To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Fidel-F2 - 2 Lipca 2006, 16:52

Klose mógłby sobie w końcu nogę złamać, jakoś go nie lubię bez powodu :D
Piotrek Rogoża - 2 Lipca 2006, 16:56

elam napisał/a
nie wierzysz, ze Polak (Klose) potrafi??

Klozet jest stuprocentowym volksdeutschem, czyli Niemca w nim 200%. Jest bardziej niemiecki niż Oktoberfest, tyrolskie trykociki i śmianie się w głos, gdy ktoś pierdnie. Gdy nie trafia w bramkę, krzyczy "Scheisse!" :shock: . Podolski poprawnie, "K... mać!" - widać na powtórkach. Podolski nie ma też oporów przed rozmową po polsku z naszymi dziennikarzami. Więc go lubię, w przeciwieństwie do Klozeta.
Ale i tak będę trzymał kciuki za Włochów :P .

edit: Fidel, graba.

elam - 2 Lipca 2006, 17:17

ja tez wole Podolskiego od Klose, ale nikomu zlamania nogi nie zycze. niektorzy mogliby sie zastanowic dwa razy, zanim cos napisza.
Romek P. - 2 Lipca 2006, 17:35

Podolski jest w porządku, a ta jego "brama" mnie rozczula :) fajny chłopak, umie grać dla Niemiec, a nie wstydzić się polskich korzeni.

Ale kibicować będę... Francuzom. To, co wczoraj pokazali, zaimponowało mi. Szczególnie w obronie byli niemal genialni.

Pako - 2 Lipca 2006, 18:36

phi.. z niego taki polak jak ze mnie Murzyn. Gwoli ścisłości, biały jestem. Nie urodzenie się liczy, a dusza. A duszą to jak on się do Polski poczuwa? Chyba nie tak znowu bardzo ;)
Żeby nie było - nie wyrzucam mu, z tego co mi się o uszy obiło, to on od zawsze w niemczech był itp. Ale do finału nie wejdą. Chcę portugali. :)

joe_cool - 2 Lipca 2006, 19:25

niemcy mają dwunastego zawodnika, czyli publiczność (nie, nie chodziło o sędziego, wredoty jedne!!!!) i te mistrzostwa wygrają. wisi mi to, co krzyczy klose jak nie trafi, aczkolwiek swojskie "k***a mać!" poldiego owszem rozczula.
w ogóle luby się pochwalił, że na każdym meczu niemców krzyczy "Polska gola!" (chłopak się uczy dzielnie polskiego) i cała knajpa się na niego zawsze dziwnie patrzy :mrgreen: . też mnie to rozczula :wink:

elam - 2 Lipca 2006, 20:53

:)
a ja , polka, we francji, a jak klne, to mowie : "szajse" :)
dla mnie to tak przekliniasto brzmi. :)
a mocniej z reguly nie potrzebuje :)

Tomcich - 2 Lipca 2006, 21:10

Ja akurat w angielskim przeklinam :) A Polak jestem, tak wiec to nie świadczy o narodowości :)
NURS - 2 Lipca 2006, 21:26

Jak niemcy wygrają 1/11 pucharu będzie nasza :-) Co jo godom 1/7, jest jeszcze Borowski :-)
Romek P. - 2 Lipca 2006, 22:09

Pako napisał/a
phi.. z niego taki polak jak ze mnie Murzyn.

No to jesteś w czarne cętki, Pako :P Bo Podolski mieszkał chyba pięć? siedem? lat w Gliwicach, zanim wyemigrował do Niemiec. Jest więc Polakiem, tyle że z obywatelstwem niemieckim :D a wcale nie jestem pewien, czy zrzekł się polskiego.

nimfa bagienna - 2 Lipca 2006, 22:19

Pako A duszą to jak on się do Polski poczuwa?
A musi się poczuwać?
Dokonał wyboru. To był jego wybór - nie wątpię, że przemyślany.
I można go tylko uszanować.
Tylu jest Polaków, którzy wyjeżdżają. Do Niemiec, na Wyspy, na antypody. Poszukują lepszego miejsca na ziemi. Coś sprawiło, że wyjechali, coś sprawiło, że nie wracają.
Człowiek jest tak dziwnie skonstruowany, że szuka miejsca, gdzie mu lepiej, a nie gorzej.
Więcej do dodania nie mam nic.

Piotrek Rogoża - 2 Lipca 2006, 23:06

elam napisał/a
a ja , polka, we francji, a jak klne, to mowie : szajse

Szajse to *beep*, a nie przekleństwo :) .
Podolski twierdzi w wywiadach, że Polakiem czuje się na równi z Niemcem i że ma dwie ojczyzny. Bądźmy szczerzy: w naszej reprezentacji i tak by się zmarnował :P .

elam - 2 Lipca 2006, 23:19

no to na "do widzenia" mam dla was
taki maly filmik
mozna go sciagnac latwo (klika sie na "free" na dole strony, czeka az odliczy do zera, wpisuje kod i juz :) )
to reklama, ktora ostatnio ciagle we francji leci - po pierwszych, niezbyt udanych meczach malo ja bylo widac, a teraz to w kazdym bloku reklamowym, nawet i dwa razy...

no, allez, les bleus ... ale i tak, dojczland uber alles .. :)

mad - 2 Lipca 2006, 23:30

Co myślicie o finale Włochy - Portugalia? Wcale nie stawiam na Niemcy - Francja.
A filmik fajny. Oj ten francuski szowinizm!

NURS - 3 Lipca 2006, 10:41

To spisek, niemal same państwa osi zostały i kolaboranci :-)
Henryk Tur - 3 Lipca 2006, 10:53

Aye, Wielka Rada Arjska postanowiła wreszcie pokazać, to tu rządzi :mrgreen:
Pako - 3 Lipca 2006, 11:04

Aj, aj, aj! Mój post po pierwsze był o Klozecie, nieopatrznie wtedy nie przeczytałem drugiej strony i wyszło, że mówię o Podolskim, za co przepraszam. Mea culpa :)
Po drugie - cętki na mnie się też znajdą ;)
Po trzecie - Ja mu nie mam za złe. Czuje isę niemcem, to iech jest w niemczech i tyle, normalna sprawa. Jest jedna rzecz, która mnie wkurza, wnerwia i w ogóle, ale Klose i Podolski z nią wspólnego raczej za wiele nie mają. Ale to chyba nie miejsce na rostrząsanie takich zaszłości.
Po czwarte - Włochy Portugalia? Dla mnie brzmi całkiem smacznie :) Portugalia na Mistrza!

Fidel-F2 - 3 Lipca 2006, 11:08

joe_cool słusznie zauważyła, że niemcy grają ze znzczną przewagą. 12 zawodnik- publiczność, 13 - sędzia. :D
mad - 3 Lipca 2006, 12:09

Nigdy sukcesów nie odniosłem u bukmacherów, nie mam nosa, ale wydaje mi się, że niekoniecznie Niemcy zwyciężą. Mimo istotnie gry 13 zawodnikami.
Fidel-F2 - 3 Lipca 2006, 12:21

Mam taką nadzieję. :D
joe_cool - 3 Lipca 2006, 12:27

sędzia wcale nie jest stronniczy, a niemcy zostaną mistrzem świata. to są fakty, proszę państwa. niemiecki walec przejedzie włoski beton (wiem, powtarzam się), a potem w finale francje.
powtorze za elam - dojczland dojczland :mrgreen:

Gustaw G.Garuga - 3 Lipca 2006, 12:33

E tam, tylu ludzi mówiło, że "i tak" wygra Brazylia, a tu pupa blada. Wszystko się może zdarzyć, że zacytuję niesmiertelne słowa pewnej zanglowanej Polki :wink:
Gustaw G.Garuga - 3 Lipca 2006, 12:42

Czyżby jednak obcokrajowiec miał zostać trenerem naszej reprezentacji? >>>
Pako - 3 Lipca 2006, 12:43

joe.. ty ejsteś niepatriotyczna ;) Polakom dokopali, a ty im kibicujesz? Weź no.. Portugalia tylko godna mistrza jest z tej czwórki. No i Francja może, bo dobrze kopią ;)
Gustaw G.Garuga - 3 Lipca 2006, 12:46

Włosi też nieźle sobie radzą :wink:
joe_cool - 3 Lipca 2006, 12:48

ja też mówiłam, że wygra brazylia...
a poza tym wcale nie jestem niepatriotyczna. grają we włoskiej/portugalskiej/francuskiej drużynie jacyś "nasi"? nie grają. mieszkałam latami we włoszech/portugalii/francji (helou elam :mrgreen: )? nie mieszkałam. czy mam faceta-włocha/portugalczyka/francuza? nie mam. no więc o so chozi? :wink:

Fidel-F2 - 3 Lipca 2006, 12:50

jeo_cool rzekła

Cytat
sędzia wcale nie jest stronniczy, a niemcy zostaną mistrzem świata

przepraszam, że spytam; a który to?

Romek P. - 3 Lipca 2006, 13:11

joe_cool napisał/a
sędzia wcale nie jest stronniczy,

Szczególnie ten, który uznał, że argentyński bramkarz sam sobie połamał żebra wypchniętym kolanem Klosego, który to Klose został wcześniej telepatycznie nakierowany przez tego bramkarza :mrgreen:

Piotrek Rogoża - 3 Lipca 2006, 13:22

Pako napisał/a
joe.. ty ejsteś niepatriotyczna Polakom dokopali, a ty im kibicujesz? Weź no.. Portugalia tylko godna mistrza jest z tej czwórki.

Przypomnę Ci, Pako, że na mundialejro w Azji Portugalia ośmieszyła nas, zwyciężając 4:0. A na obecnych mistrzostwach gra brzydko i moim zdaniem jest najsłabsza z czwórki półfinalistów. Nie chciałbym, żeby wygrali. No, brązowy medal - jeśli w meczu o trzecie miejsce zagrają z Niemcami :twisted: .
Kibicować będę Francji - po meczu z Brazylią (a wcześniej z Hiszpanią) zaskarbili sobie moją sympatię :) .

Fidel-F2 - 3 Lipca 2006, 13:35

Ja też jestem za Francuzami. Od początku mundialu, z meczu na mecz grają lepiej.

A tak przy okazji. Wie ktoś jak skończyło się dla tego argentyńskiego bramkarza starcie z Klose?

Partner forum