To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Pako - 8 Kwietnia 2016, 17:41

Vinyl ktoś podpatruje? Miałem okazję obejrzeć pierwszy (2 godziny prawie) i drugi (już normalny, godzinny) i zapowiada się mega fajnie. No i fantastyczna muzyka. Ciekawe, czy pójdzie rozpędem dalej, trochę odcinków już chyba jest wypuszczonych.
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2016, 17:45

Obejrzałem pierwszy odcinek i dalej mi się nie chce.
mesiash - 11 Kwietnia 2016, 09:57

Pako, jednym okiem oglądam, gdy żona nad nim pieje. Dla muzyki warto, fabuła nie dla mnie. Ciężki mi powiedzieć coś więcej, ale jest to pewnie jeden z lepszych seriali, które mi sie nie podobają.
konopia - 11 Kwietnia 2016, 11:04

Killjoys - obejrzałem pierwsy odcinek, to się jakoś rozkręci, czy dalej będzie to o łowcach głów, którzy zamiast rewolwerów mają blastery a zamiast dzielnic odwiedzają inne planety?
Scenografie rodem z DarkMatter, czy co ja tam ostanio oglądałem.

Nie wiem czy mam ochotę na kolejne SF bez SF, w stylu amerykańskiego przedmieściowego post westernu :? w Startreku przynajmniej udawali, ze są różne rasy i niektóre planety mogą być nieodpowiednie dla ludzi, tutaj wszędzie blisko i swojsko, i oczywiście język uniwersalny rządzi, chyba za stary się robię na takie uproszczenia, skróty.
Normalnie Dempsey i Makepeace na tropie, w kosmosie, i z blasterem.

Fidel-F2 - 11 Kwietnia 2016, 11:20

Fargo z sześć odcinków. Pełen ubaw, komiksowy odrobinę. Oczywiście będę lampił dalej.
feralny por. - 11 Kwietnia 2016, 12:30

Drugi sezon też niczego sobie.
marekz - 11 Kwietnia 2016, 20:59

Wiecie, że Fear the Walking Dead wystartował drugi sezon? Bo ja się dowiedziałem dziś, myślałem, że to jednorazówka była te sześć odcinków, a tu będzie to chyba emitowane w przerwach między sezonami głównego serialu. Wyciskają widzę ostatnie dolary z tego cyklu póki jeszcze się da, a pewnie to już niedługo.
feralny por. - 11 Kwietnia 2016, 21:09

Ciekawe czy ktoś będzie oglądał, bo przyznam szczerze, po pierwszym sezonem jest mi dokładnie wszystko jedno co się z bohaterami stanie...
marekz - 15 Kwietnia 2016, 17:21

Lucifer
Jak obejrzałem pierwszy odcinek, pomyślałem sobie: pewnie to się skończy tak, że diabeł się zakocha albo pójdzie do nieba. I dwa odcinki przed finałem nadal mogą się spełnić oba te warianty. Także jednocześnie.

Jasne punkty tego serialu to aktorka grająca panią detektyw oraz Maze ("mój demon stoi za barem"). Fabularnie to tragedia.

Orphan Black sezon 4 wystartował.

konopia - 17 Kwietnia 2016, 18:06

Limitless - po kolejnym odcinki (osiem już obejrzałem) wychodzi, że to jednak będzie taki sobie serial, bardzo przyjemny i łatwy w odbiorze, coś al'a Mentlist, ale nic ponadto. Powielanie typowych historii (np. wybielić szefa trzeba). Taki w sam raz pod herbatkę i ciasteczka. Szkoda :( , liczyłem na coś więcej, może jeszcze to się jakoś rozkręci.

True detective
przytargałem dwa sezony na dvd, mam nadzieję, że to będzie lepszy, bo recenzje ma dobre!

Homer - 18 Kwietnia 2016, 22:49

Cytat
Taki w sam raz pod herbatkę i ciasteczka.

Masz ostatnią szansę... Jeśli po dziewiątym nie zmienisz zdania, cóż...

Daredevil 2 - miazga :) .

Dunadan - 19 Kwietnia 2016, 23:48

Homer napisał/a
Daredevil 2 - miazga

Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek - jest fajnie, zobaczymy jak będzie dalej.

Nocturn - 20 Kwietnia 2016, 08:04

konopia napisał/a

True detective przytargałem dwa sezony na dvd, mam nadzieję, że to będzie lepszy, bo recenzje ma dobre!

sezon pierwszy wymiata.
Drugi mniej mniodny ale daje rade

Fidel-F2 - 20 Kwietnia 2016, 08:38

W pierwszym dwie główne role aktorsko bardzo dobre acz McConaughey wyraźnie słabszy, to jednak aktor bez wielkiego talentu. Scenariuszowo obie wydumane i przerysowane. Komiks taki. Fabuła jak fabuła, zobaczyć zapomnieć. Natrętne wyciskanie jakiejś pseudomistyki męczące. Summa summarum rzecz raczej drugiej kategorii ale daje się oglądać.
marekz - 23 Kwietnia 2016, 21:32

Containment
Podejrzenie epidemii i/lub bioterroryzmu w Atlancie. Pierwszy odcinek rozkręca się dość powoli i nie jest zły, zobaczymy co z tego będą w stanie uszyć, ale aż 13 odcinków sezonu najlepiej nie wróży.

m_m - 23 Kwietnia 2016, 22:05

Orientuje się jakiś dobry ludź czy 22.11.63 to zamknięty serial i więcej nie sezonów nie będzie?
marekz - 23 Kwietnia 2016, 22:23

Nie ma być drugiego sezonu. Jeżeli na skutek wysokich ocen i nienajgorszej oglądalności zrobią sezon 2, pewnie się to rozmydli, więc chyba lepiej żeby zostało jak jest. Oczywiście wprowadzona w fabule łatwość resetu sytuacji pozostawia łatwą możliwość kontynuacji poprzez eksploatację kolejnych "kluczowych historycznych wydarzeń". Ale wtórność odbierze temu urok.
Fidel-F2 - 24 Kwietnia 2016, 20:38

Fargo Drugi sezon. Wciąż bardzo dobre, zwłaszcza końcowe odcinki, ale pierwszemu nie dorównuje. Komiksowa narracja.
Martva - 25 Kwietnia 2016, 19:46

Parks and Recreation, trzeci sezon, mniej więcej połowa (idzie wolno bo oglądam tylko w weekendy). Uwielbiam ten serial, no. April uwielbiam. I Rona. I Chrisa. I Toma. I Donnę ostatnio.
Zaczęłam oglądać Biuro, jakiś czas temu, ale jest jakoś mniej zabawne :)

Fidel-F2 - 25 Kwietnia 2016, 19:55

gdzie to oglądasz?
mesiash - 26 Kwietnia 2016, 12:49

The Office mniej zabawne? Niby P&R mi nie wchodziło i porzuciłem na początku, ale bez przesady.
Martva - 26 Kwietnia 2016, 17:16

Serio serio. Początek P&R był trochę sztywny, ale się mega rozkręca potem, Biuro mi o wiele słabiej wpływa na mimikę ;)
Swoją drogą - malowanie obrazów do Parków to musi być niezła fucha.

marekz - 26 Kwietnia 2016, 20:09

Skończyli Lucyfera. Całkiem nieźle go skończyli.

Skończyli także Second Chance. Serial był niespecjalny, ale tempo akcji w finale du pę urywało. Twórcy zrobili mocne przygotowanie do następnego sezonu, ale mimo to go nie będzie.

konopia - 3 Maj 2016, 20:00

Homer, nie zmieniłem zdania, ciężar gatunkowy Limitless oceniam gdzieś w okolicach Mentalist, denerwuje mnie główny bohater robiący z siebie błazna (nawet po pigułkach) i ogólnie to, że próbują być śmieszni na siłę, przy czym jest to humor, zagrania na poziomie mojej 12 letniej córki.

True detective
sezon pierwszy obejrzany, dobre, wciągają, może nico zbyt powolne, ale pewnie przez to takie wciągające, w całym sezonie było mniej "akcji" niż we wczoraj obejrzanym odcinku Five-0, i tu nie zgadzam się z Fidelem imo dobrzy aktorzy, to właśnie Matthew McConaughey i Woody Harrelson "zrobili' ten serial.

Killjoys
zrezygnowałem po drugim odcinku, skasowałem nagrane odcinki, wyrzuciłem z zaplanowanych nagrań. Mam wrażenie, że i tak obejrzałem dwa za dużo.

Fidel-F2 - 3 Maj 2016, 20:39

konopia, byłbym odrobinę zmartwiony, gdyby za często okazywało się, że się ze mną zgadzasz.
Goria - 9 Maj 2016, 09:05

Nocny recepcjonista - The night manager - zapowiada się całkiem, całkiem. Z aktorem grającym Lokiego w roli głównej. Zdecydowanie lepiej niż w Thorze - którego nie mogłam strawić.
konopia - 9 Maj 2016, 10:53

Kroniki Shannary - cztery odcinki obejrzałem, wizualnie bardzo ładne, co prawda trochę przesadzili z długowiecznością artefaktów po cywilizacji ludzi (np. ciężarówka w formie klombu stojąca tam od tysięcy?! lat) ale poza tym jest ładnie, są efekty specjalne, krajobrazy, widoki, chyba jest to celowane w młodszą widownie rozebrane aktorki pokazują tylko do końca szyi :( .

Fabuła, jakby znajoma, książek o Szanarze nie czytałem, ale tutaj wszystko układa się w znaną opowieść, wyprawa, artefakt który trzeba przenieść, skąd ja to znam?

Opowieść prowadzona szybko, bez zbędnego ględzenia, wszyscy prawie od razu postępują jak należy, wahanie trwa najwyżej parę chwil, i dobrze bo fabuła przewidywalna i wtórna, oglądający nie zdąży się zirytować, że wie jak to będzie i czeka pół odcinka aż to się wydarzy.
Choć czasem mam wrażenie że oglądam streszczenie serialu a nie serial, nie trzeba nic przewijać, bo w dobry tempie wszystko się odbywa.

Zdecydowanie bardziej wciągające niż Killjoys, i to piszę ja, który woli sf od fantasy.

Świetny serial do oglądania w tle, polujemy w internecie np. na pierwsze wydanie drugiej płyty Napalm Death i jednym okiem sprawdzamy co tam w TV i.... czasem się zdarzy zagapić w telewizor bo wizualnie to jest super i potrafi chwilami przykuć uwagę, ma wciągające momenty.

Kroniki Szanary oceniam jako porządny średniak, dobrze zrobiony, tyle, ze historia przewidywalna i jakby wtórna, ale może to się rozkręci , jeszcze 6 odcinków zostało.

Luc du Lac - 9 Maj 2016, 11:00

książki to wielka kupa
Martva - 9 Maj 2016, 11:18

Z książek pamiętam tylko że były wtórne i nudne. Serial nie ma prawa być gorszy.
Goria - 9 Maj 2016, 12:38

Jak Martva - Kroniki Shannary obejrzałam dla totalnego odmóżdżenia, po długiej pracy. Wtórne - wiec człowiek w ogóle nie musi myśleć, po prostu schematy się odtwarzają. Zaczyna się dużym błędem grafików/scenarzystów, kiedy jest mowa o dębie, a drzewo ma liście jak ni to wiąz ni to lipa - pisałam już o tym wcześniej. Elfy są nad wyraz słabowite i kruche, jedyne co umieją to biegać po lasach, więc biegają i biegają, a po drodze każdy próbuje je zarznąć.

Partner forum