Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Agi - 23 Stycznia 2013, 22:09
Kai napisał/a | ale ja póki co przymierzam się do Asusa |
Od dwóch miesięcy używam, głównie jako czytnik i do przeglądania internetu.
w tych funkcjach daje radę.
ketyow - 24 Stycznia 2013, 08:23
To się zaczyna robić śmieszne, ale działa komuś Gmail na Operze albo Firefoksie? Bo wygląda na to, że dla Opery został wyłączony.
thinspoon - 24 Stycznia 2013, 08:33
ketyow napisał/a | To się zaczyna robić śmieszne, ale działa komuś Gmail na Operze albo Firefoksie? Bo wygląda na to, że dla Opery został wyłączony. |
Sprawdzone dla Opery. Śmiga.
ilcattivo13 - 24 Stycznia 2013, 08:48
ketyow - to pewnie antek-wirus Ci mąci. Masz Kaspersky'ego?
thinspoon - 24 Stycznia 2013, 08:54
W sumie jednym z powodów, dla których zrezygnowałem z piraconych gierek, był fakt, że co szukałem cracka, trafiałem na jakieś pasożyty
ketyow - 24 Stycznia 2013, 11:47
To dziwne, bo usunąłem powyższą wypowiedź, chwilę po dodaniu. Google coś musiało zmienić i jeśli się akurat było zalogowanym, to się nie odpalał gmail w Operze (bo wiem, że nie tylko mnie to trafiło), ale pomogło czyszczenie ciastek.
Fidel-F2 - 9 Lutego 2013, 11:00
Wie ktoś co zrobić by grać PS3 korzystając z monitora laptopa? Urządzenia połączone są kablem HDMI. Nie wiem co przełączyć, żeby wyświetlał się obraz z PS3.
Pako - 9 Lutego 2013, 11:04
Hmm, nie wiem, czy to jest w ogóle możliwe. Złącza HDMI w laptopach raczej są tylko do wyjściem, nie wejściem. Ale jeśli się mylę, to może ktoś mnie poprawi.
Ewentualnie szukać gdzieś jak zmienić źródlo obrazu, może któraś kombinacja Fn + cośtam?
Fidel-F2 - 9 Lutego 2013, 11:08
ja się zupełnie nie znam,
a jeśli nie hdmi to jakimś innym kablem?
mam fn+obraz który przełączał monitor--monitor zewnętrzny, w tym przypadku brak reakcji
Pako napisał/a | Ewentualnie szukać gdzieś jak zmienić źródlo obrazu, | o to mi dokładnie chodzi, jak to zrobić? o ile się da
Ziemniak - 9 Lutego 2013, 11:19
Nie da się, złącza w laptopie służą tylko jako wyjścia na zewnętrzny monitor.
Fidel-F2 - 9 Lutego 2013, 11:23
a jakimś innym złączem?
Fidel-F2 - 9 Lutego 2013, 11:37
a do starego monitora z taką złaczką?
http://www.google.pl/imgr...Q9QEwAQ&dur=312
Fidel-F2 - 9 Lutego 2013, 11:48
ok, już wiem, że nic z tego
dzięki za pomoc
Matrim - 9 Lutego 2013, 23:30
Fidel-F2, coś z tego jednak jest, bo ktoś przez pewną złączkę podłączył. O, tutaj. Ale to chyba zbyt dużo zabawy Choć koszt tylko 20 złotych. I nie byłbym pewien, czy da się przez takie złączki-łączki grać płynnie.
Ziemniak - 10 Lutego 2013, 21:04
Ale to nie jest bezpośrednie podłączenie, pół laptopa bierze w tym udział. Bessensu
Matrim - 11 Lutego 2013, 23:09
Fidel-F2 napisał/a | Wie ktoś co zrobić by grać PS3 korzystając z monitora laptopa? |
Ziemniak, pytanie nie było o sens, tylko o możliwość
Fidel-F2 - 12 Lutego 2013, 06:59
Matrim, niby tak, ale zasadniczo chodziło mi o to, żeby podpiąć jeden kabelek i być może przełączyć kilka ustawień.
Ale dzięki i tak.
ketyow - 17 Lutego 2013, 14:46
Wieś, więc brak internetów kablówkowych, nie mamy telefonu stacjonarnego (ale linia doprowadzona, bo parę lat temu był) - jak to jest teraz, bo wiem że parę lat temu net z tepsy był na zasadzie, że albo bierzesz przy okazji telefon, albo płacisz za utrzymanie linii telefonicznej pod internet (co było droższe od najtańszego abonamentu telefonicznego), natomiast netia chyba kazała sobie płacić tylko za internet a za dzierżawę łącza i utrzymanie linii sami sobie już rozliczenia załatwiali. Jest taka opcja, że biorąc internet z tepsy, netii czy czegoś takiego będę płacił tylko za net, bez konieczności posiadania telefonu stacjonarnego?
Agi - 17 Lutego 2013, 15:01
ketyow napisał/a | Jest taka opcja, że biorąc internet z tepsy, netii czy czegoś takiego będę płacił tylko za net, bez konieczności posiadania telefonu stacjonarnego? |
Też mieszkam na wsi i nie mam możliwości korzystania z internetu np. z tv kablową.
Jak jest z Netią nie wiem. W tepsie płacę za internet plus telefon stacjonarny, w przypadku rezygnacji z telefony stacjonarnego płaciłabym 29 zł za utrzymanie linii pod internet + abonament za internet, tak przynajmniej mi powiedzieli.
ketyow - 17 Lutego 2013, 15:41
Ok, czyli tepsa odpada. Jak ktoś coś wie na temat innych operatorów czy jest szansa ominięcia kosztów utrzymania linii to będę wdzięczny.
ilcattivo13 - 17 Lutego 2013, 18:10
ketyow - z tym jest tak, że operatorzy zmieniają te zasady co parę miesięcy, więc najprościej jest zadzwonić do nich na infolinię i spytać się, co i jak. Można zamówić rozmowę z infolinią przez internet - ale wtedy trzeba się liczyć z tym, że (dopóki nie zmienisz numeru telefonu) zadzwonią więcej niż raz
ketyow - 17 Lutego 2013, 19:01
No, tyle że przez telefon zawsze coś próbują ściemniać i wciskać, dlatego chciałem zapytać - może akurat ktoś tu tak ma zrobione.
nureczka - 17 Lutego 2013, 19:57
Agi napisał/a | Jak jest z Netią nie wiem. |
My mamy Netię. Płacę tylko za internet. Kiedyś miałam stacjonarny, ale kilka lat temu zrezygnowaliśmy i nie było probelmu.
Rafał - 18 Lutego 2013, 09:32
Za to Netia na drutach TePsy każe sobie doliczać 30 zł za utrzymanie łącza w przypadku rezygnacji z telefonu. Przynajmniej mi.
ketyow - 18 Lutego 2013, 11:01
Hm, to ciekawe. Ja telefon miałem kiedyś oczywiście z tepsy. Wychodzi na to, że nowy użytkownik nie musi płacić za druty, ale rezygnującego z telefonu obciążą kosztami, żeby nadal na nim więcej zarabiać. Złodziejstwo jak wszędzie, ktoś te fikcyjne koszty "utrzymań łącza" powinien ukrócić.
ketyow - 22 Lutego 2013, 22:24
Pytanie prawne: kolega jest nałogowym uczestnikiem konkursów - np. w konkursie w którym było 3000 drogich par butów do wygrania, wygrał 9 (na zasadzie wygrała mama, brat, siostra - ale mu oddali, bo regulamin przewidywał 1 numer telefonu - max. 1 wygrana, zależało im na zdobyciu maksymalnej liczby danych osobowych). Wygrywa miksery, suszarki, piwo, wszystko co się da. Sprzedaje na allegro i miesięcznie dorabia do pensji ok. 3000 zł. Pytanie - czy musi się z tego rozliczać i w jaki sposób? Własna działaność gospodarcza? Co zrobić jeśli pomyślał o tym dopiero teraz, po ok. roku takiego zarobku?
PS Netia powiedziała, że założą internet, jeśli weźmiemy sobie u nich telefon. Get lost.
Matrim - 22 Lutego 2013, 22:32
ketyow napisał/a | Sprzedaje na allegro i miesięcznie dorabia do pensji ok. 3000 zł. |
Daj kontakt do kolegi, bo to niezły biznes jest
Fidel-F2 - 22 Lutego 2013, 22:32
Ale chyba nieoficjalnie. Gdyby oficjalnie to łamią prawa konsumenta.
ketyow - 22 Lutego 2013, 22:37
Fidel-F2, Netia mówi, że nie mają do nas swojej linii doprowadzonej i dlatego (jest linia tepsy, która jest wyłączona, bo nie ma na niej stacjonarnego). Nie wiem co z tym fantem zrobić. Obecnie za 40 zł mam internet wifi - czasem jest, czasem nie ma, w porywach do 1 mb/s. Przedwczoraj oryginalna gra ze Steama włączała się 40 minut, bo się aktualizował, wczoraj nie włączyłem w ogóle, bo nie było neta...
Fidel-F2 - 22 Lutego 2013, 22:53
ketyow, jasne, że jakoś mogą to obejść ale oficjalnie nie mogą zmuszać Cię do korzystania z jakiejś usługi warunkujac tym inną usługę. A jeśli tak to weź to na papierze a jak już będziesz miał to powiedz, że mają zakładać internet bo jak nie to idziesz do sądu.
|
|
|