Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Ziemniak - 29 Kwietnia 2013, 10:05
Zgaga, ale masz wtyczkę-wtyczkę, czy wtyczkę z zasilaczem w środku? Bo można się bardzo zdziwić
Fidel-F2 - 29 Kwietnia 2013, 10:11
Zgaga, ale po co? Mam dwa urządzenia z takimi wtyczkami. Kupiłem dwie przejściówki i w ogóle ich nie rozłączam.
elam - 5 Maj 2013, 20:06
Znajomy zastanawia się, co to mógł być za ptak :
Trochę większy od wróbla. Kolor brązowy (lub zbliżony) niezbyt ciemny i nie pstry. Z przodu wyraźna czarna duża plama. Czubek głowy jaśniejszy od reszty ciała w kolorze rudym lub rudo-brązowym - widziałem go przez lornetkę i tylko przez chwilę - wydaje mi się, że na głowie miał niewielką "czuprynkę" (tego nie jestem na 100% pewien). Długość ciała o około 20-30% większa niż w przypadku wróbla.
Dunadan - 6 Maj 2013, 13:49
elam, może samica kosa? https://www.google.com/se...hM9TA7AaRo4CoCw
Starscreem - 9 Maj 2013, 13:57
elam, grubodziób
Fidel-F2 - 9 Maj 2013, 14:05
ha!, to samica kosa łaziła koło mojej ławki ostatnio, ha!, szuja
ketyow - 15 Maj 2013, 18:56
Ponieważ, nawet po usunięciu wszystkich aktualizacji, które się pojawiły, Opera nadal nie działa już z żadną stroną, która zawiera flash, jestem zmuszony (i mam nadzieję, że tymczasowo) korzystać z Chrome'a. Powie mi ktoś teraz, gdzie tu się zmienia skróty klawiszowe? Nie mówcie mi, że się nie da...
Jest wtyczka, ale instalując ją zgadzam się na
A zatem pewnego dnia mogę mieć puste konto bankowe i sam się na to zgodziłem.
Oprócz tego - da się jakoś ustawić, żeby nowa karta otwierała się na końcu listy kart?
Tak myślę, że chyba jednak zaraz frajerfoxa zainstaluję... Chrome to żenada.
ketyow - 15 Maj 2013, 19:08
Dobra, jeszcze raz reinstalowałem Operę po wywaleniu wszystkich aktualizacji i działa, już nic nie trzeba. Szczęśliwie nie będę musiał korzystać z programu tych bandytów z google.
Ziemniak - 15 Maj 2013, 20:34
ketyow, albo masz pecha, albo zwalony system. Albo Opera jest taka lewa.
ketyow - 15 Maj 2013, 20:54
To nie wina Opery, że wszyscy pseudo-programiści testują swoje produkty tylko z frajerfoxem, sromem i seksplorerem. A coś z tych aktualizacji mi ją pogryzło, tak samo jak intelowskie sterowniki do wifi. Ręcznie odinstalowałem wszystkie 30 aktualizacji z 13, które winda zainstalowała (nie mam zielonego pojęcia skąd się wzięło pozostałe 17) i dopiero wtedy po reinstalacji i Opery, i Wifi, i jedno i drugie zaczęło działać znowu. A co do pecha - jak najbardziej. Jeszcze nie wiem czy na drugim kompie też mi te aktualizacje rozwalą system, ale chyba je wyłączę i tam za wczasu.
elam - 15 Maj 2013, 22:08
na pewno nie kos ani grubodziób ale dziękuję za chęci ..
Starscreem - 16 Maj 2013, 09:36
elam, po południu poszukam w domu w książce, może znajdę jakiegoś innego kandydata
Nocturn - 16 Maj 2013, 09:49
elam,
Pleszka?
ketyow - 16 Maj 2013, 09:52
Może bocian? Tylko tego... no, zmutowany.
Nocturn - 16 Maj 2013, 09:53
ketyow napisał/a | Może bocian? Tylko tego... no, zmutowany. |
Chorował jak był mały ....
Rafał - 16 Maj 2013, 10:47
elam, takie coś? Ewentualnie jaki krewniak, bo czasami widuję te stukacze nawet na mieście.
Dunadan - 16 Maj 2013, 10:48
elam, zrób zdjęcie
EDIT: kolorystyka jest kontrastowa czy te plamy raczej rozmyte są?
Starscreem - 16 Maj 2013, 11:14
elam, jak z czubkiem, to może być jeszcze jemiołuszka, ale wydaje mi się, że jest wyraźnie większa od wróbla (aczkolwiek nigdy na żywo jej nie widziałam, więc mogę się mylić).
Dunadan - 16 Maj 2013, 11:20
Starscreem, jemiołuszka w maju to by było coś
Iwan - 16 Maj 2013, 11:32
a może dzierlatka
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzierlatka_zwyczajna
Starscreem - 16 Maj 2013, 11:36
Dunadan, tak mi się ten czubek skojarzył. Ale jemiołuszka ma kolorowe lotki i sterówki - są dość charakterystyczne, a w opisie nic o nich nie ma.
W ogóle to jestem trochę zaskoczona, że jednak nie chodziło o grubodzioba.
grzgrzegorz - 16 Maj 2013, 16:33
Mam Taką sprawę:
Odziedziczyłem po koledze Jego zbiór płyt VCD i próbowałem je otworzyć na komputerze, jednak zamiast startu płyty, otworzyły Mi się jakieś katalogi, a wewnątrz nich pliki w dziwnych formatach. Za nic nie mogę takiej VCD-ki otworzyć w autostarcie ani w niczym podobnym. Znacie jakiś program w którym mógłbym je otworzyć? Na komputerze mam kilka różnych odtwarzaczy ale one też nie są pomocne. Jedyna alternatywa (czyli zwykłe DVD do telewizora) też nie wchodzi w grę, bo Mój sprzęt jest złośliwy i nie czyta niczego co ma chociaż jedną rysę
Rafał - 16 Maj 2013, 17:00
A co to za pliki? Tzn. jakie mają rozszerzenia?
grzgrzegorz - 16 Maj 2013, 17:16
Coś takiego Rafał .DAT
ketyow - 16 Maj 2013, 19:18
grzgrzegorz, dowolny program do odpalania dvd z wybranego folderu - na przykład Power DVD. Ale bankowo i darmowy odpowiednik znajdziesz.
ilcattivo13 - 16 Maj 2013, 19:28
Media Player Clasic dołączany do K-lite odpala mi wszystko, nawet takie tanie gazetowe dvd.
ketyow - 16 Maj 2013, 20:11
Racja, faktycznie ma odtwarzanie wybranego folderu.
grzgrzegorz - 16 Maj 2013, 21:19
Dzięki za radę. Jak znajdę czas to sprawdze.
Memento - 21 Maj 2013, 22:00
Dawno mnie nie było na hulu.com. Wchodzę dziś tamój, z zamiarem obejrzenia ReGenesis i nagle zonk - nie ma napisów. Wyłączyli, ja nie umiem włączyć, czy nie do wszystkich seriali są?
ketyow - 22 Maj 2013, 09:24
Na drodze w miejscu, w którym jest ograniczenie do 60, jakiś palant tirem wyprzedzał (auto już jadące 60) tak, że nawet do końca nie zjechał na drugi pas i prowadzący auto musiał jechać na krawędzi pobocza, bo inaczej zostałby po prostu stuknięty. Jednocześnie frajer w tirze całe wyprzedzanie trąbił, bo mu te 60 było za wolno, a na sam koniec żwir spod jego kół uszkodził w aucie przednią szybę. Rejestracja spisana, ale czy to w ogóle jest sens zgłaszać na policję, oni coś z tym zrobią jak nie ma żadnego nagrania itp.? I jak coś to dzwonić czy są jakieś zgłoszenia online? Tzn. nie pytam o ten żwir, bo z tym się chyba nic nie da zrobić, ale wyprzedzał w niedozwolonym miejscu a jeszcze musiał się swoim chamstwem pochwalić - to niech ma za swoje, stwarzał niebezpieczeństwo (zresztą jak każdy tirowiec - same matoły tym jeżdżą).
|
|
|