To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 25 Kwietnia 2007, 22:06

spróbuj wejść do łazienki z funkcjonariuszem służb, wyjąć z szafki broń i do siebie strzelić. Daje ci dychę za każde trafienie :-)
BTW ludzie strzelają sobie w głowę, bo to pewniejsze.

hjeniu - 26 Kwietnia 2007, 08:01

...i wygodniejsze, bo nie trzeba wykręcać ręki, najprościej byłoby strzelić sobie od dołu w głowę. Postrzał w pierś to najłatwiej załapać w czasie szamotaniny.
Adanedhel - 26 Kwietnia 2007, 09:41

Zajrzyjcie sobie tu. Jest to komentarz z gazety co prawda nieprzyjaznej PiSowi, ale pani Łuczywo może mieć trochę racji. Nie wiem, czy Barbara Blida była winna czy nie, to miałoby dopiero zostać rozstrzygnięte. Ale przez możliwość kilku lat odsiadki chyba nikt się nie zabije. Możliwe, że Barbara Blida bała się upokorzenia, jakie na pewno by jej zgotowali Ziobro z Kaczmarkiem i Wassermanem. Mogła znacznie silniej odczuwać właśnie strach przed upokorzeniem, staniem się kolejnym kozłem ofiarnym.
Romek P. - 26 Kwietnia 2007, 09:55

Moim zdaniem, trudno rozstrzygnąć, czy się sama zabiła, czy ktoś ją zmusił.
Ale jedno jest pewne: kołalicja rzężąca tak długo nosiła dzban z efektownymi spektaklami, aż się ucho urwało. Się chłopcy bawili w napady na domy politycznych wrogów, aż się doczekali krwi na własnych rękach. Co piszę z tym większą przykrością, ażem akurat od eseldówka bardzo daleko. Ale już po sprawie Czarzastego było widać, że zabawa w te klocki jest niebezpieczna...

Rafał - 26 Kwietnia 2007, 10:13

W całej sprawie dziwi mnie kilka rzeczy.

Kobieta miała broń od co najmniej 15 lat, zapewne kilka razy z niej strzelała. Człowiek, który chce się zastrzelić, robi to skutecznie wtedy gdy strzela sobie w łeb. I poręczniej tak jest nawet. Strzelić sobie prostopadle w klatkę piersiową może osoba, która liczy na przeżycie, tym bardziej, że strzela ze specjalnej amunicji nieprzebijającej (do użycia wewnątrz samolotów). Osoba słabo zorientowana w temacie mogła zakładać, że co najwyżej mocno się zrani i osiągnie tym samym jakiś cel. Czy tak było?

Nagranie akcji trwa 10 s. Zeznania świadków są mocno poplątane, jest nawet mowa o dwóch strzałach. Taki bałagan jest niewiarygodny u profesjonalistów, czyżby rzecz mogła mieć drugie albo i trzecie dno? Czy mogły wyjść na jaw powiązania śląskiej (?) mafii węglowo-paliwowej z rodziną miłościwie panującego wówczas Ola?

Stosunkowo słaby odzew ze strony lewicy, takie ruchy pozorowane, nijakie, jakby bali się ugrać tej karty, albo nie zależało im na tym.

Anonymous - 26 Kwietnia 2007, 11:06

RMF: Wassermann o kulisach śmierci Blidy
Cytat
Redaktor:Czy Barbara Blida, pańskim zdaniem, była przygotowana na taką sytuację? Czy jest zbieg przypadków?

Wassermann:Wszystko wskazuje na to, że taką decyzję podjęła już wcześniej. Użycie broni w tak błyskawicznym czasie i w takich okolicznościach na to wskazuje.

Redaktor:Broń tam leżała przygotowana na taką sytuację? Wchodzi o godz. 6 rano ABW i wtedy można skończyć z własnym życiem?

Wassermann:Ona zainscenizowała taką sytuację, że wymusiła swoje wejście do toalety razem z funkcjonariuszem. Pod pozorem intymności czynności spowodowała, że jego uwaga się zdekoncentrowała i wtedy padł strzał.

Dżizas,co za typek... :evil:

Kruk Siwy - 26 Kwietnia 2007, 11:09

Co za szczał...
Romek P. - 26 Kwietnia 2007, 11:12

Tragikomiczne, że mówi to facet, który się procesuje ze starą, siedemdziesięciokilkuletnią kobietą, która chciała go zabić przy pomocy wanny.

Zaprawdę, mentalność i używany język wielu obecnie rządzących jest kopią tego z lat PRL-u. Obyczaje zresztą też...

NURS - 26 Kwietnia 2007, 11:15

A dzisiaj już powiadają po rozmowie z rzeczoną, że alexis wcale nic na Blidę nie nadała w zeznaniach. robi sie ciekawiej. Pamiętacie najście na Czarzastego? Zero sprawy. Potemb yło wejście do jakiegoś byłego wiceministra. Ponoc wysłał kopertę z trujacym środkiem do skarbówki. Tam tłumaczenia sa jeszcze bardziej pokretne. Ponoc przyjechali go ratować i dlatego razem ze strażą w niedziele weszli przez okno do mieszkania. Też bez specjalnej przyczyny. to się juz układa w pewien wzór.
ale jesli u Blidy byli bez specjalnych dowodów, to faktycznie będa mieli problem.
I kolejni z SLD dzisiaj zatrzymani. :-)

Romek P. - 26 Kwietnia 2007, 11:34

Toż piszę, że te zewnętrzne spektakle pod wezwaniem "Wymierzania Prawa i Sprawiedliwości" mają odwrócić uwagę od wewnętrznych kłopotów Pięści i Strzelaniny :)

Ale jeżeli ta kobieta naprawdę nic nie zeznała na Blidę, to po dojściu do władzy kolejnej ekipy Wasserman wyląduje nie w wannie, tylko w ciepłej celi. Albo przynajmniej zostanie uznany za współwinnego - w sensie politycznym - tej tragedii.

Kruk Siwy - 26 Kwietnia 2007, 11:35

Amen!
NURS - 26 Kwietnia 2007, 11:58

Oby, bo wczoraj tak szedł w zaparte, zreszta to norma, za każdym razem prokuratura ma powazne dowody, i nic z tego nie wychodzi w praniu. Jeszcze jak im sie Pęczak wywinie, to będą jaja...
Romek P. - 26 Kwietnia 2007, 12:05

Właśnie widziałem wypowiedź tej całej "Alexis". Ona zaprzecza, że obciążyła Blidę. No to Wasserman i Ziobro mają poważny problem, skoro nawet w Sejmie podawali te zeznania jako najważniejszy powód do napaści na Blidę.
Urbaniuk - 26 Kwietnia 2007, 12:14

Zostałem przekonany siłą argumentów: otóż SLD to partia polskich socjalistycznych patriotów. Faszystowsko-bolszewicki rząd kaczystów po zabiciu polskiej gospodarki kwitnącej w czasach rządów Millera (o czym świadczą obecne wskaźniki PKB, bezrobocia, indeks giełdowy i wyraźny spadek wartości pieniądza), zdyskryminowaniu wszystkich żydów (szczególnie Wildsteina i Dorna), ogolenia głowy wszystkim homoseksualistom (tu już może bez nazwisk :D ) itp. zaczyna tępić opozycję fizycznie. Po bestialskim pozbawieniu mandatu eurodeputowanego Geremka i zadręczaniu wybitnych autorytetów SLD (Oleksy, Kwaśniewski - podobno mają wyjeżdżać za chlebem na zachodnie uczelnie), nadszedł czas fizycznej likwidacji najwspanialszych postaci polskiej lewicy.
ABW podjudzane przez Zbiga (może lepiej napisać Zbira?) Wassermana, znanego jako "wanna zagłady", weszło do domu tej wspaniałej kobiety, później bestialsko zaciągnięto ją do łazienki i zastrzelono z zimna krwią. Oczywiście celem było zastraszenie pozostałych bojowników lewicy. Ale nie będzie to woda na młyn wrażych Kaczorów. SLD, PO i niezależne media ze specjalnym wskazaniem na TVN pokażą że było to zimne morderstwo. Jeśli po, odpowiednio naświetlonej w telewizyjnym materiale, relacji ktoś będzie jeszcze próbował zaprzeczać faktowi że Blidę zabił Ziobro, to niewątpliwie pełną jasność da mu "komentarz obiektywizujący" obecny w każdym materiale nadawanym w "Faktach".
Zarówno politycy jak i dziennikarze dojdą prawdy, tym bardziej że znali ją już w momencie przesyłania newsa: otóż Blida została zastrzelona na rozkaz hydry trzygłowej, jak można by określić Wassermana, Ziobrę i Kaczora (tfu, tfu). Sprawa będzie drążona i wyjaśniana, tym bardziej że budzi poważne wątpliwości w związku z forma tzw. samobójstwa. Kudy tej sprawie do jasnego i bezsprzecznego samobójstwa którego dokonał niejaki Sekuła:"W nocy z 22 na 23 marca 2000 znaleziono go nieprzytomnego w jego biurze przy ul. Brackiej w Warszawie. Wedle ustaleń Policji było to samobójstwo: strzelił sobie trzy razy w brzuch, raz nie trafiając.".

I jak mówił śp. Jan Tadeusz Stanisławski: "to by było na tyle".

PS. Nie, nie robię sobie jaj ze śmierci. Śmierć to prawie zawsze tragedia, niemniej czuję się upoważniony do takich słów po tym jak kochani politycy opozycji próbują zrobic sobie z trumny Blidy trampolinę do władzy.

Romek P. - 26 Kwietnia 2007, 12:30

Urbi, jednak trudno się z tobą zgodzić. ABW, Ziobro i Wasserman twierdzą, że Blidę obciążyła niejaka "Alexis". Ta zdecydowanie zaprzecza.

Jazda po skeczu jest fajna, ale zauważ, że to jest kolejny taki najazd. A pamiętasz oburzenie Kaczyńskich po takim najeździe na Wieczerzaka? Policz sobie, ile takich akcji było za rządów SLD, a potem policz, ile w ciągu półtora roku rządów PiS, i ile znajduje oparcie w procesach sądowych - wtedy pogadamy.

Urbaniuk - 26 Kwietnia 2007, 12:44

1. Tak jak uważam że wyjęcie wieczerzaka było słuszne, tak uważam że zatrzymanie blidy było słuszne. Staram się posługiwać umysłem (idzie mi róznie ale się staram :D ).
2. Tak rzeczywiście za czasów SLD nie było tylu zatrzymań ale powiem tylko dwa słowa: Roman Kluska.
3. Masz absolutna rację gdyby rządziło SLD to nigdy nie dopszło by do tego zatrzymania. Prawdopodobnie równiez do większości innych, wiadomo :"Jaskiernia stróż prawości", nie będe się rozpisywał jak to wyglądało jak ktos chce to dotrze.
4. Co do pani Alexis. Czytałem ciekawa tezę że pani Blida miała byc kozłem ofiarnym, nie była już w SLD. Natomiast pani aleksis to bardzo ciekawa osóbka polecam: http://www.wprost.pl/ar/?O=105450.

Ja po prostu uważam że ta pani nie wytrzymała psychicznie, bo wiedziała że już nie będzie kryta, a kochani (byli) koledzy natychmiast o niej zapomna tak jak zapomnieli o Jagielle (patrz spowiedź oleksego).

Romek P. - 26 Kwietnia 2007, 13:04

Jarek, ale przecież:
1, w kwestii, czy miało to być zatrzymanie czy nie, to nie są zgodni nawet wasserman z Ziobrą, zrób prasówkę, sam się przekonasz :)
2, tam były to pojedyncze przypadki, rzecz jasna wredne. Teraz jednak zaczyna to być metoda. Wiesz, jakie było tłumaczenie ABW przy Czarzastym? "Pomylili się". Przy byłym ministrze AWS "działali pochopnie", uznając, że skoro facet pakuje walizki, to ucieka - a nie sprawdzili, że jedzie na urlop. I tak dalej. Za dużo tego.
3, nie wypowiadałem się, Jarek, nt. co by było, gdyby. Wypowiadam się nt. metody rządu, który przynajmniej w teorii miał mi być znacznie bliższy niż tej od Jaskiernii :)
4, mówimy o zeznaniach, nie o osobie. Ktoś tu skłamał. Nie widzisz problemu, jeżeli kłamią Ziobro z WasserWanną ?

NURS - 26 Kwietnia 2007, 14:15

Porównanie z Sekułą IMO zupełnie nietrafne. Pokaż jakies punkty wspólne.
Tam umoczonego gościa zastrzelili nn, tutaj kobieta popełnia samobójstwo w sytuacji IMO niemożliwej. Zauwaz ciekawostki, nie ma filmu - obowiązkowo chyba robionego, nie ma nawet zgody co do powodu przeszukania.
nie mówię, że ja zabili, ale widze pewien schemat w działaniach pisowskich służb. Takie akcje maja utrwalic obraz lewicy, jako kompanii bandziorów. bo tego, ze wycofuje sie zarzuty, to juz nikt nie pokazuje.
a co do argumentów - gospodarka ma sie dobrze, bo wladza nie miala czasu jej spieprzyc, ale własnie się za to zabiera, spoko jeża.
bezrobocie spadlo, bo ze dwa miliony ludzi wyjechalo za chlebkiem.
Nawet w hitlerowskich niemczech byli swoi zydzi, o czym doskonale wiesz. Zwłaszcza ci, którzy słuzyli gorliwie władzy.
co do homofobii, to trudno udawac, że nie istnieje. Od 89 nie było tak wyraźnych jej objawów.
Widzisz, jak prosto mozna zbic te argumenty?
Poza tym tu nie chodzi o to, że inni też tak robili, ale to za lewicy posadzili Pęczaka, a za PiS zaden aparatczyk pisowski nie beknął - patrz oczyszczalnia scieków w Białymstoku.
Mamy do czynienia z lukaszenkizacja polityki.

Urbaniuk - 26 Kwietnia 2007, 19:49

1.Wystarczy spojrzeć na ten wątek żeby stwierdzić że pisało się tu o załamaniu gospodarki pod rządami Kaczorów. Wtedy pisałem że załamania nie będzie nie będzie i faktycznie nie ma. Nie interesuje mnie dlaczego. PiS może modlić się do Szatana, albo dokładać z własnej kasy inne partie maiły zawsze czas żeby "zajmować sie gospodarką", efekty były i niestety są, widoczne.
2.Czemu twierdzisz ze Sekuła został odstrzelony? Przecież dochodzenie ponad wszelka wątpliwość wykazało że sam się zastrzelił. A punktów wspólnych nie ma żadnych oczywiście. Poza jednym różnicującym. Kiedy zginał Sekuła nasi kochani „niezależni” dziennikarze nie czuli się w obowiązku stwierdzić że coś nie tak, teraz wiedzą jedno: to ziobro z Wassermanem zamordowali Blidę. Nie wierzysz? Pooglądaj tvn.
3.To z hitlerowskimi Niemcami to ładne jest. Cóż mam rzec możesz podać jakieś przykłady prześladowania Żydów w Polsce? A sorry, mam dwa, jakiś kolo prysnął gazem w twarz Naczelnemu Rabinowi Polski i uciekł. Został zatrzymany i skazany na 2 w zawieszeniu więc jak widać kaczory kryją swoich. Poza tym w Krakowie został pobity Żyd. Przez ochronę izraelskiej wycieczki. Co do symbolicznych przejawów antysemityzmu, w Krakowie na niezwykle nagłośnionej przez media demonstracji ONR było 100 osób. Przeciwników ONR było 150 + policja która zhaltowała ONR-owców natychmiast jak tylko próbowali coś fikać. Gdybym był np. francuskim Żydem to dziękowałbym za taki antysemityzm w każdej modlitwie. Dlaczego francuskim? Jak wiadomo najsilniej na polski antysemityzm wyczuleni są Francuzi. Więc kilka faktów:Z Francji co roku emigruje do Izraela ok. 2 tys. francuskich Żydów. Jedną z przyczyn wyjazdów jest właśnie szerząca się wrogość wobec nich - nasilająca się głównie wśród francuskich Arabów. Ich antysemityzm objawia się na różne sposoby: malowaniem swastyk na żydowskich cmentarzach, wybijaniem szyb w koszernych restauracjach, biciem Żydów czy nawet podkładaniem bomb w synagogach. We Francji w slangu młodzieżowym używa się nawet zwrotu: "Ty podły Żydzie” . I to by było na tyle w kwestii antysemityzmu. Tego istniejącego.
4.Nie wiem co to jest homofobia. Strach przed homo? (znaczy się fobia) Myślisz że jest tak bardzo obecny? Homoseksualiści boja się pokazać na ulicach itp. Prawda? Są wyrzucani z pracy i prześladowani, nie mogą się organizować itp.? No jeśli tak uważasz to w porządku, nie mogę z tym dyskutować, bo faktycznie brak mi na to argumentów. Może jak podasz mi przejawy homofobii kaczystowskiego reżimu to zmienię zdanie. Na razie polecam program jednego z krakowskich festiwali:http://www.tolerancja.org.pl/festiwal.html?strona=program Nie mylmy może tolerancji z dopieszczaniem. Jeśli ktoś ma prawo mówić że pedałowanie jest super, to inny ma prawo mówić że nie jest, chyba ze mamy odmienne zdanie na temat wolności słowa.
5.Rzeczywiście ludzie powyjeżdżali i to ma wpływ na wzrost bezrobocia, ale ja nie pisałem co ma wpływ. Dla mnie, jako tego który został, liczy się głownie to że bezrobocie spada, w połączeniu ze wzrostem gospodarczym MOŻE uda się odwrócić ten trend i ściągnąć przynajmniej część ludzi z powrotem. MOŻE. Chodź tu nie jestem optymistą.
6.Nie mylmy LEWICY z SLD. Lewica to ci o poglądach lewicowych, a nie związek zawodowy byłych pracowników PZPR. Już PIS ma więcej wspólnego z lewicą, przynajmniej w kwestiach gospodarczych (niestety!). A z tymi bandziorami to bez przesady. Złodzieje tak, ale bandziory? I nie jestem pewien czy tu trzeba jeszcze coś utrwalać.
7.W końcu Kaczory przestaną rządzić. Wtedy PO lub SLD zapewne ich rozliczą. I skończy sie tak jak ze słynnym Telegrafem który zawsze jest przywoływany, ale oczywiście bez szczegółów. Tak na marginesie czy ktoś wie jak skończyła się sprawa rzekomych machlojek niejakiego Szeremietiewa? Bo z tego co wiem sprawa się ciągnie i coraz bardziej przypomina sprawę Kluski.

To tyle na temat zbijania argumentów. A na koniec pozwolę sobie wieszczyć: do końca rządów kaczorów będzie ok w gospodarce (oczywiście według wskaźników, a nie „komentarzy obiektywizujących” na TVN). Wtedy zapewne okarze się ze to dlatego iż mają być mistrzostwa Europy i finansuje nas Unia. :wink:

Romek P. - 26 Kwietnia 2007, 20:48

Rozwaliła mnie trójca święta wicepremierów: Gosiewski, Lepper, Giertych. Tego by najlepszy kabareciarz nie wymyślił :)
NURS - 26 Kwietnia 2007, 21:04

Jarek, piszesz o gospodarce, jakbys spogladal na historię. to sie dziej, poczekaj. do tej pory trzeba było szpionów, agentów gonić. kilka przykladów gospodarskiego oka - peron we włoszczowej, lotnisko w Kielcach, niby żart, a juz kombinują.
co do sekuły, to nadal nie widze związku. z czapki nim strzeliłes. to absolutnie dwie rózne sprawy.
Żydzi, a skąd ci zydzi? to ty z nimi wyjechałeś w swoim poscie, a teraz chcesz, żebym ci udowadniał, że ich sie nie bije :-) Ja ci tylko zwróciłem uwage, że to nic nie znaczacy argument, skoro nawet za Hitlera zydzi byli w strukturach aryjskich.
Ministerek debil Orzechowski nie pochodzący od małpy, jak i jego szef? dobry przykład. Za homoseksualizm mają wywalac z roboty? Kaczynski odmawiający prawa do prawnie dozwolonej manifestacji - żebyśmy się zrozumieli, ja tez uważam, że epatowanie homoseksualizmem, to idiotyzm, ale do cholery to demokracja jest, a nie nowy stalinizm.
5. tu też nie jestem optymistą, ale zaraz, to jest super, czy nie jest super? I jaki tu sukces kaczyńskich? Tyle, że wciąż knując jak sie utrzymac na stołkach leją gospodarke, bo wskaźniki na nich pracują. a pakiet kluski, to wiesz, jak firme zakładałem, to zrobiłem to w takim czasie, jak oni proponuja bez tego pakietu.
Co do wieszczenia, to koniec jest bliski, więc pewnie masz racje. :-)

Rafał - 27 Kwietnia 2007, 10:22

NURS napisał/a
tu też nie jestem optymistą, ale zaraz, to jest super, czy nie jest super? I jaki tu sukces kaczyńskich? Tyle, że wciąż knując jak sie utrzymac na stołkach leją gospodarke, bo wskaźniki na nich pracują. a pakiet kluski, to wiesz, jak firme zakładałem, to zrobiłem to w takim czasie, jak oni proponuja bez tego pakietu.

Hih, pozwolisz, że włącze swoje trzy grosze? :wink: :lol: Z gospodarką nie jest na pierwszy rzut oka źle, bo rządzący ani pojęcia nie mają o gospodarce, ani czasu na majstrowanie przy niej. Zapewne ze zdumieniem przecierają oczy, że to się jeszcze kręci - to wszystk prawda. Pierwszy raz firmę założyłem w tydzień, drugą rok temu w trzy dni (od wpisu do rejestru po regon i VAT-3) i szybciej naprawdę nie potrzeba bo i tak z resztą spraw ledwo się zdąży.
Boję się jednak coraz bardziej jakiejś czarnej niedzieli czy czarnego wtorku i totalnego załamania rynku. A juz przynajmniej skoku inflacyjnego. Dobrze jest kiedy gospodarka idzie jak jej się chce, ale bywają momenty kiedy trzeba reagować - a ten moment może już minął. Niebezpieczny jest gwałtowny wzrost płac bez wzrostu podaży. Papierkiem lakmusowym (kanarkiem kopalnianym) zawsze było budownictwo, a to się dławi za dużym popytem. Ceny w ciągu 3 - 5 miesięcy skoczyły nawet o 80 %. Nieruchomości miejscami nawet o 300% w ciągu roku. To nie jest normalne, ba to jest niepokojące, bo powinno stanowić sygnał do zdecydowanych działań.

NURS - 27 Kwietnia 2007, 10:25

Ale nieruchomosci rosna tak od dawna - głównie z braku podazy, a nie popytu.
Rafał - 27 Kwietnia 2007, 10:30

Nie, nie, nie - teraz jest odwrotne zjawisko, nastąpiła zmiana skokowa w cenach i jakościowa związana z popytem. Nikt nie jest w stanie wyprodukować tylu mieszkań nawet w cenach wziętych z sufitu, bo po pierwsze nie ma kim, a po drugie czym - chyba po raz pierwszy od wojny mamy taką sytuację. Ale ja o tym jako o wskaźniku gospodarczym, nie stricte zjawisku (któe mnie osobiście bardzo cieszy ;P: :lol: )
NURS - 27 Kwietnia 2007, 10:34

ja tam tez nie narzekam,b o chatę mam sprzed skoku - aczkolwiek na ślasku ten skok jest na razie niewielki, w stosunku do takiej Wajsiawy, albo Kjakówka.
Kruk Siwy - 27 Kwietnia 2007, 10:41

Dorabiam w nieruchomościach. Mówię Wam - obłęd cenowy! Ludzie poszaleli.
Rafał - 27 Kwietnia 2007, 10:42

Poczkaj, poczkaj od października 2006 do marca 2007 ceny mieszkań w mojej pipidówce z 950 za metr do 2000 skoczyły, może nie zorientrowałeś się, że śpisz, a tu właśnie milionerem zostałeś :D Podejżewam, że ceny katowickich mieszkań to już pewnie 4000 zł za metr. Jakieś ćwierć miliona zatem posiadasz na pewno :D
Rafał - 27 Kwietnia 2007, 10:43

Warszawa centrum ponad 10.000 zł za metr, prawda to Kruku?
Kruk Siwy - 27 Kwietnia 2007, 10:47

Rafał, słabo, słabo. Warszawa Ursynów 7500 - 9000. Warszawa Praga (teoretycznie gorsza dzielnica 6500 - 9000. Warszawa centrum - 9000 - 28000
Najczęściej około 12 tys. za metr.
To oczywiście wszystko uogólnienia.

Czarny - 27 Kwietnia 2007, 10:53

Rafał napisał/a
Podejżewam
:twisted:

Partner forum