To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Anonymous - 30 Maj 2009, 20:58

Ciekawe potomstwo może być z tego związku.Bulwopikaczuzaur. :mrgreen:
gorat - 30 Maj 2009, 21:34

Niezdrowo przesadzacie, obywatelu! Pikaczątko.

(Pikaczówna to byłby ciekawy przypadek.)

Gwynhwar - 30 Maj 2009, 22:23

gorat, już nie jesteś pomarańczowy o.o
Anonymous - 30 Maj 2009, 23:16

mawete, dorzucam sie do prezentu. :mrgreen:
Anonymous - 31 Maj 2009, 13:21

Ale burza przeszła! Myślałam, że potop II. A mój durny kot biega w deszczu, cały zachwycony. Nietypowy zwierz.
Witchma - 31 Maj 2009, 13:22

Miria napisał/a
mój durny kot biega w deszczu

Dlaczego durny?

Anonymous - 31 Maj 2009, 13:24

Nie wiem. Chyba dlatego, że nie wygląda inteligentnie, biegając w ten sposób. :wink:
Witchma - 31 Maj 2009, 13:24

Miria, spróbuj pobiegać z nim, jeszcze się okaże, że to straszna frajda jest :D
Anonymous - 31 Maj 2009, 13:27

Akurat jej się znudziło i wróciła do domu. Calutka mokra. Mam nadzieję, że katarku nie złapie. :wink:
Adanedhel - 31 Maj 2009, 14:37

Witchma napisał/a
jeszcze się okaże, że to straszna frajda jest :D

Potwierdzam.

shenra - 31 Maj 2009, 14:38

Szczególnie jak jest w miarę ciepło. I można pociapać w bajorkach błotnych. :mrgreen:
Ozzborn - 31 Maj 2009, 16:56

Potwierdzam frajda... poszedłem do dalszego kościoła stwierdzając radośnie "łeee nie biorę parasola, nie chce mi się dzwigać" :lol: No to sobie w krótkim rękawku biegłem z powrotem do domu - lało, fajnie było nie powiem, herbatka z rumem na rogrzewkę też fajna :mrgreen:
xan4 - 2 Czerwca 2009, 21:07

Niec wiecie gdzie się zapodział Chal-Chenet :?: Dawno go nie było na forum.
Iwan - 2 Czerwca 2009, 21:08

no właśnie, sam już ostatnio nad tym zastanawiałem
shenra - 2 Czerwca 2009, 21:11

Wpominał o problemach jakichś,ale obiecał się odezwać, co prawda to było jakieś dwa tygodnie temu :|
Adashi - 3 Czerwca 2009, 16:49

xan4, rozmawiałem ostatnio z Chalem przez fon, wszystko ok - wróci niebawem.
xan4 - 3 Czerwca 2009, 17:04

Adashi, dzięki.
Ozzborn - 3 Czerwca 2009, 19:42

He dokładnie o to samo się chciałem spytac wczoraj, z resztą o podobnej porze, tyle, że komp mi padł. Znaczy się widać, ze poziom spamu spadł zauważalnie i co więcej, wysztkim zaczyna tego brakować :mrgreen: .
Martva - 4 Czerwca 2009, 13:07

Zakupy przez sieć. Zapas farb u producenta - płacone 17 maja, potem Allegro: przedmiot nr 1 płacony 25 maja, nr 2 też, nr 3 28 maja. Póki co przyszedł jeden z tych płaconych 25 maja, malutki liścik, reszta jest większa. No i dobra, od 28 maja do 4 czerwca to nie jest jakoś strasznie dużo czasu, ale o resztę się chyba mogę zacząć martvić? Mamy dość specyficznego listonosza, obawiałam się że zostawił awizo jakiemuś sąsiadowi który mnie nie zna, ale mama była dziś na poczcie odbierać polecony i przy okazji zapytała - nic nie mieli.
Ile może iść paczka pocztowa priorytetowa i paczka pocztowa ekonomiczna? Nawet nie wiem czy to zwykła poczta rozwozi, czy Pocztex :( I do firmy od kosmetyków chyba napiszę, a reszta nie wiem. Czekać? Nie czekać? Reklamacje wszelakie są chyba uwzględniane po dwóch tygodniach dopiero?

Słowik - 4 Czerwca 2009, 13:11

Czekać, maila ewentualnie wysłać kiedy paczki zostały nadane. Nie nerwowo.
Martva - 4 Czerwca 2009, 13:13

Jeszcze nie jestem nerwowa, tylko bym chciała dostać te farbki przed 19, szare odrosty przy rudych włosach wyglądają wyjątkowo mało ciekawie :|
Anonymous - 4 Czerwca 2009, 16:10

Nie strasz, zamówiłam kilka rzeczy i bardzo chciałabym dostać je jeszcze przed wyjazdem...
Martva - 4 Czerwca 2009, 16:11

Może to zależy jakie rzeczy, mówię - srebrne bigle w zwykłej małej kopercie przyszły po kilku dniach :|
Witchma - 4 Czerwca 2009, 16:14

Do mnie podobno był wczoraj rano wysłany priorytetem wisiorek + komplet dla mamy i jakoś nie dotarł :(
gigant90 - 4 Czerwca 2009, 17:09

z tego co wiem to priorytetem powinno isc 3 dni czy jakos tak wiec... moze to jeszcze nie zostalo po prostu wyslane..
Godzilla - 4 Czerwca 2009, 17:16

Bo ja wiem, tyle już było problemów z Pocztą Polską i z priorytetami, że nic mnie już nie zdziwi. To priorytet regulaminowo może w Polsce iść 3 dni? Kiedyś jak był nadany do chyba 13.00 to szedł jeden dzień, a jak później, to dwa. Coś się zmieniło, czy dla paczek jest dłuższy termin?
Fidel-F2 - 4 Czerwca 2009, 17:18

priorytet wysłany cirka do poludnia powinien przyjść następnego dnia
priorytet wysłany po południu za dwa dni

gigant90 - 4 Czerwca 2009, 17:19

z tego co wiem 3 dni. ja jak dotad nie mialem problemow z paczkami a troche przez neta zamawialem. ba nawet kurier mial wiekszy problem by do mnie trafic niz poczta:P no ale moze to zalezy od obslugi danej poczty...
Godzilla - 4 Czerwca 2009, 17:25

Cytat
Przesyłki priorytetowe - kategoria przesyłek przewożonych najszybszym środkiem transportu, mających pierwszeństwo w procesie opracowywania i doręczania przed przesyłkami ekonomicznymi.

Przesyłki priorytetowe można nadawać na teren kraju, jak i zagranicę.

Krajową przesyłką priorytetową może być: przesyłka listowa nierejestrowana (list zwykły, kartka pocztowa), przesyłka listowa rejestrowana (przesyłka listowa polecona, przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością)

Zagraniczną przesyłką priorytetową może być: list zwykły, list polecony, przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością, kartka pocztowa, cekogram (druk dla ociemniałych), worek M, czasopisma oraz przesyłki masowe.

Przesyłki PRIORYTETOWE krajowe będą dostarczone następnego dnia roboczego po dniu nadania jeśli zostaną przez Państwa nadane do godz. 15.00. Przesyłki nadane jako priorytetowe po ww. godzinie traktowane są jako nadane w dniu następnym (podany termin doręczenia nie jest terminem gwarantowanym tylko deklarowanym).

W przypadku doręczenia przesyłki listowej priorytetowej w terminie późniejszym niż w 4 dniu po dniu nadania, adresatowi lub nadawcy przysługuje prawo do wniesienia skargi z tytułu opóźnionego doręczenia przesyłki listowej.

Przesyłki PRIORYTETOWE zagraniczne będą dostarczane do 3 dni roboczych w krajach Europy oraz do 5 dni roboczych w dowolne miejsce na świecie (z uwagi na lokalne uwarunkowania, poczty ZAGRANICZNE nie gwarantują określonego terminu doręczania).

To ze strony Poczty Polskiej:
http://www.poczta-polska.pl/dc_listp.htm

I jeszcze:

Cytat
Paczka pocztowa priorytetowa, która jest przewożona najszybszym środkiem transportu mając pierwszeństwo w procesie opracowywania i doręczania przed przesyłkami ekonomicznymi. Standardem jakościowym dla paczki pocztowej priorytetowej jest jej przebieg w terminie D+1. Paczka pocztowa priorytetowa będzie dostarczona następnego dnia roboczego po dniu nadania, jeśli zostanie nadana do godz. 15:00. Paczka pocztowa nadana jako priorytetowa po godz. 15:00 traktowana będzie jako nadana w dniu następnym (podany termin doręczenia nie jest terminem gwarantowanym tylko deklarowanym).
Paczkę pocztową priorytetową należy oznaczać poprzez naklejenie na niej nalepki w kolorze niebieskim z napisem PRIORYTET/PRIORITAIRE lub naniesienie napisu o treści PRIORYTET/PRIORITAIRE. Ponadto na adresie pomocniczym do paczki pocztowej w obrocie krajowym należy zaznaczyć rubrykę PRIORYTETOWA.

Witchma - 4 Czerwca 2009, 18:23

Fidel-F2, mnie już raz pani na poczcie powiedziała, że priorytet nie ma żadnego wpływu na czas doręczenia. Wychodzi na to, że ma tylko na cenę. W tej instytucji nic mnie już nie zdziwi...

Partner forum