To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - Poznań WlkP - PiwoKon (cykliczno-spontaniczny)

Adashi - 11 Grudnia 2007, 14:27

Chcesz wiedzieć co to jest schyłek lata w stylu rokoko? :twisted:
Adanedhel - 11 Grudnia 2007, 14:28

No patrzcie go, jaki niedouczony. W stylu rokokoko, chłopie, rokokoko :mrgreen: :wink:
Gwynhwar - 11 Grudnia 2007, 14:30

Pozostańmy przy wybujałym baroku ;>
Adashi - 11 Grudnia 2007, 14:31

Też widziałem ten film :wink:
Adanedhel - 11 Grudnia 2007, 14:34

Gwyn, ja jednakowoż wolę gotyk i jesień średniowiecza ;>
Adashi, więc ruszaj na wschód, do cywilizacji :mrgreen: :wink:

cooger - 11 Grudnia 2007, 22:50

No moi drodzy - zgodnie z zapowiedzią wywiązuje sie z zadania. Właśnie wróciłem z piwnicy... przegrzebałem stertę makulatury... czego tam nie było... ba nawet Talizman, Kruk czy Czas Fantastyki - Powieść (pomijając makulaturę nie literacką ;) ). No tak ale miałem szukać pierwszego numery SF. No i przyznaję się, jest tzw. zonk. Chyba wyobrażenia przerosły rzeczywistość. W ostatnim pudle znalazłem posegregowane najstarsze numery i zaczynały się od nr 04(04) datowanego na Maj 2001. Z dobrych nowin - to nic nie zmienia w temacie naszych Piwo-Kon'owych wspominajek.

A konkretnie:

Opowiadanie które mnie tak swego czasu poruszyło ;) to "Dziesiąty Szczur" Wojciecha Świnidziewskiego - SF Numer 5(05) Czerwiec 2001

"Toy Trek" poszedł w numerze 04(04) i jest w nim cytowane przeze mnie: "Ile nabojów jest w karabinie Hecklera i Kocha ?"

A z historii najnowszej opowiadanie z homarami to "Homary" - Charlesa Strossa - Fantastyka - Wydanie Specjalne 2(15)/2007 (i nieprawdą okazało się, że to jedyny numer specjalny który posiadam ;) )

Adashi - 11 Grudnia 2007, 23:06

No to cooger naprawdę zrobiłeś research :wink: :mrgreen: :bravo
cooger - 11 Grudnia 2007, 23:09

Adashi to naprawdę nie było łatwe... To był naprawdę powrót do przeszłości... szczególnie gdy zobaczyłem Małą Fantastykę to zdałem sobie sprawę, że mogę stamtąd nie wyjść ;)
Adashi - 11 Grudnia 2007, 23:13

:mrgreen: wierzę, ale nadludzkim wysiłkiem woli Ci się udało.
Ale bardziej od Małej Fantastyki interesują mnie okładki starych numerów Fantastyki, dogrzebałeś się? Spełniają kryteria, o których tak szeroko rozprawialiśmy? :wink: :mrgreen:

Gwynhwar - 11 Grudnia 2007, 23:44

cooger, przynieś na następny Piwokon :mrgreen:
Adashi - 11 Grudnia 2007, 23:54

A ja znalazłem piosenkę Valhalla Gothic (sic!) Dance, którą świetnie zaimprowizował Chal, tuż przed naszym wyjściem z pubu. Tym bladolicym wiedźmom, aż oczy wyszły z orbit na ten widok, hehehehe.

No a potem trafiliśmy w sam środek scenerii a'la "Od zmierzchu do świtu", na samo wspomnienie mam ciary :lol:

cooger - 12 Grudnia 2007, 09:30

Adashi napisał/a
Ale bardziej od Małej Fantastyki interesują mnie okładki starych numerów Fantastyki, dogrzebałeś się? Spełniają kryteria, o których tak szeroko rozprawialiśmy? :wink: :mrgreen:

Hhehe na Fantastyki jakoś nie zwróciłem uwagi ;) Właściwie to mam ich niezbyt wiele.... aż tak stary nie jestem (biologicznie ;) )... Aczkolwiek może (a nawet raczej napewno choć już w wersji komputerowej) na omawiane klimaty załapały się pierwsze numery NF, trzebaby to sprawdzić - chcesz klucze od piwnicy ? :D

Gwynhwar napisał/a
cooger, przynieś na następny Piwokon

Rozumiem, że chodzi o Fantastyki ze wzmiankowaną stylizacją okładki ? ;)

cooger - 12 Grudnia 2007, 09:47

Adashi napisał/a
No a potem trafiliśmy w sam środek scenerii a'la Od zmierzchu do świtu, na samo wspomnienie mam ciary :lol:

Taaaaak i w dodatku nie chcieli dac zniżki na piwo. Adashi ale kolejna część wieczoru Cie ominęła a klimat zmienił się diametralnie: Ziemkiewicz's Disco

Aaaaa i nie będe pokazywał palcem kto nas tam zaciagnął :D

Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 11:36

:mrgreen:
Adashi - 12 Grudnia 2007, 13:49

cooger, za klucze podziękuję, jeszcze mnie w tej piwnicy zjędzą gremliny albo inne maszkarony jakowe :mrgreen:
A co do dalszej części wieczoru, grunt, że fajnie się bawiliście :)

mawete - 12 Grudnia 2007, 14:13

Może i ja pomyślę nad odwiedzeniem Was nastepnym razem. Tylko błagam - niech to bedzie sobota - kawałek drogi mam.
Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 14:31

:bravo :twisted:
Adanedhel - 12 Grudnia 2007, 15:22

W sobotę? Teraz to tylko w soboty będą ;P:
cooger - 12 Grudnia 2007, 16:32

Adashi napisał/a
cooger, za klucze podziękuję, jeszcze mnie w tej piwnicy zjędzą gremliny albo inne maszkarony jakowe :mrgreen:

A ja pół życia myślałem, że to kotek... A to kotki nie mają błoniastych skrzydeł ? :roll:

Adashi - 12 Grudnia 2007, 23:23

cooger, no, człowiek uczy się całe życie ;)

mawete, przybywaj, zapraszamy :)

Gwynhwar - 26 Grudnia 2007, 22:30

Rzucono pomysł na opłatkowe spotkanie Piwokonowe! Co powiecie o piątku? 28 gudnia 16.15 Empik?
Chal-Chenet - 26 Grudnia 2007, 22:32

A jak długo by to miałoby być? Bo ja na ten przykład bym mógł przyjść, ale trochę później...
Gwynhwar - 26 Grudnia 2007, 22:35

Jak długo będziemy w stanie się znosić :D
Sheila - 26 Grudnia 2007, 22:48

Ja być może też później, więc no problem :twisted:
Easy - 26 Grudnia 2007, 23:01

Nie wiem, znowu musiałbym tłuc się pociągiem. Ciężko.
Adashi - 26 Grudnia 2007, 23:12

W piątek niestety odpadam, w sobotę bardziej by mi pasowało :roll:
Anko - 27 Grudnia 2007, 00:01

Gdyby to było w niedzielę, to może będę przejeżdżać w pobliżu, wtedy mogłabym zajrzeć. ;) No, chyba że: a) nie pasuje Wam, b) wolicie, żebym się z Wami nie spotykała (to nie żadna "fałszywa skromność", rozumiem, że wielu ludziom ze mną "nie po drodze") - to mówcie. Sobota też ewentualnie mogłaby być, chociaż jakiś mądry inaczej kolejarz wymyślił, że pewien pociąg, który by mi pasował, kursuje "od poniedziałku do piątku i w niedziele". :(
Chal-Chenet - 27 Grudnia 2007, 08:54

Ja tam bym nie miał nic przeciwko ;) Jeśli tylko reszta się zgodzi na dwudniową obsuwę...
Agi - 27 Grudnia 2007, 09:03

W sobotę mogłabym spróbować przyjechać (kwestia negocjacji z lepszą połową)
Chal-Chenet - 27 Grudnia 2007, 09:25

Proszę, zapowiada się liczebnie dobra edycja, kto następny? ;)

Partner forum