To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

ihan - 17 Czerwca 2007, 12:40

agnieszka_ask napisał/a
Ani Religa, ani Gilowska nie wytrzepią pieniędzy z rękawa. Widziałam bardzo ciekawy wywiad z ministrem. Zapewniał, że sytuacja pracowników służby zdrowia będzie poprawiona, ale nie da się tego zrobić w ciągu kilku miesięcy. Jego plan obejmuje bodajże 2 do 5 lat. Poza tym, nie wiem, czy wiesz, ale żeby sektor publiczny mógł dostać podwyżki, zabrano studentom zaocznym dotacje. W ten sposób po raz kolejny wzrosły koszta studiów zaocznych, które i tak już były wysokie.

Jeśli się nic nie robi to i wytrzepać z rękawa się nie da. Ten Rząd ileś tam rządzi (nie zainstalowałam sobie licznika żeby odliczać) i czy w ciągu tego okresu zaproponował jakieś rozwiązania (pomijam oczywiste sukcesy w stylu lustracji)? Bo te 2 czy 5 lat to trochę mityczne są, bez konkretów. Może lepiej byłoby przyznać, że żadnego pomysłu nie mamy. A obiecanki trwają duuużo dłużej niż 5 lat. I są fajnym rozwiązaniem, bo przejdą na następną kadencję, gdy jeśli obecni będą mieć szczęście przejdą do opozycji i będą mogli najeżdżać, że ze służbą zdrowia nic nie zostało zmienione. I naprawdę wierzysz w to, że zabrano zaocznym, by dać sektorowi publicznemu? Owszem, kasa państwowa nie jest bez dna, ale ostatnie posunięcia wskazują na to, że po prostu szuka się dobrego momentu by komuś zabrać i napuścić że my to taki dobry wujek jesteśmy i nawet byśmy wam dali, ale musimy wziąć, bo tamci źli i niedobrzy żądają. Całkiem niedawno jeśli mnie pamięć nie myli podobna sytuacja była ze złymi emerytami, co to chcieli podwyżek. Teraz lekarze i nauczyciele i tylko CBA i IPN nie chciał a dostał.

NURS - 17 Czerwca 2007, 14:09

ten rząd ma za soba prawie dwa lata.
lokje - 18 Czerwca 2007, 23:51

Kolejny skrót myślowy
Głupota faktycznie nie ma granic.

agnieszka_ask - 19 Czerwca 2007, 08:24

Jak można wahać się, czy zostać homo, czy hetero? Entliczek, pentliczek, czy raczej, ok. dzisiaj jestem homo jutro hetero, a pojutrze podejmę decyzję? Zająć się tymi, którzy zbłądzili... to raczej nimi ktoś powinien się zająć.
mBiko - 19 Czerwca 2007, 08:26

Cytat
Ta pomoc ma być skierowana do osób wahających się, czy zostać homo czy hetero, bo można ich jeszcze uratować -

Już za samą wypowiedź w tym tonie pan minister powinien się spakować i wracać do swojej obory.

Co dalej? Liczenie zielonoświątkowców i arian, bo jest szansa, że po odpowiedniej terapii wrócą jednak na łono kościoła katolickiego.

Martva - 19 Czerwca 2007, 08:51

Ja myślę że on się faktycznie pomylił, przecież dla takich gej czy pedofil to jedno. :evil:

mBiko napisał/a

Już za samą wypowiedź w tym tonie pan minister powinien się spakować i wracać do swojej obory.

Tak, zdecydowanie tak. Ale chyba z połowa ministrów i wiceministrów w tym rządzie ma za sobą kwiatki za które powinni wylecieć... I nie wylecą. Szkoda.

ihan - 19 Czerwca 2007, 10:32

Cytat
Ta pomoc ma być skierowana do osób wahających się, czy zostać homo czy hetero, bo można ich jeszcze uratować -

Ach, to aż ratować trzeba. I co za miłosierny rząd, że tak dba o ratowanie swych umiłowanych obywateli.
Bycie homoseksualistą to nie rozrywka i nie jest u nas łatwe, powoduje, że człowiek czuje się gorszy, napietnowany, grzeszny. Jeśli kończy się tylko na wytykaniu palcami można mówić o szczęściu. Gdy w takiej sytuacji ktoś jednak sie decyduje nie pójść na łatwizne i nie udawać heteroseksualizmu, to znaczy, że jest zdecydowany. Prędzej zasadnym byłoby troszczenie się o wahających się czy zostać heteroseksualnymi dla wygody lub ze strachu.

Rafał - 19 Czerwca 2007, 10:39

Ciekawy jestem jak ma wyglądać ratowanie, będą fundowac niezdecydowanym wizyty w agencjach?
Martva - 19 Czerwca 2007, 11:04

Ministerstwo zdrowia to może nie będzie zbierać informacji o gejach, jak się zrobi wrzawa, ale policja juz zbiera.
Swoją drogą czy oni nie mają nic poważniejszego do roboty?

ihan - 19 Czerwca 2007, 12:07

Linii mundurkowej w szkolnictwie ciąg dalszy: dyrektorzy szkół otrzymali instrukcje jak się maja zachowywać uczniowie w szkole: typu , że powinni mówic dzień dobry, przepraszam itp, wobec nie stosujacych się będą wyciągane konsekwencje. I dobrze, nawet bardzo dobrze, ale ma to dotyczyc także szkół specjalnych (podobnie jak z mundurkami). Rodzice już się zastanawiają, czy ich dzieci będą wysyłane do poprawczaków. Dobrze, że poczucie humoru w narodzie nie ginie, bo zdrowy rozsądek u rządzących zginął już dawno.
NURS - 19 Czerwca 2007, 12:41

Martva napisał/a
Ministerstwo zdrowia to może nie będzie zbierać informacji o gejach, jak się zrobi wrzawa, ale policja juz zbiera.
Swoją drogą czy oni nie mają nic poważniejszego do roboty?

Mają. Poproś ich o pomoc, to cię spiszą i każą dmuchac w balonik.

Martva - 19 Czerwca 2007, 15:56

Mój Tata wrócił z pracy i opowiedział o reakcjach pacjentów, których zawiadamiał o przesunięciu terminów operacji. I bardzo się zdziwił, bo _wszyscy_ mówili że oczywiście, że trudno, że rozumieją i przesyłają wyrazy poparcia.
Podobno najwyższe poparcie dla strajkujących wyrażają wykształciuchy, a ponieważ wykształciuchy nie są elektoratem PiSu, to ja czarno widzę efekty tego wszystkiego.

agnieszka_ask - 19 Czerwca 2007, 16:23

Znalazłam w sieci takiego kwiatka: http://motoryzacja.interi...y-listek,928631

Zamiast zrobić porządne drogi wolą podwyższyć mandaty. A dodatkowe ograniczenia prędkości, to już totalny obłęd. Już widzę tych frustratów, którzy nie patrząc na nic, będą chcieli wyprzedzić zawalidrogę. Dopiero będzie jatka na drogach, no oczywiście jak ktoś będzie przestrzegał dyrdymałów. 80 na autostradzie dla młodzików? - kpina totalna. Lepiej niech trzeci pas dobudują. To będzie dla wolnych, szybszych i samobójców. A największym zagrożeniem na drogach w cale nie są "młodzi" kierowcy, tylko ci niedzielni ( i pijaczki na rowerach ;) ). Jak ktoś ma ochotę na groteskę, to zapraszam do poczytania wieści z Wiejskiej.

mBiko - 19 Czerwca 2007, 21:10

Polska przegrała przed trybunałem europejskim w sprawie Alicji Tysiąc.

Tylko czemu na litość Boską w tym temacie wypowiadał się w telewizorni minister edukacji?

NURS - 19 Czerwca 2007, 22:25

Bo on odpowiada za rząd dusz w rządze :-)
A co do dróg, to zdarza mi sie jechac ile fabryka dała, jak jest gdzie, to nie szybkość zabija, całą Europe mozna przejchac 200 na godzine i nic sie nie dzieje. To brak umiejetności ludzi, którzy mają 50 zl. miesięcznie na paliwo sprawia, że na drogach jest horror. popatrzcie na tych idiotów, którzy na wielopasmowych jadą pod prąd, wjeżdżaja pod zakazy, zmieniaja pasy ruchu wyrzucając innych z drogi. to jest najgorsze.
uprzedzając protesty, fakt, jak taki zajedzie droge komus, kto zasuwa 200, to miazga. Prawda. ale sprobuj jechac normalnie, tez go trafisz.

NURS - 19 Czerwca 2007, 22:26

Wałęsa podsumował aktualnego prezydęta. Ponieważ ten drugi jest niewysoki, zrobił to w skrócie :-)
agnieszka_ask - 19 Czerwca 2007, 22:30

NURS napisał/a
popatrzcie na tych idiotów, którzy na wielopasmowych jadą pod prąd, wjeżdżaja pod zakazy, zmieniaja pasy ruchu wyrzucając innych z drogi.

Ooo, widzę, że byłeś w okolicach Zielonej Góry ;) . Niestety tutaj jazda na trzeciego jest czymś najnormalniejszym w świecie. Im bliżej zielonki, tym głupsi kierowcy.

NURS - 19 Czerwca 2007, 23:16

oni są wszędzie. a najgorsi ci w czapkach i kalepuszach, pardon...
GAndrel - 20 Czerwca 2007, 07:05

Co to jest kalepusz? ;)

Legendarny rząd Olszewskiego padł przez listę. Czy jest możliwe, że obecny, najlepszy w historii, też padnie przez listę?

Przywódcom UE trzeba by podrzucić naszego "prezymiera", bo zdaje się, że nikt tam nie będzie wiedział kto właściwie do nich przyjechał. ;)

Rafał - 20 Czerwca 2007, 08:15

Khem, khem, trochę jeżdżę, jeżeli ktoś jest do odstrzału to litewscy kierowcy tirów. Jak bym był Polaczkiem to bym zakazał na co najmniej rok wjazdu litewskim tirom do Polski. To sa skur....syny. I jest to powszechna opinia kierowców.
agnieszka_ask - 20 Czerwca 2007, 08:23

Rafał, litewska ciężarówka jeszcze nie szła ze mną na czołówkę dla zabawy, a niejeden łysek z dyskoteką owszem. Zostawić ciężarówki! (kurde, no może jednak nie), wybić jeżdżące dyskoteki! Przesiąść się do komunikacji publicznej, zwinąć drogi i niech rząd ogłosi, że po tym zabiegu liczba wypadków komunikacyjnych zmniejszyła się o 90%.
ihan - 20 Czerwca 2007, 09:43

Dzisiaj rano w RMF-ie Wasserman powiedział, że CBA ma większość ilość broni i amunicji na stanie. Przyznam, że informacje są mocno niepokojące, bo tworzenie dobrze uzbrojonych bojówek, z niejawnymi finansami i kontrolą nie kojarzą się dobrze. I po ostatnim chodzeniu na smyczy Rządu (zresztą CBA, jak wynika z ustawy podlega Premierowi) i spektakularnych rannych akcjach chyba jednak ktos powinien się nimi zainteresować.
Martva - 20 Czerwca 2007, 09:52

ihan napisał/a
I po ostatnim chodzeniu na smyczy Rządu (zresztą CBA, jak wynika z ustawy podlega Premierowi) i spektakularnych rannych akcjach chyba jednak ktos powinien się nimi zainteresować.

Ciekawe kto :evil:

Vykosh - 20 Czerwca 2007, 10:09

NURS napisał/a
oni są wszędzie. a najgorsi ci w czapkach i kalepuszach, pardon...

Nie wierze, ze tak dostojna osoba jak NURS ma taka opinie o kierowcach :) Zawsze myslalem ze tylko tacy wariaci jak ja tak mysla - podobnie jak poprzednia opinia o 200 km/h :)

MNie najbardziej wkurzaja ludzie, ktorzy za punkt honoru uznaja nie danie sie wyprzedzic i bron boze nie pomoga w tym zjezdzajac na pobocze - a jada poldolotem albo skoda fabia :)

ihan napisał/a
Przyznam, że informacje są mocno niepokojące, bo tworzenie dobrze uzbrojonych bojówek, z niejawnymi finansami i kontrolą nie kojarzą się dobrze. I po ostatnim chodzeniu na smyczy Rządu (zresztą CBA, jak wynika z ustawy podlega Premierowi) i spektakularnych rannych akcjach chyba jednak ktos powinien się nimi zainteresować.

A co te "bojowki" beda w stanie zrobic? Przeciez gdyby mieli ochote cokolwiek zrobic - mozna do tego uzyc BOR albo UOP i wszystko bedzie po cichu a tak samo skutecznie. :wink:

ihan - 20 Czerwca 2007, 10:18

Vykosh napisał/a
A co te bojowki beda w stanie zrobic? Przeciez gdyby mieli ochote cokolwiek zrobic - mozna do tego uzyc BOR albo UOP i wszystko bedzie po cichu a tak samo skutecznie. :wink:

Niekoniecznie. Weź pod uwagę, ze CBA powstało niedawno i dzięki temu była możliwość obsadzenia go "swoimi" wiernymi i działającymi tak jak obsadzający chcieli. Takimi, którzy istnieją i działali tylko w obecnym układzie.

agnieszka_ask - 20 Czerwca 2007, 10:25

Vykosh napisał/a
MNie najbardziej wkurzaja ludzie, ktorzy za punkt honoru uznaja nie danie sie wyprzedzic i bron boze nie pomoga w tym zjezdzajac na pobocze

A ja się nie dziwię, że nie zjeżdżają na pobocze, bo ono do tego nie służy. Ja osobiście nie zjeżdżam (ale jadę maks. po lewej stronie jak tylko mogę), bo na poboczu różnie może być. Kiedyś taki jeden chciał na mnie wymusić, ale nie dałam się zastraszyć. Parę metrów dalej na poboczu pojawiły się dwie palety, jedna na drugiej. Gdybym zjechała w tedy na pobocze, to facet by mnie wyprzedził, a ja bym poleciała w kosmos. Już nie mówiąc o pieszych i rowerzystach, którzy korzystają z pobocza i nie zawsze ich wiać z daleka. Jeździe poboczem mówię stanowcze nie!

NURS - 20 Czerwca 2007, 10:29

Lista 500 moze mieć ciekawe działanie, jesli bedzie tam duzo ludzi lewicy i opozycji, to nagle może powstać szeroki front oporu, bo przeciwnicy PiS poczują, że prędzej czy później i tak im sie dorobi gębę - zauważcie, co kto zaczyna protestować ostrzej, zaraz wyciągają teczkę z której wynika, ze jakoby... (tu wpisz co ci podpada) i kręcą się młyny.

A CBA, rok już istnieje chyba a sukcesy to dokończenie kilku sledztw policyjnych i pokazówki na zamówienie rządu. bo nikt nie powie mi, że aresztowanie kolegi MenGele, to akcja niepropagandowa. Chwile po niej pisałem, że Ziobro i spółka mają juz krew na rękach, 70% spadku transplantacji to efekt jednego medialnego spektaklu, to ludzie którzy umierają tu i teraz, za to, że ktoś chcial pokazać ciemnocie, że wziął się za korupcje - tyle tylko, że musieliby wsadzić tysiące lekarzy, żeby cokolwiek się zmieniło, bo wziątki sa powszechnością. doktor MenGele, że użyję żartobliwego kryptonimu, ma 50 zarzutów korupcyjnych. Na łaczną kwotę 50 tyś zł. W skali 10 lat. Był tak bezczelny, że zachowal kolekcje piór i koniaczków, żeby prawi i sprawiedliwi mogli ją pokazac w TV. Czyli nie konsumowal nawet owych wziątek, co powinno niejednemu dac do myslenia, jak je traktował.
Jesli to jest przykład zezwierzęcenia, to te kilkaset milionów wydanych na CBA wolałbym widzieć jako część dofinansowania służby zdrowia.

Piech - 20 Czerwca 2007, 12:09

agnieszka_ask napisał/a
Ja osobiście nie zjeżdżam (ale jadę maks. po lewej stronie jak tylko mogę)

Ech, kobiety.
Która rączka lewa? Ta z zegarkiem.

ihan - 20 Czerwca 2007, 12:32

No dobrze Piechu, ale skąd wiesz, czy agnieszka_ask nie wyemigrowała jak większość naszych rodaków na wyspy?
agnieszka_ask - 20 Czerwca 2007, 13:29

Piech, ja zawsze mam problem, która prawa, która lewa. :oops: Jakoś nie wychodzi mi to tak automatycznie jak mężczyzną. ihan, nie wyemigrowałam. Piech po prostu ma racje. Lewa rączka to ta z zegarkiem ;) .

Partner forum