To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - askyroibmA golB

ketyow - 12 Kwietnia 2010, 21:12

shenra, jakbym miał zjeść dopiero po odejściu od forum, to bym z głodu umarł :mrgreen:
shenra - 12 Kwietnia 2010, 21:16

ketyow, oj biedaku. Najpierw przełykasz potem czytasz. ;P: Inna kolejność szkodzi sprzętom. To prawda ogólnie znana.
Fidel-F2 - 12 Kwietnia 2010, 21:50

Ambioryks napisał/a
Elam już kiedyś napisała, że Fidel to nasz forumowy Lepper i Palikot.
elam kochana jest
Ambioryks napisał/a
feralny por., z jakiegoż to powodu miałbyś się przewrócić? Mojego pytania wykazującego nieznajomość tutejszych stosunków rodzinnych i innych, czy z jakiegoś innego.
ja już leżę
Martva - 13 Kwietnia 2010, 10:49

Ambioryks napisał/a
Agi napisał/a:
może z wyjątkiem całostronnicowych postów Ambioryksa.

:cry: A ja myślałem, że argumentacja jest ważniejsza od tez i dlatego moderacja (i nie tylko) skupia się na rozbudowanych argumentach.

Moim zdaniem, nie można wyrabiać sobie o kimkolwiek opinii, jeśli nie czyta się uważnie jego postów.

Zapominasz że to jest forum jednak głównie o fantastyce, a nie o historii/polityce/ekonomii. Może na innych by się komus chciało je czytać, ale tutaj... nie licz.

Ozzborn - 13 Kwietnia 2010, 21:30

Ambioryks napisał/a
merula napisał/a:
oj Ty nasz błazenku

http://images.google.pl/i...ved=0CA8QsAQwAA
Nawet nie wiedziałem, że Ozzborn tak ładnie wygląda. o_O

:mrgreen: czyżby powoli łapał klimat? ;P:

Jestem z Ciebie dumny Ambioryksie! :bravo :mrgreen:

ketyow - 13 Kwietnia 2010, 21:41

Widzisz Ozzy, pod żadnym avatarem nie skryjesz swojej prawdziwej tożsamości ;P:
Matrim - 13 Kwietnia 2010, 21:53

Ozzborn, prawdziwe imię - Nemo :)
Ozzborn - 13 Kwietnia 2010, 22:30

Taa może Emo w ogóle? :lol:
Matrim - 13 Kwietnia 2010, 22:44

Ja ci tam we fryzurę i w makijaż nie zaglądam ;)
Ambioryks - 18 Kwietnia 2010, 18:12

Wylewają na mnie wiadro pomyj, rzucają obelgami, nazywają śmiesznym, głupim, pustogłowym, bezmyślnym, a potem mają pretensję, że się na to oburzam, tracę cierpliwość i zaczynam pisać truizmy. A gdy sugeruję, że to jest karygodne, pytają mnie, czy dobrze się czuję. Jaja po prostu. Odwrócenie roli trolla i ofiary trollingu. A przy tym niepisana zasada, że mod lub admin mogą pisać, co im się podoba i obrażać, kogo im się podoba, a i tak nikt nie ma prawa nazwać tego trollingiem ani karać ich za to.

Czy te zasady w ogóle da się jakoś wytłumaczyć?

Zaczynam bać się pisać cokolwiek, żeby nie zostać obrażonym ani zmieszanym z błotem. I to przez tych, którzy pouczają mnie o kulturze dyskusji... :roll:

feralny por. - 18 Kwietnia 2010, 18:16

A zauważyłeś, że tylko Ty jeden na całym forum wywołujesz takie reakcje? Może jednak robisz coś nie tak.
dzejes - 18 Kwietnia 2010, 18:58

Jedzie kobieta autostradą i słucha komunikatu w radiu:
- Uwaga! Autostradą A2 jedzie pod prąd pirat drogowy! Uwaga!
Kobieta słucha, patrzy na drogę i myśli "Pirat? Ich są tu setki!"

ihan - 18 Kwietnia 2010, 20:09

Przede wszystkim Ambioryksie, mod i admin SĄ Bogami. To chyba oczywiste dość. :roll:

EDIT: i do tego całego nieszczęścia jeszcze dzejes Ambioryksa nazwał kobietą. Rany, ale jatka.

Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2010, 20:56

Ambioryks, to na bank musi być spisek i nie wiadomo czy NURS nie brał udziału w spisku przeciw Cezarowi, jak mu się tak przyglądam co coraz bardziej mi się wydaje, że jednak brał

Ambioryks, a może pora pogodzić sie z tym, że nie jesteś normalny i zacząć czerpać z tego przyjemność zamiast ciągle sie denerwować

feralny por. - 18 Kwietnia 2010, 20:58

Fidel-F2, jest też możliwość, ze to forum jest pełne wariatów.
ihan - 18 Kwietnia 2010, 21:00

feralny, ty to zawsze musisz zdradzić każdą tajemnicę! Przecież mieliśmy to ukrywać!
feralny por. - 18 Kwietnia 2010, 21:03

ihan, tego się chyba nie da ukryć w żaden sposób :mrgreen:
ihan - 18 Kwietnia 2010, 21:04

Widzisz, a jednak Ambioryks do teraz się nie zorientował.
merula - 18 Kwietnia 2010, 21:05

ihan, nie wiedziałaś, że faceci to paple?
feralny por. - 18 Kwietnia 2010, 21:06

ihan, chcesz powiedzieć, że on... że ja... Ojej da się to jakoś odkręcić?
ihan - 18 Kwietnia 2010, 21:08

Zapytaj NURSa na PW. W końcu Fidel już zdradził, że on ma doświadczenie w przeprowadzaniu takich operacji.
shenra - 18 Kwietnia 2010, 21:08

feralny por., too late. We're doomed :mrgreen:
Ambioryks - 18 Kwietnia 2010, 21:34

Co za czasy - żeby branie pod uwagę (i to nie od razu) i rozważanie teorii spiskowych było podstawą do obrażania kogoś nawet przez modów i adminów... :roll: I nie tylko przez nich... i żeby przez nich nie można nawet dyskutować o zagadnieniach językowych ani filmowych...
Żeby być uznawanym za normalnego i niegłupiego, trzeba zawsze i z góry odrzucać wszelkie teorie spiskowe, zwłaszcza te dotyczące niedawnych wydarzeń. Tego się dzisiaj nauczyłem.

http://www.wolnapolska.pl...-wtpliwoci.html - to dostałem dziś rano na e-maila. To stąd wziąłem inspiracje do napisania w temacie o Katyniu 2010, co napisałem.

Gdybym wiedział, jakie reakcje to wywoła, nie pisałbym tego. Jak wcześniej zaznaczyłem, nie znam się na ludziach.

Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2010, 21:37

Ambioryks napisał/a
Tego się dzisiaj nauczyłem.
znaczy, *beep* się nauczyłeś, ale to akurat nic nowego
Ambioryks napisał/a
Gdybym wiedział, jakie reakcje to wywoła, nie pisałbym tego.
a czy ty kiedykolwiek inne reakcje wywoływałeś? To skąd ten dzisiejszy optymizm?
baranek - 18 Kwietnia 2010, 22:14

Ambioryks napisał/a
Wylewają na mnie wiadro pomyj, rzucają obelgami, nazywają śmiesznym, głupim, pustogłowym, bezmyślnym

dziwisz się? to przecież typowy sposób demonstrowania swojej przewagi intelektualnej. i chociaż w zasadzie zgadzam się się z nimi co do meritum, to nie do końca podobają mi się niektóre wypowiedzi.

nie wiem czy się przejąłeś, ale jeśli tak, to pociesz się faktem, że w niektórych dyskusjach, szczególnie politycznych, zdarzają się posty dużo głupsze niż twoje.

Virgo C. - 19 Kwietnia 2010, 02:33

Jak już miałem nadzieje, że się coś pozytywnie zaczyna zmieniać i można z Tobą normalnie Ambioryksie pogadać o filmach to trafiłem do tematu katyńskiego. I ręce mi może nie opadły, ale i tak jakoś dziwnie tak.
Żeby nie było, nie tylko z Twojego powodu. Jakoś nie mogę zrozumieć jak normalni, dorośli i inteligentni ludzie nie mogą się oprzeć potrzebie komentowania głupot, które czasami wypisujesz :|

Ziemniak - 19 Kwietnia 2010, 06:30

Ambioryks, bardzo ciekawy artykuł, który niezbicie dowodzi, że głupota ludzka nie zna granic :mrgreen:
Ambioryks - 26 Kwietnia 2010, 10:07

Jadąc dziś na uczelnię, słyszałem w radiu w busie piosenkę Alizee "Żepa dartą" (nie wiem, jak to się pisze; wiem tylko, jak się wymawia) i stwierdziłem, że generalnie, język francuski brzmi przyjemnie, gdy mówi lub śpiewa w nim kobieta (podobnie zresztą stwierdziłem, słysząc wcześniej France Gall, Catherine Denevue itd.), zaś gdy śpiewa w nim mężczyzna, to brzmi to źle, bo kojarzy się ze zniewieściałością. Z kolei język niemiecki jest wyjątkowo męski i gdy kobieta go używa, brzmi to jakoś dziwnie i mało kobieco. Za to po angielsku to już nie ma takiej rażącej różnicy. Po polsku też nie.

A z innej beczki:

Dziś jest 24 rocznica katastrofy w Czarnobylu 26 kwietnia 1986.

Można by pomyśleć, że kwiecień jest miesiącem katastrof, bo katastrofa w Smoleńsku, podobnie jak zbrodnia katyńska, też miała miejsce w kwietniu.
W kwietniu urodzili się m.in. Bolesław Bierut (18 kwietnia) i Adolf Hitler (20 kwietnia). Kolejne kwietniowe katastrofy do kolekcji.
Na pewno znalazło by się więcej takich pasujących do tej kategorii.

baranek - 26 Kwietnia 2010, 10:11

a pierwszego kwietnia jest prima aprilis
nimfa bagienna - 26 Kwietnia 2010, 10:19

Ambioryks napisał/a
Z kolei język niemiecki jest wyjątkowo męski i gdy kobieta go używa, brzmi to jakoś dziwnie i mało kobieco.

Pitolisz, kolego.
Cytat z kolegi - germanisty, który usłyszał, jak załatwiam sprawy w tym języku.
"W moich ustach to język żołnierzy, w twoich - poetów."

Partner forum