To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Kruk Siwy - 8 Maj 2012, 15:18

Tak napisała? A to brzydka, niedobra Agi. Aż mi się ciepło zrobiło na sercu bo widać ktoś czeka jeszcze bardziej niecierpliwie ode mnie.
dalambert - 8 Maj 2012, 15:19

Tfurca do pióra, nie czekania ;P: Samo się nie napisze :!:
Jotha - 8 Maj 2012, 15:23

Fajnie :)
Agi - 8 Maj 2012, 16:23

Kruk Siwy napisał/a
Tak napisała? A to brzydka, niedobra Agi.

Gwoli ścisłości, napisałam "Nareszcie" i udostępniłam linkę do Almazu.
Za mimowolną dezinformację przepraszam, chociaż z określeniem "brzydka" polemizowałabym.

Kruk Siwy - 8 Maj 2012, 16:28

Hihi.
Wiedziałem, że to nasza Zgaga kochana coś pokręciła. Ona już taka jest ale i tak ją lubimy co nie o przepiękna Agi? I bardzo proszę mi tu nie polemizować!

Agi - 8 Maj 2012, 16:30

Oczywiście, że lubimy Zgagę o przemądry Kruku.
Zgaga - 8 Maj 2012, 16:47

Oboje jesteście Paskudy i już.

Ed. Bez obrazy, oczywiście.

mBiko - 8 Maj 2012, 23:14

Kusicie z tą Avą, oj kusicie.
Kruk Siwy - 10 Maj 2012, 14:38

Pufcio dalej tupie po świecie:
http://dlalejdis.pl/artykuly/bajka_dla_doroslych_

Z całej recenzji najbardziej podobało mi się takie oto stwierdzenie:

Warto jednak sprawdzić, jak nasze dzieci poradzą sobie z tym zabawnym, lecz i trudnym tekstem. A jeżeli będzie ich irytować nasz śmiech, zawsze mogą pójść wcześniej spać i nie przeszkadzać rodzicom w lekturze.

dalambert - 10 Maj 2012, 15:21

Kruk Siwy, miłe pleple, a to aby nie corpsiak napisała ?
Agi - 10 Maj 2012, 15:27

dalambert napisał/a
a to aby nie corpsiak napisała ?

Na pewno nie.

dalambert - 10 Maj 2012, 15:28

Agi, skoro tak twiedzisz i tak wcale piknie.
Kruk Siwy - 18 Maj 2012, 14:30

Aaaa! Skończyłem. Znaczy ostatnie opowiadanie do "Opowieści praskich". Czyli szansa na obecność zbiorku na Avangardzie gwałtownie uległa zwiększeniu.
Co za ulga. Teraz tylko redakcje powieści i zbioru.

A i przypominam - jutro wieczorem nawiedzam Noc muzeów a konkretnie bibliotekę na Solidarnośći 90. Będzie tam wcale niezły zestaw piszących.

dalambert - 18 Maj 2012, 14:40

Kruk Siwy, NOooooo :!: kamień z serca i do piwa :wink: :!:
Kruk Siwy - 18 Maj 2012, 14:41

Też tak myślę.
fealoce - 18 Maj 2012, 15:04

Kruku, ale od 19, czy jakoś później? Bo w informatorze jest tylko, że cala impreza ma się zacząć o 19 a skończyć o 1 w nocy ale nie piszą o której poszczególni autorzy mają się udzielać ;)
nimfa bagienna - 18 Maj 2012, 15:27

Kruk Siwy napisał/a
Aaaa! Skończyłem. Znaczy ostatnie opowiadanie do Opowieści praskich.

Kreuz Sacra Himmel Kruzafux Hallelujah! :bravo :wink: :mrgreen:

Pucek - 18 Maj 2012, 15:52

Aaaa!!! Jest szansa że dożyję i poczytam!!!
dalambert - 18 Maj 2012, 15:54

nimfa bagienna, a dymające w cherubina trąby gdzie Ci uciekły :wink: :?:
nimfa bagienna - 18 Maj 2012, 16:00

W przestrzeń konfiguracyjną. ;P:
Agi - 18 Maj 2012, 16:45

Kruk Siwy napisał/a
Aaaa! Skończyłem. Znaczy ostatnie opowiadanie do Opowieści praskich. Czyli szansa na obecność zbiorku na Avangardzie gwałtownie uległa zwiększeniu.

Dziękuję :D

Lis Rudy - 18 Maj 2012, 17:24

Kruk Siwy napisał/a
Skończyłem. Znaczy ostatnie opowiadanie do Opowieści praskich.

Jesteś wielki !
Teraz tylko to wydaj, a potem DO ROBOTY nad space operą, jak zresztą się odgrażałeś.

Kruk Siwy - 18 Maj 2012, 17:58

fealoce, o dziewiętnastej jest otwarcie całej imprezy. Panel rozpoczyna się o 19.30 i ma trwać do 22. Potem galer... autorzy mają pozostać i ewentualnie gaworzyć indywidualnie z chętnymi o ile takowi będą.

Lis Rudy, trzeba jeszcze redakcję powieści i tychże opowiadań zrobić, a to zajęcie przykre i nudne. Potem zresetuję mózg i się zobaczy.

mBiko - 18 Maj 2012, 20:19

Się cieszę.
Lis Rudy - 18 Maj 2012, 21:10

Kruk Siwy napisał/a
trzeba jeszcze redakcję powieści i tychże opowiadań zrobić, a to zajęcie przykre i nudne

Wielce Szanowna Małżonka nie pomoże ? Ja swoją wpuszczam w ten kierat kiedy już połamię to co mam do połamania i to ona wyszukuje jakieś brednie i błędy które niemal zawsze się pojawiają.

nureczka - 18 Maj 2012, 21:26

Lis Rudy, chyba Cię nie lubię :evil:
Rafał - 19 Maj 2012, 10:59

:mrgreen:
I

:bravo

Lis Rudy - 19 Maj 2012, 11:05

nureczka, nieotrzebnie fufasz ze złości. Mając "świeże oko" wyłapuje się błędy po prostu łatwiej, przez co korekta też posuwa się szybciej.
Przynajmniej u nas tak to działa.

Kruk Siwy - 20 Maj 2012, 13:59

No i po Nocy Muzeów. Spotkanie było udane, pytania zadawane przez obsadę biblioteki i dobrego ducha z ramienia Avangardy wcale ciekawe. Nie nudzili się autorzy a co ważniejsze publiczność, która dopisała. Udało mi się zrobić kryptoreklamę Pufciowi, podeżreć różności ciekawych i pogadać z Last Vikingiem, Aleksandrą Janusz, Magdą Kałużyńską i Kazimierzem Kyryczem jr. . Gadać z kolegą Ćwiekiem było trudno albowiem wysłuchiwanie monologu trudno nazwać rozmową. Hihi.
Uniknąłem telewizji, podpisałem kilka swoich książek fanom i powróciłem doma. Już dzisiaj.

Kruk Siwy - 21 Maj 2012, 12:41

28.05 o godzinie 17.00 w bibliotece Publicznej przy ul. Młynarskiej 35a odbędzie się spotkanie ze mną. Opowiem: "Skąd się biorą fantaści, czyli o historii grupy literackiej Klubu Tfurcuf".
Ale to tylko jeden z tematów, zamierzam gadać o starej i nowej literaturze fantastycznej o potwornych potworach i o tym co zdarzyło mi się widzieć podczas eksploracji powojennych ruin Pragi.
Zapraszam.

Partner forum