To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

Dunadan - 15 Sierpnia 2011, 16:05

ilcattivo13, ja miałem zbyt wolnego kompa :mrgreen:
ilcattivo13 - 15 Sierpnia 2011, 22:01

uuu, to pewnie nawet sobie esencji nie pościągałeś ;P:
Dunadan - 16 Sierpnia 2011, 06:54

ilcattivo13, :shock: czego?! haha :mrgreen: masz na myśli "sweat"? to się u nas nazywało "esencja"? hehe, dobre, dobre...
Matrim - 16 Sierpnia 2011, 09:29

Jagged Alliance Online. Hmmm... Ciekawe co może z tego wyjść.
ketyow - 16 Sierpnia 2011, 09:37

Tak by mogło wyglądać JA3, a nie jakieś real time'y se nawymyślali.
Matrim - 16 Sierpnia 2011, 09:57

Dziwne jest, że powstają dwie gry w tym samym czasie. Ale jakoś ta wersja mnie bardziej przekonuje. Bo jest Ivan ;)
Hubert - 16 Sierpnia 2011, 10:08

W Jagged Alliance: Back in Action też będzie, tylko że nie będzie tur. Zastanawiam się też, co z właściwym Jagged Alliance 3? I pytanie, kto się tam pojawi. :)

Ale fakt faktem: Jest Shadow z Ivanem, jest impreza. :D

ilcattivo13 - 16 Sierpnia 2011, 15:20

Matrim - Jagged Alliance jako MMO? Bez sensu... Znowu będą mieli najlepiej gracze, którzy pierwsi zaczną w to grać i którzy będą w to rąbali po piętnaście godzin na dobę. A reszta będzie se mogła tylko chwalebnie ginąć. Myślę, że gra nie wypali i nie dojdzie do poziomu popularności FO:Tacticsa.

ketyow - a weź zainstaluj sobie Brygadę E5, to się przekonasz, że nie każdy riltajm je "kaka-be" :wink: Tyle o tej grze pisałem, że w końcu mógłbyś się przełamać i spróbować :roll:

ketyow - 16 Sierpnia 2011, 15:31

Tactics jest świetny po sieci, cholera, aż mnie ochota naszła, tylko nie ma z kim. Pomyślę nad tą Brygadą, pomyślę... Ale nadal sądzę, że tury to mus :twisted:
ilcattivo13 - 16 Sierpnia 2011, 15:44

A mnie FOT po sieci nie wszedł. W trybie turowym trwał za długo, a riltajmie robił się taki chaos, że po pierwszym kontakcie nikt się żadną taktyką nie przejmował i tylko strzelało się do wszystkiego, co się rusza... Zwłaszcza do beczek i inszych zbiorników ;P:
Matrim - 16 Sierpnia 2011, 19:23

ilcattivo13, ja mam nadzieję, że "gracz na gracza" będzie tylko jednym z trybów, a powstanie też kampania singlowa.
ilcattivo13 - 16 Sierpnia 2011, 19:54

Matrim - kampania "single player" do gry MMO? W sumie to nie wiem, czy w grach tego typu są takie kampanie, ale na zdrowy rozum to ma mało sensu. Zwłaszcza, że powstaje jednocześnie JA: BiA

Zresztą, za mało na razie wiadomo o tej grze i raczej nie ma co gdybać. Zastanawiam się, jak oni rozwiążą problem ginących najemników (czy w ogóle będą "zabijalni", czy tylko "ogłuszalni", jak w Ufo: Extraterrestials). I jak rozwiążą sprawę ekwipunku w potyczkach PvP i czy za kasę z "zewnątrz" będzie można dokupować sprzęt. I jak załatwią problem braku aktywnej pauzy w potyczkach, bo co innego jak się steruje jedna postacią, a co innego, kiedy prowadzimy kilkuosobową drużynę w grze, która aspiruje do miana "tacticala"...

Matrim - 16 Sierpnia 2011, 20:04

Wszystko co powiem "bez sensu" ;P: Call of Duty - gry które są esencją MMO mają, mają kampanię singlową. Starcraft - takoż. I wiele innych też, zależy od której strony popatrzeć. Poza tym dopisek "Online" nie oznacza jednocześnie "Massive Multiplayer Online Game" (czy tam coś), ale może być jedynie określeniem gry "w chmurze", bez instalacji, przez przeglądarkę, z możliwością rywalizacji z innymi graczami. O!

A w ogóle to wszystko jest bez sensu ;)

ketyow - 16 Sierpnia 2011, 20:19

ilcattivo13, bo trzeba sobie odpowiednio stworzyć postacie i przede wszystkim: ustalić zasady. Rzadko, naprawdę rzadko (a jeśli już to z ciekawości) graliśmy na przykład pełną parą - all inclusive. W moich rozgrywkach zbanowane były: narkotyki, większość broni ciężkiej, energetyczna (jedna sztuka na drużynę dozwolona, nawet nie zawsze), za mocne pancerze etc.; poziom postaci ograniczony do 15-18 (czasem 21) lvl, liczba punktów zakupowych również (tu warto zauważyć, że zależnie od wersji FOT była opcja, że punkty się sumowały i można było zrobić jednego typka za 3k pkt i jednego za 17k pkt. = razem 20k pkt, lub w nowszych wersjach gdzie to usunięto, było ograniczenie na jedną postać - zatem wszyscy w grze mieli podobne statsy). Trzeba tu zaznaczyć, że do takiej rozgrywki potrzeba kogoś, kto będzie mistrzem gry i ustali zasady - tzn. też bierze udział, ale będzie wiedział, jaki sprzęt zbanować itd., żeby gra miała sens i nie było sytuacji jak mówisz, no i wszyscy gracze muszą być kumaci i trochę z falloutami obcykani, żeby stworzyli sobie wyrównane teamy. Przeważnie grałem tak, że każdy team miał po 4 postacie. Z dużym ograniczeniem sprzętowym, robimy np. snajperów osłaniających gościa, który wyskoczy przeciwnikowi zza pleców z miotaczem ognia. Rozgrywka wcale nie jest taka znowu długa też, godziny raczej nie przekroczyłem nigdy - to śmiech przy RTSach dla przykładu. W realtimie też grywałem trochę, to już nie ta sama zabawa, bo sporo taktyki ginie. Przy braku limitów na rozgrywkę traci ona sens, bo wygrywa ten kto pierwszy strzeli.
ilcattivo13 - 16 Sierpnia 2011, 20:55

czyli graliście tak, że jeden gracz kontrolował jednego bohatera (czyli wychodziło czterech graczy na czterech), czy jak? Bo nie zrozumiałem do końca :| I graliście w trybie turowym, czy pół-RTS?

Edit:

Matrim
- no przeca wyraźnie gościu napisał, że "Gra będzie uruchamianym w przeglądarce takycznym turowym MMORPG". A Starcrafta czy Call of Duty bym pod MMO nie podciągnął nigdy w życiu - to są normalne gry umożliwiające grę przez sieć, a nie gry wyłącznie sieciowe.
I napisałem "mało sensu", a nie "bez sensu" ;P:

Matrim - 16 Sierpnia 2011, 21:06

ilcattivo13 napisał/a
I napisałem mało sensu, a nie bez sensu ;P:

Czyżby? ;)
ilcattivo13 napisał/a
Matrim - Jagged Alliance jako MMO? Bez sensu...
;P:

A w ogóle to zobaczymy, jak już będzie co oglądać, nie? :)

ilcattivo13 - 16 Sierpnia 2011, 21:19

myślałem, że odnosisz się do ostatniego (gdy pisałem) posta... Ale jeśli chodzi o tamto - to tamtego zdania raczej nie zmienię - nie wyobrażam sobie onlajnowego, riltajmowego dowodzenia drużyną w grze PvP, albo PsvPs... To nie typowy rts, gdzie zasypuje się przeciwnika milionami jednostek i gracz liczy się ze stratami - tutaj "zawodnicy" muszą przeżyć i basta.

Ale jeśli zrobią z tego pseudo-JA, czyli jeden gracz będzie kontrolował jednego najemnika i/lub dowodził innymi graczami w drużynie, to to może mieć sens. Choć jak tak się wpatrzyć w trailera, to widać wyraźnie, że "rozwalane" postacie się nie ruszają, albo są ewidentnie wystawiane pod lufę (pewnie żeby pokazać efektowność rozwałki).

Matrim - 16 Sierpnia 2011, 21:34

Dlatego ja mam nadzieję, że Online w tytule sprowadzi się tylko do "chmurnego" umiejscowienia gry i możliwości gry w przeglądarce, czyli na każdej platformie dającej dostęp do Sieci w każdym miejscu świata.
ketyow - 16 Sierpnia 2011, 22:45

Graliśmy tak, że każda osoba sterowała swoimi max. 4 postaciami w grze. Czasem turowo, czasem real time, ale przeważnie w turach, bo rozgrywki są wtedy dużo ciekawsze. Przy 3 graczach rozgrywka się już znacząco wydłużała, tylko że przede wszystkim dla mnie, bo to ja miałem dodatkowych czterech gości do zabicia :mrgreen:

Cytat
W realtimie też grywałem trochę

czytaj uważniej :wink:

ilcattivo13 - 17 Sierpnia 2011, 11:54

jak tylko się wyśpię :wink:
ilcattivo13 - 18 Sierpnia 2011, 13:29

Wracamy na Pandorę? Yee-haw! :D

Edit (nie mogę zrobić urla :/ )

Edit2: już mogę :D

ketyow - 18 Sierpnia 2011, 16:21

O, to ja chyba kupię jedynkę, bo jest już GotY edycja. Parę mies. temu chodziła za kosmiczne 140 zł bez dodatków.

Hmm, premiera GotY była niecały tydzień temu, to się już nie dziwię.

ilcattivo13 - 18 Sierpnia 2011, 16:36

A teraz można kupić za ~50pln :)
ketyow - 18 Sierpnia 2011, 17:28

Do Borderlandsa nawet chyba dałoby się wykombinować ekipę, jak wyszedł to we czterech młóciliśmy z kumplami w demo :wink:
ilcattivo13 - 28 Sierpnia 2011, 18:10

trailer Counter-Strike: Global Offensive. Przyznam, że fajnie wygląda i że podoba mi się nowe menu zakupów (wreszcie będzie można szybko kupować myszką).
Hubert - 28 Sierpnia 2011, 18:48

Mimo, że jeszcze nie skończyłem Batman: Arkham Asylum, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że czekam na Arkham City. Każdy kolejny trailer/news zwiększa tylko mój optymizm. To chyba jedna z tych gier, które nie mogą się nie udać.
ilcattivo13 - 12 Wrzeœśnia 2011, 21:27

trzy tygodnie temu wrzucałem link do trailera "Borderlands 2".

A teraz czas na gameplay - rozwaliła mnie akcja od 2:19 :lol:

Ja chce na Pandorę!!!

gorbash - 13 Wrzeœśnia 2011, 06:08

Super! Nie mogę się doczekać.
ketyow - 13 Wrzeœśnia 2011, 06:53

I ja. Już tylko 4 lata i będzie za 30 zł.
Iscariote - 13 Wrzeœśnia 2011, 08:31

ketyow napisał/a
I ja. Już tylko 4 lata i będzie za 30 zł.
A i tak coś Ci się rypnie podczas instalacji :twisted:

Partner forum