To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

Adon - 21 Marca 2013, 15:09

LOL ;P:

Więcej nie oferuję pomocy. :mrgreen: ;P:

merula - 22 Marca 2013, 00:28

hijo, zjedzeniem w miarę przystępym cenowo, to na Piwnej jest sporo knajp Degustatornia i Brovarnia mają dobre piwa. jak z jedzeniem to nie wiem.

mogę jeszcze brata podpytać. jak jeszcze aktualne.

Rafał - 27 Marca 2013, 09:30

Czy kindla 3G z darmowym (jak słyszałem) internetem można używać do ściągania z poczty plików PDF i je sobie czytać/archiwizować? Co miesiąc wysyłam setki stron dokumentów do tych samych ludzi, równie dobrze mógłbym wysyłać im PDF na emaile, pojawił się pomysł tabletów, pojawiła się przeszkoda w postaci "a ja skąd mam wziąć internet jak nie mam", pojawił się pomysł z kindlami. Ktoś ma to obcykane? Będzie działać czy nie?
Witchma - 27 Marca 2013, 09:34

Rafał, "darmowy" Internet jest tylko do 50 mb.
Ziemniak - 27 Marca 2013, 09:43

Rafał, w tej chwili 3g można używać tylko do Amazon shop i wikipedii.Reszta jest zablokowana. Natomiast jeżeli chodzi o darmowy internet to polecam to
http://www.aero2.pl/

Rafał - 27 Marca 2013, 09:55

Dzięki, czyli optymalnie będzie jakiś tablecik i karta Aero2. Dzięki raz jeszcze.
nureczka - 29 Marca 2013, 22:25

Czy ktoś ma nieprzyjemność z nc+?
ilcattivo13 - 29 Marca 2013, 22:29

U mnie liczba kanałów się zwiększyła, więc to raczej przyjemność :wink:
nureczka - 30 Marca 2013, 19:48

ilcattivo13 napisał/a
U mnie liczba kanałów się zwiększyła, więc to raczej przyjemność :wink:

Tia.... Mnie się też zwiększyła o programy sportowe i audycje dla przedszkolaków. Jeszcze mnie zdziecinnienie starcze nie dopadło. A abonament wzrósł.
Wkurza mnie takie uszczęśliwianie na siłę - jak nie wykupiłam tych programów do tej pory, to znaczy, że albo ich nie chcę, albo mnie na nie nie stać. W obu przypadkach uprzejmie dziękuję za współpracę. Ale to dyskusja do innego wątku.

Lis Rudy - 30 Marca 2013, 20:59

nureczka, ja ma nieprzyjemność :evil:
dostałem
A) bajzel w kanałach
B) mnóstwo kanałów zaszyfrowanych
C) zubożenie oferty o kilka kanałów które zostaną zlikwidowane, min. Uniwersal Sci Fi

ogólnie, jak nie rozwiążę umowy, to dostanę wielkie nic i jeszcze przeniosą mnie do takiej taryfy jaką uznają za stosowną. Po warunkiem że będzie wyższa od dotychczasowej (59PLN), bo migracji w dół nie ma.

tu linkuje do strony gdzie jest przegląd artykułów związanych z nc+: http://wyborcza.biz/bizne...c%2B&dxx=100944

ilcattivo13 - 30 Marca 2013, 22:33

nureczko - ja dostałem tylko dom+ i kuchnia+ (jeśli nie pomyliłem nazw), sportowych i dziecięcych jak nie było tak nie ma, a zmiany w kolejności kanałów są kosmetyczne i w dwa dni się przyzwyczaiłem. Więc dla mnie problemów niet. A jak coś zrobią nie teges, to też żaden problem wymówić umowę i wziąć tv od Netii czy tepsy. Miski z dachu ściągać nie muszę ;P:
Rafał - 31 Marca 2013, 00:01

A ja jestem pod wrażeniem. Mam pakiet komfort HD z enki za 30 zeta na miesiąc w promocji na pół roku i dowaliło tyle kanałów, że szok. Chyba, że to na Wielkanoc darmochę puścili, ale jest wszystkiego na full. W zasadzie mam więcej niż kumpel w Polsacie za stówę na miesiąc (pomijam sportowe, których on jest pasjonatem, a ja ich kompletnie nie ogarniam, choć jest tego w HD w cholerę). Mam wrażenie, że samych HD jest coś koło 30-40 kanałów. Do tego jakieś 150 kanałów z Astry (choć właściwie 3 się ogląda: Niklodeon At dla najmłodszego dzieciaka, Trwam dla teściowej jak się przybije i TV historia dla mua, choć w zasadzie nic tam jeszcze nie trafiłem).

edit, znalazłem coś takiego:
Cytat
Klienci w ramach zadośćuczynienia mają otrzymać przez najbliższe trzy miesiące darmowe pakiety kanałów. Abonenci n-ki będą mieć dostęp do kanałów Canal+ Cyfrowego

nureczka - 31 Marca 2013, 07:10

Lis Rudy, dzięki, czyli nie tylko mnie chcą zrobić w konia.
Rafał, bo zgodnie z artykułem, do którego linkuje Lis Rudy, w ramach promocji odblokowali sporo programów, ale tylko na 3 miesiące. Też myślałam, że będzie ok, ale w piątek dostałam inofrmację z nc+ - oferta droższa (płaciłam 59, zaproponowali 79) i ma o 5 kanałów mniej (tzn. znika 5 filmowych a w zamian dają mi jakiś sport).
ilcattivo13, Rafał, czy wasze wypowiedzi wynikają z tego co widzicie na ekranach, czy już obejrzeliście końcowe oferty?

Bo mi wyszło, że jeśli w cyfrowmy Polsacie wezmę pakiet za 49,99 dostanę prawie to samo, co miałam (oprócz 4 programów, które i tak ulegają likwidacji).

Lis Rudy - 31 Marca 2013, 07:51

nureczka, my z kolei czekamy na ten list ofertowy od nc+ żeby zobaczyć co proponują ale osobiście preferuję migrację ale do platformy polsatowskiej, pomimo mega niechęci do wszelkich mediów należących do Solorza.
Adon - 31 Marca 2013, 12:14

Kiedy Wy macie czas to oglądać? :shock:
nureczka - 31 Marca 2013, 13:29

Lis Rudy, no właśnie w piątek dostałam stąd moje wk***. I staram się rozeznać, czy to kwestia moich specyficznych wymagań, czy innych też robią w konia.
Iwan - 31 Marca 2013, 13:58

http://anty-ncplus.pl/ na tej stronce są gotowce do wypowiedzenia umowy ence i cyfrze, jakby komu potrzebne były
Lis Rudy - 31 Marca 2013, 19:25

nureczka, robią w konia.
Adon napisał/a
Kiedy Wy macie czas to oglądać?

to nie chodzi o oglądanie. Tu chodzi o moźliwość wyboru. I oglądania tego co się chce/chciałoby.
Jakbym chciał sport, to kupiłbym pakiet sportowy. Jak filmowy, to HBO+Canal+film i podobne.
A tu dostanę poradnik rolnika+wiadomości+kanał muzyczny +disco polo live+kto zabił Kennedyego w 218 warianatch.
Wybrałem pakiet który mi pasił a mam dostać pakiet który pasi nadawcy.
Mam to d.... taki wybór
sorry :oops:

ilcattivo13 - 31 Marca 2013, 19:49

nureczko - a co to znaczy "końcowa oferta"? Nie dostałem żadnego pisma o zmianach (ani przez pocztę, ani przez tv). Poza dodanymi dom+ i kuchnia+ wszystkie kanały mam po staremu. Opłata też się nie zmieniła, więc na razie wszystko jest oki.

Z tego co przeczytałem w sieci, to najgorzej na zmianie wypadli ludzie, którzy jadą na starych umowach z drogimi pakietami filmowym. U nas jest jedynie pakiet podstawowy plus muzyka i dokument, a tego ponoć nie ruszyli.

nureczka - 31 Marca 2013, 21:39

ilcattivo13, ja właśnie dostałam w piątek pocztą (listem zwykłym) ofertę. W ramach "promocji" mam płacić o 10 zł więcej. Niby nic, ale w skali roku to 120 zł. Do tego, w ramach tej samej "promocji" likwidują mi 5 programów, które lubiłam, a dodają w zamian coś, czego nie chcę - dokładnie jak opisał Lis Rudy. Przejście na pakiet tańszy nie wchodzi w grę - bo musiałaby zapłacić karę.
Aha, i jeszcze wisienka na torcie - jeśli w sposób jawny nie zrezygnuję z promocji, to automatycznie zostanę uwiązana na 12 miesięcy "promocją"

Mam więc trzy rozwiązania:
- zgodzić się na "promocję"
- rozwiązać umowę i za miesiąc wykupić pakiet tańszy
- rozwiązać umowę i wykpić pakiet tańszy w Polsacie Cyfrowym.

Wariant czwarty: zrezygnować z cyfrówki :)

ilcattivo13 napisał/a
Z tego co przeczytałem w sieci, to najgorzej na zmianie wypadli ludzie, którzy jadą na starych umowach z drogimi pakietami filmowym. U nas jest jedynie pakiet podstawowy plus muzyka i dokument, a tego ponoć nie ruszyli.

Ja ma pakiet "średni", podobny do Twojego, czyli podstawowy plus dokument + seriale (ale żadnych tam HBO czy innych drogich filmów). Za dotychczasowy pakiet w n-ce płaciłam 69 zł miesięcznie.

Różnica polega na tym, że nie można jak w n-ce wykupić tylko tego, co Cię interesuje, np. muzyka + dokument, tylko musisz przechodzić "na wyższe poziomy", płacąc, za rzeczy kompletne zbędne, typu dodatkowe programy dla przedszkolaków.

ilcattivo13 - 31 Marca 2013, 23:26

nureczko - N zlikwidowało pakiety tematyczne już w zeszłym roku :) My jedziemy na swoim (za 51 pln miesięcznie) tylko dlatego, że nie chcieliśmy przejść na nową ofertę i zwyczajnie, po awanturze, jaką mama zrobiła telefonicznemu sprzedawcy z infolinii enki, przedłużyliśmy umowę ;P: Może to nas uratowało przez zaczepkami ze strony enki, że przedłużkę mamy od grudnia/stycznia i jest ważna do końca tego roku.

W każdym bądź razie, dochodzę do wniosku, że kablówka nam w sumie nie jest potrzebna do niczego. 3/4 oglądanych kanałów jest dostępna w naziemnej cyfrówce, a resztę można przeboleć. No i Top Gear się wycwaniło i kręcą tylko 7 nowych odcinków na sezon, więc tyle, to ja wydolę obejrzeć i przez internet ;P: A nawet jak bym chciał mieć kablówkę, to od maja będę miał dwa razy szybszy internet, więc pewnie wziąłbym kablówkę z Netii, albo od kogoś innego.
Choć gdyby na VODach pojawiła się jakaś sensowna oferta programów dokumentalnych, to definitywnie olałbym kablówkę. O! ;P:

Edit: A to, co Ci zaproponowało nc+, to może się zmienić, bo ostatnio kilka osób poleciało u nich z roboty (chyba nawet ktoś z dyrekcji), właśnie za szopki ze zmianami kanałów, więc w przyszłym tygodniu może każą podrzeć te marcowe "oferty" i czekać na nowe :wink:

nureczka - 1 Kwietnia 2013, 09:39

ilcattivo13 napisał/a
nureczko - N zlikwidowało pakiety tematyczne już w zeszłym roku

Wiem, to był skrót myślowy. Ta likwidacja była wynikiem połączenia z Cyfrą (legalizacja połącznia to długotrwały proces).

ilcattivo13 napisał/a
bo ostatnio kilka osób poleciało u nich z roboty (chyba nawet ktoś z dyrekcji), właśnie za szopki ze zmianami kanałów,

Ja nawet rozumiem, że oferta się zmieniła. W nc+ "najbliższe" mojego aktualnego pakietu są dwie oferty: za 59 i za 79. Gdyby przynajmniej dali do wyboru, który z nich wolę, może bym się zastanowiała, czy chcę dalej z ich usług korzystać. A tak, niech się wypchają. Napisałam już rezygnację i we wtorek ją wyślę. Trochę to przykre, bo jestem jednym z pierwszych klientów n-ki (chyba mieszczę się w pierwszych dwóch setakch, które z nimi podpisały umowę). A tu taki zonk.

ilcattivo13 - 1 Kwietnia 2013, 16:07

Jak jutro wyślesz, to pewnie jeszcze do końca kwietnia z dziesięć razy zadzwonią do Ciebie z nowymi ofertami ;P:
nureczka - 1 Kwietnia 2013, 20:48

ilcattivo13 napisał/a
Jak jutro wyślesz, to pewnie jeszcze do końca kwietnia z dziesięć razy zadzwonią do Ciebie z nowymi ofertami ;P:

Może być zabawnie :)

Agi - 2 Kwietnia 2013, 00:37

greggi, tymczasem zapraszam do rlektury regulaminu forum i zastosowania się do przyjętych tu zasad. Post dotyczący zaginionej lektury przenoszę do wątku Samopomoc czytelnicza
Zgaga - 2 Kwietnia 2013, 09:04

Dobra. Z konwersją sobie poradziłam.
Ale jakie oprogramowanie użyć do scalania lub wycinania fragmentów z filmów mp4, flv. Macie swoje typy?

Lynx - 2 Kwietnia 2013, 09:30

Dodzwoniłam się na infolinię nc+. Ja mam "nowy" pakiet optimum HD z cyfry, z dodatkowym HBO (promocja na 6 mcy) za 54 zł/mc, od lipca 77zł/mc. U mnie do końca umowy (styczeń 2014) nic się nie zmienia w opłatach oraz ofercie (poza kanałami ogólnie wycofywanymi - wiadomość na maila). Nawet coś dodali dla dzieci - młody ma radochę. Odnoszę wrażenie, że problemy mają głównie klienci nki.
Lis Rudy - 2 Kwietnia 2013, 10:08

Lynx napisał/a
Odnoszę wrażenie, że problemy mają głównie klienci nki

Może tak być. To w końcu Canal+ nabył sobie drogą kupna większość udziałów w N-ce i dlatego tak bezlitośnie masakruje dotychczasową ofertę.

Agi - 2 Kwietnia 2013, 10:20

Nie miałam żadnych widocznych zmian w pakiecie c+ dopóki nie wyszłam z opcji "ulubione" do trybu "wszystkie programy. Jako pierwszy kanał jest tvn, a jedynka i dójka dopiero na 11 i 12 pozycji. Muszę sobie to od nowa wybrać i poustawiać.
Lis Rudy - 2 Kwietnia 2013, 13:17

no i z ostatniej chwili-UOKiK zainteresował się ofertą NC+:
http://pieniadze.gazeta.p...l#BoxSlotII2img

Partner forum