Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Homer - 22 Kwietnia 2009, 19:07
News wprawdzie bardzo wyprzedzający, ale... za pół roku w Irlandii Północnej startuje kręcenie pilota serialu GRRMowskiej "Gry o tron" produkcji HBO.
edit:
A 14 czerwca zaczyna się II sezon TrueBlood
NURS - 22 Kwietnia 2009, 19:09
a ja pilota Capricy/i obejrzalem. Ciekawie moze być, chociaż chyba lekko mienszają.
hrabek - 23 Kwietnia 2009, 08:49
True Blood ma fenomenalny plakat promujący drugi sezon. Jeden z najlepszych, jakie w ogóle widziałem.
http://plakaty.blox.pl/20...od-sezon-2.html
Homer - 23 Kwietnia 2009, 14:26
Świetny .
Homer - 25 Kwietnia 2009, 18:33
I jak tam? Ktoś oglądał wczoraj Tudorów w TVP1? Mamy nowych fanów?
Fidel-F2 - 26 Kwietnia 2009, 07:00
Ja po ostatnim, westernowym odcinku, "Ranczo", zostalem zagorzałym fanem, rewelacja. No i cieszy mnie niezmiernie "39 i pół", Karolak na prezydenta.
hijo - 26 Kwietnia 2009, 08:21
A mnie się ostatnio udało wciągnąć moją nielubiącą fantastyki żonę w oglądanie BSG wlaśnie jesteśmy w połowie 3 sezonu
Iwan - 26 Kwietnia 2009, 08:39
obejrzałem Tudorów, mam zamiar dalej oglądać
Słowik - 4 Maj 2009, 12:24
A ja 11 odcinków Lie to me z Timem Rothem.
Ogólnie niezły serial. Roth jest bardzo wyrazisty, jego ekipa już niekoniecznie. Kilka odcinków poniżej średniej.
Bardzo smaczne są wstawki, kiedy porównują miny rozpracowywanych podejrzanych do min sławnych postaci w rzeczywistości (Clintona, Obamy, OJ Simpsona itd.)
Fidel-F2 - 5 Maj 2009, 05:39
Słowik napisał/a | Roth jest bardzo wyrazisty | a był kiedykolwiek inny?
hrabek - 5 Maj 2009, 09:14
Był, kilka filmów z nim było, w których grał słabo.
Fidel-F2 - 5 Maj 2009, 09:15
musiałem nie oglądać
Homer - 10 Maj 2009, 13:31
Tydzień finałów.
Finał House'a(wtorek), Lost(czwartek 2h) i Prison breaka(sobota 2h - ostateczne zakońćzenie serialu).
Taselchof - 10 Maj 2009, 22:57
PB smutno będzie człowiek się zżył z bohaterami mimo iż po drugim sezonie to już chała
Homer - 11 Maj 2009, 15:32
Tyle przynajmniej zrobił IV sezon, że nawet łezki nie uronię .
Dużo przyjemniej sobie dwa sezony w kółko oglądać niż to co teraz biegnie...
Ariah - 11 Maj 2009, 15:37
Dodam, że Fringe też 12 ostatni odcinek sezonu, Dollhouse się skończył...
Posucha, nuda Panie, nie ma co oglądać...
Jaden Kast - 11 Maj 2009, 18:14
Dollhouse się skończył, no właśnie. Serial może nie jest wybitny, ale pomysł jest nowatorski (przynajmniej w miarę), a postacie ciekawie zbudowane (może poza schematycznym Ballardem). Whedon ma ciekawe pomysły, serwuje mocne zwroty akcji Mimo pewnych niedociągnięć i nielogiczności serial oglądało się przyjemnie. Niestety Whedon nie ma szczęścia do dużej publiczności i kolejny jego serial najprawdopodobniej ściągną z anteny po pierwszym sezonie. Pewnym pocieszeniem jest to, że do wydania DVD zostanie dołączony 13 odcinek serialu (zamówiony przez dystrybutora, ale nie przez stację FOX, dlatego trafi prosto na DVD), ale na to przyjdzie nam poczekać do 28 czerwca.
joe_cool - 13 Maj 2009, 21:26
czyżby skończyło się CSI: Miami? odeszła Alex, a na Polsacie w niedziele leci teraz CSI: New York, które Miami do pięt nie dorasta...
hrabek - 14 Maj 2009, 08:25
Mi tam zawsze podobało się najbardziej CSI: Las Vegas. Później Nowy Jork, a Miami na końcu, bo nie mogłem zdzierżyć Caruso.
joe_cool - 14 Maj 2009, 11:47
Caruso jest kul ja nie mogę zdzierżyć Sinise'a
hrabek - 14 Maj 2009, 11:49
No to zupełnie odwrotnie do mnie.
Adashi - 14 Maj 2009, 19:08
Caruso był świetny w NYPD Blue, z CSI najbardziej podoba mi się Las Vegas.
Witchma - 14 Maj 2009, 19:16
Nowy Jork też jest ok. Caruso jest dość... groteskowy.
joe_cool - 14 Maj 2009, 21:08
Ale on specjalnie taki jest przerysowany. Tak samo jak totalnie przerysowane są kolory.
Homer - 18 Maj 2009, 02:10
Będzie o "RANCZO", ale spoilerowo, bo to o odcinku ostatnim tej serii, który poleci za tydzień.
Słowik - 18 Maj 2009, 10:32
Trafiłem przypadkiem na świetny, moim zdaniem, serial - Breaking Bad. Jeśli ktoś go tutaj wspominał, to żałuję, że przegapiłem.
Facet dowiaduje się, że przez raka płuc nie pożyje długo. Uczy chemii w liceum, jego szwagier jest oficerem policji antynarkotykowej i zabiera go pewnego razu na akcję (taki śmieszny szwagier, super rola, w ogóle gra aktorska jest na wysokim poziomie).
Potem gość postanawia zarobić i zostawić rodzinie trochę grosza. Zaczyna produkcję metaamfetaminy.
To nie jest serial komediowy, ale parę razy śmiałem się do łez, trzyma też w napięciu. Poza tym pełni chyba trochę rolę uświadamiającą, przybliżającą walkę z rakiem.
Pierwsza seria króciutka - 7 odcinków, polecam na rozgrzewkę.
Teraz leci seria druga, do tej pory odcinków 10.
baranek - 18 Maj 2009, 10:48
Może się wygłupię, ale ja oglądam "Stawkę większą niż życie". Teatr Sensacji z lat sześćdziesiątych. Leciała kiedyś na TV Polonii, koleś nagrał i mi pożyczył. Nakręcona jeszcze przed serialem. Mikulski "gra twarzą" prawie jak Steven Seagal. Maciejki...
Kamil - 19 Maj 2009, 09:47
baranek napisał/a | Może się wygłupię, ale ja oglądam Stawkę większą niż życie. Teatr Sensacji z lat sześćdziesiątych. Leciała kiedyś na TV Polonii, koleś nagrał i mi pożyczył. Nakręcona jeszcze przed serialem. Mikulski gra twarzą prawie jak Steven Seagal. Maciejki... |
hehe, kult serial
ja ostatnio nie mniejszy kult męczę, bo Szoguna
Comar - 19 Maj 2009, 10:27
Jaden Kast napisał/a | Dollhouse się skończył, no właśnie. (...) Mimo pewnych niedociągnięć i nielogiczności serial oglądało się przyjemnie. Niestety Whedon nie ma szczęścia do dużej publiczności i kolejny jego serial najprawdopodobniej ściągną z anteny po pierwszym sezonie. |
Na szczęście jednak nie skasowali. Co prawda ze zmniejszonym budżetem, ale serial wróci jesienią. Co mnie bardzo cieszy, bo po przeciętnym początku Dollhouse bardzo fajnie się pod koniec sezonu rozkręcił.
hrabek - 19 Maj 2009, 10:58
Mi się podobał początek, ale później mnie wkurzyli i dałem sobie spokój.
|
|
|