Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
ilcattivo13 - 2 Maj 2013, 16:41
Sieciówki, w znaczeniu gry online? Czy multiplayera po LANie?
merula - 2 Maj 2013, 16:44
online.
ilcattivo13 - 2 Maj 2013, 16:46
no to nie pomogę
merula - 2 Maj 2013, 16:50
szuj
ilcattivo13 - 2 Maj 2013, 21:45
Tak mam na osiemdziesiąte czwarte
Memento - 4 Maj 2013, 22:32
Była na sztemie promocja na tytuły Rockstar Games, kupiłem sobie LA Noire. Gra świetna, byłaby jeszcze lepsza gdyby nie wkurrrrrrrrirytujące glitche i bugi, takie jak te.
merula napisał/a | szukam jakiejś fajnej sieciówki, niezbyt konfrontacyjnej. dziecko zapragnęło pograć w sieci również z mamusi, a nie tylko z tatą, grania w czołgi i Settlersów odmówiłam, więc trzeba znaleźć coś innego, a nie orientuję sie w materii kompletnie. jakieś sugestie? |
Jeżeli ma więcej niż 13 lat - Painkiller Black Edition. <:
thinspoon - 10 Maj 2013, 09:42
Wróciłem po latach do Arcanum. Oczywiście powtarzam stare błędy, które uniemożliwiły mi przejście tej gry, czyli nie potrafię zdecydować się, kim grać i w efekcie tworzę kilka postaci i gram na przemian
Dla mnie ścisła czołówka cRPG. Zwłaszcza po wrzuceniu nieoficjalnego patcha Drog Black Tootha, eliminującego morze bugów.
ketyow - 10 Maj 2013, 10:47
Nigdy gry nie przeszedłem, ale chronicznie do niej wracam. Nie jestem w stanie uzasadnić czemu nie ukończyłem, ale chyba zawsze coś powodowało, że miałem w trakcie gry sporą przerwę i po powrocie okazywało się, że mam w pamięci tyle luk odnośnie fabuły, że muszę zaczynać od nowa. Ostatnio przerwała mi uczelnia, nie miałem czasu ani na granie, ani na czytanie, ani na nic, 50h tygodniowo na zajęciach, drugie tyle w morzach sprawozdań, i tak dwa lata. A za pierwszym razem przeszkodził mi level cap, doszedłem do 50 poziomu zdecydowanie zbyt szybko i gra stała się nudnawa. Mechanikę jednak położyli w stosunku do np. Fallouta. Ej, chyba dziś sobie chwilę zagram...
thinspoon - 10 Maj 2013, 10:56
Był mod znoszący level cap, ale nie mam pojęcia, czy jest zaimplementowany w tym nieoficjalnym patchu. Mam nadzieję, bo niewiele rzeczy tak mnie zniechęca do skończenia gry. Dlatego też Fallouta 3 nie przeszedłem.
ketyow - 10 Maj 2013, 11:28
F3 to miał już mechanikę na maksa rozłożoną na łopatki. Pomijając level cap, to przecież ja tam na 3 lvl pistoletem 10 mm wytłukłem bractwo stali z laserami i w power armorach - w F1 i F2 nie do pomyślenia. Power armor powinien mieć kosmiczny damage threshold, który w F3 był w ogóle zniesiony, a jak nie ma przeciwników-kozaków, to nie ma i przyjemności z walki. Teraz pewnie są na to mody, więc do F3 pewnie też jeszcze wrócę (choć przeszedłem).
Magnis - 10 Maj 2013, 19:26
Puzzle Quest w świecie Etherii czyli złącz razem trzy lub więcej klejnotów by wygrać bitwę z potworami, przejdź mini grę by wyszkolić wierzchowca lub nauczyć się zaklęcia. Już ze dwa razy przeszedłem całą i teraz po dłuższym okresie znów w nią gram. Bardzo wciągająca rozgrywka i trzeba nieraz się na główkować by osiągnąć cele.
A dzisiaj na spróbowanie zagrałem w grę Dungeons . Kierujemy złym władcą ciemności, którego strąciła z tronu Kalipsa na samo dno otchłani. Ciekawi mnie czy graliście i jak wam się podoba bo mi na razie nawet całkiem nieźle się gra.
ketyow - 10 Maj 2013, 20:20
Magnis napisał/a | złym władcą ciemności |
Ja tam gram tylko w gry, w których kierujemy dobrym władcą ciemności
Magnis - 10 Maj 2013, 21:33
ketyow napisał/a | Ja tam gram tylko w gry, w których kierujemy dobrym władcą ciemności |
A są tacy .
Matrim - 6 Czerwca 2013, 10:10
Apropos Jagged Alliance (tu, czy gdzieś tam): Jagged Alliance Online. Grał ktoś? Warto? Niby online, ale napisali, że można sobie w pojedynkę też pograć.
ketyow - 6 Czerwca 2013, 13:45
Wyszedł fanowski mod: całe Baldurs Gate przepisane na silnik Neverwintera, a zatem w 3D:
http://www.purepc.pl/node/10852
ilcattivo13 - 6 Czerwca 2013, 18:16
Matrim - nie grałem, ale z tego co pamiętam, to gra powstawała równolegle do JABiA i dla tego samego wydawcy. A to nic dobrego nie wróży :/
ilcattivo13 - 8 Czerwca 2013, 09:19
ketyow się rajcuje BG:Reloaded , a tymczasem Niemiaszki wypuściły na rynek remake trylogii Realms of Arkania - tu można obejrzeć angielski trailer Blade of Destiny
A poza tym, wreszcie uruchomiłem Expeditions: Conquistador i jest co najmniej nieźle Potyczki są wymagające, zarządzanie podróżującą przez dżungle drużyną również, a warstwa erpegowa satysfakcjonująca.
Jak na razie są spore szanse na drugi udany kickstarterowiec
ketyow - 8 Czerwca 2013, 11:30
ilcattivo13, nie rajcuję się, nie grałem w ogóle w BG.
ilcattivo13 - 8 Czerwca 2013, 12:56
Nie grałeś w BG? Nie dość, że lamerzysz, to jeszcze nie wiesz, że się rajcujesz...
thinspoon - 8 Czerwca 2013, 17:06
Przestanę wchodzić to tego tematu. Kolejne godziny wycięte z życiorysu.
ilcattivo13 - 8 Czerwca 2013, 22:34
ketyow - 9 Czerwca 2013, 08:58
ilcattivo13, to były czasy kiedy namiętnie grałem w Fallouta, jak próbowałem podejść do BG, to (przez to co oferował mi Fallout) wydał mi się tak piekielnie nędzny, że po prostu nie byłem w stanie w to grać. Przerywane walki? System D&D? A idźta z tym
Gustaw G.Garuga - 9 Czerwca 2013, 09:05
Wy naprawdę w gry komputerowe gracie?
Navajero - 9 Czerwca 2013, 09:13
Naprawdę
Dabliu - 9 Czerwca 2013, 09:27
Gustaw G.Garuga napisał/a | Wy naprawdę w gry komputerowe gracie? |
Niektórzy je nawet robią
ilcattivo13 - 10 Czerwca 2013, 21:22
ketyow - jak to - Fallout nędzny?
thinspoon - 10 Czerwca 2013, 22:27
ilcattivo13 napisał/a | ketyow - jak to - Fallout nędzny? |
Przeczytaj jeszcze raz, co dokładnie napisał.
ketyow - 11 Czerwca 2013, 10:41
Dodałem nawiasy, żeby było mu łatwiej zrozumieć
ilcattivo13 - 11 Czerwca 2013, 21:27
thinspoon - interpunkcja, to naprawdę ważna rzecz
ketyow - nie każdy umie stawiać przecinki i nie każdy rozumie białe wiersze
ketyow - 12 Czerwca 2013, 08:57
ilcattivo13, mógł tam stać ten przecinek, ale jakbyś przeczytał wszystkie wyrazy (tak, tak, łącznie z przez), to byś zrozumiał
A ja mam ochotę pograć w cyberpunkową grę crpg, taką z rzutem izometrycznym, tylko że nie wiem czy w ostatnim dziesięcioleciu powstała taka w ogóle...
|
|
|