Konwenty dawno minione - Falkon 2006
Nexus - 20 Listopada 2006, 12:28
Rodion,
No....
Postanowiłem sklecić takie streszczenie z naszych działań dla tych co nie byli. Na razie Dzień 1 (stwierdziłem, że mam pewne luki ).
Oj działo się, działo na Falkonie
Przybyliśmy z Lu do Lublina w piątek w okolicach godziny 15.30. Dziwny to pociąg był, bo zastosowano w nim technologię kumulacji czasu – nam wydawało się, że podróż trwała 15 minut
Już przed hotelem spotkaliśmy Rafała Kosika i Claygirl, a przy recepcji czekała na nas Anko. Zostawiliśmy nasze graty w pokoju i pognaliśmy zalogować się na konwencie. Plan na piątek przewidywał uczestnictwo w prelekcji Romka Pawlaka. Ale zanim do niego doszło, udaliśmy się na Starówkę w poszukiwaniu Sarmaty. Znaleźliśmy go w postaci mawete , a siedział w doborowym towarzystwie Romka Pawlaka, Cezarego Frąca i krisu. Konsumpcję zaczęliśmy od zupy chmielowej, a skończyliśmy na zupie chmielowej Potem mawete udał się na dworzec PKP odebrać Kruka Siwego, który przybył wraz uroczą małżonką i młodszą wersją Kruka. My udaliśmy się na prelekcję Romka. Na spotkaniu kłębił się tłum fanów i miłośników historii. Rangę spotkania podniosła liczna reprezentacja pisarzy: Andrzej Zimniak, Andrzej Pilipiuk, Rafał Kosik i Jacek Komuda. Wywiązała się ciekawa dyskusja na temat sygnałów (ikon) mających informować czytelników, że książka może odbiegać od znanej historii i nie należy jej traktować jako podręcznika Przyznam szczerze, że Romek dzielnie odpierał ataki, przeprowadzając akcje zaczepne na tyłach wroga
Po wyjściu z budynku czekała na nas niespodzianka: Lost Viking i…Rodion ! Spotkaliśmy również Natt, Nivak i Harko. I taką też wielką grupą udaliśmy się z powrotem na Starówkę. Sarmata nie zdołał udźwignąć takiej watahy i spoczęliśmy w sąsiedniej karczmie, której nazwy nie pamiętam. Najpierw okupowaliśmy stoliki na zewnątrz, co tylko świadczy o rozgrzanym duchu, a potem przypuściliśmy szturm na izby wewnątrz. Grupa została rozczłonkowana pomiędzy różne stoliki i piętra, ale w końcu udało się zebrać wszystkich razem (do tej pory nie mogę wyjść z podziwu dla mawete – przeprowadzał skuteczną akcję relokacji nie tylko naszej grupy, ale i przygodnych gości karczmy!). Do jednych z ciekawszych momentów spotkania należało pojawienie się Kruka Siwego, który na chwilę stał się Jastrzębiem Czarnym Można było zobaczyć pioruny ciskane wzrokiem w kierunku mawete, jak się okazało niesłusznie. Kruk poszukwiał nas w zupełnie innych częściach miasta. Można przypuszczać, że niecny występek dezinformacji był dziełem konkurencyjnych zakładów pogrzebowych i Gildii Mistrzów Nielegalnych Ceremonii Pogrzebowych
Dyskusji było co nie miara, tylko w końcu sił zabrakło. Opuściliśmy karczmę w okolicach godziny 1.00 udając się do hotelu. Należało nabrać sił przed nadchodzącym dniem, który zapowiadał się smakowicie.
CDN…
mawete - 20 Listopada 2006, 12:36
Dobra... pierwsza część zdjęć nadchodzi...
Romek w Lublinie
CezaryF i Romek po spotkaniu z Fabrykantami
Widać kto
Święta Trójca czyli Rafał Kosik, Cezary Frąc i Romek Pawlak
Wyjątkowo poważny Rafał K.
CezaryF podczas wypełniania obowiązków służbowych
Ozdoba Falkonu - czyli Lu
Nexus udaje, że coś zaznacza
Kruk Siwy przytula się do gorima...
Jacek Komuda (Rex) przytula się do gorima
Pako - 20 Listopada 2006, 12:56
No.. widać zabawa była fajna Eh... gdyby ten Lublin był bliżej trochę.... eh
mawete - 20 Listopada 2006, 13:10
Prelekcja Romka
Nasza banda
Taki to miał dobrze - czyli Lu, Nexus i Anko
Anko
Kolejna piękność - czyli Claygirl
Kruk Siwy dusi krisu
Natt i Rodion
Forpoczta sił chaosu - Last Viking i Rodion
Valkirie
Tredo podrywa Lu
Agi - 20 Listopada 2006, 13:24
Nexus, pisz bracie, pisz
mawete, dawaj foty
Nexus - 20 Listopada 2006, 13:34
Drugą część napiszę w domu... muszę w robocie popracować
mawete - 20 Listopada 2006, 13:48
Kruk Siwy
Kruk Siwy podrywał Azi na czapeczkę...
Jacek Komuda i Kruk Siwy
krisu na kolanach Kruka Siwego
Wcześniej piliśmy bimber, później piliśmy miodek
Rodion szykuje zaopatrzenie
Rodion z Last Vikingiem kupują zupę dla Jarla
Rodion o poranku.
Gdy skacowani wstaną tytani...
Nowy numer dopadliśmy w niedzielny poranek.
Anonymous - 20 Listopada 2006, 13:56
Hej
zgrałem zdjęcia z aparatu ale nawet po spakowaniu jest tego na 128mB
Wybiorę co ciekawsze i wieczorem albo jutro rano zamieszczę na forum.
Oj będzie się działo :lol:
mawete - 20 Listopada 2006, 13:58
Cezary: na fotosik.pl możesz wstawić tak jak ja
Rodion - 20 Listopada 2006, 14:28
Koniec, kropka!
Biorę linkę i idę sie powiesić!
Całe forum widziało z kim spałem!
Dzięki mawete! Nie taniej było zastrzelić?
Kruk Siwy - 20 Listopada 2006, 14:34
Rodion, hehehe.
Rodion - 20 Listopada 2006, 14:36
Najgorsze jest to ze Viking wygląda na niezadowolonego!
mawete - 20 Listopada 2006, 14:43
Bo Mu niebieskie słoniki tuptały...
Aga - 20 Listopada 2006, 16:01
Zdjęcia świetne Skacowani tytani rządzą. Szczególnie słodko śpiący Rodion. A mnie tam nie było
hrabek - 20 Listopada 2006, 16:10
Jak sie widzi takie zdjecia to az chce sie przyjechac. Chyba bede musial powaznie z zona porozmawiac i urwac sie w przyszlym roku.
hjeniu - 20 Listopada 2006, 16:33
Aga między Vikingiem a Rodionem?
count, bracie Orient Menie jedziemy razem
hrabek - 20 Listopada 2006, 16:36
hjeniu, a pewnie, pewnie. A moze na Polcon? Juz nawet date jakas podali? Zobaczy sie, jak sie beda terminy zblizaly. We dwoch zawsze lepiej niz samemu. Tylko jak dwoch IT sie spotka to... ehh... nie mam dzisiaj sily myslec ;)
hjeniu - 20 Listopada 2006, 17:06
Polcon jest w Warszawce i w lecie jakoś? Null problem. Będzie się działo
Pako - 20 Listopada 2006, 17:10
Polcon w warszau, ostatnie dni sierpnia, ostatni weekend konkretnie. Dacie radę
Zresztą... gdzieś tam jest temat i wszystko podane
hjeniu - 20 Listopada 2006, 18:04
No tak ale wtedy to by był ontop
gorim1 - 20 Listopada 2006, 18:31
chce więcej zdjęć!!!!!
CezaryF - 20 Listopada 2006, 19:17
Hi gorim 1
Twoja prośba jest dla mnie rozkazem. O ile nic nie skopałem zdjęcia są tutaj:
http://cezaryf.fotosik.pl/albumy/87632.html
gorim1 - 20 Listopada 2006, 20:06
dziękuję cezarze ee cezary
Tomcich - 20 Listopada 2006, 20:30
Aż żal pewną część ciała ściska jak czytam te opisy i oglądam zdjęcia.
Zazdrość jest zła, zazdrość jest zła....
gorim1 - 20 Listopada 2006, 20:34
szkoda że puściłeś ocenzurowane
Aga - 20 Listopada 2006, 20:45
Rodion, masz towarzyszke na tych zdjęciach, naprawdę
Lu - 20 Listopada 2006, 21:17
Cześć chłopaki i dziewczyny
W lublinie wydzieliły mi się hormony szczęścia w niespotykanej dotąd ilosci, a dzisiaj odczuwam nagły ich spadek Nie sądze zeby piwo mi pomogło.... nawet dwa....
Na tym krótkim konwencie zregenerowałam siły i czuję się jak po dwutygodniowym urlopie Dziękuję wszystkim którzy tam byli
Ci którzy nie byli niech nie narzekają że nie byli, tylko niech przyjadą na następny konwent Zdaje sie ze to już niedługo - SKOFA w Warszawie. Można by ja dwudniową zrobić Co wy na to ???
Rafale Ka : konwenty nie mogą twać cały tydzień bo w miarę normalny, ludzki organizm mógłby tego nie znieść
Claygirl - 20 Listopada 2006, 23:10
A ja się cieszę, że poznałam Nexusa, bo jest bardzo fajny
Miło było z wami pospędzać czas, chociaż byłam wybitnie nie w kondycji psychicznej. Obiecuję, że na najbliższym konie będę jednoznacznie pozytywna i nie będę mówiła nikomu, że mu przyleję, jak się nie zamknie
Rafal Kosik - 20 Listopada 2006, 23:30
Lu: Można w środku zrobić jeden dzień abstynencji i przyjmować tylko zdrową żywność.
mawete: Późno, ale sobie przypomniałem - wielkie podziękowania za organizację najważniejszej części konwentu, czyli tej nieoficjalnej!
pozdr., Rafał Kosik
Nexus - 20 Listopada 2006, 23:32
Claygirl, Cytat | A ja się cieszę, że poznałam Nexusa, bo jest bardzo fajny |
Ja też się cieszę, bo jestem fajny
Claygirl,Cytat | i nie będę mówiła nikomu, że mu przyleję, jak się nie zamknie |
A o moderowaniu mawete przez Claygirl i "stawaniu w kolejce" będzie w następnej części. Wybaczcie, że dopiero jutro, ale jeszcze emocje nie opadły i miotają mną po mieszkaniu niczym zdrowego wśród trędowatych. Muszę po prostu odpocząć.
Rafale, z małej! Z małej litery!
|
|
|