To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Karczma pod ,,Zdechłym Smokiem''

Pako - 25 Marca 2006, 11:56

Brr.. nie takie horrory miałem na myśli.. ale znaczniki do htmla mnie jeszcze nie goniły :mrgreen:
Iscariote - 25 Marca 2006, 15:05

Ludzie z Łodzi czasem tak mają.. a w szczególności uczniowie pewnego LO
elam - 25 Marca 2006, 18:51

- .. ja mysle, ze wy musicie sie jeszcze napic. - odezwal sie nagle gremlinek, przysluchujacy sie dotychczas dyskretnie spod stolika rozmowie. - w barze jest kefir z kota, sok z zuka i drink z aliena. cos podac?
Iskariote spojrzal na niego krzywo i rozwiazal worek ze znaczkami z html-a, ktore natychmiast rozbiegly sie po calej karczmie i oblazly gosci.
- Kawa z pradem miala byc!
-Ale sie skonczyla, Pako wszystko wychlal!

Ziuta - 25 Marca 2006, 22:16

A macie whisky? Najlepiej burbona. Przydałby się również Murzyn (imieniem Sam), który grałby "As time goes by", podczas gdy ja tobiłbym smutki w byrsztynowym trunku, a sensu życia szukał nad dnie flaszki.
elam - 26 Marca 2006, 12:50

zrezygnowalismy z murzyna, jak osiemnasty zostal zjedzony omylkowo przez gosci...
mamy szafe grajaca. a, wlasnie, gdyby ktos mial pomysl, co do niej wrzucic (oprocz granatow, oczywiscie), bylibysmy wdzieczni.

Ziuta - 26 Marca 2006, 14:30

Requiem Mozarta. A potem kawałek Porcupine Tree
elam - 26 Marca 2006, 16:58

dobra, zanotowano. ale co wy tak z ta muzyka powazna? strauss z odysei kosmicznej nie wystarczy? :)
ja od siebie wrzucam troche evanescence, kojarzy sie dobrze

Myrtille - 26 Marca 2006, 17:02

Evanescence to ulubiony zespół mojej siostry,to napewno się ucieszy,że w jej karczmie,gra jej ulubiona muza
Ja bym dorzuciła Linkin Park

Ziuta - 26 Marca 2006, 17:05

Jak maja być niej poważne, to proponuję Johnny'ego Casha
lavojtek - 26 Marca 2006, 17:06

Ziuta napisał/a
A macie whisky? Najlepiej burbona.

Nie bluznij Ziuta! :D Bourbon ma tyle wspolnego z whisky co "maluch" z samochodem :mrgreen:

Pako - 26 Marca 2006, 17:07

A ja Dimu borgirr który mi teraz przygrywa :) Metal, gwoli ścisłości. Chyba Death :)
Ziuta - 26 Marca 2006, 17:09

lavojtek napisał/a
Nie bluznij Ziuta!

Nie bluźnię, chcę tylko wywołać w karczmie taki Bogartowski klimacik :) A swoją droga najlepszymi i najzdrowszymi napitkami są przetwory domowe ;)

elam - 26 Marca 2006, 17:11

ok :)
w fantastycznej knajpie powinny przewazac fantastyczne kawalki ...
ja dorzucam jeszcze "w moim magicznym domu". :) to taki stary kawalek z lat 80tych, spiewala hanna banaszak

lavojtek - 26 Marca 2006, 17:11

:bravo A zwlaszcza kompot truskawkowy! Mniam!!! :bravo
elam - 26 Marca 2006, 17:13

ok :)
w fantastycznej knajpie powinny przewazac fantastyczne kawalki ...
ja dorzucam jeszcze "w moim magicznym domu". :) to taki stary kawalek z lat 80tych, spiewala hanna banaszak

lavojtek - 26 Marca 2006, 17:18

U mnie Kilar "Dracula OST" :twisted:
Pako - 26 Marca 2006, 17:20

Jak fantastyczne, to ja dorzucę całą dyskografię Rhapsody :) Ci to fantastycznie grają :)
Myrtille - 26 Marca 2006, 17:27

Ja też lubię Rhapsody :D
I trzeba przyznać,że fantastyczna muzyka :)

elam - 26 Marca 2006, 17:29

kurcze, przepraszam za tego podwojnego posta powyzej, ale cos mi sie wiesza forum...
no, to muzyczka gra. a jak sie nam znudza nowe kawalki, wsadzi sie Pako, Lavojtka i Ziute do szafy grajacej z kompletem nozy kuchennych i posluchamy troche hardrocka.. :)

Pako - 26 Marca 2006, 17:34

Dorzuci się Piotrka Rogożę i będzie punk jak się patrzy :)
Ale najpierw trzaby coś obalić, żeby się lepiej grało :)

Ziuta - 26 Marca 2006, 17:41

elam napisał/a
no, to muzyczka gra. a jak sie nam znudza nowe kawalki, wsadzi sie Pako, Lavojtka i Ziute do szafy grajacej z kompletem nozy kuchennych i posluchamy troche hardrocka..

Wybacz Elam, gremlinku Ty nasz, ale jeśli wrzucisz mnie do szafy grającej z kilkoma nożami, to szafa będzie grać bluesa. Gdybyś dodała jeszcze kogoś, to wyjdą następujące gatunki: bles-metal, grind-blues, folk-blues, punk-blues (pt "Cielęcin's blue"), symfonic blues, new romantic blues i –last but not least– blues progresywny.

lavojtek - 26 Marca 2006, 18:08

No w polaczeniu ze mna to bedzie grind-death-satanic-blues :twisted:
Ziuta - 26 Marca 2006, 19:09

Każdy gatunek muzyczny może być wzbogacony o lamenty rozpitego nieudacznika; najlepiej Murzyna :)
gorat - 26 Marca 2006, 19:36

Won z wątkiem muzycznym do odpowiedniego tematu w Powrocie :P
BTW dzięki za przypomnienie. "To Mega Therion" sobie zapuściłem :mrgreen:

Ziuta - 26 Marca 2006, 19:40

Ależ goracie, nasz moderatorze niezastąpiony – my tu tylko próbujemy zrobić klimat odpowiedni dla karczemnych dyskusji.
Barman, po kolejce dla wszystkich; nie można mówic o muzyce, to sobie pospiewamy!
"Jeszcze po kropelce, jeszcze po kropelce..."

gorat - 26 Marca 2006, 19:48

Można mówić, owszem, Księga Szkocka mi się przypomniała :D A skoro się przypomniała, to... "Wasted Years" na cały regulator! Żywo! Albo nie - "Esperal Blues"!

Edit: głośno miało być!
A owa Księga to wzięła się stąd, że w pewnej restauracji lwowskiej gromadzili się często-gęsto znamienici matematycy i dysputowali o sprawach rozmaitych, pisząc przy tym, gdzie się dało. Właściciel, wyczuwszy interes (a także chcąc zapobiec dewastacji ;) ), założył specjalną księgę, w której zapisywało się pytania, twierdzenia do udowodnienia, odpowiedzi, dowody... Uzbierało się kilkaset wpisów.
Jak widać, można w karczmie zajmować się pracą naukową :P
Czego i wam życzę! 8)

elam - 26 Marca 2006, 23:39

niby i mozna... ale w naszej karczmie gremliny rozrabiaja :)
Ziuta - 27 Marca 2006, 14:57

Gremliny też mogą inspirować.
Iscariote - 27 Marca 2006, 15:30

Ziuta napisał/a
Gremliny też mogą inspirować.

No ciekaw jestem do czego to ciebie inspirują gremliny. Bo mnie się gremlin zawsze kojarzył z takim małym, wrednym, pluszowym.. ten noo.. nie ważne zresztą.

Ziuta - 27 Marca 2006, 15:37

Zainspiruje mnie do czegoś, to to ogłoszę wszem i wobec na tym forum.

Partner forum