Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Godzilla - 28 Maj 2007, 13:15
Ja podejrzewam coś znacznie gorszego.
Dipsy ma kapelusz w kształcie cylindra w krowie łatki. Zoofilia?
A Lala paradowała z kwiatkiem. Seksizm!
Agi - 28 Maj 2007, 13:20
Tekst właściwie kwalifikuje się do Kosmicznych jaj, ale jednocześnie stanowi interesujący przyczynek do prowadzonej dyskusji.
Cytat | Miś Uszatek także jest zabójczy dla psychiki dziecka!
Czy w naszym kraju, ktoś taki jak Miś Uszatek może być traktowany jako wzór dla dzieci? - pyta się ~Ujadający Pieseczek, Czytelnik serwisu Wiadomości Onet.pl. |
http://wiadomosci.onet.pl/1543117,135,item.html
Godzilla - 28 Maj 2007, 13:35
Najsensowniejsze rzeczy można doprowadzić do absurdu. Zaganiać urzędników do walki z Teletubisiami albo Misiem Uszatkiem - super pomysł, całkiem jak to ZOMO, które dawniej biegało za krasnoludkami z Pomarańczowej Alternatywy. Mam tylko nadzieję, że po najbliższej zmianie władzy moim dzieciom nie każe się czytać o miłym koledze posiadającym dwóch tatusiów czy trzy mamusie. Oraz nie zrobi mu się kursu zakładania prezerwatywy w drugiej klasie podstawówki. W tej chwili postępowe gazety prześcigają się w wynajdywaniu absurdów, a głupawa pani rzecznik przepięknie się podłożyła. Co się dalej stanie, nie wiem, ale mam złe przeczucia.
NURS - 28 Maj 2007, 13:51
godzillo, opowiesci o dwóch tatusiach powinny być tak samo zakazane, jak tepienie misia.
Po prostu powinno byc normalnie, a bedzie tak tylko wtedy, kiedy wywiezie sie to całe towarzystwo bydlecymi na Madagaskar.
Agi - 28 Maj 2007, 13:52
Cały ten rząd i przyległości, to jeden, wielki temat zastępczy.
NURS, a co Ci złego Madagaskar zrobił?
Godzilla - 28 Maj 2007, 14:51
Tępienie misia jest żałosne. Ale swoją drogą - może nie doczytałam, ale ta paniusia nie powiedziała że wytępi Teletubisie, tylko że się przyjrzy. Czy urzędnik ma obowiązek badania spraw, nawet jeżeli wydają się bzdurne na pierwszy rzut oka? Jeśli stwierdzi że to naprawdę bzdura, wywali wniosek do kosza, ale tego dziennikarz już nie napisze, tymczasem pół Polski zdąży się dowiedzieć, że Teletubisie będą cenzurowane, i jest dym.
NURS - 28 Maj 2007, 15:03
Sam pomysl oglaszania, że się czemus takiem masz zamiar przygladac, pod takim kątem, jest sam w sobie kuriozalny.
Agi - 28 Maj 2007, 15:06
Teoretycznie Rzecznik Praw Dziecka powinien interesować się i badać wszystkie sygnały o zagrożonym dobru dzieci. Absurdalność sytuacji wynika IMHO z naszego nastawienia do wszelkich poczynań obecnie rządzących, na co sobie dokładnie zapracowali.
NURS słusznie prawi. Mniej szumu medialnego, więcej rzeczywistych działań.
dzejes - 28 Maj 2007, 19:43
A jednak coś jest na rzeczy z tymi Telehomosiami.
agnieszka_ask - 29 Maj 2007, 09:29
Teletubisie, to wierzchołek góry lodowej. Wszystkie bajki powinni ocenzurować! Ja osobiście zaczęłabym od Toma i Jerty'ego - tyle tam przemocy, później Koralgola, bo nikt nigdy nie miał złudzeń, że to najbardziej zniewieściała postać wśród niedźwiedzi. Kolejni do odstrzału to Bolek i Lolek, bo czasem łapali się za ręce ...itd. itp. Zostawiłabym tylko Kubisia Puchatka, bo to wielki filozof był (chociaż co do Krzysia, to też mam pewne obiekcje)
Adanedhel - 29 Maj 2007, 13:24
agnieszka_ask, zapomniałaś dodać Wilka i Zająca, Rumcajsa i kreskówki Warnera
A może, skoro zabieramy się do telewizyjnych bajek, książki też zacznijmy cenzurować Takim dobrym, inkwizytorskim zwyczajem. Na pierwszy ogień pójdą bracia Grimm
Piech - 29 Maj 2007, 13:29
Czy naprawdę ktoś coś cenzuruje, czy tak sobie tylko gawędzicie?
Adanedhel - 29 Maj 2007, 13:35
Przecież teraz już sobie żartujemy. Jak napisał NURS - sprawdzanie bajek pod kątem ukrytego homoseksualizmu jest kuriozalne. Na tyle kuriozalne, że moim zdaniem tylko w żart da się to obrócić.
Piech - 29 Maj 2007, 14:09
OK, skoro tak, to ja przypomnę czeską bajke o Hurvinku. Powinna być zakazana z oczywistych względów.
Rumcajs może być pod warunkiem, że będzie miał dodatkowo jeszcze choć dwójkę dzieci.
Rafał - 29 Maj 2007, 14:14
Rumcajs może być jak przestanie wyciągać tę pukawkę z żołędziem
agnieszka_ask - 29 Maj 2007, 14:18
a krecik?? czy zachwycanie się robaczkiem i wzdychanie do kwiatków jest męskie?? - to jeszcze gorsze niż torebka teletubisia! a fe!
Adanedhel - 29 Maj 2007, 14:24
Ja to zakazałbym Shreka. Przecież tam Żwirek kręci z Muchomorkiem
Rafał - 29 Maj 2007, 14:24
A zauroczenie wilka zającem?
Agi - 29 Maj 2007, 14:28
A Tom i Jerry?
agnieszka_ask - 29 Maj 2007, 14:30
Adanedhel napisał/a | Ja to zakazałbym Shreka. Przecież tam Żwirek kręci z Muchomorkiem |
To jeszcze nic. W Shreku Pinokio nosił damską bieliznę!
Adanedhel - 29 Maj 2007, 14:32
Ożeż, zapomniałem
A Książe z Bajki też wygląda podejrzanie...
gorbash - 29 Maj 2007, 14:35
A Bugs calujacy Elmera?? Przeciez to sodomia prawie...
EDIT:... o zoofilii nie wspominajac...
Adanedhel - 29 Maj 2007, 14:36
Bugsa to na pewno skasować. Przecież on wszystkich całuje
Martva - 29 Maj 2007, 17:23
Piech napisał/a | Rumcajs może być pod warunkiem, że będzie miał dodatkowo jeszcze choć dwójkę dzieci |
A to jedno nie wystarczy?
Ziuta - 29 Maj 2007, 17:32
Adanedhel napisał/a | sprawdzanie bajek pod kątem ukrytego homoseksualizmu jest kuriozalne. |
Pamiętam jak w czasach gdy o LPR i teletubisiach nikt nie słyszał (no, może w Anglii właśnie szyli kostiumy) często słuchałem radia. I raz trafiłem na audycję gdzie zaproszona pani psychoanalityk całkiem na serio chwaliła ś.p. Nehrebeckiego, że tak pięknie przedstawił w Bolku i Lolku wątki homoseksualne. Na serio, powtarzam. I nie w jakimś radyju, tylko w 'starym' Tok FM.
mawete - 29 Maj 2007, 19:08
Krecik rulez bzykał się z myszką... i z jeżykiem
Piech - 29 Maj 2007, 19:28
Martva napisał/a | Piech napisał/a | Rumcajs może być pod warunkiem, że będzie miał dodatkowo jeszcze choć dwójkę dzieci |
A to jedno nie wystarczy? |
Z jednym dzieckiem, to rodzina szczątkowa. Czy jakoś tak.
Martva - 29 Maj 2007, 20:45
Biedny Cypisek, jest szczątkiem
Rafał - 1 Czerwca 2007, 09:17
Amerykanie upadli na głowę.
Cytat | Rzeczpospolita: - Oferta jest marna, nie tego oczekiwaliśmy - tak polscy negocjatorzy uczestniczący w rozmowach w Pradze, dotyczących tarczy antyrakietowej, komentują stawiane przez Amerykanów warunki. Największe wzburzenie wywołała propozycja, by Polacy partycypowali w kosztach budowy bazy z wyrzutniami rakiet przechwytujących i jej późniejszej eksploatacji. Amerykanie nie chcą płacić lokalnych podatków i chętnie wykorzystaliby polskich żołnierzy do ochrony instalacji wojskowych. Z naszego budżetu wypłacane byłyby też odszkodowania za wypadki drogowe spowodowane przez amerykańskich wojskowych przebywających poza bazą na przepustce. |
Nigdy nie miałem za wiele sympatii do USA, ale po czymś takim to USA jest krajem buców zza oceanu.
agnieszka_ask - 1 Czerwca 2007, 09:20
A nasi bezmyślni rządzący pewnie się na to zgodzą. Ale bezczelność. założymy się, że Czesi wynegocjują lepsze warunki (o ile to w ogóle można nazwać warunkami!)?
|
|
|