Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
ilcattivo13 - 24 Października 2016, 18:29
Dzięki, będę omijał
Nocturn - 25 Października 2016, 08:08
Trafiłem jakos przypadkiem na serial "Koniec Dizeciństwa" na podstawie powieści Clarka. Obejrzałem tylko pilot, który był dosyć wierny powieści,a czkolwiek mocno skrócony. Obejrzałem go i mam ochotę na więcej. Co prawda nie urwało, ale mam ochotę zobaczyć co będzie dalej.
konopia - 25 Października 2016, 14:50
Walking Dead wróciło, pierwszy odcinek taki sobie, przydługawy, mało się wydarzyło, mogli to zamknąć wszystko w 5 minutach.,
ten odcinek po prostu dopowiada finał szóstego sezonu, ustawia bohaterów na ten sezon, odpowiednio ich motywuje, określa relacje miedzy nimi, i po raz kolejny potwierdza, ze w świecie zombich największym sk.....lem i tak pozostanie człowiek.
Brakowało mi dopowiedzenia losów wszystkich postaci, pewnie pokażą ich za tydzień.
Negan na plus - fascynująco zły jest, a może po prostu tak ma bo nigdy nie miał szansy....
Na plus też to, że usunęli (zabili) najbardziej nijakie postaci, dobrze, choć szkoda, że nie zabili ich jeszcze więcej .
konopia - 27 Października 2016, 20:57
American Horror Story: Roanoke pierwsze pięć odcinków, ziew, dobre do puszczenia w tle, po piątym faktycznie już myślałem, ze to koniec, że to takie krótkie było, bo hstoria się zakończyła,
a tu niespodzianka, nagrał się odcinek 6, oglądam i woow, to jakby druga część tego sezonu, niby to samo a jednak obejrzałem z zainteresowaniem, może kolejne odcinki tez będą dobre
Agi - 2 Listopada 2016, 22:01
Pierwszy odcinek serialu "Rozwód" z Sarah Jessicą Parker w roli żony i Thomasem Hadenem Churchem w roli męża. HBO reklamuje serial jako komediowy, mnie nie śmieszył. Żadna z postaci nie wzbudziła mojej sympatii. Raczej daruję sobie kolejne odcinki.
baranek - 5 Listopada 2016, 23:34
Próbowałem rozgryźć fenomeny i przełamać swoją niechęć do seriali wielosezonowych.
Odbiłem się od 'Wikingów' w połowie trzeciego odcinka.
Odbiłem się od 'The Walking Dead' po zakończeniu trzeciego odcinka. Czy może czwartego?
Obejrzałem cztery sezony "Gry o tron" i zwyczajnie nie jestem ciekaw co będzie dalej.
No masakra.
Za to 'Black Mirror' cudownie zryło mi mózg. Dawno nie oglądałem czegoś równie zarąbistego.
"House of Cards" - rewelacja. Wessało mnie na dobre.
Postanowiłem własnoocznie przekonać się o co biega z tym całym 'Firefly'. Już wiem. Przecudne to jest.
I dorwałem sześciopłytowe wydanie 'bajek dla dorosłych' Ech, były, kurdęż, czasy.
Fidel-F2 - 6 Listopada 2016, 01:12
Wikingów przetrwałem tylko sezon, dziadostwo. The Walking Dead pięć odcinków, nędza. Grę o tron sześć odcinków, mizeria i nuda. Wybrałeś co większy badziew.
Black mirror, rewelacja, nareszcie coś z pomysłem. HoC porzuciłem po dwóch sezonach, znurzyła mnie monotonia. Firefly to jeden z genialniejszych seriali ever. Obejrzyj Serenity, pełnometrażowy film będący uzupełnieniem Firefly.
Jeśli nie widziałeś, obejrzyj Breaking Bad
Chal-Chenet - 6 Listopada 2016, 17:57
Fidel-F2 napisał/a | Jeśli nie widziałeś, obejrzyj Breaking Bad |
Koniecznie. Ale tu trzeba być cierpliwym, bo w stronę genialności serial skręca od drugiego sezonu. Ale jak już skręca, to kończy się to na 10/10.
I "Utopię" jeszcze. A z kosmicznych "The Expanse".
Chal-Chenet - 9 Listopada 2016, 18:53
Colony (Sezon 1)
Kameralne sci-fi, w którym jest mało sci-fi. Niby paradoks, ale ta formuła, o dziwo, sprawdza się bardzo dobrze. Całość ogląda się z dużym zainteresowaniem. Twórcy wymyślili ciekawy świat po inwazji obcych i zaludnili go wiarygodnymi bohaterami. Czasami trafią się jakie bzdurki, ale zazwyczaj, na szczęście, nie zniechęcają. Jestem na tak i na pewno będę oglądał drugi sezon.
8/10
marekz - 10 Listopada 2016, 21:50
Colony było dobre, no ale do drugiego sezonu jeszcze pół roku. Jako że ostatnio generalnie nie ma dla mnie jakichś ciekawych nowych seriali, wróciłem do rzeczy, które sobie pościągałem wcześniej i odłożyłem na potem. I dzisiaj padło na drugi sezon Lucyfera. Rozkręciło się to nieźle, a gwiazda Mazikeen świeci coraz jaśniej, kompletnie przebijając moją ulubioną Lauren German.
marekz - 10 Listopada 2016, 22:12
Lowenna napisał/a | W zeszłym tygodniu przypadkiem trafiłam na El Barco. Jestem zachwycona :omg: :omg: :omg: Poziom głupoty i pomysłów twórców mnie fascynuje :mrgreen: |
Jeżeli chodzi o El Barco niewiele rzeczy może się z tym serialem równać. Ja - nie chwaląc się - obejrzałem wszystkie odcinki. Jest to jakieś wyzwanie i szczerze pisząc, nie sądze abyś dała radę. Sezonów jest sporo. Cola w butelkach zwrotnych a 200 ml i te wszystkie rzeczy z Ikei, nie kończą się na statku do samego końca.
Lowenna - 11 Listopada 2016, 02:56
Obejrzałam pełne trzy sezony Jak cały serial jest od czapy, tak finałowy odcinek jest tak kompletnie z rzyci wzięty, że brak mi słów
marekz - 11 Listopada 2016, 10:50
Powinni nam przyznać rangi specjalne El Barco domador.
Chal-Chenet - 11 Listopada 2016, 11:17
marekz napisał/a | I dzisiaj padło na drugi sezon Lucyfera. Rozkręciło się to nieźle |
Ja się ledwo przez pilota przedarłem. Ale skoro się rozkręca, to może jeszcze tego tytułu nie skreślę...
Dunadan - 11 Listopada 2016, 16:23
Chal-Chenet napisał/a | A z kosmicznych The Expanse. |
Nie mogę się doczekać drugiego sezonu.
ilcattivo13 - 11 Listopada 2016, 16:40
Lo, marekz - to teraz obejrzyjcie sobie te brazylijskie Dziesięć przykazań W wielkim skrócie to taki operowomydlany odpowiednik filmów z Tromy. Myślę, że nieprędko ludzkość da radę nakręcić serial głupszy i bardziej kiczowaty, niż ten
Lowenna - 11 Listopada 2016, 19:59
To ma jakieś milion odcinków El Barco tylko 43.
Warto poświęcić trzy i pół minuty swego życia by podziwiać głupotki scenarzystów El Barco
Beata - 11 Listopada 2016, 20:13
Ale jaki ładny wodospad! Pratchettowski.
Chal-Chenet - 12 Listopada 2016, 15:23
Dunadan napisał/a | Chal-Chenet napisał/a | A z kosmicznych The Expanse. |
Nie mogę się doczekać drugiego sezonu. |
Ja też. Jakoś na początku 2017 w końcu wraca.
Luc du Lac - 12 Listopada 2016, 18:46
Młody Papież /na razie 2 odcinki/ - fascynujące, inspirujące, wizualnie wysmakowane
baranek - 13 Listopada 2016, 23:31
Dobra, siadam do tego cholernego El Barco. Jeżeli uda mi się dzięki temu stracić resztki zdrowia psychicznego to będzie Wasza i tylko Wasza zasługa.
Agi - 13 Listopada 2016, 23:46
Kontynuuję oglądanie "Belfra", zostały jeszcze dwa odcinki i jako podsumowanie nasuwa mi się cytat z Ballady o dzikim zachodzie Młynarskiego tylko a`rebours: "że czasami najtrudniej jest rozpoznać szeryfa, gdy dokoła są sami bandyci".
Bardzo dobra rola Maćka Stuhra.
Lowenna - 14 Listopada 2016, 12:33
baranek,
Fidel-F2 - 14 Listopada 2016, 12:55
baranek, chciałem napisać, nie rób tego, ale po namyśle, to może odblokować pewne pokłady umysłu który do tej pory w naturalny sposób bronił się przed absurdem.
ilcattivo13 - 14 Listopada 2016, 17:35
Lo - wystarczy obejrzeć jeden
Beata - 16 Listopada 2016, 10:43
Agi napisał/a | Kontynuuję oglądanie Belfra, zostały jeszcze dwa odcinki (...) |
Pierwsza myśl po zakończeniu ósmego odcinka: scenarzysta czyści przedpole przed finałem.
Dobry serial, wciąż nie wiem, kto jest mordercą. Maciek Stuhr przekonywający, arogancja lokalnych "filarów społeczności" dobrze uchwycona i aż się z nich wylewa (wiem, że to nieuprawniona generalizacja i że nie wszyscy tacy są, ale akurat ci sportretowani w serialu mieli być źli).
Agi - 16 Listopada 2016, 11:04
Tam w gruncie rzeczy wszyscy, w mniejszym lub większym stopniu, są źli.
Luc du Lac - 16 Listopada 2016, 15:26
zabiła żona/kochanka głównego złego/głównego bohatera
ps. niestety będzie druga seria
Agi - 16 Listopada 2016, 16:50
Luc du Lac, dlaczego niestety?
Chal-Chenet - 18 Listopada 2016, 12:05
Dla zainteresowanych - Colony wraca 12. stycznia.
Oglądał ktoś trzeci sezon Black Mirror?
Ja jestem po czterech odcinkach i z ulgą stwierdzam, że wciąż jest świetnie. Najlepiej zrobiły mi odcinki 3 i 4, które poziomem dorównywały pierwszym dwóm sezonom. Oby dwa ostatnie utrzymały ten poziom.
|
|
|