To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 26 Marca 2007, 20:07

Spełła mi fajla. Sad uznał, że list do redakcji jest działaniem łapiącym sie na dziennikarstwo. no to mamy kolejny milion do lustracji. :-)
A co do rejestracji mediów elektronicznych-sieciowych to rzecz, ktora może mieć miejsce, ale nie w takich idiotycznych kryteriach.

Gustaw G.Garuga - 26 Marca 2007, 22:45

A Kaczory kompletnie, ale to kompletnie, nie wiedzą, o co biega w Unii i co się dzieje na świecie. W takim momencie dziejowym mamy na najwyższych stanowiskach w państwie ludzi o horyzoncie myślowym nie sięgającym poza najbliższe opłotki czasu i przestrzeni (!), ludzi ukształtowanych przez sowieckie myślenie o polskiej historii ('polskie doświadczenie historyczne jest takie a takie, więc zrozumcie, że nasz biedny i obolały kraik boi się ściślejszej Unii'). Szlag patriotę trafia.
NURS - 26 Marca 2007, 22:57

To nie tak.
Wódz jest najmądrzejszy. Mądrzejszych od wodza należy wytępić.
Dlatego mamy armię ciemniaków na stanowiskach, zeby nie przeszkadzali swoimi decyzjami w rządzeniu. dlatego fotyga jest idealnym ministrem, bo sama nie wykaże milimetrowej inwencji. dlatego sikorski byl złym ministrem, bo mial własna inwencje. A Marcin Kiewicz poleciał, bo był mądrzejszy, ładniejszy i więcej punktowy od braci mniejszych.

GAndrel - 27 Marca 2007, 08:16

I jeszcze te centymetry...
aqulka - 28 Marca 2007, 08:20

kolejny głos wolającego na puszczy
lokje - 28 Marca 2007, 11:14

Gudzowaty się nawrócił
powinniśmy pomagać kolejnym rządom, to rodzaj patriotycznego obowiązku. Niezależnie od tego, czy nam się podoba Kaczyński, czy nie. Bracia są niezwykle skuteczni i mądrzy. Na razie wszystko im się udaje, idą równym krokiem. Za chwilę zaproponują wygodne ustawy ekonomiczne, np. emerytalne, i naród ich polubi.
Taaaaak :lol:

Agi - 28 Marca 2007, 11:16

Nie ważne z kim, byle wyjść na swoje
NURS - 28 Marca 2007, 11:49

Guzowaty ma nas za idiotów. Słuchałem, co gadał w TVN24. Ponoc ochrona robi co chce, a on o niczym nie wie. Czasem mu po fakcie powiedzą, czasem w gazecie poczyta. :-)
Romek P. - 28 Marca 2007, 12:16

No cóż, pani Staniszkis już dawno takich panów jak pan G. - per analogiam do Wielkiego Sąsiada - nazwała polskimi oligarchami.
Żenujące zjawisko, ale czy ktoś z was miał złudzenia, dlaczego teraz wyciekają od pana Gudzowatego taśmy na SLD?

NURS - 28 Marca 2007, 12:44

Dzisiaj ABW albo coś weszło do gabinetu prezydenta Mysłowic. Chyba go zgarną.
lokje - 28 Marca 2007, 13:40

Romek P. napisał/a
Żenujące zjawisko, ale czy ktoś z was miał złudzenia, dlaczego teraz wyciekają od pana Gudzowatego taśmy na SLD?

Ni. Tylko zastanawiam się czy jest aż tak głupi czy tak dobrze zabezpieczony. Bo tak pogrywając to łatwo sobie strzelić w stopę.

Kruk Siwy - 28 Marca 2007, 13:44

Albo wbić przez przypadek siedemnaście razy nóż w plecy.
NURS - 28 Marca 2007, 13:53

Generalnie z Guzowatym to teraz nikt sie nie bedzie spotykał, nie mówiąc juz o rozmowach :-)
I co ten michnik narobił :-0

Romek P. - 28 Marca 2007, 16:26

Podoba misię czeźwa analyza gościa, który z list formacji zwanej AWS wszedł był do Sejmu i zaraz z hukiem tęże formację opuścił, a jej tarcia dały taki skutek, że owa formacja do następnego Sejmu w ogóle nie weszła :D
Nawiasem, całkiem bidoczek zapomniał o rządzie Belki, którego SLD nie popierało :)

NURS - 28 Marca 2007, 17:51

A to jest dopiero pikne
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,4016813.html

Ziuta - 28 Marca 2007, 18:56

To akurat "kupili" Pan Premier Miller z Panem Prezydentem Kwaśniewskim. Ja już wiem, co insynuujesz, prawicowcu ty! ;P:
lokje - 28 Marca 2007, 19:07

Już dawno temu mówiłam, że taniej wyszkolić eskadrę bocianów. Większy zasięg, system nawigacyjny bez zarzutu, niewidoczne dla radarów, bezawaryjne, tanie w eksploatacji (zresztą zamortyzują się szybko bo liczba urodzeń na kontynencie spada), a jaki efekt... z zaskoczenia każdą armię wezmą. Co prawda działałyby tylko w Europie i Afryce, ale jako plan minimum może być.
Tylko mnie nikt nie chciał słuchać i taka kasa poszła na łączkę...

NURS - 28 Marca 2007, 19:24

5 odstawionych z 11-tu. dobry wynik :-)
ale to chyba nie pierwsza taka wtopa, jak pamiętam te fregatę to tez mamy od parady :-)

Ziuta - 28 Marca 2007, 21:23

Słyszałem od pewnej obeznanej osoby, że w zamian za Xawerego Czernickiego, eFki szesnastki i chłopów a Iraku, Kwaśniewski miał iść na genseka ONZ. A Amerykanie zobili kuku - i nam i Alowi.
hjeniu - 28 Marca 2007, 21:26

Producent nie dostarczył narzędzi, ciekawe czy je zamówili? Na paradzie z okazji 3 maja raczej ciężko przekroczyć 11 g więc chłopaki mogli o tym nie pomyśleć :mrgreen: A gupi amerykaniec nie wiedział po co my te F-16 kupiliśmy :lol:

Fregaty to zupełnie inna bajka, są nam potrzebna jak superlotniskowce czy atomowe okręty podwodne z wyrzutniami rakiet balistycznych.

edit: Oczywiście nasze fregaty to świetne okręty i doskonale się sprawdzają w zadaniach do których je zaprojektowano - czyli w eskortowaniu konwojów przez Atlantyk :mrgreen:

Ziuta - 28 Marca 2007, 21:31

A nie osłonie krasnoarmiejców forsujących Cieśninę Beringa w kierunku zachodnim? :D
NURS - 28 Marca 2007, 22:30

Ja bym tam chcial lotniskowiec, może Nimitza nam opchną tanio... Na bałtyku byśmy rządzili.
hjeniu - 28 Marca 2007, 22:57

Nimitza na Bałtyku (o ile by mu się udało wpłynąć) to by szwedzkie Visby rozpirzyły z palcem w d...

Ziuta nie, to od początku miał być tani, prosty w budowie i eksploatacji (jak na amerykańskie warunki ofkoz), budowany w dużych ilościach okręt eskortowy (bo poprzednie wersje amerykańskich eskortowców były duże, napakowane wodotryskami i drogie jak diabli)

NURS - 28 Marca 2007, 23:03

Ale on chyba nawet na nasza ropę czy co to tam mu leja nie chce chodzić :-)
hjeniu - 29 Marca 2007, 08:15

Napędzane są turbinami gazowymi, więc potrzebują pewnie paliwa lotniczego, na dieslowskim raczej nie ruszą.
NURS - 29 Marca 2007, 12:28

Nie, raczej niemozliwe, okręt musi miec paliwo mniej podatne na wybuchy.
hjeniu - 29 Marca 2007, 12:42

JP6 (tak się to paliwo lotnicze chyba nazywa) jest mniej wybuchowe od oleju napędowego. Zresztą Abramsy na nim jeżdżą i nie słychać żeby się paliły.
NURS - 29 Marca 2007, 12:51

E, tam, w TV Al Jazeera co chwile jakiś goreje :-)
Ziuta - 29 Marca 2007, 21:19

NURS napisał/a
Ja bym tam chcial lotniskowiec, może Nimitza nam opchną tanio... Na bałtyku byśmy rządzili.

Przedwojenne plany rozwoju marynarki na lata 1940-52 zakładały posiadanie floty pięciu lotniskowców. Że o rzecznych (!) nie wspominam.

Fidel-F2 - 30 Marca 2007, 12:47

Ziuta, skąd ta wiedza?

Partner forum