To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)

joe_cool - 24 Wrzeœśnia 2006, 21:24

o, cześć januszek :mrgreen: <tu następują wyrafinowane metody tortur, następnie przerabiam januszka na ajwar*>

* coś mnie podkusiło, żeby z kilograma papryki ajwar sobie zrobić. odradzam. chyba półtorej godziny siekałam te pierdzieloną paprykę, zacięłam się z 10 razy w kciuka i w ogóle mam dość. :evil: ale jutro będzie mniam :mrgreen:

Ixolite - 24 Wrzeœśnia 2006, 21:47

Co to ajwar?

Ja dziś ziemniaki na placki tarłem, palce mam całe tylko dzieki urządzeniu oddzielającemu ostre od kończyn :)

Studnia - 24 Wrzeœśnia 2006, 21:57

Ja miałem grilla na działce... Niestety gollumów w okolicy nie było :( W związku z powyższym pakujemy golluma do mikrofalówki, ustawiamy zegar na... Powiedzmy 5 minut...
Czekamy... Wyciągamy golluma i smacznego...
Acha wcześniej możemy potrzymać golluma w marynacie, ewentualnie natrzeć ziołami tudzież innymi przyprawami...

Nexus - 24 Wrzeœśnia 2006, 22:03

Ajwar to rodzaj pasty, której podstawą jest papryka (reszta to warzywka i przyprawy - cebula, czosnek i chyba oberżyna). Mniamuśna sprawa :D
Ale nie zauważyłem greymoon'a wcześniej... co się odwlecze, to nie uciecze...
joe_cool zrobiła dużo ajwaru, to ja też dorobię tak ze dwie tony i nakarmię całością greymoon'a :twisted:

Studnia - 24 Wrzeœśnia 2006, 22:10

O właśnie Nexus, podsunołeś mi pomysł...Proponuje golluma przed włożeniem do mikrofali nafaszerować. Na przykład ajwarem. :mrgreen:
joe_cool, Nexus i Studnia, życzą smacznego

Nexus - 24 Wrzeœśnia 2006, 22:19

gollum - 0.5 zł
ajwar - 20 zł
grill profesjonalny - 500 zł
wrażenia smakowe podczas jedzenia golluma nadziewanego ajwarem - bezcenne :mrgreen:

Aga - 24 Wrzeœśnia 2006, 22:21

Są rzeczy bezcenne. Za wszystkie inne zapłacisz kartą SFFHCard ;)
Tomcich - 24 Wrzeœśnia 2006, 22:23

Jak widze przepis już gotowy. :mrgreen:

No to najpierw Gollumka marynujemy. Wskakuj januszku tutaj. :mrgreen:

Lekko nacinamy, żeby farsz włożyć.

Teraz zapraszamy do mikrofali

No i na końcu serwujemy wszystkim głodnym.

Ktoś chętny na kawałek, świeżo przyrządzony. :mrgreen:

Aga - 24 Wrzeœśnia 2006, 22:28

Dla mnie, mocno wysmażony ;) Ale chudy, bo nie lubię tłustego mięsa ;)
joe_cool - 24 Wrzeœśnia 2006, 22:29

Studnia
Cytat
joe_cool, Nexus i Studnia, życzą smacznego

i polecają się na przyszłość :mrgreen:

Edit: a tak bajdełej to oberżyna po naszemu jest bakłażan :wink:

hijo - 26 Wrzeœśnia 2006, 09:32

Witma <chrup> wszyskich <mlask> nie wytanych <buek> joe_cool, Nexus i Studnia fantastyczny przepis Tomcich, doskonale przyrządzone :bravo :bravo
januszek - 26 Wrzeœśnia 2006, 13:51

/me poleca się z musztardą miodową, z Kamisa... ;P
dareko - 26 Wrzeœśnia 2006, 15:25

widze jakies IRCowe nawyki :)
hijo - 26 Wrzeœśnia 2006, 15:41

januszek, a może cię doprawić harissą :wink:
elam - 26 Wrzeœśnia 2006, 16:11

o, harissa dobra rzecz.. :mrgreen: miod i harissa, troche musztardy, ale de dijon, i na cebulkach do piekarnika :mrgreen:
hijo - 26 Wrzeœśnia 2006, 16:15

SŁinka mi już cieknie, będzie jakiś Gollum na PYSZCZkonie? :mrgreen: załapiesię na kawałek? :twisted:
Aga - 26 Wrzeœśnia 2006, 16:44

Chyba nie. Jak na razie to tobie najbliżej do golluma, jeśli chodzi o ilość postów, więc kto kim się pożywi to kwestia problematyczna ;) No, chyba że do soboty napiszesz 1000 postów ;)
januszek - 26 Wrzeœśnia 2006, 20:16

...a do tego jakiś niepasteryzowany browarek... ;P
Nexus - 26 Wrzeœśnia 2006, 20:18

No to teraz się zacznie... hijo, 4...3...2...1....start!
To tylko 10 postów na godzinę = jeden post co 6 minut
Dasz radę... i tak 4 dni bez przerwy :mrgreen:

januszek - 26 Wrzeœśnia 2006, 20:24

Sugerujesz, że szybciej pisze niż mówię, nawet wtedy kiedy nie pije...? Coś w tym jest... ;P
Aga - 26 Wrzeœśnia 2006, 21:54

Nexus:
Cytat
No to teraz się zacznie... hijo, 4...3...2...1....start!
To tylko 10 postów na godzinę = jeden post co 6 minut
Dasz radę... i tak 4 dni bez przerwy :mrgreen:

Będzie jak w LOST :lol: Tylko oni tam mieli więcej czasu ;)

hijo - 27 Wrzeœśnia 2006, 09:08

kolejny wątek gdzie mnie chcą zjeść. Osochozi?
januszek - 27 Wrzeœśnia 2006, 09:21

To po prostu słowny potop ;) - rzekł gollumek januszek niosąc na plecach chrust i rożny ruszt ;P
Rafał - 27 Wrzeœśnia 2006, 10:33

Myślałby kto, że tu tylko o żarcie chodzi. Wstydźcie się łakomczuchy. Wątek "biją" przerabiają na "żrą" :shock: Zboczeńcy kulinarni, pasibrzuchy golumowe :? A tradycyjnie szabelką po palcach, rapierkiem pod paszkę, morgenszternem po czerepie, miserikordią pod grdykę i spisą pod żebro to nie łaska? O tempora! O mores! Etos się wziął, siadł i płacze pod ścianą. Który to z nowych jest na siłach do normalnej bitki? No stawaj który tam :twisted:
januszek - 27 Wrzeœśnia 2006, 11:36

Widzę, że w Kolektywie zajęcia z samoobrony wprowadzili? ;) Dobra dronka to bitna dronka... ;P
Godzilla - 27 Wrzeœśnia 2006, 11:42

Ależ Rafale, ależ Januszku, ja osobiście nikogo nie jadam. Ja zawsze witam bardzo serdecznie, po ramieniu poklepuję, po główce głaszczę i w objęcia biorę. Ciebie też, Januszku, ciebie też! Z całej siły!

I wszyscy potwierdzą moje słowa, że kanibalem nie jestem!

januszek - 27 Wrzeœśnia 2006, 11:54

Bardzo dziękuję, Godzillo, za ten miły klapsik ;)
Fenris - 27 Wrzeœśnia 2006, 19:52

Skierowali mnie tu więc się witam, choc nie wiem z kim! Post sie przyda na początek, i nie męcz mnie za spamowanie adminie boś sam mnie tu wysłał w regulaminie 8) !!!!
januszek - 27 Wrzeœśnia 2006, 19:56

Zostaniesz (z)bity a potem (z)jedzony. Krótko mówiąc będzie fajowo... ;P
Fenris - 27 Wrzeœśnia 2006, 20:27

Straszysz mnie tą przytulankową Godzillą, która sztorcuje niegrzeczne gollumki?????
A tak słodko szepce w nasze uszka o przytulaniu, aż się nieswojo robi :mrgreen: !

Partner forum