie ukręciłyście na siebie bicz i nie zwalajcie teraz winy na facetów. |
Jako i wy, bo poniektórzy zdrajcy zaczęli dbać o siebie, no i bach - weszło to w modę i spodobalo się kobietom. Spłonąć na stosie powinni.
| ilcattivo13 napisał/a | | Dobra, spytam wprost żeby się upewnić: wolisz mieć męża w stylu Azisa, spędzającego na pjelęgnacji swego ciała całe popołudnie i pół wieczora, czy zwyczajnego faceta (z włosami pod pachami) który będzie dbał o Ciebie, rodzinę i dom? |
Wolę takiego, który bedzie dbał o siebie oraz o mnie, rodzinę i dom. Nie wiem, na jakiej podstawie sadzisz, że te rzeczy się wykluczają. A jak nie wierzysz, że jednak się nie wykluczają, to patrz - kobiety często są zadbane, mimo, że dbają o dom, rodzinę i robią mnóstwo rzeczy poza pielęgnoaniem swych ciał. No jak to możliwe? Cud jakiś. Pomijam fakt, że znam facetów, którzy też potrafią te dwie rzeczy połączyć.
| ilcattivo13 napisał/a | | to zależy od tego, czy dobrze zapamiętałem lekcje biologii czy nie. |
Niedobrze zapamiętałeś.
| ilcattivo13 napisał/a | | Odpowiem pytaniem na pytanie: czy przeszkadzoło to ludzkości w przeciągu ostatnich kilku tysięcy lat, czy to dopiero teraz (no, kilkadziesiąt lat temu) moda na depilacje się zaczęła? |
Ależ ja zadałam naprawdę proste pytanie - podobają Ci się kobiety z owłosionymi nogami i włosami pod pachami? Nie uciekaj od odpowiedzi. Nie interesuje mnie, co było kiedyś, kiedyś to ludzie uważali, że kąpiel szkodzi. Czasy się zmieniają, na szczęście.
dzejes - 17 Kwietnia 2008, 22:11
ilcattivo13 - znasz kawal o facecie i gorylicy? Może to nie był kawał...
|
|
|