To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Comar - 27 Lipca 2007, 19:58

Podpucha. Zresztą na sieci ten filmik pojawił się 1 kwietnia.
A większość ujęć jest z Cassherna. :twisted:

agnieszka_ask - 27 Lipca 2007, 20:00

właściwie, to na tym trailerze nic nie widać
elam - 27 Lipca 2007, 20:08

a tutaj???
:twisted: :wink:

agnieszka_ask - 27 Lipca 2007, 20:11

stare ale jare :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
agnieszka_ask - 27 Lipca 2007, 20:14

a to pamiętacie?
Ziemniak - 27 Lipca 2007, 20:26

Terminator 4 :D
NURS - 28 Lipca 2007, 00:08

A propos tewrminiatora, jesienia ruszają kroniki Sarah Connor, pilot jest juz w sieci.
hrabek - 30 Lipca 2007, 08:49

Caly pilot, czy zwiastun? Bo zwiastuna widzialem, ale calego pilota nie probowalem nawet szukac, bo nie wiedzialem, ze jest.
hjeniu - 31 Lipca 2007, 08:42

Cały pilot. Ale nie powiem gdzie jest Bo mnie zieloni sTerroryzują :wink:
ihan - 5 Sierpnia 2007, 09:16

Gdzieś pod koniec roku ma wejść na ekrany ekranizacja Zorzy Północnej z cyklu Mroczne Materie Pullmana dla niepoznaki pod tytułem "Złoty Kompas" (dokładniejsza dyskusja tutaj. W zasadzie gdyby w zwiastunie nie pojawiło się imię Lyra też bym się nie zorientowała, że o tę książkę chodzi. Bardzo jestem ciekawa tego filmu, jak daleko twórcy zdecydują (odważą?) się zostać przy oryginale. Informacja, że jest to film twórców Władcy Pierścieni nie nastraja optymistycznie, bo łatwo spłycić i zbanalizować, a żeby otrzymać etykietkę, że dozwolone od lat 12 zrobić głupiutką, naiwną i pozbawioną okrucieństwa i odniesień religijnych bajeczkę. No cóż, zobaczymy, Kidman wydaje się obiecująca jako matka Lyry. Mam nadzieję, że bardzo mocno sie nie rozczaruję, bo książkę uważam za jedną z lepszych jakie ostatnio czytałam.
Fearfol - 17 Sierpnia 2007, 09:48

Wybiera się ktoś z poznania na "Transformers" do kina w niedługim czasie, jeżeli tak to chętnie bym przyjechał.
Adashi - 17 Sierpnia 2007, 09:51

Gwyn i Melfka były wczoraj podobno :wink: Zobaczymy czy im się podobało, ja jeszcze nie wiem czy się wybiorę.
Homer - 16 Wrzeœśnia 2007, 10:44

Wraca temat zrealizowania polskiej prywatnej superprodukcji o zwycięstwie pod Wiedniem (Victoria). Zainteresowanych odsyłam do artykułu:

http://finanse.wp.pl/POD,...l?P%5Bpage%5D=1

Osobiście trzymam kciuki :) .

killer - 20 Wrzeœśnia 2007, 21:25

Transformers jest super :]
Dabliu - 28 Wrzeœśnia 2007, 14:11

Iron Man
gorbash - 28 Wrzeœśnia 2007, 14:23

Przy Black Sabbath aż mi się łezka w oku zakręciła.... :)
Comar - 28 Wrzeœśnia 2007, 15:47

Southland Tales, czyli nowy film reżysera Donnie Darko.
Dwa linki do trailera:
1. wyglądający lepiej
2. ładujący się szybciej
Gdzieś od tygodnia oglądam go sobie po kilka razy dziennie :mrgreen:

Słowik - 28 Wrzeœśnia 2007, 19:11

O kurka. Lubię Roberta Downey Jr'a a Southland Tales pachnie z daleka Donnie Darko właśnie. Będzie co oglądać :D
Kirasz - 29 Wrzeœśnia 2007, 09:17

Gwiezdny pył na podstawie książki Neila Gaimana, trochę mnie zdziwił plakat gdzie główny bohater stoi z - kordem, pałaszem, tasakiem czy to to tak nieprawdę jest, ale zobaczymy. Książka była...baśniowa :)
Witchma - 29 Wrzeœśnia 2007, 09:29

nie wiem, czy to się liczy, ale z niecierpliwością czekam na wydanie DVD "300" :) no i trzeciej części Piratów, choć najmniej mi się podobała...
Kruk Siwy - 6 Października 2007, 11:19

1612 rosyjski supergigant o wiadomym zdarzeniu. Wredne Polaki zdobywają Moskwę superwojownicy o szlachetnych sercach (Rosjanie) odbijają stolicę i robią kuku napadaczom.
Widziałem zwiastuny, poza ideologią może być nieźle - fajną szarżę husarii pokazali...

Zdaje się że za udział tam bierze Żebrowski.

ihan - 6 Października 2007, 11:34

Kruk Siwy napisał/a
Zdaje się że za udział tam bierze Żebrowski.

Nie wiem czy należy nawet podawać taka informację. Prościej wymienić produkcje w których nie bierze udziału.

dzejes - 6 Października 2007, 12:08

W Transformersach (chyba) nie grał :roll:
Dabliu - 6 Października 2007, 15:22

1612
Gustaw G.Garuga - 9 Października 2007, 20:03

Artykuł z rosyjskiej prasy o filmie do przeczytania tutaj:
Strona 1
Strona 2

A trailer w porządnej rozdzielczości do pobrania stąd:
http://www.filmz.ru/film/629/video/

Bardzo jestem ciekaw tego filmu. Żeby tylko Polacy nie wyszli jak Persowie w 300 :mrgreen:

EDIT: Biją naszych, oj, biją! ;)

http://www.filmz.ru/film/629/photos

Gustaw G.Garuga - 11 Października 2007, 20:54

Uwaga, uchylam rąbka scenariusza:
Zaczyna się sceną dętą i komiczną: latem 1612 roku pod Moskwą bojarzy w cudacznych kaftanach i czapach, strzelcy i dworzanie przysięgają na wierność polskiemu królewiczowi Władysławowi. W szczerym polu stanął królewski namiot, w nim tron i ołtarz. Archijerej błogosławi, bojarzy całują krzyż i buchają na kolana przed pustym tronem. Bo Władysław nie pofatygował się do dzikiej Rosji po odbiór korony.

Dzikość obyczajów pokazano już w następnym epizodzie: za ironiczne uwagi rzucane z tłumu strzelec obcina pyskaczowi język. Wyrzuca krwawy strzęp, spokojnie wyciera rękę liściem łopianu i wraca na swoje miejsce przy ochronie namiotu. Jakie to rosyjskie!

Rosyjskie, prawosławne jest także spojrzenie na religię: żadnego ekumenizmu, toczy się śmiertelna walka o rząd dusz, w której Rzym marzy, że od Warszawy do Uralu powstanie zjednoczone państwo katolickie. Watykan jest cichą sprężyną polskiej wyprawy na Kreml: Nie pójdziesz tam sam, ale z wojskiem polskim - objaśnia rzymski kardynał swemu wysłannikowi jezuicie Ławickiemu. - Polacy chcą pomóc swoim wschodnim przyjaciołom i sąsiadom - wiozą do Moskwy cara Dymitra, syna Iwana Groźnego.

Polacy rzeczywiście okropni. Hałaśliwi, kłótliwi, tępe rębajły. Jedzą, piją, palą wsie rosyjskie. Konnica przeskakuje przez ogień i dym, pędzi na Moskwę, wiatr szarpie pióra na skrzydłach husarskich, rodząc dziwny, niepokojący dźwięk. A ta XVII-wieczna polszczyzna! Gdy Obwisłowąsy mówi do Mordana: Spadaj, do diabła!, omal nie spadam z krzesła ze śmiechu.

Obwisłowąsy, pułkownik z przystrzyżonymi po sarmacku wąsami i zimnym spojrzeniem, to rola Michała Żebrowskiego. Chce osadzić na carskim tronie Ksenię, córkę zmarłego cara Godunowa, uczynić ją swoim posłusznym narzędziem. Gra nieczysto, poi Godunównę ziołami nasennymi, więc królewna stale chodzi śpiąca.

Obwisłowąsy ma w filmie wielu wrogów, ale największym jest zakochany w Kseni od dziecka Andriejka, syn cieśli przy dworze Godunowów.

Czy miłość Andriejki do Kseni zwycięży przesądy społeczne i carówna doceni męstwo plebejusza? Nie powiem. Najgorętsze miejsca w piekle są zarezerwowane dla tych, co opowiadają sny i zdradzają zakończenia filmów.

A scenarzysta rzecze tak:
Cytat
z filmem do końca nic nie wiadomo. Czasem napiszę dobry scenariusz, a film wyjdzie mierny. Czasem powstanie świetny film, ale nikt go nie zauważy, krytycy o nim nie piszą, nie ma widzów... Powiem szczerze: bardzo liczę na Polaków, będą pięknie wyglądali na ekranie. Husaria pędzi, za plecami ma anielskie skrzydła. Szlachcice w kontuszach, wąsy sumiaste, szable. Bo Niemcy dla dramaturga są nieciekawi, a Szwedzi do Moskwy nie doszli. Cała moja nadzieja nie w budżecie filmu, tylko w Polakach.

Źródło: http://www.gazetawyborcza...ias=4&startsz=x

savikol - 12 Października 2007, 08:51

Śmiesznie będzie obejrzeć naszych w roli groźnych agresorów i łobuzów. Ja tam lubię rosyjskie filmy i już nie mogę się doczekać. Wiadomo, kiedy będzie w naszych kinach?
Mam nadzieję, że wiadome siły nie zablokują dystrybucji tego filmu jako wrogiej propagandówki.

Kruk Siwy - 12 Października 2007, 08:57

Ach gdybyż im wyszła propagandówka taka jak Aleksandr Newski!
Uściskałbym braci Moskali.
Bo nasi dużych filmów robić nie umieją...

Magda - 12 Października 2007, 09:01

Gustawie dzięki za namiary na zwiastun, zapowiada się nieżle.
Gustaw G.Garuga - 12 Października 2007, 09:06

To będzie zupełnie nowe doświadczenie, katharsis po latach ukazywania Polaków jako ofiary albo szlachetnych bohaterów :mrgreen: A na miano brutali Polacy zasłużyli sobie podówczas że hej, czego dowodzi m.in. ten fragment listu: nie tylkośmy bojar, chłopów, niewiast wysiekali, ale nawet niemowlątka u piersi matek wpół przecinali...

O dacie polskiej premiery nic póki co nie wiadomo. W Rosji ma być 1 listopada. Ja na razie przegryzam się przez artykuł o Wielkiej smucie z rosyjskiej Wikipedii. Póki co wygląda na to, że nas tam Rosjanie raz za razem rozbijali w pył ;)

Zapowiada się rewelacyjnie :mrgreen:

Partner forum