To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

marekz - 20 Lipca 2016, 01:42

12 Małp sezon 2
Ogólnie rzecz biorąc mizeria to była przez 3/4 sezonu, i od połowy odkładałem oglądanie tego aż do wczoraj i dzisiaj, ale trzy ostatnie odcinki tak dały do wiwatu, że nie sposób było się od tego oderwać, no i w takiej sytuacji to sezon trzeci jest na pewno przesądzony. Niemniej jednak jeśli ktoś nie jest fanem filmów o podróżach w czasie to nie wiem czy aż takie dobre wrażenie odniesie jak ja.

Containment sezon 1
Taki przeciętny, wakacyjny serial, który ma dość mocne wejście, potem jest nuda a pod koniec się trochę rozkręca, został mi odcinek finałowy, bo czekam na polskie napisy.

Person of Interest sezon 5
Już dosyć. Jest sporo mocnych momentów, ale już nie da się tego dłużej ciągnąć.

Chal-Chenet - 24 Lipca 2016, 16:21

Better Call Saul (Sezon 2)

Bardzo mi się podoba, że serial nie jest prostym odcinaniem kuponów od "Breaking Bad", tylko tytułem osobnym, pełnowartościowym. Drugi sezon trzyma równie wysoki, jeśli nawet nie nieco wyższy, poziom co pierwszy, atmosfera się nieco zagęszcza, dostajemy większy wgląd w życie Jimmy'ego, jego relacje z bratem i podejście do życia i kariery zawodowej. Wątek Mike'a jest równie interesujący, choć oszczędniejszy w formie.
Jestem bardzo zadowolony i z niecierpliwością wyczekuję kontynuacji tej opowieści w sezonie nr 3.

9/10

Przemo - 26 Lipca 2016, 22:13

Oglądał ktoś "Dark Matter" warto to coś z rodem z TVPuls?
Chal-Chenet - 26 Lipca 2016, 22:39

Przemo napisał/a
Oglądał ktoś Dark Matter warto to coś z rodem z TVPuls?

Nie wiem czy się liczy, ale ja obejrzałem pierwszy odcinek i rzuciłem w kąt. ;)

dalambert - 27 Lipca 2016, 00:44

Walczę z Ostatnim okrętem sezon trzeci - bardzo nie równe
mesiash - 27 Lipca 2016, 10:52

Skończyliśmy Orange is the new black sezon czwarty. Naprawdę dobry serial ze świetnym cliffhangerem na koniec, który każe głęboko zastanowić się nad swoim kodeksem moralnym. No i wreszcie to wszystko zaczyna przypominać więzienie, a przynajmniej moje wyobrażenie o nim :)
Dunadan - 5 Sierpnia 2016, 08:18

Stranger things - ogląda ktoś? na razie obejrzałem pierwszy odcinek - fenomenalny! film jest zrobiony na fali new retro - ocieka latami 70' i 80' pod każdym względem ale jest to zrobione BARDZO subtelnie, tak że ma się wrażenie że naprawdę oglądamy film z tamtych lat. Kapitalne. Mam nadzieję że utrzyma poziom. Oprawa audio-wizualna jest wyśmienita. Dzieciaki też fajnie grają.
fealoce - 5 Sierpnia 2016, 09:04

Oglądamy z feralnym. I tak, świetne jest :)
Dunadan - 5 Sierpnia 2016, 09:39

fealoce, nie mogę się doczekać kolejnych odcinków :) mam nadzieję że będzie jakaś konkretna fabuła a nie zbitek przerysowanych klisz jak w American Horror Story.
fealoce - 5 Sierpnia 2016, 12:16

fabuła jest, i to jaka! :)
Pako - 5 Sierpnia 2016, 15:50

jest fabuła, jest pełny, zamknięty sezon czyli nie trzeba czekać dziesięć lat żeby się czegoś dowiedzieć. Ogólnie rewelka dla mnie.
marekz - 7 Sierpnia 2016, 18:18

Ja to Stranger Things widziałem kilka tygodni temu, jakoś mnie nie powaliło nadmiernie, jak widać nawet mi się nie chciało o tym napisać.
Martva - 7 Sierpnia 2016, 18:30

Stranger things - ach, jestem bardzo na tak. Ciekawe czy będzie drugi sezon. Wolałabym nie, chyba że na tej zasadzie co Fargo bądź True Detective.

Poza tym skończyliśmy siódmy sezon Parks & recreation, zamknięty na głucho i więcej już nie będzie. Smutno mi bo się przywiązałam :(

Iscariote - 9 Sierpnia 2016, 20:25

Martva napisał/a
Ciekawe czy będzie drugi sezon.
Będzie. Zacznie tam gdzie się urwało i nazywać się będzie Stranger Things part II. Twórcy nie chcą o tym myśleć jak o kolejnym sezonie, tylko drugiej części tej samej książki. :roll:
krisu - 10 Sierpnia 2016, 00:49

marekz napisał/a
Ja to Stranger Things widziałem kilka tygodni temu, jakoś mnie nie powaliło nadmiernie, jak widać nawet mi się nie chciało o tym napisać.

A gdzie widziałeś? Bo na pewno nie w polskim Netflixie. Pirat :shock: ?

thinspoon - 10 Sierpnia 2016, 12:59

krisu napisał/a
marekz napisał/a

A gdzie widziałeś? Bo na pewno nie w polskim Netflixie. Pirat :shock: ?

:roll:

krisu - 19 Sierpnia 2016, 02:55

marekz napisał/a
Person of Interest sezon 5
Już dosyć. Jest sporo mocnych momentów, ale już nie da się tego dłużej ciągnąć.

Pewnie zrobią spinoff.
Ktoś widział Człowieka z wysokiego zamku? Mnie się podoba. Pomijając fakt że Niemców określa sie tam wyłącznie synonimem "naziści", ogląda się dobrze. Akurat drugi odcinek oglądałem. Dobry thriller IMO.
The last ship dwa sezony obejrzane. Dobra opowieść batalistyczna.Co oni będą robić w trzecim? Szczepionkę już mają...
Edyta: oglądając Człowieka z... zacząłem tęsknić za dymkiem z papierosa. Nie palę trzy lata, ale zakurzyłbym Marlboro. No ale zdrowie ważniejsze. :roll:

Fidel-F2 - 19 Sierpnia 2016, 07:57

O! Znasz słowo 'batalistyczny'. O! Może ktoś ci kiedyś wyjaśni jego znaczenie.
krisu - 19 Sierpnia 2016, 10:41

O! Fidel przylazł :fp:
Edyta: Oświecisz mnie?

Fidel-F2 - 19 Sierpnia 2016, 11:04

Po co?
Agi - 19 Sierpnia 2016, 11:28

krisu, Fidel-F2, forum to nie piaskownica. Jak się Wam nudzi zajmijcie się czymś pożytecznym zamiast okładać się łopatkami i sypać piaskiem w oczy. W przypadku niezastosowania się do prośby dostaniecie ostrzeżenia. Obaj.
konopia - 19 Sierpnia 2016, 11:43

Outcast, trzy odcinki za mną, żonie się podoba, mi mniej.
Mocno przewidywalne, bohaterowi za długo zajmuje by odkryć to co oglądający wiedzą od pierwszego odcinka.

Tematyka średni mi pasuje, te wszystkie opętania i demony w ujęciu religijnym średnio pasują do naszego świata. Jakby to byli kosmici, czy istoty z innego wymiaru, ale bez podbarwień religijnych to pewnie było by to zdecydowanie lepsze.

Jak dla mnie to średniak, już bardziej zainteresowany jestem dalszymi wydarzeniami w drugim sezonie Dark Matter, który też mocno średni jest.

Martva - 19 Sierpnia 2016, 16:08

Szukałam serialu który mogłabym obejrzeć z J., dostałam solidną listę seriali które będę pewnie testować sama przez rok, razem oglądamy natomiast Killjoys. Przyjemne oglądadło, fajne scenerie, główna bohaterka, ma jakieś imię, jest bardzo baaaardzo mrrru, kostiumograf robi bardzo dobrą robotę. Fabularnie zdarzają się wuteefy, ale nie przeszkadzają strasznie. Łyknęliśmy jeden sezon i nadgryźliśmy drugi.
Anonymous - 19 Sierpnia 2016, 19:43

Ja też chcę ostrzeżenie,! " obsikuje oba ich posty" mogę im wytłumaczyć co to anfo i jak wygląda progresywna reakcja wiązania po wstępnym wzbudzeniu środkim inicjującym.
krisu - 20 Sierpnia 2016, 00:06

Ja dwa razy podchodziłem do Killjoys. Drugi raz pozytywnie. Sceneria fajna. A główna bohaterka ma duży talent, a nawet dwa. :mrgreen: Chociaż czasem mam wrażenie, że Dark matter kręcono w tych samych magazynach.

Fidel-F2 napisał/a
Po co?

Bo nie wiesz. Burk do budy!

krisu - 23 Sierpnia 2016, 01:59

To nikt nie oglada ambitnej fantastyki, czytaj Człowiek z wysokiego zamku?
Dunadan - 23 Sierpnia 2016, 08:43

krisu, ja mam w planach ale ciągle "coś" :mrgreen:
feralny por. - 23 Sierpnia 2016, 09:47

Próbowałem, nie podeszło.
Martva - 23 Sierpnia 2016, 10:17

Zawsze mi się wydawało że są dwa seriale które przestałam oglądać po pierwszym odcinku, ale nie, przecież jest też trzeci :)
Dabliu - 23 Sierpnia 2016, 11:26

Po raz drugi oglądam Stranger Things; tym razem z córką. Jest równie zachwycona jak ja, mimo że dla niej lata '80 to prehistoria ;)

Partner forum