To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Navajero - 31 Lipca 2013, 16:38

Kruk Siwy napisał/a
Mogę użyć twojego nicka do nazwania jednej z bohaterek nowej powieści?

Komisarz sprawdził puls: kobieta była Martva :)

Rafał - 31 Lipca 2013, 17:04

A co to za nowa powieść?
Kruk Siwy - 31 Lipca 2013, 17:12

- O porucznik Strawińska - ucieszył się szef uzbrojenia.
Nieduża, rudowłosa kobieta z z baretkami trzech krzyży Deep Space na smakowicie wydatnej piersi stała w milczeniu. Niżyński westchnął ciężko, plując sobie w duchu w brodę, pogadać z nią nie pogadasz. Zerknął na wyszarzały emblemat nieistniejącej już eskadry Hells Bells i stwierdził:
- Wszyscy mówili, że jesteś...
- ... martwa, wiem - przerwała i ominąwszy grubasa ruszyła w głąb korytarza. Jej kroki zacichły gdzieś w trzewiach flagowego pancernika floty. "Smok" zyskał nader wredny i ostry pazur...

Jakoś tak, chyba.

Rafał space opera. Ale robię dopiero trzeci rozdział, trzeba będzie jeszcze poczekać.

Martva - 31 Lipca 2013, 17:15

:mrgreen:
nimfa bagienna - 31 Lipca 2013, 21:01

Kruk Siwy napisał/a
- O porucznik Strawińska - ucieszył się szef uzbrojenia.
Nieduża, rudowłosa kobieta z z baretkami trzech krzyży Deep Space na smakowicie wydatnej piersi stała w milczeniu. Niżyński westchnął ciężko, plując sobie w duchu w brodę, pogadać z nią nie pogadasz. Zerknął na wyszarzały emblemat nieistniejącej już eskadry Hells Bells i stwierdził:
- Wszyscy mówili, że jesteś...
- ... martwa, wiem - przerwała i ominąwszy grubasa ruszyła w głąb korytarza. Jej kroki zacichły gdzieś w trzewiach flagowego pancernika floty. Smok zyskał nader wredny i ostry pazur...

Dobrze że nie:
"Hań pod wiersyckiem Jontek Pypciuś-Prądnica łowiecke chędożył. Podseł k' niemu Jondruś Gwiazdecka-Kalenica i pedo:
- Ostaw ją, nieruchawa, martwa jakasić..."
;) :mrgreen:

Matrim - 31 Lipca 2013, 21:04

Kruk Siwy napisał/a
Jej kroki zacichły gdzieś w trzewiach flagowego pancernika floty.

A może:

Cytat
Jej Kroki zacichły gdzieś w trzewiach flagowego pancernika floty.

Taki tam inside joke.

Agi - 31 Lipca 2013, 21:15

nimfa bagienna, jakieś to małośmieszne.
Fidel-F2 - 31 Lipca 2013, 21:20

Agi, pozwolę sobie się nie zgodzić.
Agi - 31 Lipca 2013, 22:13

Fidel-F2, kwestia gustu.
Fidel-F2 - 31 Lipca 2013, 23:00

Albo czego innego.
Agi - 31 Lipca 2013, 23:03

Coś sugerujesz?
Kruk Siwy - 31 Lipca 2013, 23:31

Ech nimfella opowiada jak z lekka potłuczona ale to wicie, zazdrość. My autor jej umieszczać w tekście nie będziemy.

No i teraz nie ma rady. Muszę tekst zapodany w powieść wetknąć aczkolwiek może go przeredaguję. Ale wrażym nieśmiesznym kawałom należy dać odpór.

Navajero - 1 Sierpnia 2013, 00:28

Książki jeszcze nie ma, a jakie zainteresowanie... :mrgreen:
Kruk Siwy - 1 Sierpnia 2013, 07:37

Rozszyfrowałeś mnie draniu!

Edit. A na serio rzeczywiście siedzę w świecie space opery i automatycznie i maniakalnie wypatruję spraw, charakterów i imion doń pasujących. Wczoraj przeczytałem nick >Martva< i drogą pokrętnych skojarzeń przypomniał mi się Snake Plissken. I fraza którą wszyscy go witali: "Myślałem, że nie żyjesz Snake..."

nimfa bagienna - 1 Sierpnia 2013, 08:02

Kruk Siwy napisał/a
Ech nimfella opowiada jak z lekka potłuczona ale to wicie, zazdrość. My autor jej umieszczać w tekście nie będziemy.

Oczywiście. Ja zawsze zazdroszczę wszystkim. Wszystkiego.
To odwieczna cecha małych, zawistnych ludzi, takich, którzy niczego w życiu nie osiągnęli i nie osiągną. A poza tym brak im wdzięku i urody.
Dziękuję, Kruku, przypomniałeś mi, dlaczego tak rzadko bywam na tym forum.

Kruk Siwy - 1 Sierpnia 2013, 08:13

Hm, przez uprzejmość nie zaprzeczę. Ale i nie potwierdzę.
nimfa bagienna - 1 Sierpnia 2013, 08:16

Ostatnie zdanie z poprzedniego mojego posta powinno być właściwie tu. Nie zdążyłam.
Pucek - 1 Sierpnia 2013, 09:33

Ho, ho, ten stary wredny niemiec na A... Alc...? trochę odpuścił. Jak sobie powyższe rozmówki poczytałam.
I dzieje pewnej księżnej, z którą się szwoleżer kosmiczny żegnał, mi się przypomniały :P

feralny por. - 1 Sierpnia 2013, 10:40

Alcazelcer?
Pucek - 1 Sierpnia 2013, 12:06

tiaaa... po intensywnym życiu towarzyskim może się przydać ;P:
Darth_Franek - 1 Sierpnia 2013, 22:22

Navajero napisał/a
Komisarz sprawdził puls: kobieta była Martva

Wchodzę w tzw. "ciemno". Znaczy to już nekrofilia? ;)

Kruk Siwy - 26 Sierpnia 2013, 12:43

Na Polconie straszę głównie w piątek aczkolwiek myślę, że będę codziennie. No i raz przynajmniej trzeba jakieś afterparty zaliczyć.
Kruk Siwy - 4 Wrzeœśnia 2013, 15:43

Zaproszono mnie na Bardzo Daleki Wschód. Znaczy do Suwałk. Jeśli jest ktoś na forum z tamtych okolic to 14 września będzie ze mną spotkanie podczas Festiwalu Fantastyki.
shenra - 4 Wrzeœśnia 2013, 15:45

Złam Niećwiecia :mrgreen: :mrgreen:
Kruk Siwy - 4 Wrzeœśnia 2013, 15:46

Hm. A gdzie un się podział? Bo jakoś zaginął?
shenra - 4 Wrzeœśnia 2013, 15:48

Ostatnio słyszałam, że się "weseli", może poprawiny go wcięły :D
Kruk Siwy - 4 Wrzeœśnia 2013, 16:04

A poprawiny trwały czterdzieści dni i czterdzieści nocy... Istny potop. Nic to. Łatwiej go strzelić będzie można.
shenra - 4 Wrzeœśnia 2013, 16:10

I to jest mądrość życiowa :mrgreen:
Kruk Siwy - 11 Wrzeœśnia 2013, 08:38

No nie da się ukryć - straciłem dziewictwo - Pan Whicher w Warszawie dostępny jest w wersji elektronicznej.
Witchma - 11 Wrzeœśnia 2013, 08:40

:mrgreen: :bravo :

Partner forum