To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

ilcattivo13 - 10 Października 2014, 21:16

nie ciesz się, bo dolar spadnie i znowu będę zmałochińskorączkowany mentalnie ;)
Magnis - 10 Października 2014, 22:08

Myślałem, ze to do mnie, bo gram w Tropico 3, a tam dolar spada raptownie .
ilcattivo13 - 11 Października 2014, 22:08

Dolar spada - rośnie eksport ;) Handluj kokosami :)
Magnis - 12 Października 2014, 12:48

Handluje kawą, ananasem, cukier produkuje dla gorzelni, tytoń dla fabryki cygar i drwale rąbią drewno dla tartaku i później dla fabryki mebli ;) . Daje radę jak na razie choć jeden błąd i znajdę się pod kreską :D .

ilcattivo13 napisał/a
Handluj kokosami :)

W Tropico 3 nie ma kokosów chyba, ze w dodatku występuje :) .

ilcattivo13 - 12 Października 2014, 14:26

Strzelałem z tymi kokosami ;P
Witchma - 12 Października 2014, 14:59

Magnis napisał/a
W Tropico 3 nie ma kokosów

No pewnie, ile jaskółek by trzeba było mieć...

Magnis - 12 Października 2014, 20:49

ilcattivo13 napisał/a
Strzelałem z tymi kokosami ;P

No domyślam się :mrgreen: . Choć buntowników powinny powalić właśnie kokosy i bym zaoszczędził na armii :wink: .

Witchma napisał/a

No pewnie, ile jaskółek by trzeba było mieć...

Jedną .

Witchma - 13 Października 2014, 07:44

Magnis napisał/a
Jedną .

Ale afrykańską czy europejską?

Magnis - 13 Października 2014, 08:41

Witchma napisał/a

Ale afrykańską czy europejską?

Podchwytliwe pytanie :wink: . Stawiam na europejską :mrgreen: .

Najlepszy jest El Presidente, którego poganiam i wtedy słyszymy : już idę, już idę :mrgreen: .
Właśnie to połączenie humoru i strategi ekonomicznej jest znakomite. Jak tylko zacznie się grać to czas mija niesłychanie szybko i przyjemnie :D .

Melfka - 13 Października 2014, 09:53

Magnis napisał/a
Najlepszy jest El Presidente, którego poganiam i wtedy słyszymy : już idę, już idę :mrgreen: .
Właśnie to połączenie humoru i strategi ekonomicznej jest znakomite. Jak tylko zacznie się grać to czas mija niesłychanie szybko i przyjemnie :D .

W "Tropico 3" zagrywałam się w to jakiś miesiąc temu i nadal chętnie wracam, bo gra nie jest trudna, ale ma wiele ciekawych aspektów (import, imigracja, turystyka, stosunki z USA/ZSRR...). Chyba będę musiała kupić "Tropico 4"... ;)
I tylko latynowskie piosenki w tle szybko się nudzą...

Magnis - 13 Października 2014, 17:23

Melfka napisał/a

W Tropico 3 zagrywałam się w to jakiś miesiąc temu i nadal chętnie wracam, bo gra nie jest trudna, ale ma wiele ciekawych aspektów (import, imigracja, turystyka, stosunki z USA/ZSRR...).

Jak się popsują stosunki z państwami to najadą naszą wyspę :wink: :mrgreen: . Mi się tak zdarzało na początku kiedy pierwszy raz zaczynałem grać :mrgreen: (normalnie pływali koło mnie aż się coś nie poprawiło). Albo możemy zawrzeć pakt z USA lub ZSRR i wtedy mamy spokój choć nie wszyscy są zachwyceni. Gram w kampanię podstawową i idzie całkiem mi dobrze :D .

Melfka napisał/a

Chyba będę musiała kupić Tropico 4... ;)
I tylko latynowskie piosenki w tle szybko się nudzą...

Tropiko 4 bez dodatku jest w CD Action teraz (dodatkowo FlatOut 2) ;) .
Piosenki mi się akurat nie nudzą i nad wyraz pasują do gry choć wiadomo nie każdemu mogą się bardzo podobać :D .

Melfka - 14 Października 2014, 09:25

Magnis napisał/a
Jak się popsują stosunki z państwami to najadą naszą wyspę :wink: :mrgreen: . Mi się tak zdarzało na początku kiedy pierwszy raz zaczynałem grać :mrgreen: (normalnie pływali koło mnie aż się coś nie poprawiło). Albo możemy zawrzeć pakt z USA lub ZSRR i wtedy mamy spokój choć nie wszyscy są zachwyceni. Gram w kampanię podstawową i idzie całkiem mi dobrze :D .

Mnie nigdy nie najechali, ale biuro imigracyjne i ambasada to jedne z pierwszych budynków, które każę wybudować (zaraz po kopalniach i tartakach ;) ).
Dla mojej dyktatury większym problemem było, że mi rebelianci raz czy dwa panią prezydent utłukli... ;)

Magnis napisał/a
Tropiko 4 bez dodatku jest w CD Action teraz (dodatkowo FlatOut 2) ;) .

Ooo, jestem akurat w Polsce, to muszę się rozejrzeć.

Magnis napisał/a
Piosenki mi się akurat nie nudzą i nad wyraz pasują do gry choć wiadomo nie każdemu mogą się bardzo podobać :D

Zapytam znowu, jak już przejdziesz całą kampanię ;) . Zgodzę się, że pasują i w gruncie rzeczy są fajne - po prostu jest ich za mało i słuchane w kółko zaczynają nużyć.

Magnis - 14 Października 2014, 14:52

Melfka napisał/a
Mnie nigdy nie najechali, ale biuro imigracyjne i ambasada to jedne z pierwszych budynków, które każę wybudować (zaraz po kopalniach i tartakach ;) ).

Najpierw u mnie buduje tartak czy kopalnie oraz bloki jak mam kasę :wink: . Później pomału pozostałe.

Melfka napisał/a

Dla mojej dyktatury większym problemem było, że mi rebelianci raz czy dwa panią prezydent utłukli... ;)

Początkowo nic się nie działo, ale jak już coraz wyższa trudność to trzeba szybko budować arsenał i bazę wojskową oraz wydać dekrety poboru i modernizacji. Wtedy buntownicy uciekają w popłochu choć muszę przyznać, ze na ostatniej misji co wykonywałem to mojego El Presidente ranili kilka razy, ale nie padł zabity ;) . Miałem szczęście :D .

Homer - 15 Października 2014, 16:16

Chal-Chenet napisał/a
Dajcie znać jak ktoś pogra w Zniknięcie Ethana Cartera. Ciekawy jestem opinii o tym tytule.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=20446

Przeszedłem. Klimatyczne, inne, ale krótkie. Dwa wieczory... góra trzy. W sumie koło 8 zagadek nas czeka. Taki dłuższy film. Jednak bardzo klimatyczny. No i zawsze to wsparcie rodzimej ekipy. Można wyrwać nawet za 50-60 zł.

Karpacz, polskie góry jesienią :) . Muzyka ładna.

Historia rozsypana w puzzle, które składamy w całość szukając poszlak i rozwiązując zagadki.

mesiash - 16 Października 2014, 10:07

Origin dał za darmoszkę Dragons Age z 2009 roku, i już ze 3h spędziłem nad tym. Bije pierwszego wiedźmaka na głowę, zobaczymy jak będzie z trudnością, bo jak na razie to albo lecę przez wrogów jak wariat, albo mam ogromny problem (aktualnie drugi), nad którym spędzam dużo czasu.
Magnis - 16 Października 2014, 15:42

Widelands czyli darmowa wersja w stylu Settlersów. Dla tych co lubią Settlersów to nie będzie trzeba namawiać. Budujemy różne budynki, zbieramy materiały i toczymy nieraz walki z innymi graczami lub komputerem. Na razie jestem po pierwszej misji i się dobrze gra.

Zagrałem również w inną darmową grę pt. Pixldead. Jako pracownik publiczny próbujemy się dowiedzieć co się stało i po drodze likwidujemy zastępy zombie. Wygląd postaci i w ogóle grafika przypomina na myśl Minecrafta. Ale pewien fajny klimat posiada i całkiem fajnie się zombie tłucze :mrgreen: . Przyjemna.

Magnis - 20 Października 2014, 15:26

Trafiłem na darmową, ale odjazdową grę pt. One Last Dance For The Capitalist Pig. Wrażenie robią plansze do gry i dziwne postacie bohaterów. Oprócz tego produkcja posiada fajny klimat, odjazdową oprawę i nie za trudne zagadki do rozwiązania. Gra się bardzo dobrze. Tutaj daje linka do trailera gry :

Trailer

Polecam :D .

merula - 22 Października 2014, 09:23

czy ktoś z Was zetknął się z Thorgalem? ostatnio sie dowiedziałam, ze powstała taka gra i zaintrygowało mnie to.
konopia - 22 Października 2014, 09:45

Thorgal Klątwa Odyna stara gra na pc,
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1866
kiepsko oceniana, do wyrwania za parę dolców obecnie.

Magnis - 13 Listopada 2014, 23:04

Zacząłem grać w dodatek do gry Tropico 3 czyli Władzę absolutną. Pierwsza misja na luzie zrobiona ukończyłem błyskawicznie. Na drugą wybrałem tą o obcych na wyspie Tropico :wink: . Mędrkowałem jak sobie poradzić z ostatnim zadaniem związanym z inżynierami oraz profesorami. Dałem radę i jak się już wie to łatwo poszło :mrgreen: . Teraz zastanawiam się trochę nad misją o potworze, w której musimy zwabić turystów na naszą wyspę, bo surowców mamy bardzo mało. Znaczy się możemy wybudować farmy, kopalnie, ale już obóz drwali za bardzo nie. Nie ma po prostu za wiele drzew.
mBiko - 14 Listopada 2014, 14:05

Zacząłem pogrywać w Wiedźmina, *beep* specjalnie mi nie urywa, ale jakoś nie mogę się oderwać.
Dunadan - 14 Listopada 2014, 14:27

mBiko, zagraj sobie w dwójkę - na mnie zrobiła wrażenie, jestem w drugim akcie. Bardzo dojrzała produckcja pod każdym względem, w tym pod względem fabuły.
konopia - 14 Listopada 2014, 14:27

mBiko, ale w którego?
Ja obecnie gram w jedynkę, od ostatniego razu minęło ileś lat, zdążyłem pozapominać fabułę, fajnie jest, aczkolwiek zrobić tego na 100% nie potrafię. jestem w 3 akcie, a jeszcze nie udało mi sie wejść na cmentarz, naraziłem się wszystkim w około....

Na GOG można dostać wiedźmina 2 za darmo, trzeba zbierać jakieś znaczki, szczegółów nie znam, ale to ma pewnie ograniczenie czasowe.

mBiko - 14 Listopada 2014, 14:55

Kulturalnie zacząłem od pierwszego, ale mam oba, kupiłem na jakiejś promocji na Steam'ie.
hrabek - 27 Listopada 2014, 11:07

Grał ktoś już w This War Of Mine? Trailer mnie urzekł: http://www.youtube.com/watch?v=BALBUyoTxQM
Koncept zapowiada się znakomicie, a i grafika całkiem ciekawie. No ale na trailerach to wszystko wygląda 10x lepiej niż w rzeczywistości.

mesiash - 27 Listopada 2014, 12:15

Odkryłem Crusader Kings 2, i to chyba najlepsza strategia w jaką dane mi było grać. Nie jest ładna, bo to stara gra, ale stopień skomplikowania jest wydaje mi się optymalny - nie jest się wszewładnym królem, nie ma "produkcji" jednostek a ekonomia jest bardzo wymagająca. Owszem, są pewne błędy i rzeczy, które drażnią jak np. sukcesja i to, że jak masz więcej niż jedno dziecko to próbują się wyrżnąć nawzajem, natomiast jak masz tylko jedno, to z dużą dozą prawdopodobieństwa nie dożyje starości, bo ktoś inny go ubije, ale całość jest super, i dostarcza rozrywki na dłuugie godziny.
hrabek - 3 Grudnia 2014, 10:42

hrabek napisał/a
Grał ktoś już w This War Of Mine? Trailer mnie urzekł: http://www.youtube.com/watch?v=BALBUyoTxQM
Koncept zapowiada się znakomicie, a i grafika całkiem ciekawie. No ale na trailerach to wszystko wygląda 10x lepiej niż w rzeczywistości.

Nikt? Generalnie same zachwyty nad grą. W 2 dni zwrócił się koszt produkcji, pierwsze miejsce sprzedaży na Steam (i nie tylko). Naprawdę nikt nie grał?

thinspoon - 3 Grudnia 2014, 11:49

Ja chwilkę u kumpla, przed weekendem chcę kupić, będę w stanie napisać coś więcej.
thomas2411 - 3 Grudnia 2014, 13:17

Zakupiłem na Allegro za 50zł klucz do Uplay od keye.pl na Assasin's Creed Black Flag Gra rewelacja, ale to poszło do przodu. W AC grałem w pierwszą część i po dłuższym czasie 4 typy misji w kółko to samo...nudziło...W kolejne części nie grałem, ale ta najnowsza (sprzed roku) rewelacja :)

A tak na marginesie to zakupiłem książki AC Olivera Bowdena, ciekawe co to z tego będzie.

Matrim - 3 Grudnia 2014, 22:37

thomas2411, AC IV jest przyzwoite i pewnie inaczej patrzysz na nią przez pryzmat pierwszej części, ale w sumie najwięcej dla serii zrobiła część druga - największy skok jakościowy, nowy model rozgrywki (w porównaniu do jedynki, oczywiście ;) ) i naprawdę wciągająca historia. To chyba jedyna gra, która jakoś tak sama z siebie zachęcała mnie do zdobywania osiągnięć. Dalsze części zmieniały mało i właściwie grało się tylko, żeby poznać zakończenie historii Ezio. Potem przyszła cieniutka Trójka i Black Flag przy tym to znów nowa jakość, ale tylko graficznie, bo rozgrywka mało się zmieniała od Dwójki...

I ta przydługa wypowiedź ma na celu tylko tyle, że jakbyś miał szansę dostać za grosze AC II, to bierz śmiało :)

Partner forum