To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Dunadan - 14 Kwietnia 2015, 07:55

Homer napisał/a
A i fabularnie jest kapitalna.
Ori dla mnie jest odkryciem.

Ja wczoraj chyba do drugiej w nocy grałem :oops: czułem się jak w liceum :roll:

Homer - 15 Kwietnia 2015, 09:30

Ja teraz zapoznaje z nią moje siostrzenice :) .
Homer - 5 Maj 2015, 20:26

Nadchodzi dodatek - Symulator Kozy Zombie!!!!

https://www.youtube.com/w...4&v=Aq33Evr92Jc

Melfka - 8 Czerwca 2015, 10:04

Lepiej późno niż wcale, czyli zabrałam się za Divinity: Original Sin. Uhhh, jaka fajna ta gra. Wszystko mi w niej pasuje: fabuła (te strzępy, co do tej pory poznałam), mechanika, grafika, rozgrywka (walki takie przyjemnie falloutowe: punkty akcji i tury)... I tylko weekend się skończył i do pracy trzeba było iść. :(
Magnis - 2 Sierpnia 2015, 11:00

Pogrywam ostatnio w Windelands, grę darmową i podobną do Settlersów. Rozbudowujemy swoje imperium, zbieramy surowce i powiększamy militarną potęgę żeby nas ktoś nie podbił. Gra dość ładnie zrobiona, fajna muzyka i wciągająca.
Druga gra też darmowa to Unknow horizont, gdzie budujemy obiekty, zapewniamy pożywienie i handlujemy z przepływającymi statkami. Ładnie zrobiona, muzyka może się podobać, ale dopiero zaczynam grać.

HohelMajster - 25 Sierpnia 2015, 21:21

Jestem wieczornym nałogowcem, jeśli chodzi o GRY.
X3 Terran Conflict, Half-Life 2, Endless Space
Gra ktoś jeszcze w takie starocie?
I jeszcze z synkiem w Lego Star Wars III, na dzielonym ekranie - fajna rzecz...

Fidel-F2 - 25 Sierpnia 2015, 21:25

HohelMajster napisał/a
X3 Terran Conflict, Half-Life 2, Endless Space
Gra ktoś jeszcze w takie starocie?
w sumie, to nigdy o nich nie słyszałem
HohelMajster - 25 Sierpnia 2015, 21:35

No wiesz :shock: !!! Ja rozumiem, że można o niektórych grach nie słyszeć ale...
No dobra :bravo nie nabierzesz mnie panie Fidel...

mesiash - 26 Sierpnia 2015, 10:58

HohelMajster, też sporo gram, a z wymienionej listy słyszałem jedynie o HL2 ;)
Fidel-F2 - 26 Sierpnia 2015, 11:13

HohelMajster, nie, no serio, nigdy
HohelMajster - 26 Sierpnia 2015, 13:51

mesiash, Fidel-F2, , no dobra. Zakładając, że nie znacie to polecam. Szczególnie ES - turową strategię (jak ktoś lubi turówki). X3 jest symulatorem (TC jest jedną z początkowych części), ale potrzeba duuużo czasu na granie. :)
Dunadan - 26 Sierpnia 2015, 15:12

Fidel-F2, HL 2 to taki... hm... no legenda. Fantastyczna gra, cała seria HL jest fenomenalna, może poza HL2 Episode 1 bo to taki przerywnik tylko. Zacznij grać od Black Mesa - jest to remake bardzo starej już "jedynki" zrobiony na nowym silniku. Niestety kończy się gdzieś w 3/4 pierwszej części :roll:
Fidel-F2 - 26 Sierpnia 2015, 16:11

Cytat
Half-Life 2 (HL2) – gra komputerowa z gatunku first-person shooter
Nigdy nie gram w tego rodzaju gry, jestem znudzony po dwudziestu siedmiu sekundach.
Dunadan - 26 Sierpnia 2015, 16:23

Fidel-F2, to trochę tak jakbyś powiedział "nie oglądam filmów sci-fi" albo "nie oglądam dramatów" albo "nie czytam jakiegośtam gatunku literatury". FPS FPSowi nie równy. HL zasłynął tym że miał w pełni rozwiniętą fabułę na poziomie książek czy filmów, dodatkowo miał fajne elementy łamigłówkowe. Kapitalna gierka przy której ciężko się znudzić. W HL2 fabuła była znowu rozwienięta i rozbudowana do całego uniwersum ze spinoffami (np. w postaci gry Portal)
Fidel-F2 - 26 Sierpnia 2015, 16:31

nie, nie tak, nie oglądam bollywód, nie słucham rapu ani techno, nie oglądam anime, nie czytam harlekinów ani post-apo wydawanego przez fabrykę słów, nie gram w fps, nie gram też w rpg na komputerze, bez względu na to jakie to wszystko świetne jest wg fanów i fascynatów

dlatego, że to jest zupełnie nie dla mnie

Homer - 26 Sierpnia 2015, 16:54

Nie spamuje...
HohelMajster - 26 Sierpnia 2015, 17:00

Fidel-F2, tak na marginesie, to ciekawe co piszesz na temat Fabryki. Poniekąd się zgadzam i zastanawiałem się nawet czy to coś ze mną jest nie tak. No bo ileż można...alternatywnie, z aniołami, światami równoległymi itp.
Co do gierek to endless space się szybko nie nudzi, a ta sama ekipa wydała nie tak dawno endless legends (klimat fantasy) bardzo rozbudowane, niestety troszkę za bardzo jak na mojego kompa (na razie), a nie lubię grać na przycinającej się gierce

Ixolite - 26 Sierpnia 2015, 17:32

Endless Space to nie taki znowu staroć, ale niestety z różnych 4X wydanych w ostatnich latach, to jeden ze słabszych jest. Zbyt mocno działa zasada papier-nożyce-kamień w budowaniu flot przez co cała militarna część gry szybko staje się przewidywalna i monotonna. A reszta jest poprawna, ale nic ponad to. Ładne interfejs ma, to jej zdecydowanie na plus mogę zaliczyć.
HohelMajster - 26 Sierpnia 2015, 23:26

Ixolite, no tak, ale fajne jest samodecydowanie w drzewkach... mnie to kręci...szczególnie klimat rozwoju jakiejkolwiek cywilizacji. Jak tak porównuję naszą, to w sumie błagam o szybki koniec 8)
Melfka - 31 Sierpnia 2015, 19:43

Skończyłam w weekend Shadowrun: Hong Kong - mam wrażenie, że Dragonfall był dłuższy (ale może to ja sprawniej walki przeprowadzałam ;) ), ale ogólnie grało się bardzo przyjemnie, gra trzyma poziom poprzednich dwóch, a osadzenie akcji w Azji dodało jeszcze kolorytu do i tak ciekawego świata. Choć wciąż mam wrażenie, że to bardziej interaktywna powieść z elementami walki taktycznej niż prawdziwy RPG.
ketyow - 21 Października 2015, 09:39

Przeszedłem Zaginięcie Ethana Cartera. Wyśmienita gierka. Jak komuś się spodobała przygodówka w tym stylu, to polecam zagrać w darmową Serenę z ubiegłego roku - gra trwa z godzinkę-półtorej, ale jest to świetnie spędzony czas.
konopia - 21 Października 2015, 09:49

a są jakieś dobre paragrafówki na androida?
ketyow - 21 Października 2015, 09:53

Nie gram na telefonie.

Filmik ukazujący prawdziwe miejsca, które odwiedzamy w Zaginięciu Ethana Cartera.
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be

thinspoon - 21 Października 2015, 10:13

konopia napisał/a

Już tu polecałem Lone Wolf

Paragrafówka, ale wymaga też odrobiny zręczności. A raczej timingu w miarę dobrego.

Fidel-F2 - 21 Października 2015, 10:17

thinspoon, coś pomerdałeś z linkiem
thinspoon - 21 Października 2015, 10:38

O, jestem wyjątkowo zdolny :| Poprawione.
Luc du Lac - 21 Października 2015, 10:43

thinspoon napisał/a
konopia napisał/a

Paragrafówka, ale wymaga też odrobiny zręczności. A raczej timingu w miarę dobrego.

wydawali toto kiedyś u nas w wersji papierowej... tzn. pewnie starsze przygody :)

thinspoon - 21 Października 2015, 11:01

Luc du Lac napisał/a
thinspoon napisał/a
konopia napisał/a

wydawali toto kiedyś u nas w wersji papierowej... tzn. pewnie starsze przygody :)

Wciąż są do kupienia, na przykład na Rebelu. Z 10 części.

mesiash - 21 Października 2015, 14:00

a nawet można w sieci grać http://www.projectaon.org/en/statskeeper/
konopia - 21 Października 2015, 15:12

dzięki!

Partner forum