To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...

Kasiek - 6 Grudnia 2011, 06:18

Taa... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
merula - 6 Grudnia 2011, 22:43

oferta sprzedaży mieszkania :shock:
http://www.oferty.net/mie...owski,917520001

Kasiek - 8 Grudnia 2011, 08:32

Biorę!
Chyba, że ktoś z forumowiczów mnie już wyprzedził...

Jezusicku, aż mi się słabo zrobiło. Ile za metr?

merula - 9 Grudnia 2011, 23:12

ranking hipermarketów pod względem ceny. przyznam, ze niektóre pozycje mnie zaskoczyły.
http://bydgoszcz.gazeta.p...najtanszy_.html

Witchma - 10 Grudnia 2011, 09:18

Podejrzane te wyniki, kłócą się z moimi doświadczeniami. No, chyba że nie kupuję "produktów podstawowych".
Martva - 10 Grudnia 2011, 14:26

Byłam w Makro i zobaczyłam maskotkę. Maskotka wyglądała tak dziwnie, że aż się przyjrzałam, była żółwiem w stroju balleriny (gdyby nie etykieta to chyba bym nie wpadła na tego żółwia). Nie mogę wyjść z szoku :D
Rafał - 16 Grudnia 2011, 23:34

Najstarszy syn koleżanki - już prawie-że 15-latek, bawił u dziadków (też znajomi). Ganiał z psem, wygłupiał się, w końcu postanowił wdrapać się na murowanego grilla - samoróbę. Jakoś tak właził, że złapał się miejsca na ruszt, ruszt był na zawiasach - ale podniesiony (chyba do czyszczenia i tak mu się zostało). Grill pewnie przy włażeniu na niego drgnął, ruszt spadł na swoje miejsce i odciął chłopakowi dwa palce. Jednego palca mu przyszyli, dość zgrabnie w pobliskiej Polanicy, niestety drugiego durny pies zeżarł.
Gdybym nie znał ludzi to bym nie uwierzył.

merula - 16 Grudnia 2011, 23:37

przeczytane dzisiaj na forum piaseczyńskim :shock:

Na dzisiejszej Komisji Finansów radna Elżbieta Markowska (PO) wystąpiła z wnioskiem, o likwidację wszystkich gminnych przedszkoli. Natomiast radny Zbigniew Mucha zaproponował likwidacje gminnego żłobka. Burmistrz przyklasnął tym propozycjom i będzie dążył do pozbycia się tego kosztu z budżetu.

może niech jeszcze szkoły zlikwidują.

Rafał - 16 Grudnia 2011, 23:49

merula, u mnie na bodajże 6 przedszkoli gminnych pozostało 2, w tym 2 przeznaczono do dalszej likwidacji bo bangla jakoś. Fizycznie dalej funkcjonują, ale już jako niepubliczne. Oprócz nich powstały kolejne 2, jak najbardziej prywatne i rynek się tak nasycił, że przedszkola walcząc o dzieciaki przebijają się ofertą. Moja mała oprócz zajęć podstawowych (3 i pół latki) ma w ramach czesnego angielski, tańce, teatr, spotkania z autorami bajek (szok), wycieczki i sam nie wiem co jeszcze, zresztą impreza goni imprezę - do przedszkola chodzi chętnie i bywa, że w niedzielę tęskni. Płacę 280 zł za miesiąc. Czasem przynosi nawet do domu jakieś słodycze, kolorowanki, dostała wielką paczkę od Mikołaja - wszystko w ramach czesnego. Inne przedszkola dokładają naukę jazdy na nartach, basen i jakieś sporty.
Może i to niegłupie?

Edit: Oczywiście nie może być przedszkola bez strony internetowej, oto i ona.

merula - 16 Grudnia 2011, 23:55

nie wiem jak to wygląda, w jakim stopniu gmina dofinansowuje niepubliczne przedszkola, ale z relacji sąsiadek wiem, że w kilku okolicznych prywatnych przedszkolach płacą one 700-1000 pln. niełatwo to udźwignąć.
shenra - 16 Grudnia 2011, 23:57

US też by mogli, bo się tam tylko opierd...ą i UP, bo nic nie wnosi, jestem za.
kropek - 17 Grudnia 2011, 00:02

A w Krako..., znaczy się w takim jednym mieście które ma ptoblemy.... kasę za posiłki od rodziców zainkasowali, a intendentkom z przedszkoli każą brać towary na borg, niby w styczniu będą płacić .... ehhhh to Polska przeca mlekiem i miodem płynąca.... :cry:
Rafał - 17 Grudnia 2011, 00:03

I ZUS, niech też ZUS zlikwidują! :lol:
shenra - 17 Grudnia 2011, 00:48

:bravo :bravo :bravo I będzie cudnie :mrgreen:
hijo - 17 Grudnia 2011, 08:10

ZUS sam się zlikwiduje już niebawem.
merula - 17 Grudnia 2011, 11:30

ej, ale kto mi wtedy wypłaci te 30 pln co miesiąc? :evil: :mrgreen:
ihan - 17 Grudnia 2011, 11:40

merula, podaj numer konta, mogę zostać twoim trzydziestozłotowym sponsorem. Wpiszę sobie w CV w rubrykę: działalność społeczna.
merula - 17 Grudnia 2011, 11:44

ihan, wzruszyłam się :oops:
Kruk Siwy - 17 Grudnia 2011, 11:47

Eee... a może ihan, wsparłaby też kulturę i sztukę? Podam konto na priva...
ihan - 17 Grudnia 2011, 11:52

Przeczytałam: podam konta na piwa.
Sugerujesz, że rubryka: działalność kulturalno-oświatowa też dobrze w CV wygląda?

Kruk Siwy - 17 Grudnia 2011, 11:54

No chyba. Ty będziesz kulturalna (bo wspierasz ałtora) a ja kupię sobie za datki sztuczkowe spodnie. I będzie kooltura i sztuczka. W jednym.

Ech, skofa się jeszcze nie zaczęła a już ględzę jak potłuczony.

ihan - 17 Grudnia 2011, 11:56

Z grzeczności nie skomentuję twojego ostatniego zdania. :mrgreen:
Iscariote - 17 Grudnia 2011, 18:31

Znalezione na innym forum, kartkówka ze znajomości hymnu w 4 klasie szkoły podstawowej:

:shock:

baranek - 22 Grudnia 2011, 22:22

Byłem dzisiaj w kinie. W połowie drugiego kwadransa reklam zacząłem się dziwić, że w ogóle pobierane są jakieś opłaty za bilety.
joe_cool - 22 Grudnia 2011, 23:28

Masakra z tymi reklamami. Ostatnio poszłam na seans o 18:30, z kina wyszłam o 21...
Najgorsze jest to, że się w kinach wycwanili i trailery puszczają między reklamami, więc nie można już sobie przyjść te paręnaście minut później. Znaczy się, można, ale wtedy traci się trailery. Co nie jest jakąś tragedią w sumie.

mBiko - 22 Grudnia 2011, 23:32

Kilka razy zdarzyło mi się, że traillery były najlepszą częścią seansu.
joe_cool - 22 Grudnia 2011, 23:35

No fakt, tak też bywa.
ihan - 23 Grudnia 2011, 15:01

Marudzicie. Jako osoba notorycznie spóźniająca się uwielbiam reklamy w kinie, bo dzięki nim bywa, nie tracę prawie w ogóle filmu.
Godzilla - 23 Grudnia 2011, 15:03

ihan, niechże Cię uściskam, siostro w spóźnianiu! Nareszcie pokrewna dusza!
ihan - 23 Grudnia 2011, 15:10

Moim rekordem było 1,5 h jak się umawiałam na jedzenie. Na szczęście kumpele przyzwyczajone, spokojnie posiedziały w knajpie, zjadły co miały zjeść. Przyjęły na klatę. Ale nie jestem z tego specjalnie dumna, tylko zawsze jak się umawiam w tygodniu wieczorem, to wychodzę z pracy, i zawsze się okazuje, że coś jeszcze powinnam zrobić, albo ktoś mnie zatrzyma. Przechodzi tylko z przyzwyczajonymi przyjaciółmi.

Partner forum