To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Wiedźmin

Hubert - 30 Maj 2011, 00:55

Wytrzymał wielogodzinne sesje z Dragon Age'm to i to wytrzyma.
blazenada - 30 Maj 2011, 09:06

A ja jeszcze o jedynke Wieska zapytac chcialam :) Czy te patche, ktore mialy zrobic cos magicznego z wymaganiami to zadzialaly?
Myslalam, ze moj Wiesiek czesc pierwsza przepadl, okazalo sie, ze znalazlam go podczas robienia porzadkow :) Tylko musze sie zarejestrowac i sciagnac to wszystko co (chyba nadal darmowe?) jest do sciagniecia. No i sie zastanawiam, czy jest sens :)

Adon - 30 Maj 2011, 09:17

Jest sens, oj jest. :)
Matrim - 30 Maj 2011, 09:23

Sosnechristo napisał/a
procesor dwurdzeniowy 2ghz. Jakoś chodzi, ale cudów się nie spodziewaj.

Sosnechristo, och jak ja ci dziękuję :)

dalambert - 30 Maj 2011, 09:36

blazenada, Adon, Ja zanabyłem dwa tygodnie temu "Wiedźmin" - edycja rozszerzona - czy jeszcze cóś mam ściągać i szukać ?
Zalogować sie do firmy nie mogłem / czy na inszą strone "wieśka"/ bo jak raz wchodził w łapy spragnionej publiki "Wiesio II" i konto się im blokowało, a teraz GRAM i nie mam czasu na głupoty :mrgreen:

Witchma - 30 Maj 2011, 11:00

Matrim napisał/a
Sosnechristo napisał/a:
procesor dwurdzeniowy 2ghz. Jakoś chodzi, ale cudów się nie spodziewaj.

Sosnechristo, och jak ja ci dziękuję :)

I tak oto Matrim przepadł dla świata :mrgreen:

merula - 30 Maj 2011, 12:01

dobra, dobra, ja coraz poważniej rozważam ponowne zaczęcie znajomości z jedynką...
Sauron - 30 Maj 2011, 13:46

Ja zaczynam żałować że mi się w jedynce nie chciało tej zbroi szukać
dalambert - 30 Maj 2011, 13:52

Sauron, a to należy jakoś kończąc jedynkę sie zaexportowac z całym towarem i doświadczeniem ? Jest możliwość by nasz ukochany Wiesio trenowany i dozbrajany przez całe 5 rozdziałow + epilog ,pojawił sie nam w "Wieśku II" ? :?:
Witchma - 30 Maj 2011, 13:55

dalambert, zaczynając dwójkę możesz zaimportować postać z pierwszej części. Mnie niestety szlag trafił wszystko przy okazji awarii kompa :(
blazenada - 30 Maj 2011, 15:58

Sauron napisał/a
Ja zaczynam żałować że mi się w jedynce nie chciało tej zbroi szukać

Jakiej zbroi? :>

Sauron - 30 Maj 2011, 17:30

dalambert, można sobie zaimportować broń i dobytek z jedynki, ale umiejętności trzeba zdobywać od nowa.
blazenada, zbroi Kruka, zdaje się, że było coś o niej w V rozdziale.

czterdziescidwa - 30 Maj 2011, 18:21

O, to dalambert sobie od Kruka pożyczy bez przenoszenia postaci
Tantal - 30 Maj 2011, 20:31

blazenada, ściągnij te patche, bo pomagają.
Matrim - 30 Maj 2011, 22:54

Witchma napisał/a
I tak oto Matrim przepadł dla świata :mrgreen:

Jeszcze nie. Aczkolwiek nadchodzi Dzień. Dziecka :)

Hubert - 31 Maj 2011, 13:05

Pierwsze wrażenie: ależ on ma zakazaną mordę. Z takim bym się napił wódki. :mrgreen:
Homer - 3 Czerwca 2011, 12:00

Dziś wychodzi patch 1.2, a w nim:
(szczegółowo):
Spoiler:

a skrótowo: wszystkie DLC w standardzie, poprawka najgłupszych błędów, drm out i poprawka optymalizacji.
Do tego dochodzą nowe stery grafik... zatem przygodę z wiedźminem można zaczynać ponownie :) na trudnym może teraz :D .

Przeszedłem 2 razy, dwoma ścieżkami i musze przyznać, że gra zrobiona pięknie, jedno przejście nie zdradza całej intrygi. I też nie zgadzam się, że gra dwuliniowa, jest dużo smaczków związanych z małymi wyborami... mnie się podoba...

TO na +. NA - długość gry...
Tak naprawdę mamy Prolog, Akt 1, Akt 2(dwa takie akty) i... Epilog(Akt 3 + Epilog). Kilkadziesiąt godzin i owszem... przy podwójnym przejściu może nawet z 50. Gdzie tam do 100 z pierwszego wiedźmina.

Mało! JEszcze trochę by się zdało... najfajniej gdyby wypuszczono dodatek o podobnej objętości w przeciągu roku, wtedy byłbym usatysfakcjonowany... a tak czekac na Wiedźmina 3 dopiero... uch! Bo to przecież marnotrastwo takiego silnika!

Na duży plus: zadania, w których gracz nie jest prowadzony za rączkę i jeśli się mocno nie pogłówkuje to się ich nie wykona w 100% prawidłowo, a to oznacza podejmowanie decyzji na podstawie niewiadomych! Mam nadzieję, że któryś patch ich nie wykastruje prowadzeniem za rączkę po minimapie! Przy niektórych wyborach, gdy później poznawałem ich konsekwencje, czułem się jak szmata :) .

I nie da się zadowolić wszystkich! Pomożesz jednym inni dostają po *beep*.

hrabek - 3 Czerwca 2011, 13:46

Zaczytane na bashu:

<Bushee> BTW, Wiedźmin 2 jest chyba jedyną grą, której twórcy użyli DRM, a potem sami go zdjęli pierwszym patchem
<Bushee> self-cracking FTW! :D

czterdziescidwa - 4 Czerwca 2011, 14:36

Czy ktoś z Was się wie skąd się wzięła ta blizna na twarzy giercowego Wieśka?
Homer - 4 Czerwca 2011, 15:11

To po usuniętym DRMie...

(ale równie dobrze mogła go rysnąć ta mantikora wspominana... licentia poetica ekipy grafików )

blazenada - 4 Czerwca 2011, 16:49

Homer napisał/a
To po usuniętym DRMie...

LOL :D :D :D

Hubert - 5 Czerwca 2011, 10:46

Przeszedłem. Niestety, nie mam sejwów z pierwszego Wiedźmina, a niektóre wyjściowe sytuacje wynikające z decyzji z pierwszej części są bardzo pesymistyczne - a myślę, że mocno wpłynęłyby na przebieg niektórych wydarzeń w dwójce.
A sama gra? Przednia, mimo że niedługa, wyprzedza takie Dragon Age 1 i 2 o dziesięć długości.

Homer - 5 Czerwca 2011, 11:57

Te decyzje to są zazwyczaj kosmetyczne... ale mimo wszystko miło je ujrzeć. (Muszę przegrzebać sejwy bo chciałbym spotkać Zygfryda.)
Hubert - 5 Czerwca 2011, 21:55

Hm... Wydaje mi się, że jednak mają wpływ, zwłaszcza na tło polityczne intrygi. W ogóle, to się zastanawiam, jak CDPR rozwiąże kwestie historii 3 części. Wybory w dwójce są naprawdę znaczące, przynajmniej te, których można dokonać idąc za Rochem.
Właśnie, za kim poszliście przy pierwszym podejściu? Za Vernonem Roche czy Iorwethem?

Spoiler:

Homer - 5 Czerwca 2011, 23:48

No właśnie kosmetyczny bo... NIE CZYTAĆ JEŚLI NIE GRALIŚCIE Z ROCHEM!
Spoiler:

Natomiast co do intryg i kształtu Północy - to jak najbardziej. się zgodzę.

Grałem już po obu stronach i w zasadzie zrobiłem już większość wyborów dwustronnie - wszystkich są ciekawe konsekwencje.

Hubert - 6 Czerwca 2011, 00:49

Homer napisał/a
Natomiast co do intryg i kształtu Północy - to jak najbardziej. się zgodzę.

Dlatego myślę, że naprawdę głośnym echem odbiją się wszystkie decyzje dopiero w trzeciej części. Bo nikt już chyba nie ma wątpliwości, że trójka powstanie.
Aczkolwiek znając co ważniejsze fakty z W1 i W2 można obstawiać z 50 % pewnością, kto będzie bossem w trójce.

Spoiler:

Homer - 6 Czerwca 2011, 00:58

No ale nie jest powiedziane, że to się musi toczyć na Północy
Spoiler:
aczkolwiek dla mnie Wiedźmin powinien się toczyć właśnie na Północy.

Czemu Wiedźmin 3, może zrobią dodatek o podobnej długości... przecież to aż żal taki silnik marnować.

Hubert - 6 Czerwca 2011, 01:30

Ano nie musi, ale tak czy siak nasze decyzje mogą mieć jakiś - całkiem spory wpływ nie tylko na losy północy. Liczę, że CDPR wykorzysta potencjał decyzyjności ich obu gier - i sobie z nim poradzi od strony technicznej.

Hm... Dodatek. Dobra rzecz - tylko ile czasu musieliby go robić?

A podejrzewam, że i za dwa-trzy lata RED Engine będzie trzymał fason na tyle, by wyszedł na nim W3.

blazenada - 6 Czerwca 2011, 09:18

A ja mam nieco spoilerowe pytanie, ale ciekawa jestem strasznie :)

Spoiler:

dalambert - 6 Czerwca 2011, 09:37

Przetuptałem Wieśka 1, jak na razie 'zakonem' / strzyge utłukłem, ale ambitnie wróce do sejwu i spróbuję cholerę odczarowac/ a pytanie do wojujących w Wiesiu 2 mam takie:
Czy jakoś wgrywając nowa gierke "otrzymuje się" Wieśka z jedynki?
I jakiego?
Bo oczywiście teraz się wybieram dreptać po stronie elfów, więc jak to pokończę to będę maiał co najmniej dwu "Wiesów", że o ewentualnym "neutralnym" nie wspomnę!
Mój Wiesiu zakonczył spacer na 38 poziomie, z jakimiś jeszcze punktami doświadczenia, więc też pytanko o już posiadane doświadczenie się pojawia, że o sprzęcie nie wspomnę /miecz srebrny od Pani Jeziora, stalowy od Królewskiego Łowczego ze 100% wzrostem walenia, oraz Zbroja Kruka wersja "Zakon" / ???

Partner forum