To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Adanedhel - 30 Marca 2007, 16:18

NURS, jak Talibowie i sp. coś trafią, to zazwyczaj śmigłowiec. Ale Abramsów to raczej niewiele zniszczyli :)
Ziuta - 30 Marca 2007, 16:44

Fidel F2: od kumpla. Pogadam, może wydębię źródła. Powiem, że mieliśmy dosyć ambitne plany.
Zaś lotniskowiec rzeczny – koniec końców wzięli zwykłą krypę, bodaj z flotylli pińskiej i przerobili na pływający warsztat/pomieszczenie socjalne dla pilotów. Ale któryś z generałów miał naprawdę wizję pływającego lotniska.

Fidel-F2 - 30 Marca 2007, 18:41

wiem, że plany były ambitne ale czas i realia je weryfikowały kilka razy, z tego co wiem to były plany dotyczące pancerników i krążowników i dużej liczby mniejszych okrętów bojowych ale o lotniskowcach nie słyszałem zwłaszcz rzecznych trochę mi to na urban legends wygląda
gorbash - 30 Marca 2007, 19:25

W kontekscie LPRu i Brzechwy, zdarte z JoeMonster.org
Cytat

Giertych skacze niedościgle, Giertych robi małpie figle
Niech pan spojrzy na Romana- co za małpa proszę pana?!

Tuwim

hjeniu - 30 Marca 2007, 19:33

Ten rzeczny to miała być właściwie baza wodnosamolotów dla flotylli pińskiej, był o tym kiedyś artykuł w NTW.
Ziuta - 30 Marca 2007, 23:55

Zadam pytanie, które wyśpiewał kiedyś Tey: "Wejdą, nie wejdą, wejdą nie wejdą, we-ejdą?"
Tym razem chodzi o gościnny występ US Army w Teheranie.
Znajoma z judaistyki pojechała na Paschę do Ziemi Świętej. Może ją poprosić, aby się popytała. A nuż poleconym przychodzi wezwanie do stawienia się w jednostce?

NURS - 31 Marca 2007, 01:00

IMO kaczka dziennikarska. Wywiady takich rzeczy nie zdradzają :-) A gdyby nawet, to po takim anonsie nie ma sensu juz przeprowadzać ataku.
Ziuta - 31 Marca 2007, 12:07

Kaczka... Ty tylko o jednym 8)
Prima Aprilis idzie i tyle. A propos - szykuje się jutro jakaś zabawa, w stylu tej z zeszłego roku?

NURS - 31 Marca 2007, 13:26

Jaka zabawa?
Ziuta - 31 Marca 2007, 13:54

Pierwszy kwietnia, Prima Aprilis. Pamiętam, że rok temu była na forum impreza. Pawlak się chajtnął z Wiedźmą, Pako zmienił płeć (albo orientację), Ty zaspoilerowałeś finał Lostów...
NURS - 31 Marca 2007, 14:00

A juz myślałem, ze cos politycznego.
Jestem za, a nawet nie przeciw!

NURS - 3 Kwietnia 2007, 11:41

Dwie rzeczy wam podrzucam, do ewentualnego przemyslenia.
Pierwsza - nasze zwyciestwo na Rosja w sprawie embarga miesa. Dawno temu przy sprawie veta dla rosjo powiedziałem, że nic nie ugramy, i jak widać, niby twarda postawa braci K. psu na bude się zdała. ruscy zrobili z nas krzykaczy i olali.
Druga - Juszczenka za numery jak te z taśmy Beger rozwiązał parlament :-) I jaka piekna cisza nad tym grobem. Przecież cały PiS powinien leżęc na majdanie, twierdząc, że przeciez nic sie nie stało, to normalne w demokracji, że się przejmuje parlamentarzystów, nawet przekupstwem.

Romek P. - 3 Kwietnia 2007, 12:03

W sprawie drugiej - to ona wcale nie jest taka oczywista, ta sprawa :)
Albowiem Juszczenko pogonił tych złych, bo mu uprawnienia odbierają, więc to nie tyle dbałość o demokrację, ile oczywisty interes polityczny :)
Ukraina jako wzorzec zachowania - żartowniś z Ciebie, Robercie, oj, żartowniś... :P

NURS - 3 Kwietnia 2007, 12:41

Nie żartowniś, to identyczne sprawy i popatrz, jak odmienne reakcje i zachowania :-)
Jak komuchy podbieraja, zagrożenie demokracji, jak pisiulki, to normalka :-)

Romek P. - 3 Kwietnia 2007, 13:02

To już inne postawienie sprawy :) bo sam proceder oczywiście naganny niezależnie, kto kradnie, pełna zgoda.
Tyle że Juszczenko akurat nie broni przez rozwiązanie parlamentu demokracji, tylko swoich własnych wpływów :)

NURS - 3 Kwietnia 2007, 14:15

Diabła tam, czego broni, a który z nich wszystkich kiedyś własnej d nie chronił. Chodzi tylko o to, że wystarczyło poczekac, żeby identyczny przykład, jak z Begerową wypłynał, i porównać efekty. to pokazuje z jakim szmabem mamy naprawdę do czynienia.
Adanedhel - 3 Kwietnia 2007, 14:51

Nie wiem, czy taśmy Begerowej to tak wielki problem. One jedynie pokazały od kuchni jeden z mechanizmów działających w młodych i nie całkiem stabilnych demokracjach. Takie spotkania były dzienną normą i, chociaż naganne, nie są moim zdaniem powodem do dymisji całego rządu.
No, chyba że wprowadziliby w życie te mrzonki Lipińskiego o refundowaniu z sejmowej kasy weksli. Ale za same słowa o tym moim zdaniem to Lipiński powinien polecieć.

NURS - 3 Kwietnia 2007, 14:52

Zauważ, że to samo, podkupowanie posłów opozycji i przeciąganie do koalicji, jest, zauważ jest, łamaniem konstytucji i zagrożeniem dla demokracji na bratniej Ukrainie :-) Tak wielkim, że należało rozwiązać parlament.
Adanedhel - 3 Kwietnia 2007, 15:52

Tak, ale Romek P. też ma tu rację pisząc, że Juszczenko broni w ten sposób swoich wpływów. Więc w tym wypadku druga strona sporu też ma nieco racji twierdząc, że zrobił to bezpodstawnie.
NURS - 3 Kwietnia 2007, 19:24

A ta strona, nasz kacza, myślisz, robiła to w imie czego? :-) Tylko juszczenka sie nie obcyndalał.
Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2007, 22:51

Adanedhel, taśmy Begerowej to pokaz korupcji w czystej postaci, jak można powiedxieć, że to błahy problem? :shock:
NURS - 3 Kwietnia 2007, 23:42

A nie słyszałeś calego rzadu i koalicji?
BTW filipek oskarżał na tych tasmach jakiegos kurdupla o gwałt na sekretarce. Była sprawa, bo mi uciekło?

Adanedhel - 4 Kwietnia 2007, 17:03

Fidel-F2, powiedziałem przecież, że były to zachowanie naganne i mości Lipińskiego powinno się z hukiem wywalić. Ale nie uważam tego za dostateczny powód do dymisji całego rządu - zwłaszcza, że premier, mimo wszystko, nie godził się na pomysły swojego współpracownika. Premier moim zdaniem ubabrał się dopiero potem, gdy nie zrobił nic Lipińskiemu i bagatelizował sprawę. Ale to już nieco inna sprawa, bo dotyczy upadku mitu IV RP budowanej przez PiS.
NURS - 4 Kwietnia 2007, 17:40

Przecież Jarecki go wysłał z tą misją. PiS jest rzadzony autorytarnie, tam nie ma miejsca na takie intrygi bez wiedzy wodza. Za to by Lipinski poleciał.
Popatrz, jak sie robi smród koło przydupasów, to sie ich odsuwa w świetle kamer, a jak tylko wrzawa mija to wracają - vide Urbański.

Fidel-F2 - 4 Kwietnia 2007, 21:06

Adanedhel, zgodził, niezgodził ale wiedział o wszystkim i brał udział
jak strzele do ciebie ale nie trafię to znaczy, że nie było przestępstwa bo mi się nie udało?

ihan - 5 Kwietnia 2007, 10:43

Jakkolwiek sam pomysł walki z plagiatami podoba mi się bardzo, cała otoczka trochę mniej. A nawet wcale. Ciekawa tylko jestem jak w praktyce ma wygladać to sprawdzanie i jakie przygotowanie mają inspektorzy NIK, zarówno do badania zawartości merytorycznej, jak i zasadności wydatków.
Rafał - 6 Kwietnia 2007, 09:26

Jakieś pół godzinki drogi ode mnie jest miasteczko Kobierzyce. LG postawiła tam fabryczkę ekranów LCD i szuka ponad 10 tys pracowników. Oferowali początkowo 700, potem 800, teraz dają już 1000 zł na rękę. Polska dopłaciła bajecznie wielkie pieniądze do tej prywatnej inwestycji, wychodziło grubo ponad 20 tys zł na jedno miejsce pracy (urząd pracy płaci ostatnio 12 tys zł za utworzenie jednego stanowiska). Ponieważ ludzie nie bardzo się garną do tej roboty LG chce sprowadzić chińczyków do roboty. Wyjdzie na to, że pracodawca za zatrudnienie Polaka dostaje 12 tys zł, a za zatrudnienie Chińczyka 20 tys zł.
GAndrel - 6 Kwietnia 2007, 09:46

Z tego co słyszałem to problem jest w tym, że do fabryki LG trzeba dojeżdżać godzinę lub nawet półtorej w jedną stronę. Widocznie 1000 na rękę za takie warunki to nadal za mało.
A Chińczycy będą spać pod taśmą. ;>

hrabek - 6 Kwietnia 2007, 09:59

Moga sobie chciec, Chinczyk musi dostac pozwolenie na prace, a nikt nie wyda przeciez 1000 pozwolen dla pracy Chinczykow. Bylaby afera na cala Polske i nikt sie nie podlozy przeciez.

Btw: jesli juz to Koreanczykow, tak w ogole ;)

GAndrel - 6 Kwietnia 2007, 11:30

A kto mówi o 1000? Na razie chcieli 50. I w końcu dostaną te pozwolenia. BTW w Stoczni Gdańskiej chyba nadal pracują spawacze z Korei Północnej, czyli precedens już jest.

Partner forum