To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Ziemniak - 22 Wrzeœśnia 2009, 19:10

Sosnechristo, Pamiętam jeszcze program pod nazwą Headbangers balls. Leciało to koło północy, kumpel nam nagrywał z talerza.
Memento - 22 Wrzeœśnia 2009, 21:04

Kiedyś na YTubce mignęło mi Bloodline Selera zgrane z MTV. Nawet Schism T00La. Ech.
hrabek - 23 Wrzeœśnia 2009, 09:13

Teraz MTV HD jest śweitne - praktycznie zero gadania i sama muzyka. W większości koncerty rockowe, unplugged, czyli unikalne rzeczy, ale też sporo teledysków. No i w jakości HD. Często sobie włączam, żeby po prostu leciało.

No ale koniec już offtopa!

Virgo C. - 23 Wrzeœśnia 2009, 12:51

Powrót Godzilli
Odnosze wrażenie, że to na tym filmie wzorował się Emmerich kręcąc swój film. Sama historia mało interesująca, po raz kolejny Godzilla budzi się ze snu i zaczyna demolować Japonię. Gdzieś w tle widać echa Zimnej Wojny i to w zasadzie opór Japończyków przed żądaniami ZSRR i USA by użyć przeciw potworowi bomby atomowej jest najważniejszą częścią filmu. Aktorsko całkiem nieźle, niestety kostium pana G to jakaś pomyłka, z tymi kłami wygląda jak jakiś wampir (chociaż to chyba pierwszy film, w którym Godzilla miał uzębienie jakie przystało drapieżnikowi). Ogólnie pierwszy film z serii Heisei bez rewelacji, szczęśliwie dalej jest już o niebo lepiej :)

Ozzborn - 25 Wrzeœśnia 2009, 11:59

Ukryte Pragnienia
Film podobał mi się chyba bardziej niż powinien. Ot, taka opowiastka romantyczna, jednakowoż w ładnej scenerii, z nie najgorszym aktorstwem (rola Jeremiego Ironsa - świetna) i Liv Tyler aach ta Liv Tyler :D Moim współoglądaczom podobało się w zakresie od tak sobie (brat z narzeczoną) do nie da się oglądać (tatko :mrgreen: ), a mnie się podobało bardzo - jako taki obrazek pt. co się stanie jak do bandy kompletnie różnych silnych charakterów wrzucimy 19 letnią "niewinną" dziewczynę poszukującą przeszłości i znajdującą coś więcej.

Martva - 25 Wrzeœśnia 2009, 12:16

-Wiesz mamo, obejrzałam ostatnio Ukryte Pragnienia...
-Taaak? A czyje?
:D
Strasznie uroczy był ten film.

A ja ostatnio Ślubne wojny (słabe raczej), Ciekawy przypadek Beniamina Buttona (ciekawe, jak sam tytuł wskazuje), Hancock (i tam, fajny pomysł mieli ale go zepsuli), Barbarella (cudowny retro-naiwny film, jestem zachwycona). Może być że coś jeszcze, ale zapomniałam ;P:

Virgo C. - 25 Wrzeœśnia 2009, 13:34

Galerianki
Strasznie smutny film, podobnie jak smutne jest to, że takie sytuacje to bynajmniej nie fikcja, a prawdziwe życie :|

Fidel-F2 - 25 Wrzeœśnia 2009, 14:29

Ozzborn napisał/a
Ukryte Pragnienia
lata temu widziałem ale pamętam, że zrobił na mnie spore wrażenie, naprawdę fajna rzecz
Witchma - 25 Wrzeœśnia 2009, 20:15

9. Burton jest jednak nienormalny :D
Jaden Kast - 26 Wrzeœśnia 2009, 08:46

Witchma, ale Burton był tylko producentem 9. Reżyserował i współtworzył scenariusz Shane Acker, twórca szorta, na podstawie którego powstał film pełnometrażowy.
Witchma - 26 Wrzeœśnia 2009, 09:33

Jaden Kast, tak? Ale taki burtonowski ten film jak rzadko który :)
Hubert - 26 Wrzeœśnia 2009, 13:22

Aladyn na tvp1. Powrót do dzieciństwa, ech... :) Dżin wymiata.
Taselchof - 26 Wrzeœśnia 2009, 13:37

średniometrażówka czy odcineczek :>? ?ja wolałem jago :) <jakkolwiek to się pisze ;P: )
Ziuta - 26 Wrzeœśnia 2009, 14:03

Kinówka.
Sonechristo: cos się teraz wzięli za Disneya. Na Polsacie puszczają w niedzielę Gumisie i Kacze opowieści (jupi!), a na jedynce Brygadę RR

Virgo C. - 26 Wrzeœśnia 2009, 14:22

Znowu zaczynam żałować, że nie mam telewizora. Ziuta, Ty draniu ;P:
shenra - 26 Wrzeœśnia 2009, 15:28

Ściągnij sobie :arrow: znaczy kreskówkę, nie telewizor :mrgreen:
Ziuta - 26 Wrzeœśnia 2009, 15:53

Virgo: A Puls już w ogóle wymiata jak ryżowa szczotka. Puszczają wszystkie Były sobie... (człowieka, odkrywców, wynalazców, nawet Był sobie kosmos, o którego istnieniu nie wiedziałem – tylko Ameryk na razie nie ma) oraz polskie Muminki (dokłądnie te, które kochają Japończycy, a Agrafek się boi).
illianna - 26 Wrzeœśnia 2009, 16:31

Virgo C., mogę Ci jeden pożyczyć :mrgreen: mamy dwa
feralny por. - 26 Wrzeœśnia 2009, 16:37

Bękarty wojny - mam mieszane uczucia, z jednej strony znakomity Aldo Apacz, z drugiej trochę nierówno i przegadane.
rysiull - 26 Wrzeœśnia 2009, 22:43

ale tego się należało feralny porze, spodziewać w końcu to Tarantino ! Ale mi się podobał wreszcie obejrzałam za 4 podejściem pod kino. No i przy okazji Dystrykt 9 ! i muszę powiedzieć wow !!! polecam , dosłownie zapiera
feralny por. - 26 Wrzeœśnia 2009, 23:11

Ale w porównaniu z innymi tarantinami jakoś blady mi się ten film wydaje, W mojej opinii bękartyplasują się mniej więcej między Jackie Brown a Deathproof. Szkoda, że tak mało Aldo się pokazywał, ta postać miała zdecydowanie największy potencjał.
Hubert - 27 Wrzeœśnia 2009, 00:11

Cytat
Sonechristo: cos się teraz wzięli za Disneya. Na Polsacie puszczają w niedzielę Gumisie i Kacze opowieści (jupi!), a na jedynce Brygadę RR

A nawet Małą Syrenkę, tylko nie pamiętam, kiedy. Dobrze jest :D
Niestety, puszczają też ten pedałkowaty "Klub przyjaciół Myszki Miki". Program zupełnie pozbawiony wyrazu - oto przykład, jak komputerową animacją można zarżnąć nieśmiertelnych bohaterów. Miki brzmi okropnie, Donalda wykastrowali (ooo, tego to już nie daruję :evil: ).
Nie da się przedstawić na komputerze Kaczora Donalda. To po prostu nie możliwe. Jak mało który bohater Disneya traci wyraz. To nie był kolejny przymilny pokrak z bajeczki dla trzylatków, tylko zadziorna, czupurna postać - najbardziej ludzka z tej paczki.

Memento - 27 Wrzeœśnia 2009, 00:31

Ooo tak, Donald zawsze był moim ulubieńcem. :mrgreen:
hardgirl123 - 27 Wrzeœśnia 2009, 10:17

we wtorek wybieram się na Galerianki:>
no. nie jest to sf ale zobaczyć trzeba :>

illianna - 27 Wrzeœśnia 2009, 10:35

Dystrykt 9 inne spojrzenie na krewetki ;P: , mi się podobało, bardzo dobrze skonstruowane postacie pod względem zachowania i motywacji do niego, zupełnie inne ujęcie problematyki, momentami skrajnie obrzydliwy, ale w uzasadniony sposób
Ziuta - 27 Wrzeœśnia 2009, 15:41

Sosnechristo napisał/a
Niestety, puszczają też ten pedałkowaty Klub przyjaciół Myszki Miki.

Przez przypadek trafiłem na Polsat i kreskówki z Mikim, które puszczają koło siódmej rano w niedzielę. To, o czym piszesz, zaczęło się już przed animacją komputerową. Tak komplenie wypranych z dowcipu kreskóek Disneya nie widziałem. A przy "poradnikowym" filmiku z Goofym załamałem się. Tak zmarnować rewelacyjną serię. Przecież poradniki z Goofym były the best.

Memento - 27 Wrzeœśnia 2009, 16:14

O tak, Goofy też jest mocarny. :D 'Kaczor Donald' i 'Komiks Gigant' były jedynymi komiksami, jakie kiedykolwiek czytałem...
Witchma - 27 Wrzeœśnia 2009, 16:18

Zakochana Jane. Oprócz głupiego tytułu, film mi się podobał, ze szczególnym uwzględnieniem kostiumów :D
banshee - 27 Wrzeœśnia 2009, 20:02

Udręczeni. Jak zwykle super przetłumaczony tytuł :roll: Miałam dwie sprzeczne opinie o tym filmie. Posłuchałam chyba tej gorszej i mile się rozczarowałam bo film był całkiem fajny i spodobał mi się. Nawet pomimo tego, że było parę rzeczy/zdarzeń zupełnie z kosmosu.
illianna - 27 Wrzeœśnia 2009, 20:56

Przerwane objęcia, Almodovara przemyślany, trochę smutny, trochę sentymentalny, spokojniejszy do poprzednich, w sumie dobrze się oglądało :)

Partner forum