Blogowanie na ekranie - Pociąg do pasmanterii
Jedenastka - 21 Stycznia 2011, 10:39
Godzilla, życzę Ci wszystkiego dobrego z okazji imienin - Imienniczko
Godzilla - 21 Stycznia 2011, 10:52
Jedenastka, to nawzajem!
Agi - 21 Stycznia 2011, 13:21
Godzilla napisał/a | A Tobie w dniu babci też najlepsze życzenia. Fajnie, że możesz dzisiaj być w Krakowie i pozajmować się małym |
Dzięki, właśnie się zajmuję, a illianna ma wychodne.
Godzilla - 26 Stycznia 2011, 10:15
Mam satysfakcję: okazuje się, że spośród moich kwadracików zapasowych tylko jeden (pogotowie) jeszcze czeka na swoją kołderkę. Policja została przydzielona na kołderkę dla małego Szymona, Puchatek od dawna jest na zapasowej, która czeka na swoje dziecko, straż pożarna też trafiła na zapasową. Dwie kocice są gotowe do wysyłki, ale może jeszcze się wstrzymam, zaczęłam haftować piłkę nożną.
No i mam zobowiązanie rodzinne, muszę jeszcze wydzióbać kicię z wachlarzem dla mojej małej. A dalej, no nie wiem. Nauczę się patchworkować, czy jak? Bo chyba wypadałoby jej z tą kicią jakąś poduszkę uszyć.
Godzilla - 1 Lutego 2011, 11:59
Kicia wreszcie doczekała się zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/piTS-vy_Q2WSvOflekYvNQ?feat=directlink
No i zimy trochę przybywa, choć powoli. Tym bardziej, że są inne rzeczy do roboty:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/SODdJ1ACAshfNqVFd8-ikQ?feat=directlink
Witchma - 1 Lutego 2011, 12:01
Godzilla, Kicia przeurocza
Arya - 1 Lutego 2011, 14:16
Godzilla, Kicia śliczna
Kai - 2 Lutego 2011, 19:04
Ale cudna kicia, a jaka wytworna
Właśnie doszłam do wniosku, że kiedy jadę "w gości" do mojego zaprzyjaźnionego małżeństwa, mogę coś robić z rękami zobaczę, co mi z tego wyjdzie.
fealoce - 2 Lutego 2011, 21:10
Jaka fajna kicia!
illianna - 2 Lutego 2011, 23:48
Godzilla, , a ja właśnie kończę tą pierwszą kicię
Godzilla - 3 Lutego 2011, 10:50
illianna, to się koniecznie pochwal jak skończysz. I powiedz, co z nią zrobisz: oprawisz czy wszyjesz w coś?
illianna - 3 Lutego 2011, 12:21
Godzilla, oprawię.Mam ambitny plan wyszycia serii obrazków na ścianę dla młodego.
Godzilla - 4 Lutego 2011, 07:40
No pewnie. Koty są fajne. A jak zdecyduje, że samochody też są fajne, to... wzorki na samochody też są
Dostałam świetne nici, kordonek Altin Basak nr 50 (cieniutki). Biały, czarny i czerwony. No super, już mam pomysły.
illianna - 4 Lutego 2011, 13:33
Godzilla, mam też w planie żaby, misie, kaczki, foczki, krowy, kury itp.
Godzilla - 8 Lutego 2011, 20:13
Stan rozbabrania robótek:
- Na dużym tamborku obrazek zimowy.
- Na średnim tamborku kwadracik kołderkowy z pokaźnej wielkości piłką nożną. Efekt będzie fajny, ale roboty co nie miara.
- Na malutkim tamborku logo, do którego jakoś coraz mniej mam serca i chętnie (po feriach) cały zestaw nitek bym przekazała dzieciom w szkole, niech one słoneczniki pohaftują.
- Poza tamborkami - prezenty na "wymiankę walentynkową" z forum Kuferka. Fajna zabawa: jest lista chętnych, jest losowanie, każda dostaje namiary na osobę, której będzie robiła prezent, w zamkniętym kółeczku. Technika dowolna, tematyka dość ogólnie związana z okazją. Na walentynki - wiadomo, że serduszka. Jakie kto chce. Moje serduszko jest palestynkowe. Zdjęcie zamieszczę, jak już adresatka pochwali się, że dotarło. Ale jeszcze kombinuję dwa drobiazgi - zakładeczkę, może kolczyki + zawieszkę na naszyjnik. Też z wykorzystaniem koronki. Może kartkę z frywolitkowym motywem.
I tak sobie siedzę z chorymi Potworami, pasę Starszego antybiotykiem, bo mu doktorzyca wysłuchała zapalenie oskrzeli, coś mało mam ochoty do życia, i usiłuję pogodzić się z myślą, że skończyć tę zakładkę, to po prostu zdjąć z szafy rozkładane pudełko z nićmi, wybrać nitkę i trochę pomachać igłą. Aż sobie łyknęłam góralskiej herbatki z tego wszystkiego, co efekt daje tylko taki, że łatwiej z tą niechęcią wytrzymać. Może jak posta napiszę, to się wreszcie pozbieram.
Potwory mają fazę na Tinę Turner. W tej chwili zamiast się lać, zgodnym chórem nucą "What's love got to do with it".
illianna - 9 Lutego 2011, 09:23
Godzilla napisał/a | Potwory mają fazę na Tinę Turner. W tej chwili zamiast się lać, zgodnym chórem nucą What's love got to do with it. | super oczywiście tylko przez pierwsze 20 razy
Godzilla - 9 Lutego 2011, 12:43
Przekroczyliśmy 50
Godzilla - 9 Lutego 2011, 23:53
Dzisiejszy pomysł: konstrukcja z klocków, przed konstrukcją tłum pluszaków i klockowych figurek (po trzy małe klocki w pionie - to są figurki z klockowej wersji Sacred 2). Sens sceny - klockowa wersja koncertu Tiny Turner. Gdzieś po scenie pałętają się klockowe tancerki. Już zdążyły dostać przydomki - Truskawka, Malinka i Pomarańczka, od kolorów sukienek (do sprawdzenia na YouTube).
Edit: ja sądziłam, że oni to wieczorem posprzątali i dawno śpią, ale jak koło północy weszłam do pokoju, okazało się, że całą scenę przenieśli tam i wygłupiają się w najlepsze... Musiałam zakończyć koncert.
Godzilla - 10 Lutego 2011, 14:29
Kombinuję z wykorzystaniem koronek do robienia kolczyków i innych takich. Na razie efekty nie są zbyt ciekawe. Takie raczej cepeliowsko-zbójnickie:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/52rYqZFrIaAsWA1FgPVBOw?feat=directlink
Martva - 10 Lutego 2011, 23:49
Jej, fajne!
Godzilla - 11 Lutego 2011, 11:23
Czegoś im jednak brak. Może nitka za cienka do filcowych kółeczek. Spróbowałam z grubszego kordonka, efekt inny i chyba lepszy, ale z kolei nie bardzo dało się to pogodzić z koralikami. Pierwsze koty za płoty.
Tak wyszło:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/ZrvE5oXv5Rg6tbM9rjeaeg?feat=directlink
Do przechowalni w Merlinie powędrowały dwie płyty Blind Guardian (pod kątem Potwora Starszego) i szkielet triceratopsa do odkucia z gipsowej cegiełki (dla Młodszego). Dzieci mają dość oryginalne upodobania
Kai - 11 Lutego 2011, 19:10
Godzilla napisał/a | dwie płyty Blind Guardian (pod kątem Potwora Starszego) |
Mraf.
Szkoda, że na ten miesiąc budżet już rozplanowany, dla mnie Kindle, dla nas z Młody bilety na Soni.
Godzilla - 11 Lutego 2011, 19:16
Ja ich kompletnie nie znałam, zresztą w ogóle ja i metal to pojęcia rozłączne. Ale ostatnio zabawiamy się w "Sacred 2", a oni tam to i owo zaśpiewali. Jak się zrobi jedno z zadań, trafia się na koncert Blind Guardian Fajna widownia jest, ogry, orki i inne stwory. Prawie jak w realu No i pomysł chwycił, spodobało się. Lubię posłuchać takich rzeczy od czasu do czasu, a poza tym potrzebowałam odpoczynku od Tiny Turner
Kai - 11 Lutego 2011, 19:28
Godzilla, oni są cudowni, normalnie szaleję, kiedy ich słyszę.
Posłuchaj sobie Lord of the Rings i List ina Twilight Hall
Godzilla - 11 Lutego 2011, 19:34
To i owo znaleźliśmy na YouTubie. Dzieci zresztą były szybsze ode mnie, to one pierwsze wyszukały ten koncert z gry:
http://www.youtube.com/watch?v=5fakNlghOJY
A co dalej, zobaczymy, zobaczymy
Kai - 12 Lutego 2011, 16:23
O mrrrrrr a czyż oni nie są śliczni?
Godzilla - 12 Lutego 2011, 16:28
Zespół odmalowany jak żywy. Żeby było jeszcze fajniej, solista w grze nie traci punktów życia, można z nim przewędrować kawał Ankarii tłukąc orki i inne harpie, dokąd się nie zrobi zadania z koncertem
Zgaga - 12 Lutego 2011, 16:29
Tylko dlaczego Pan śpiewa do hokejowego kija
Godzilla - 12 Lutego 2011, 16:31
Zgaga, nie znasz się na różdżkach magicznych. Z tego się do goblinów strzela.
Zgaga - 12 Lutego 2011, 16:38
Aha - fetyszyzm.
|
|
|