Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 26 Marca 2007, 20:07
Spełła mi fajla. Sad uznał, że list do redakcji jest działaniem łapiącym sie na dziennikarstwo. no to mamy kolejny milion do lustracji.
A co do rejestracji mediów elektronicznych-sieciowych to rzecz, ktora może mieć miejsce, ale nie w takich idiotycznych kryteriach.
Gustaw G.Garuga - 26 Marca 2007, 22:45
A Kaczory kompletnie, ale to kompletnie, nie wiedzą, o co biega w Unii i co się dzieje na świecie. W takim momencie dziejowym mamy na najwyższych stanowiskach w państwie ludzi o horyzoncie myślowym nie sięgającym poza najbliższe opłotki czasu i przestrzeni (!), ludzi ukształtowanych przez sowieckie myślenie o polskiej historii ('polskie doświadczenie historyczne jest takie a takie, więc zrozumcie, że nasz biedny i obolały kraik boi się ściślejszej Unii'). Szlag patriotę trafia.
NURS - 26 Marca 2007, 22:57
To nie tak.
Wódz jest najmądrzejszy. Mądrzejszych od wodza należy wytępić.
Dlatego mamy armię ciemniaków na stanowiskach, zeby nie przeszkadzali swoimi decyzjami w rządzeniu. dlatego fotyga jest idealnym ministrem, bo sama nie wykaże milimetrowej inwencji. dlatego sikorski byl złym ministrem, bo mial własna inwencje. A Marcin Kiewicz poleciał, bo był mądrzejszy, ładniejszy i więcej punktowy od braci mniejszych.
GAndrel - 27 Marca 2007, 08:16
I jeszcze te centymetry...
aqulka - 28 Marca 2007, 08:20
kolejny głos wolającego na puszczy
lokje - 28 Marca 2007, 11:14
Gudzowaty się nawrócił
powinniśmy pomagać kolejnym rządom, to rodzaj patriotycznego obowiązku. Niezależnie od tego, czy nam się podoba Kaczyński, czy nie. Bracia są niezwykle skuteczni i mądrzy. Na razie wszystko im się udaje, idą równym krokiem. Za chwilę zaproponują wygodne ustawy ekonomiczne, np. emerytalne, i naród ich polubi.
Taaaaak
Agi - 28 Marca 2007, 11:16
Nie ważne z kim, byle wyjść na swoje
NURS - 28 Marca 2007, 11:49
Guzowaty ma nas za idiotów. Słuchałem, co gadał w TVN24. Ponoc ochrona robi co chce, a on o niczym nie wie. Czasem mu po fakcie powiedzą, czasem w gazecie poczyta.
Romek P. - 28 Marca 2007, 12:16
No cóż, pani Staniszkis już dawno takich panów jak pan G. - per analogiam do Wielkiego Sąsiada - nazwała polskimi oligarchami.
Żenujące zjawisko, ale czy ktoś z was miał złudzenia, dlaczego teraz wyciekają od pana Gudzowatego taśmy na SLD?
NURS - 28 Marca 2007, 12:44
Dzisiaj ABW albo coś weszło do gabinetu prezydenta Mysłowic. Chyba go zgarną.
lokje - 28 Marca 2007, 13:40
Romek P. napisał/a | Żenujące zjawisko, ale czy ktoś z was miał złudzenia, dlaczego teraz wyciekają od pana Gudzowatego taśmy na SLD? |
Ni. Tylko zastanawiam się czy jest aż tak głupi czy tak dobrze zabezpieczony. Bo tak pogrywając to łatwo sobie strzelić w stopę.
Kruk Siwy - 28 Marca 2007, 13:44
Albo wbić przez przypadek siedemnaście razy nóż w plecy.
NURS - 28 Marca 2007, 13:53
Generalnie z Guzowatym to teraz nikt sie nie bedzie spotykał, nie mówiąc juz o rozmowach
I co ten michnik narobił :-0
Romek P. - 28 Marca 2007, 16:26
Podoba misię czeźwa analyza gościa, który z list formacji zwanej AWS wszedł był do Sejmu i zaraz z hukiem tęże formację opuścił, a jej tarcia dały taki skutek, że owa formacja do następnego Sejmu w ogóle nie weszła
Nawiasem, całkiem bidoczek zapomniał o rządzie Belki, którego SLD nie popierało
NURS - 28 Marca 2007, 17:51
A to jest dopiero pikne
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,4016813.html
Ziuta - 28 Marca 2007, 18:56
To akurat "kupili" Pan Premier Miller z Panem Prezydentem Kwaśniewskim. Ja już wiem, co insynuujesz, prawicowcu ty!
lokje - 28 Marca 2007, 19:07
Już dawno temu mówiłam, że taniej wyszkolić eskadrę bocianów. Większy zasięg, system nawigacyjny bez zarzutu, niewidoczne dla radarów, bezawaryjne, tanie w eksploatacji (zresztą zamortyzują się szybko bo liczba urodzeń na kontynencie spada), a jaki efekt... z zaskoczenia każdą armię wezmą. Co prawda działałyby tylko w Europie i Afryce, ale jako plan minimum może być.
Tylko mnie nikt nie chciał słuchać i taka kasa poszła na łączkę...
NURS - 28 Marca 2007, 19:24
5 odstawionych z 11-tu. dobry wynik
ale to chyba nie pierwsza taka wtopa, jak pamiętam te fregatę to tez mamy od parady
Ziuta - 28 Marca 2007, 21:23
Słyszałem od pewnej obeznanej osoby, że w zamian za Xawerego Czernickiego, eFki szesnastki i chłopów a Iraku, Kwaśniewski miał iść na genseka ONZ. A Amerykanie zobili kuku - i nam i Alowi.
hjeniu - 28 Marca 2007, 21:26
Producent nie dostarczył narzędzi, ciekawe czy je zamówili? Na paradzie z okazji 3 maja raczej ciężko przekroczyć 11 g więc chłopaki mogli o tym nie pomyśleć A gupi amerykaniec nie wiedział po co my te F-16 kupiliśmy
Fregaty to zupełnie inna bajka, są nam potrzebna jak superlotniskowce czy atomowe okręty podwodne z wyrzutniami rakiet balistycznych.
edit: Oczywiście nasze fregaty to świetne okręty i doskonale się sprawdzają w zadaniach do których je zaprojektowano - czyli w eskortowaniu konwojów przez Atlantyk
Ziuta - 28 Marca 2007, 21:31
A nie osłonie krasnoarmiejców forsujących Cieśninę Beringa w kierunku zachodnim?
NURS - 28 Marca 2007, 22:30
Ja bym tam chcial lotniskowiec, może Nimitza nam opchną tanio... Na bałtyku byśmy rządzili.
hjeniu - 28 Marca 2007, 22:57
Nimitza na Bałtyku (o ile by mu się udało wpłynąć) to by szwedzkie Visby rozpirzyły z palcem w d...
Ziuta nie, to od początku miał być tani, prosty w budowie i eksploatacji (jak na amerykańskie warunki ofkoz), budowany w dużych ilościach okręt eskortowy (bo poprzednie wersje amerykańskich eskortowców były duże, napakowane wodotryskami i drogie jak diabli)
NURS - 28 Marca 2007, 23:03
Ale on chyba nawet na nasza ropę czy co to tam mu leja nie chce chodzić
hjeniu - 29 Marca 2007, 08:15
Napędzane są turbinami gazowymi, więc potrzebują pewnie paliwa lotniczego, na dieslowskim raczej nie ruszą.
NURS - 29 Marca 2007, 12:28
Nie, raczej niemozliwe, okręt musi miec paliwo mniej podatne na wybuchy.
hjeniu - 29 Marca 2007, 12:42
JP6 (tak się to paliwo lotnicze chyba nazywa) jest mniej wybuchowe od oleju napędowego. Zresztą Abramsy na nim jeżdżą i nie słychać żeby się paliły.
NURS - 29 Marca 2007, 12:51
E, tam, w TV Al Jazeera co chwile jakiś goreje
Ziuta - 29 Marca 2007, 21:19
NURS napisał/a | Ja bym tam chcial lotniskowiec, może Nimitza nam opchną tanio... Na bałtyku byśmy rządzili. |
Przedwojenne plany rozwoju marynarki na lata 1940-52 zakładały posiadanie floty pięciu lotniskowców. Że o rzecznych (!) nie wspominam.
Fidel-F2 - 30 Marca 2007, 12:47
Ziuta, skąd ta wiedza?
|
|
|