Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 20 Kwietnia 2007, 11:21
A wiecie, tak sobie myślę, że jurek moze namieszać w kilku partiach - wyjmie troche ludzi z LPR-u, może tez być ratunkiem dla sejmowych wyrzutków i kawałka samoobrony. no i najbardziej czarnych z PSLu moze przejąc. Tylko tatko rydzyk musiałby to poprzeć. A pewnie poprze, jak w paru sondażach ta inicjatywa zdobędzie lepsze notowania, niż przystawki.
NURS - 20 Kwietnia 2007, 11:22
No i miodek, nie zapomnijmy o miodku
IMO ten proces ujawniania kto współpracował (nie chodzi o donoszenie) może miec dośc nieoczekiwane skutki. liczba znanych ludzi umoczonych w jakiekolwiek formy współpracy bedzie tak duża, że ludziom to zobojetnieje. totalnie.
Romek P. - 20 Kwietnia 2007, 11:46
E, sondaże są bzdurne. W realnych wyborach - na dziś to wygląda, że dostanie 1 procent
Nawiasem, on był jednym z przeciwników rozmów z Samoobroną, z tego co pamiętam, zatem ludzi Leppera raczej nie przytuli. Co do reszty, zgoda. Ale w sumie to miniaturowa kanapka z zeschłym serem
NURS - 20 Kwietnia 2007, 11:54
A ja nie byłbym tego taki pewien. Jurek może skupić wokół siebie elektorat LPRu - zresztą IMO to ma juz w kieszeni z połowę tej formacji na starcie. Bo LPR jest pod progiem a z jurkiem jest szansa na kolejne wybory. ja bym go nie lekceważył, 10% nie ma z pewnoscią, ale jak pokaże, co stworzył, to poparcie skoczy. I może wszystkich zaskoczyć. Zauważ, że kaczka-singiel sie go boi.
A co do Samoobrony, to mówię o planktonie, nie tuzach.
Romek P. - 20 Kwietnia 2007, 12:00
Stworzyć partię w mediach możesz łatwo.
Ale żeby partia w realnych wyborach miała szanse przejść próg wyborczy, musi uzbierać trylion podpisów i to jeszcze w niemal wszystkich okręgach wyborczych. Na to trzeba mieć pieniądze i kasę. Na razie Jurek nie ma żadnych struktur. To tylko pięcioro ludzi w trelewizji. A Rydzyk już nie jest tak mocny jak kiedyś. 2 % słuchalności, nie 5-6, jak jeszcze parę lat temu, bo mu elektorat wymiera.
Zresztą, Rydzyk opowiedział się przeciwko Jurkowi, nawołując do nierozłamywania PiS. Jemu się opłaca trzymać z silnymi.
Adanedhel - 20 Kwietnia 2007, 14:36
Przypomnę tylko, że parę lat temu gdy powstawało SDPL na początku w sondażach poparcie mieli w okolicach 12%. Gdy przyszły wybory nie weszli do parlamentu. Tak samo teraz sondaże dające Jurkowi ponad 5% (ekstremalnie nawet 10%) są zapewne przesadzone. Poparcie dla jego partii jest znikome. Zapewne Jurek odbierze część elektoratu LPR, ale moim zdaniem jest bardzo prawdopodobne, że właśnie przez to ani on, ani LPR nie wejdą do sejmu.
NURS - 20 Kwietnia 2007, 14:42
Zapominasz, że zasada łaczymy sie przez podzial ma długa tradycje na prawicy
to jest nieuniknione, kaczory za bardzo ściskają, Marek, a nawet Jurek i jemu podobni nie chca być popychadłami.
Faktem jest, że nowe partie maja małe poparcie, a sondaże sa bozozyczeniowe, tyle, że to wszystko nie ma podstaw zdroworozsadkowych. Jurek ma ambicje, wykorzystal PiS, jak trampolinę, zauważył, ile mozna ugrac bedąc przystawką, i zrobi swoje.
Adanedhel - 20 Kwietnia 2007, 14:47
Co się stanie to nie wiadomo. Chociaż wydaje się, że Kaczyński (Jarek) chce uniknąć wyborów. Osobiście nie rozumiem dlaczego. Chyba najlepszym, co mógłby teraz zrobić byłoby rozwiązanie parlamentu. W nowym sejmie miałby duże pole manewru - albo stworzyłby koalicję z PO, albo byłby mocną opozycją mającą prezydenta i torpedującą wysiłki koalicji PO-LiD.
A z Jurkiem może się skończyć jak z Borowskim. Uciekł, ale żeby przetrwać może być zmuszony do powrotu. Na samej obronie życia nie da się zbudować partii. No, ale Polska jest dziwnym krajem...
A, i jeszcze jedno. Młody jestem, ale mimo to wiem, jak rozrastała się momentami polska prawica
NURS - 20 Kwietnia 2007, 15:26
Jarek wie jedno, jeszcze z pół roku bedzie mógl się chwalić sukcesami, których nie ma, albo nie od niego zależa, a potem zaczną sie kary punktowe za nic nie robienie.
Pako - 22 Kwietnia 2007, 00:03
Hiehie... muszę o tym napisać.
Podobno ktoś we Flandrii, jakiś polityk, złożył wniosek o zabronienie wyjeżdżania ministrantom do Polski z powodu szerzącej się u nas na masową skalę homofobii.
Granice tolerancji zaczynają mnie zachwycać
dzejes - 22 Kwietnia 2007, 00:19
Pako napisał/a | Hiehie...
Podobno... |
Styl Pako - nie do podrobienia
Pako - 22 Kwietnia 2007, 09:26
Khem... te go - strzeliłem mega literówkę w poście powyżej. Oczywista nie chodzi o ministrantów, a ministrów
A że podobno... co ja poradzę, że w wiadomościach o tym nie mówią, a informacje niejako z drugiej ręki? Ale pewno prawda
dzejes - 22 Kwietnia 2007, 10:09
Podobno w dalekim kraju nad Vistulą posły Matkę Boską na patronkę sejmu obrały, a synowca jej, Krystusa - ustanowić królem chciały.
Pako - 22 Kwietnia 2007, 10:24
Widzisz, chciały. Ja też mówię tylko, zę jeden taki był, a nie całokształt luda tamtejszego Tylko ten jeden...
Adashi - 22 Kwietnia 2007, 10:39
E... tam z ministrantami i klerykami ten nius miał jakiś stajl a jak chodzi o ministrów... to po co strzępić ozór
ihan - 22 Kwietnia 2007, 10:58
Romek P. napisał/a | Zresztą, Rydzyk opowiedział się przeciwko Jurkowi, nawołując do nierozłamywania PiS. |
Nie wiem, czy należy się sugerować czy się opowiedział za czy przeciw. Do czasów wyborów wiele się na pewno zmieni i nikt nie będzie pamiętał co się działo w zamierzchłych czasach.
NURS - 22 Kwietnia 2007, 12:19
I już się posadzil okrakiem na płocie, jak to Rydzyk.
nowy Dziennik kibicuje Jurkowi.
ihan - 22 Kwietnia 2007, 22:40
Pozwolę sobie podlinkować, bo większość wypowiedzi to perełki przecudnej wprost urody. Teraz tylko wypada poczekać na tekst o ucinaniu ręki, która odważy się podnieść na władzę ludo... ups, czwart(kow)ą (to pewnie będzie ręka lewa, bo prawa będzie podnoszona by zlikwidować podstępnie ohydne elity wykształciuchów, komuchów i szpiegów WSI). A poza tym ekologia jest niezwykle ważna, ale szkodzi polskiej przyszłości. Więc też ucięta będzie, bo priorytety trzeba mieć. Niepokoi mnie tylko stwierdzenie, że czas nadużyć się kończy, czyżby była to zapowiedź przedterminowych wyborów i początku piątej RP? To gdzie oni wszyscy się podzieją i kto zbuduje kosmodrom we Włoszczowej? Na takie postępowanie pozwolenia nie damy!
NURS - 22 Kwietnia 2007, 23:22
Ja chyba otwarcie poproszę, żeby ten smieszny mały pan abdykował.
inquisitor - 23 Kwietnia 2007, 00:26
Ten mały pan nie abdykuje bo jest wielki jak jego kompleksy
NURS - 23 Kwietnia 2007, 00:35
Nie można pomarzyć?
hjeniu - 23 Kwietnia 2007, 08:08
Miałem coś napisać, ale nie napiszę nic. Po prostu dech mi zaparło
lokje - 23 Kwietnia 2007, 15:47
Grzybków się najadł czy co? Bo na trzeźwo takich pierdół to się nie da mówić...
gorim1 - 23 Kwietnia 2007, 16:03
o kurde ten co nie jest uwikłany w III RP mój Boże cóż on pie... znaczy się gada..
Czy on był trzeźwy ??
Adanedhel - 24 Kwietnia 2007, 13:38
Krótkie info z naszego sejmu, czyli PiS ma kolejnego kandydata na stanowisko marszałka sejmu. Kandydatura zaiste interesująca:
http://www.tvn24.pl/-1,1504117,wiadomosc.html
hijo - 24 Kwietnia 2007, 15:59
nowe symbole prawa i sprawiedliwośći http://wiadomosci.onet.pl/1524842,11,item.html
NURS - 24 Kwietnia 2007, 21:43
PeniS i PiStolet?
dzejes - 24 Kwietnia 2007, 21:45
Tak, tylko że Palikot jest z PO
hijo - 24 Kwietnia 2007, 22:07
ale on uświadamiał
ocset - 25 Kwietnia 2007, 22:00
O 6 rano weszła do jej mieszkania Agencja. BB Poprosiła o możliwość udania się do łazienki. Razem z nią do łazienki udała się funkcjonariuszka ABW.
BB wyjęła z szafki naładowaną i odbezpieczoną broń i strzeliła sobie w pierś. Za czyn o który byłą podejrzana groziło jej najwyżej 5 lat w zawieszeniu. Z drugiej strony jej zeznania mogły pogrążyć najpotężniejszych ludzi mafii.
Samobójstwo czy zabójstwo?
|
|
|