Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner
Robert MW - 7 Grudnia 2008, 11:11
Kurcze, fajna impreza była Wszyscy obecni będą mieli co wspominać na starość
Szara opończa - 8 Grudnia 2008, 10:20
Robercie
z małym poslizgiem ale dzieki za wiadomosc
Zwykle bardzo negatywnie oceniam publikacje po 5 tys razy tych samych tekstow a to w magazynach, pozniej w antologiach, nastepnie w zbiorach autorskich, a jeszcze do tego jako prolog do powiesci, pozniej jeszcze raz w hardcoverze z bonusowym tekstem, zeby nie isc na chama, no i moze jeszcze raz z okazji 17lecia i 4 miesiecznia pracy zawodowej czy jakos tak.. uufffff
zmierzam do tego ze w Twoim przypadku absolutnie akceptuje pojawienie sie opowiadan ktore juz bylo, szczegolnie ze jest ich mniej niz nowych. co wiecej zebrane sensownie do kupy
z praktycznego punktu widzenia - fabryka drazni mnie rozbijaniem wszystkiego na iles tam tomow, walenie wszystkiego czcionka dla niedowidzacych, papier grubosci okladki encyklopedii...
mozna wydac jak PDZ kresa? mozna... mozna puscic lod? mozna, biblie tez mozna wydac jakos w jednym tomie, w 4 kolumnach i jeszcze w wersji dwujezycznej??:) mozna
wiec ja prosze o jeden tom:)
pozdr i trzymam kciuki
mawete - 9 Grudnia 2008, 00:48
Szara opończa: popieram w 100%
Virgo C. - 10 Grudnia 2008, 12:40
Ostatnio nawet jakieś wydawnictwo Władcę Pierścieni w jednym tomie puściło. Co prawda wersja klejona więc zapewne rozleci się równie szybko jak kupione na bazarze trampki ale widocznie się da.
@Robert
Wspaniała wiadomość, przyłączam się do grona oczekujących - zarówno na wydanie zbiorku jak i jakieś demo
gorat - 10 Grudnia 2008, 12:59
Mi się nie chce rozlecieć. Nic a nic.
Witchma - 10 Grudnia 2008, 13:04
Ja mam wydanie angielskie w jednym tomie i trzyma się jak pijany płotu... no może porównanie nie najlepsze, ale jak się chce, to można książkę dobrze skleić
Virgo C. - 10 Grudnia 2008, 13:04
A czytałeś go chociaż ? Czy kupiłeś by postawić na półce ?
gorat - 10 Grudnia 2008, 13:05
Jak najbardziej, czytałem.
Virgo C. - 10 Grudnia 2008, 13:10
To chyba nie mówimy o tym samym wydaniu ale dość offtopa, to nie temat Tolkiena (nawet jeśli gospodarzowi niewiele do niego brakuje)
Witchma - 22 Grudnia 2008, 12:14
Robercie, jakieś wieści z placu boju?
Robert MW - 24 Grudnia 2008, 09:54
No cóż, Amerykanie walczą w Iraku i Afganistanie, Rosjanie pewnie w Gruzji,
a jak nie, to będą. Wszyscy chcą walczyć z terroryzmem (za wyjątkiem tych, którzy
go wspierają, rzecz jasna ) Ja zaś biję się z myślami, a to boli, bardzo, bardzo boli.
Więc z okazji nadchodzących Świąt ogłaszam zawieszenie broni Ostateczne decyzje
będę podejmował w ciągu najbliższych dni, lecz na razie koniec odrywam się od tematu i przy okazji życzę wszystkim:
Zdrowia, szczęścia i pomyślności (to wiadomo)
Tym co szukają - żeby znaleźli
Tym co znaleźli - żeby się potrafili z tego cieszyć
Tym co znaleźli i się cieszą - żeby potrafili znaleźć sobie następną rzecz, której warto szukać
A wszystkim, żeby nadchodzące Święta i Nowy Rok były najlepszymi Świętami i Nowym Rokiem w Waszym życiu, a każdy kolejny dzień był lepszy
Pozdrawiam serdecznie
RMW
Witchma - 24 Grudnia 2008, 10:00
Robercie, ja Ci życzę rychłej publikacji zapowiadanych książek (a nie, to sobie życzę, żeby móc szybko je przeczytać). To w takim razie dla Ciebie zostają życzenia milionowych nakładów, setek przekładów i rzeszy czytelników
mawete - 24 Grudnia 2008, 16:03
Robert MW napisał/a |
...Więc z okazji nadchodzących Świąt ogłaszam zawieszenie broni ... |
Czyt: Przeładuj, odbezpiecz i krótkimi seriami.... Dowcip oczywiście, jak nienawidzę Świąt to najlepszego i dużo dobrych tekstów.
Hubert - 8 Stycznia 2009, 19:46
Robercie i jak tam wieści z pola walki? Zawieszenie broni nadal trwa?
Ozzborn - 23 Stycznia 2009, 13:28
dobra skoro już się ujawniłem to i trochę pokadzę szanownemu autorowi. W kiku słowach - rewelacyjna fantasy, uwielbiam taki klimat i dawno nie czytałem czegoś w tym guście i na tak wysokim poziomie. Z resztą Sen przedwcznych i kontynuacja też wyborna, a muszę zaznaczyć, że generalnie za s-f nie przepadam.
Z niecierpliwością czekam zatem na ksiażkę, a wcześniej na jakieś pomyślne wiesci...
hijo - 25 Stycznia 2009, 21:47
wśród autorów już jest, ale w zapowiedziach nie ma. Robercie podałbyś wreszcie jakieś daty
gorat - 26 Stycznia 2009, 12:08
Ja bym podejrzewał, że ta notka to dzięki "Nowe idzie"
Witchma - 26 Stycznia 2009, 13:47
Cytat | Ja bym podejrzewał, że ta notka to dzięki Nowe idzie |
Takie też i moje podejrzenie graniczące z pewnością...
Robert MW - 26 Stycznia 2009, 13:51
gorat ma oczywiście rację , zaszczyt znalezienia się wśrod autorów Powergraphu zawdzięczam Nowemu, "które jest w drodze na piechotę". Natomiast co do książki, to owszem, negocjacje zostały zakończone, czekam teraz na umowę i jak tylko dostane ją w "rence" dam znać co i jak. Będzie 1 (słownie jeden) tom, i to, mam nadzieję dość szybko. Choć oczywiście zredagowanie takiej ilości materialy trochę potrwa. Ale jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam serdecznie
RMW
Edyta: Witchma też ma rację
Witchma - 26 Stycznia 2009, 13:52
Robert MW napisał/a | Będzie 1 (słownie jeden) tom |
Gdyby nie to, że chcę przeczytać wszystko, co napiszesz, umarłabym ze szczęścia
Hubert - 26 Stycznia 2009, 14:39
Robert MW napisał/a | Będzie 1 (słownie jeden) tom, i to, mam nadzieję dość szybko. |
Same dobre wiadomości.
Ozzborn - 26 Stycznia 2009, 14:49
hoho, wreszcie jakieś pozytywne niusy w zasadzie bardzo pozytywne. czekamy z niecierpliwościa na szczegóły...
hijo - 26 Stycznia 2009, 20:28
Robert MW napisał/a | gorat ma oczywiście rację (...)
Edyta: Witchma też ma rację |
No tak na to nie wpadłem, ale warto było strzelić gafę, przynajmniej jakieś info wyciągnąłem od Ciebie Robercie
Rozpieszczasz nas dobrymi wiadomościami
mBiko - 26 Stycznia 2009, 21:43
I wychodzi na to, że Robert MW też ma rację.
Oczywiście czekam niecierpliwie.
Robert MW - 31 Stycznia 2009, 23:23
Powergraph (zdaje sie, że ktoś mi to wybrał, co nie ) - jak już pisałem, 1 tom, termin...
Hm, pracujemy już nad redakcją, i mam nadzieję na przedwakacyjną premierę.
(autor spluwa przez lewe ramię, opukuje wszystkie niemalowane drewniane meble w domu, ucieka przed czarnymi kotami, omija solniczki i lustra i w ogóle - byle nie zapeszyć)
To na razie tyle
Pozdrawiam
RMW
xan4 - 31 Stycznia 2009, 23:38
Bardzo się cieszę i bardzo czekam
Hubert - 31 Stycznia 2009, 23:53
Do odważnych świat należy, gratuluję i - powodzenia!
Agi - 1 Lutego 2009, 08:25
Robert MW, bardzo dobra wiadomość!
Informuj na bieżąco o postępach
Witchma - 1 Lutego 2009, 09:29
Ozzborn - 1 Lutego 2009, 11:56
rock'n'roll No to czekamy z niecierpliwością
|
|
|