Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Anonymous - 23 Marca 2007, 07:28
NURS napisał/a | No to powiedz mi, że powołanie komisji sejmowej do zbadania wypowiedzi Oleksa, nie jest jakąś paranoja godną tej grupy. |
Jest paranoją paranoidalną.
Ziuta - 23 Marca 2007, 07:52
Ludzie, przecie wesoło jest. Premier Oleksy powiedział, co mu na sercu leży. Gdyby się teraz nie wypierał, to bym go polubił. Oczyszczenie lezie z góry i tak dalej. Teraz czekam, aż ktoś podobnie poopowiada o prawej stronie (jeżeli my w ogóle mamy coś takiego jak lewicę i prawicę). Czekam!
NURS - 23 Marca 2007, 11:33
to pieknie pokazuje, że te elity to stado wilków, każda okazja dobra, żeby przegryźć komus gardło. Oleksy był dla mnie ikoną dawnego partyjniactwa. Czy ktoś wyrażający się w tak sztuczny sposób może myślec po ludzku? Nawet po pijaku gadał jak lektor agitacyjny przez szczekaczkę.
I pomysleć, że po latach oczyszczania się z zarzutów (absurdalnych) sam się uwalił.
Romek P. - 23 Marca 2007, 11:42
Niech nam żyje koalicja oczyszczająca nas z komuchostwa i brudów moralnych. Niech żyje nam. Ze specjalną dedykacją dla zwolenników PiS, co to musieli polubić wyrokowców, żeb y nas wychować na dobrych Polaków;P
NURS - 23 Marca 2007, 11:55
co chcesz, tylko brudny moralnie komuch wie, jak wyplenic podobne mu tatałajstwo
Romek P. - 23 Marca 2007, 11:59
Wniosek: tym będą lepsi ci nasi Uzdrawiacze, im będą mieli więcej spraw i wyroków na koncie.
Są na to spore szanse
NURS - 23 Marca 2007, 12:20
A pamiętasz, jak Filipek oskarżał na taśmach begerowej jakiegos kurdupla o gwałt?
dokładnie taka sama sytuacja i jakos prokuratura nie ruszyła galopem do sprawdzania
Romek P. - 23 Marca 2007, 12:57
"Sprawiedliwość sprawiedliwością, a racja i tak musi być po naszej stronie".
I jest. A nawet po nasiejszej - takich przykładów znaleźlibyśmy dziesiątki.
Piech - 23 Marca 2007, 13:00
Cytat | to pieknie pokazuje, że te elity to stado wilków, każda okazja dobra, żeby przegryźć komus gardło. |
Mysle, ze jestes na dobrym tropie.
rumeli - 23 Marca 2007, 13:27
PO PiS - jeden pies. Niestety, bardzo mi przykro
Agi - 23 Marca 2007, 13:34
Maksymiuk dostał wyrok za fałszowanie dokumentów... I co? I nic. Koalicja Prawych i Sprawiedliwych ma się dobrze.
Romek P. - 23 Marca 2007, 13:37
Piech napisał/a | Cytat | to pieknie pokazuje, że te elity to stado wilków, każda okazja dobra, żeby przegryźć komus gardło. |
Mysle, ze jestes na dobrym tropie. |
Masz na myśli także koalicję panującą, czy tylko komuchów czerwonych z SLD i komuchów różowych z PO?
A skoro już, to chyba umknął ci mój post, zatem pozwolę go sobie przytoczyć z prośbą o odniesienie się do jego treści, tym bardziej że słowo ciałem się stało i mamy kolejnego wyrokowca
Cytat | Piech napisał/a:
Nie pisałem o Tobie. Skąd ten pomysł?
To na przyszłość wyraźniej pisz, że chodzi ci o działaczy partyjnych, dobrze?
Nawiasem mówiąc, na razie z komuchami to się sprzymierzył PiS, aby się utrzymać przy władzy. Wystarczy spojrzeć, ilu tam aparatczyków partyjnych w rodzaju pana Tuderka, czy pana Aumillera. Nawet Kryże, sędzia sądzący w latach 80-tych opozycjonistów jest dobry, bo sądził tych właściwych opozycjonistów, znaczy z PO - Komorowskiego. Gdyby sądził kogoś z PiS, bo byłby złym komuchem, nieprawdaż? I Giertych Maciej, z Jaruzelskiej WRONy, też jakoś nie wadzi, mylę się?
A może porozmawiamy, Piechu, o wyrokowcach, których pełno w rządzie, co? Bo skoro już tak o tym sprzymierzaniu, to może warto porozmawiać o etyce tego sprzymierzania, nie uważasz? |
rumeli - 23 Marca 2007, 13:45
Agi55 napisał/a | Maksymiuk dostał wyrok za fałszowanie dokumentów... I co? I nic. Koalicja Prawych i Sprawiedliwych ma się dobrze. |
Grosteskowo wyglądałaby sytuacja, w której przez jeden wyrok na jednego kolesia musiałby upaść cały rząd, trza byłoby rozpisać nowe wybory, wyrzucić w błoto kolejne miliony. Jedn wyrok to only jeden głos w sejmie mniej - jeśli kolo pójdzie siedzieć. Nie trąbić w dzwony, bo zawodzące są za bardzo.
Agi - 23 Marca 2007, 13:53
rumeli, nie oczekuję upadku rządu z tego powodu. Oczekuję upadku rządu i rozpisania nowych wyborów ze wszystkich powodów wymienionych i nie wymienionych w bieżącym wątku.
To, co napisałam o Maksymiuku można powtarzać prawie bez końca. Prawie nie ma dnia, żeby rządząca koalicja nie dawała dowodów na rozmijanie się szczytnych haseł wyborczych z mało szczytną praktyką. Na sztandarach powinni wypisać "Zdobyć i utrzymać władzę - za wszelką cenę"
Romek P. - 23 Marca 2007, 13:56
rumeli napisał/a |
Grosteskowo wyglądałaby sytuacja, w której przez jeden wyrok na jednego kolesia musiałby upaść cały rząd, trza byłoby rozpisać nowe wybory, wyrzucić w błoto kolejne miliony. Jedn wyrok to only jeden głos w sejmie mniej - jeśli kolo pójdzie siedzieć. Nie trąbić w dzwony, bo zawodzące są za bardzo. |
A ile prawomocnych wyroków ma nasz wicepremier Lepper?
rumeli - 23 Marca 2007, 14:00
To sprawa jasna. PiS jest jednak zbyt cieniutki, żebty rozbic Samoobronę, czytaj: zabrać posłów Lepperowi.
Piech - 23 Marca 2007, 14:20
Romek P. napisał/a | Piech napisał/a | Cytat | to pieknie pokazuje, że te elity to stado wilków, każda okazja dobra, żeby przegryźć komus gardło. |
Mysle, ze jestes na dobrym tropie. |
Masz na myśli także koalicję panującą, czy tylko komuchów czerwonych z SLD i komuchów różowych z PO? |
Wyraznie stoi, ze chodzi o elity. Elity wladzy, znaczy.
Jezeli chodzi o Twoje pytanie do mnie o sprawy personalne wewnatrz partii PiS, niestety nie jestem dostatecznie zorientowany, zeby Ci odpowiedziec. Mysle, ze powinienes zwrocic sie do eksperta. Mam nadzieje, ze nie jest to jakies czepialstwo z Twojej strony po moim adresem.
Romek P. - 23 Marca 2007, 14:27
Piechu, nie, nie jest to z mojej strony żadne czepiactwo, wręcz przeciwnie, jestem ciekaw twego osobistego zdania, albowiem napisałeś, że aby dokopać PiS, to POwiacy są zdolni sprzymierzyć się nawet z komuchami. Pozwoliłem sobie zauważyć na przykładzie Tuderka i Aumillera, że jak na razie to z komuchami sprzymierzają się PiSowiacy. No i nurtują mnie wątpliwości, czy to dla ciebie bardziej brzydkie niż to co robią POwiacy, czy mniej brzydkie?
Widzisz, wskazywanie kto się z kim sprzymierza to broń obosieczna. Wytknąłeś to PO, ale prawda taka, że w znacznie większym stopniu czyni to PiS, krzycząc przy tym głośno "Łapaj złodzieja".
Zatem bez czepiactwa, ale z ciekawości powtórzę swoje pytanie: czy jak PiS sprzymierza się z czerwonymi, to przeszkadza ci bardziej niż jak robi to PO, tak samo, czy mniej ci przeszkadza? Prosiłbym uprzejmie o jednoznaczne zakreślenie odpowiedniej opcji
Edit: no i nie zapominajmy o sprzymierzeniu się z panem Kryże, co to sądził opozycjonistów, ale tylko tych właściwych, znaczy Komorowskiego z PO. To sprzymierzanie się jest właściwe, czy nie, twoim zdaniem?
hjeniu - 23 Marca 2007, 18:12
Romek właśnie zaczynam czytać "Czarną Ikonę" Mieszko Zagańczyka - "Łapaj złodzieja" to taka metoda odwracania uwagi obrabianych frajerów
ihan - 25 Marca 2007, 11:21
"Żadnej dymisji się nie obawiam; nigdy, ale rzeczywiście nigdy, nie zdarzyło mi się, żeby ktoś mnie zdymisjonował, zawsze ja się podawałam do dymisji" - fragment wywiadu z min. Fotygą - reszta tutaj
Troche tylko zaniepokoił mnie wątek o ewentualnym zostaniu ambasadorem, na szczęście Fotyga twierdzi, że to tylko plotki. Uf.
NURS - 25 Marca 2007, 12:32
Ale przy watykanie,tam sie niczego nie negocjuje, tylko słucha, a ona w tym jest dobra
ihan - 25 Marca 2007, 19:28
Jakoś nie raduje mnie to. Wcale.
elam - 25 Marca 2007, 19:35
Roma locuta, causa finita? tak sie to mowi?
NURS - 26 Marca 2007, 00:21
Mniej więcej, szkoda fotygi na takie dyskusje
dzejes - 26 Marca 2007, 10:15
Rano w radiu ułyszałem, że Maksymiukbardzo docenia zachowanie Oleksego, i że zaproponuje mu wstąpienie do Samoobrony.
.
.
.
BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Przepraszam.
Agi - 26 Marca 2007, 11:15
Docenił swój swego
NURS - 26 Marca 2007, 13:44
znają sie jeszcze z PZPR.
Z nieco innej beczki, wczoraj, albo przedwczoraj włączyłem radio tok FM, leciala wlasnie jakas rozmowa i ludkowie, autorzy ksiązki o omawianym, mówili coś takiego (w przybliżeniu):
co sprawiło, że zdobył takie poparcie wyborców? to proste, obiecywał walkę z korupcją przeżerająca sferę polityki, otwarcie wskazywal na układy rzadzące krajem...
Jak sądzicie, o kim mowa?
Romek P. - 26 Marca 2007, 14:18
O ile mnie pamięć nie myli, pod takimi hasłami prezydent Białorusi wygrał wybory ale Tobie pewno chodzi o jaKiegoś polsKiego polityKa, no nie
NURS - 26 Marca 2007, 14:23
Ależ Romku, ależ skąd
Aleksander Łukaszenka.
Jak widac, można zacząć jak Kaczor, a skończyć jak dyktator
Przez moment myslałem, że mówią o Prezymierze, wszystko pasowało, a potem nagle łup! Łuka.
GAndrel - 26 Marca 2007, 18:47
A dam tutaj bo klimatem pasuje:
Prawo nie odróżnia strony internetowej od papierowego dziennika
Cytat | Nawet strona internetowa o rybkach akwariowych może zostać przez sąd uznana za czasopismo. Prowadzenie jej bez rejestracji jest karalne
Za brak takiej rejestracji grozi grzywna, a nawet ograniczenie wolności. Przekonał się o tym niedawno Leszek Szymczak prowadzący serwis GazetaBytowska.pl. Został oskarżony m.in. właśnie o wydawanie dziennika lub czasopisma bez rejestracji. Sąd Rejonowy w Słupsku co prawda umorzył postępowanie ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu, ale jednocześnie uznał, że zarzut ten jest zasadny.
Problem tkwi w tym, że zgodnie z definicją ustawową pojęciom dziennik i czasopismo odpowiada wiele stron internetowych, które na pierwszy rzut oka nie mają wiele wspólnego z prasą. Autor serwisu o akwarystyce aktualizujący go rzadziej niż raz w tygodniu może być uznany za wydawcę czasopisma (zgodnie z art. 7 ust. 2 pkt 3 prawa prasowego). Z kolei twórca strony internetowej, na której nawetw sposób amatorski częściej niż raz w tygodniu są opisywane np. poczynania samorządu, chce czy nie chce - jest wydawcą dziennika. I jeden, i drugi powinni zarejestrować swoje tytuły prasowe. |
Nawet nie wiedziałem, że grozi mi ograniczenie wolności.
|
|
|