To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner

Witchma - 1 Lutego 2009, 12:05

Trzeba brać śpiwory i nocować pod drukarnią. Albo najpierw pod wydawnictwem, co by nie myśleli, że jakiekolwiek opóźnienie wchodzi w grę :D
mBiko - 1 Lutego 2009, 13:19

Bardzo dobra wiadomość, szczególnie w części dotyczącej wydawcy i terminu.
Virgo C. - 1 Lutego 2009, 14:41

Witchma napisał/a
Albo najpierw pod wydawnictwem, co by nie myśleli, że jakiekolwiek opóźnienie wchodzi w grę :D

I ponaglające maile Rafałowi słać ;P:

Jaden Kast - 1 Lutego 2009, 14:45

Świetnie, szykuje się wspaniała lektura na wakacje.

A co do akcji, to może jakiś grupowy wolontariat w wydawnictwie i drukarni w celu przyspieszenia prac :?: :wink:

mawete - 1 Lutego 2009, 22:24

Robert MW: czekam i ja :bravo
Dabliu - 2 Lutego 2009, 20:30

Gratki :bravo I ja sobie sprawię, jak już będzie :D
A teraz prosimy napisać równie długą, jak ten planowany zbiór, powieść w konwencji wyczesanej space-opery :P Napiszesz, prawda? :mrgreen:

Robert MW - 2 Lutego 2009, 23:27

Jak nabiorę odpowiedniego tempa, oczywiście :mrgreen: Ostatnio trenuję obchodzenie się bez snu, po 72 godzinach i 123 litrach kawy, człowiek zapomina co to w ogóle jest - sen. Po następnych 24 i serii elektrowstrząsów - nawet te małe zielone ludziki w strojach wikingów przestają przeszkadzać :mrgreen:
A poza tym, lubię płodozmian ;P:

Witchma - 2 Lutego 2009, 23:33

Robercie, będziemy spać za Ciebie, byleś pisał ;P:
Witchma - 2 Marca 2009, 21:03

Jakieś wieści dotyczące daty wydania książek...? Może chociaż kwartał? :)
Robert MW - 3 Marca 2009, 16:48

Witchma książek??? Na litość boską, jakich znowu książek??? Jak na razie ledwo udaje nam się uporać z jedną :D
No, ale tempo mamy niezłe, Michał i ja :wink: Jak na razie całkowicie zredagowane jest siedem z ośmiu tekstów, w tym ostatnim zostały tylko moje poprawki do porawek i sugestie do sugestii. Czyli redakcja autorska, lub jakoś tak. Jak na ponad 900 000 znaków, nieźle nam idzie. :mrgreen: Potem oczywiście kolejne czytania, korekty, redakcje, korekty, poprawki, korekty i te, no... korekty itp. :mrgreen: ale spora część pracy za nami.
Termin przedwakacyjny wydaje się więc aktualny, czyli gdzieś koło połowy czerwca (odpukać, odpukać i jeszcze raz odpukać. Acha, i złożyć w ofierze jakąś kozę czy barana). W każdym mam nadzieję, że ten termin wypali :D . A jak nie to dam znać :mrgreen:
Tekst, który tak jakby zapowiedzial NURS skończyłem i wysłałem. Więc jest szansa, że jeśli nada się do druku to nawet się ukaże. :D
Spojler:
W związku z ksiażką, wracamy do Imperium, bo to już najwyższa pora, do chłopaków z Górskiej Straży, a jakże. Ponieważ w poprzednim tekście z cyklu magii nie było, to teraz będzie jej mnóstwo. A nawet jeszcze więcej. Górale będą stawić czoła siłom chaosu, hm, może raczej Siłom Chaosu. Rogate i włochate bestie będa spadać z nieba, niektórzy ze strażników zostaną poważnie pokąsani a inni będą walczyć o życie i dosłownie otrą się o śmierć. Czyli będzie sie działo.
A ponieważ to fantasy całą gębą, będzie też smok. Co mi zależy, raz się żyje :mrgreen:
No, to na tyle.
Pozdrawiam
RMW :mrgreen:

mawete - 3 Marca 2009, 16:51

No to czekam :D
Ozzborn - 3 Marca 2009, 16:57

Całkiem pomyślne wieści, a jakże :mrgreen: Miło, że w oczekiwaniu na książkę dostajemy opowiadania w SF :D
xan4 - 3 Marca 2009, 18:23

No, no...
Czarny - 3 Marca 2009, 19:44

Może zrobisz debiut książkowy połączony z wizytą auora na Festiwalu Fantastyki w Nidzicy 11-14.06. Książkę kupuję w ciemno, ale i pogadać z autorem byłoby fajnie.
Witchma - 3 Marca 2009, 21:42

Robert MW napisał/a
Witchma książek??? Na litość boską, jakich znowu książek???

No co... pomarzyć nie można? :(

Robert MW napisał/a
jeśli nada się do druku

Dobre :D :bravo Ubawiłam się...

Robert MW napisał/a
będzie też smok.

Zemdlałam. Ostatnio mam ogromną słabość do smoków.

Czy ktoś ma czasoprzyspieszacz...? JA KCEM JUŻ CZERWIEC

Dabliu - 3 Marca 2009, 23:16

Robert MW napisał/a
Termin przedwakacyjny wydaje się więc aktualny, czyli gdzieś koło połowy czerwca

Oby się udało, to kupię sobie do pary z Peanatemą Neala Stephensona :D

Robert MW - 5 Marca 2009, 11:24

No, no Dabliu, znaleźć się w jednym koszyku ze Stephensonem to zaszczyt :D
Witchma hm, nie wiem, czy się jasno wyraziłem, spojler dotyczył tylko najbliższego opowiadania :D , co do zawartości książki, zgodnie z podpisaną umową, tylko wydawca ma prawo ujawniać szczegóły, czy jakoś tak. :mrgreen: Ja to najwyżej mogę Ci pokazać kawałki, ktore wypadły z tomiku :mrgreen:
Czarny dalibóg nie wiem, jak będzie z Nidzicą, może się bowiem wyjść tak, że książka ukaże się po Festiwalu, a wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią mi, że ten czas będę miał wypełniony po brzegi. Trudno coś ustalać, dopóki nie znam konkretnych terminow.
Poza tym należę do osób, które mają ośrodki komunikowania sie w mózgu podlączone do palców a nie do krtani, więc rozmowa ze mną bywa dość frustrująca. Wiem, bo sam się do siebie czasem nie odzywam, po co się denerwować :mrgreen: tak więc porozmawianie ze mną może być rozczarowywującym doświadczeniem ;P:
Ale spotkać byłoby się fajnie, oczywiście, wiec zobacztymy jak będzie :D
RMW

Witchma - 5 Marca 2009, 11:28

Robert MW napisał/a
najwyżej mogę Ci pokazać kawałki, ktore wypadły z tomiku :mrgreen:

Pokazuj, Miszczu, pokazuj! :P

Robert MW napisał/a
spojler dotyczył tylko najbliższego opowiadania :D

Tym lepiej, będzie szybciej :D

Hubert - 16 Marca 2009, 21:20

Przeczytałem Najpiękniejszą historię wszystkich czasów. Opowiadanie rzeczywiście jest... piękne. W taki specyficzny, bezpretensjonalny sposób. Ładnie skleiłeś historię o młodych żołnierzach, ruskich mechach i mitach arturiańskich. Swego czasu powiedziałeś, bym był bezlitosny. W tym wypadku to byłoby... bezcelowe. Naprawdę, nie mam pomysłu, do czego mógłbym się przyczepić. Może chciałbym, żebyś rozbudował postać Mariana, trochę więcej o nim powiedział, powodził za nos czytelnika. Ale to tylko moje życzenie.
Podsumowując - brawo!

Robert MW - 18 Marca 2009, 17:53

He, he Sosnechristo widzę, że myślimy podobnie :D
Po pierwsze cieszę się, że tekst przypadł Ci do gustu. po drugie, stado pijanych malp mi świadkami, że chciałem to opowiadanie nieco rozbudować, tj. dopisać jakieś 15-20k znakow pod postać pana Mariana właśnie, ale mi nie pozwolono :mrgreen: Tzn. wysłałem Michałowi taką propozycję, lecz ze zwględu na objętość całej książki, została ona odrzucona :D Cóż, nie można mieć wszystkiego, poza tym zaoszczędziło mi to kilku dni pracy ;P:
Pozdrawiam RMW
ps. Praca redakcyjna nad I tomem dobiegła końca, teksty powinny już trafić do Kasi Kosik, i teraz ona się z nimi męczy :mrgreen:

Witchma - 18 Marca 2009, 17:58

Robert MW napisał/a
Praca redakcyjna nad I tomem dobiegła końca, teksty powinny już trafić do Kasi Kosik

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... tu też Ci napiszczę, a co mi tam :D
A są już jakieś wstępne daty... przymiarki do dat chociaż...?

Robert MW - 18 Marca 2009, 18:16

Piszcz ile chcesz, może to podniesie parametry szczęścia? :D
Co do dat, to na razie nie ma, ale wiesz Witchmo, ja i tak uważam, że jeśli chodzi o tempo prac, idzie nam naprawdę nieźle, w końcu zredagowaliśmy ponad 900k znaków w półtorej miesiąca. Kurczę, jest wiele czynników pozaliterackich, które wpływają na termin wydania książki (teraz już poznałem kilka z nich) więc na razie trzymajmy kciuki, żeby wszystko poszło jak należy :) .
I żeby termin przedwakacyjny wypalił. oczywiście :D
RMW

Dabliu - 18 Marca 2009, 18:18

A wiadomo już coś na temat okładki? Np. kto miałby być autorem ilustracji itp.
Agi - 18 Marca 2009, 18:25

Robert MW, czekam i przebieram nogami. Zapowiedź 900000 znaków cieszy me czytelnicze oko :D
Robert MW - 18 Marca 2009, 19:28

Dabliu nad okladką już kombinowaliśmy i dumaliśmy, niestety moja propozycja, żeby zdobiła ją półnaga pannica w pancernym bikini odpadła przez aklamację :mrgreen: Eeeeech, nie można mieć wszystkiego ;P: A poważnie... Autorem będzie najpewniej Rafał Kosik, całośc raczej spokojna i stonowana, nawiązująca do podtytułów poszczególnych części. Reszta jeszcze do dogadania i omówienia.
Agi, żeby Cię jeszcze bardziej ucieszyć, to napiszę, że będzie 908000 znaków z małym hakiem :wink:
Pozdrawiam
RMW

Witchma - 18 Marca 2009, 19:31

Robert MW napisał/a
będzie 908000 znaków z małym hakiem :wink:

:bravo Same dobre wiadomości :bravo

Hubert - 18 Marca 2009, 21:00

Robert MW, gratki.
Jeszcze w poprzednim poście zapomniałem napisać jednej rzeczy. Choć mi się tekst strasznie podobał, to - nie poprosiłbym o kontynuację. Bo to chyba nie byłoby to samo, sens przepadłby gdzieś po drodze. Mógłbyś przewałkować inne mity, ale takie zagranie na dłuższą metę nic by nie dało.
BTW, wydaj zbiór luźnych opowiadań (np. w FSie) i wtedy wrzuć Najpiękniejszą historię w wersji de luxe ;)

mawete - 20 Marca 2009, 09:23

hmmm... chyba pojadę do Wawy pogonić do roboty niejakich Kosików - litr łiskacza i bejsbol powinny ich skłonić do przyspieszenia prac... :wink: :mrgreen: ;P:
mBiko - 20 Marca 2009, 13:18

Pamiętaj, więcej kija, mniej marchewki.
RD - 20 Marca 2009, 13:53

Tym bardziej, że teraz nie sezon na marchew.
Za to na kij jest zawsze.

Partner forum