Konwenty dawno minione - Poznań WlkP - PiwoKon (cykliczno-spontaniczny)
Adashi - 11 Grudnia 2007, 14:27
Chcesz wiedzieć co to jest schyłek lata w stylu rokoko?
Adanedhel - 11 Grudnia 2007, 14:28
No patrzcie go, jaki niedouczony. W stylu rokokoko, chłopie, rokokoko
Gwynhwar - 11 Grudnia 2007, 14:30
Pozostańmy przy wybujałym baroku ;>
Adashi - 11 Grudnia 2007, 14:31
Też widziałem ten film
Adanedhel - 11 Grudnia 2007, 14:34
Gwyn, ja jednakowoż wolę gotyk i jesień średniowiecza ;>
Adashi, więc ruszaj na wschód, do cywilizacji
cooger - 11 Grudnia 2007, 22:50
No moi drodzy - zgodnie z zapowiedzią wywiązuje sie z zadania. Właśnie wróciłem z piwnicy... przegrzebałem stertę makulatury... czego tam nie było... ba nawet Talizman, Kruk czy Czas Fantastyki - Powieść (pomijając makulaturę nie literacką ). No tak ale miałem szukać pierwszego numery SF. No i przyznaję się, jest tzw. zonk. Chyba wyobrażenia przerosły rzeczywistość. W ostatnim pudle znalazłem posegregowane najstarsze numery i zaczynały się od nr 04(04) datowanego na Maj 2001. Z dobrych nowin - to nic nie zmienia w temacie naszych Piwo-Kon'owych wspominajek.
A konkretnie:
Opowiadanie które mnie tak swego czasu poruszyło to "Dziesiąty Szczur" Wojciecha Świnidziewskiego - SF Numer 5(05) Czerwiec 2001
"Toy Trek" poszedł w numerze 04(04) i jest w nim cytowane przeze mnie: "Ile nabojów jest w karabinie Hecklera i Kocha ?"
A z historii najnowszej opowiadanie z homarami to "Homary" - Charlesa Strossa - Fantastyka - Wydanie Specjalne 2(15)/2007 (i nieprawdą okazało się, że to jedyny numer specjalny który posiadam )
Adashi - 11 Grudnia 2007, 23:06
No to cooger naprawdę zrobiłeś research
cooger - 11 Grudnia 2007, 23:09
Adashi to naprawdę nie było łatwe... To był naprawdę powrót do przeszłości... szczególnie gdy zobaczyłem Małą Fantastykę to zdałem sobie sprawę, że mogę stamtąd nie wyjść
Adashi - 11 Grudnia 2007, 23:13
wierzę, ale nadludzkim wysiłkiem woli Ci się udało.
Ale bardziej od Małej Fantastyki interesują mnie okładki starych numerów Fantastyki, dogrzebałeś się? Spełniają kryteria, o których tak szeroko rozprawialiśmy?
Gwynhwar - 11 Grudnia 2007, 23:44
cooger, przynieś na następny Piwokon
Adashi - 11 Grudnia 2007, 23:54
A ja znalazłem piosenkę Valhalla Gothic (sic!) Dance, którą świetnie zaimprowizował Chal, tuż przed naszym wyjściem z pubu. Tym bladolicym wiedźmom, aż oczy wyszły z orbit na ten widok, hehehehe.
No a potem trafiliśmy w sam środek scenerii a'la "Od zmierzchu do świtu", na samo wspomnienie mam ciary
cooger - 12 Grudnia 2007, 09:30
Adashi napisał/a | Ale bardziej od Małej Fantastyki interesują mnie okładki starych numerów Fantastyki, dogrzebałeś się? Spełniają kryteria, o których tak szeroko rozprawialiśmy? |
Hhehe na Fantastyki jakoś nie zwróciłem uwagi Właściwie to mam ich niezbyt wiele.... aż tak stary nie jestem (biologicznie )... Aczkolwiek może (a nawet raczej napewno choć już w wersji komputerowej) na omawiane klimaty załapały się pierwsze numery NF, trzebaby to sprawdzić - chcesz klucze od piwnicy ?
Gwynhwar napisał/a | cooger, przynieś na następny Piwokon |
Rozumiem, że chodzi o Fantastyki ze wzmiankowaną stylizacją okładki ?
cooger - 12 Grudnia 2007, 09:47
Adashi napisał/a | No a potem trafiliśmy w sam środek scenerii a'la Od zmierzchu do świtu, na samo wspomnienie mam ciary |
Taaaaak i w dodatku nie chcieli dac zniżki na piwo. Adashi ale kolejna część wieczoru Cie ominęła a klimat zmienił się diametralnie: Ziemkiewicz's Disco
Aaaaa i nie będe pokazywał palcem kto nas tam zaciagnął
Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 11:36
Adashi - 12 Grudnia 2007, 13:49
cooger, za klucze podziękuję, jeszcze mnie w tej piwnicy zjędzą gremliny albo inne maszkarony jakowe
A co do dalszej części wieczoru, grunt, że fajnie się bawiliście
mawete - 12 Grudnia 2007, 14:13
Może i ja pomyślę nad odwiedzeniem Was nastepnym razem. Tylko błagam - niech to bedzie sobota - kawałek drogi mam.
Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 14:31
Adanedhel - 12 Grudnia 2007, 15:22
W sobotę? Teraz to tylko w soboty będą
cooger - 12 Grudnia 2007, 16:32
Adashi napisał/a | cooger, za klucze podziękuję, jeszcze mnie w tej piwnicy zjędzą gremliny albo inne maszkarony jakowe |
A ja pół życia myślałem, że to kotek... A to kotki nie mają błoniastych skrzydeł ?
Adashi - 12 Grudnia 2007, 23:23
cooger, no, człowiek uczy się całe życie
mawete, przybywaj, zapraszamy
Gwynhwar - 26 Grudnia 2007, 22:30
Rzucono pomysł na opłatkowe spotkanie Piwokonowe! Co powiecie o piątku? 28 gudnia 16.15 Empik?
Chal-Chenet - 26 Grudnia 2007, 22:32
A jak długo by to miałoby być? Bo ja na ten przykład bym mógł przyjść, ale trochę później...
Gwynhwar - 26 Grudnia 2007, 22:35
Jak długo będziemy w stanie się znosić
Sheila - 26 Grudnia 2007, 22:48
Ja być może też później, więc no problem
Easy - 26 Grudnia 2007, 23:01
Nie wiem, znowu musiałbym tłuc się pociągiem. Ciężko.
Adashi - 26 Grudnia 2007, 23:12
W piątek niestety odpadam, w sobotę bardziej by mi pasowało
Anko - 27 Grudnia 2007, 00:01
Gdyby to było w niedzielę, to może będę przejeżdżać w pobliżu, wtedy mogłabym zajrzeć. No, chyba że: a) nie pasuje Wam, b) wolicie, żebym się z Wami nie spotykała (to nie żadna "fałszywa skromność", rozumiem, że wielu ludziom ze mną "nie po drodze") - to mówcie. Sobota też ewentualnie mogłaby być, chociaż jakiś mądry inaczej kolejarz wymyślił, że pewien pociąg, który by mi pasował, kursuje "od poniedziałku do piątku i w niedziele".
Chal-Chenet - 27 Grudnia 2007, 08:54
Ja tam bym nie miał nic przeciwko Jeśli tylko reszta się zgodzi na dwudniową obsuwę...
Agi - 27 Grudnia 2007, 09:03
W sobotę mogłabym spróbować przyjechać (kwestia negocjacji z lepszą połową)
Chal-Chenet - 27 Grudnia 2007, 09:25
Proszę, zapowiada się liczebnie dobra edycja, kto następny?
|
|
|