Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie Spotkanie Fantastów
Wiedźma - 28 Lipca 2006, 16:26
Tam są warunki bossmanskie, że jak bedzie cła zgraja to nikt nikogo nie wyrzuci ai spiewac mozna itp. Tyle że domki są tylko 3, jeden już jest zajęty na ten termin i właściwie został tylko jeden fajny drewniany z tarasem, 3 jest murowany, więc gorszy. Za przewodnika po parju cysterskim i Rybniku słuze. Moge jeszcze zawieźć do rezerweatu przyrody
I mnie by lepiej pasował 12, 13, 14, bo 15 nie wiem, czy jeszcze bedę.
Godzilla - 28 Lipca 2006, 16:31
Jeżeli przyjadę, to w sobotę, a w niedzielę powrót. Postaram się w każdym razie.
Pako - 28 Lipca 2006, 17:20
No, przeglądajcie uważnie ten temat Przeniesienie do Rybnika jest już raczej pewne. Bo tam lepiej jest, łatwiej dojechać, warunki sanitarne lepsze i w ogóle. Wszystko idzie ku dobremu
Nattfiarill - 29 Lipca 2006, 16:48
Miria napisał/a | W ramach robienia konkurencji Pako organizujemy spotkanie w Warszawie w dniu 5 sierpnia 2006. |
Ech... tak blisko, a mnie nie będzie Gdyby to było 4...
Anonymous - 29 Lipca 2006, 16:53
Diabolus - 29 Lipca 2006, 17:02
Ogłaszam co nastepuje odnośnie dojazdu na miejsce spotkania w Wiele:
informacja dla osób z wschodniej i srodkowej Polski:
Przyjazd do Tczewa (najpóżniej w tczewie trzeba być o 13:35 ), przesiadka w Tczewie na pociąg do Czerska odjeżdzający o 13:41 (cena biletu z tczewa to 10,50, ale najlepiej odrazu kupić bilet do czerska ), a nastepnie przesiadka na pks odjezdzający o 15:20 (15:50 na miejscu) - ja jestem za tym połączeniem ze wzgledu skrócenia czasu jazdy albowiem jest jeszcze opcja jazdy przez Gdynie, ale wydłuza sie o 2h . Jak ktoś z Was bedzie jechał tym połączeniem dajcie mi znać na priva to sie umówimy w Tczewie na dworcu. :one:
informacja dla osób z zachodniej Polski:
Odjazd z Bydgoszczy o 11:50 do Laskowic Pomorskich, tam przesiadka na pociąg do Czerska odjerzdzający o 12:45. W Czersku pociąg bedzie o 13:52. Cena biletu 22,50. I tu jest mała rozbieżność w czasie miedzy naszymi grupami :/. Albowiem ponad 1h bedzie czekać grupa zachód na reszte.
Cena biletu pks to powinna być do 10 zł, ale tego dokładnie niewiem.
Prosze o kontakt na priva wszystkich osób które bedą na spotkaniu oraz osób które wahają sie.
Pako - 29 Lipca 2006, 18:33
A z Pakonem sprawa ma się tak:
Do środy proszę o zgłoszenie kto na pewno przyjedzie. Jeśli nie będzie jakieś rozsądnej grupy, to spotkanie wypadnie nam odwołać, bo nie ma sensu ciągnąć Godzilli i Kruka z Warszawy tylko po to, żeby przez weekend z nami pobyli, skoro większe spotkanie i tak się nie odbędzie. A trzeba zdecydować szybciej co i jak, żeby nie trzymać was zbędnie w niepewności.
Proszę więc o wpisywanie się, kto jest pewny, żę na Pakonie 2006 się pojawi, jeśli takowy dojdzie do skutku.
Pako - 30 Lipca 2006, 17:01
To co? Nikt się nie wpisze?
Godzilla? Kruk? Nithingale? Ziuta? NURS? Romek? Orbit? Rzesze innych forumowiczów? Nikt?
Kruk Siwy - 30 Lipca 2006, 21:12
Pako, ja z Tobą. Ale chciałbym na około 4 dni, bo akurat wyjazd urlopowy mi się wściekł i PAKON uratował by mi zdrowe zmysły, chociaż nie wątrobę...
NURS - 30 Lipca 2006, 23:47
Pako, ze mna nie ma problemu, sam sobie dojade, sam wyjadę, w moim małym czołgu moge się nawet przespać, gdyby co (chrapię, nie polecam się towarzysko w tym względzie
Jesli nic mi nie przeszkodzi wpadne do was z Romkiem w bagażniku.
Wiedźma - 30 Lipca 2006, 23:55
Jak Romka chcesz przywieźć w bagażniku, to boję się, że Kruk będzie miał grabarską robotę Coś czuję, że będę musiala jakieś zioła ocucające przygotować
I nie byłabym taka pewna, czy wyjedziesz O własnych kółkach
elam - 31 Lipca 2006, 01:17
jesli Nurs wpadnie z Romkiem w bagazniku, to ja chcialabym wiedziec, kiedy. Gdyby to bylo 15go, bylaby duza szansa, ze i ja w bagazniku mojej siostrzyczki dojade
tylko gdzie??
hrabek - 31 Lipca 2006, 07:52
Ja oczywiscie bede, ale podobniez jak NURS, sam sobie przyjade i sam wyjade.
Godzilla - 31 Lipca 2006, 09:15
Elam, na Pakon, do Lubomii. Parę stron temu były podane wszystkie szczegóły. I ja mam szansę przyjechać
Pako - 31 Lipca 2006, 09:34
Dobra. Ogólnie tak: domek załatwialibyśmy na dzień z dwunastego na trzynasty. Na więcej dni się nie opłaca, bo nas mało będzie. Czyli na tego 12 liczę na:
Kruka
Godzillę
NRUSa
Romka
Wiedźmę
Dracenę
Paka
nithingale z żoną/dziewczyną/nażeczoną/lubą (nie wiem )
Wychodzi, że jest nas osób 9. Gdyby jeszcze Ziuta dał radę to dziesięć by było, może Orbit i Urbaniuk, których gorąco zapraszam . Kto jeszcze da radę? Im nas więcej, tym taniej
Ogólnie 150 złotych ów domek kosztuje, czyli na te 9 osób jakby bylo, to po około 17 złotych, czyli nie tak dużo znowu. A domek spełnia wszelkie warunki sanitarne (prysznic podobno, ubikacja i w ogóle).
Potem Kruk i ja możemy się przenieść na pole namiotowe, reszta może nam towarzyszyć, do czego zachęcam! Kto nie będzie mógł, może wyjechać. My zaś, jeśli zostaniemy, to możemy: a) zosatć w Rybniku na polu namiotowym (5zł od doby, jeśli mnie pamięć nie myli) b) przenieść się w moje okolice, za darmo, ale gorsze warunki sanitarne. Czyli do wyboru, do koloru. Kruk chciał zostać aż do 15, count też wtedy będzie w okolicy, to można się spotkać. Elam także mocno zapraszam na tego 15, nie wiem, o której Kruk planuje wyjazd, to już trzeba dogadać.
Jak więc widać będzie parę osób znanych i lubianych, będzie parę szarych myszek forumowych. Chętnych zapraszam!
hrabek - 31 Lipca 2006, 09:41
Ja prawie na pewno bede juz 11 i to w jakis poludniowych godzinach. Co prawda to jest jeszcze do dogadania, ale mocno forsuje taka wersje. Moja glowna przyczyna wizyty na Slasku - wesele kuzyna narzeczonej jest w poniedzialek 14. Wiec 14 i 15 odpadaja calkiem, wczesniej i pozniej chetnie sluze swoja osoba. Bede w komplecie rodzinnym, co prawda nie wiem, czy komplet bedzie chcial przyjechac, ale moze sie skusza, to bedzie nas wiecej. Oczywiscie jesli chodzi o nocleg liczyc mnie nie nalezy, dam rade wlasnym sumptem :)
Pako - 31 Lipca 2006, 09:58
Aha. Czyli count też będzie na głownym spotkaniu z 12 na 13 cieszę się niezmiernie
Nocleg jakoś się tam zorganizuje, najlepiej gdyby każdy zabrał ze sobą śpiwór i karimatę, będziemy spali, gdzie się uda (o ile będziemy spali ).
Count - rodzinkę też możesz zabrać, jeśłi tylko nie przerazi ich nasz widok
Napoje rózne każdy bierze własnym kosztem, ja postaram sie zapewnić wodę i może jakieś soki. Mięsko też postaram się załatwić, żeby było smaczne i w ogóle. Wspomożenie finansowe mile widziane Chyba, że każdy mięsko na właśny koszt też załatwia.
Wiedźma - 31 Lipca 2006, 10:18
Ech Pako, nie napoje każdy bierze, tylko ulubione fantastyczne ksiązki do czytania NURS może oceniać też próbki twórczosci własnej (jeśli ktoś takowe ma) forumowiczów Dopuszczalne również ksiażki kolorowe, bogato ilustrowane (dla kobiet na przyklad)
Pako - 31 Lipca 2006, 10:21
Inaczej - każdy bierze to co chce OPodstawowe napoje jakoś się załatwi
Kruk Siwy - 31 Lipca 2006, 10:24
Pako, sklepy w okolicy przecież są. Mówiłeś. Gdybym miał całą aprowizację płynno - stałą targać z Wawy to bym się pochlastał. Co do noclegu to byle na nos nie kapało. I do licha powiedz, gdzie ostatecznie mam przyjechać. Bom głupi już zupełnie.
hrabek - 31 Lipca 2006, 10:26
Kruku, wciaz reflektujesz ten namiot?
Kruk Siwy - 31 Lipca 2006, 10:33
count, jasne. Zostanę z pewnością do 15. Namiot się przyda. Tylko co potem? Jak go oddam? Odbierzesz od Pako? Kiedy będę wracał nie wiem. Muszę sprawdzić pociągi.
Pako - 31 Lipca 2006, 10:44
Na 99,9% gromadzimy się w rybniku, a stamtąd idziemy/dojeżdżamy na miejsce tego domku. Wiedźma twierdzi, żę sklepy tam są A jak nie tam, to w samym rybniku na pewno bedą Namiot jakby co mam też ja, całkiem spory, count może odebrać namiot swój ode mnie potem, też problemu nie ma.
No i przepraszam za te zamieszania, któe się tu robią, wszystko jest w fazie dostrajania ciągle, dizś powinien być zamówiony domek na 12-13. Tam się impreza zacznie. A gdzie dalej? To już wy wybierajcie Albo do mnie, za darmo, ale gorsze warunki, albo tam, 5zł od dobry, ale warunki lepsze. Do wyboru do koloru
jakby co służe informacjami na gg/komórce
Romek P. - 31 Lipca 2006, 10:58
NURS:
Cytat | Pako, ze mna nie ma problemu, sam sobie dojade, sam wyjadę, w moim małym czołgu moge się nawet przespać, gdyby co (chrapię, nie polecam się towarzysko w tym względzie
Jesli nic mi nie przeszkodzi wpadne do was z Romkiem w bagażniku. |
Na jedno popołudnie to ja chętnie zajmę bagażnik
Pako - 31 Lipca 2006, 11:01
Dobra, zapisane! Romek P urzęduje w bagażniku Muszę tylko pamiętać, żeby czarem wziąć do zautografowania
hrabek - 31 Lipca 2006, 11:03
Kruk: bede na Slasku 2 tygodnie. Na pewno zdazysz oddac :)
Wiedźma - 31 Lipca 2006, 11:38
Cytat | Pako napisał/a | Dobra, zapisane! Romek P urzęduje w bagażniku Muszę tylko pamiętać, żeby czarem wziąć do zautografowania |
|
Ty po wszystkie ksiażki Romka, Kruka, Nursa idz
Pako - 31 Lipca 2006, 11:48
ta... a jeść to chyba nie będę
NURSa jedną książkę mam, Romka mam dwie, Kruka jeszcze ani jednej, ale w bardzo bliskich planach ją mam Nie jest źle ogólnie
Wiedźma - 31 Lipca 2006, 12:03
Domek zamówiony od 12 00 w sobotę, czyli 12 sierpnia do 10 00 w niedziele, czyli 13 sieprnia.
To taki dreniawniany domek z materacami i pościela (ale średniej jakości, wiec polecam swój śpiwór). Miejsce na grilla na tarasie, jakaś ława, lodówka, ubikacja, prysznic, oczywiście warunki 13 kategorii , ale ważne że nawet w razie niepogody dach nad głową
Słowik - 31 Lipca 2006, 12:05
Jestem. Wróciłem. W weekend byłem odcięty od sieci.
Mówisz Pako, że liczysz na mój przyjazd to dobrze liczysz, może jeszcze zdasz na tą polibudę
Przyjedziemy prawdopodobnie w sobotę 12, no chyba że w piątek, ale to się jeszcze wyklaruje. Na domek i imprezkę oczywiście reflektujemy. Zawsze to miło poczytać coś wśród miłośników tej samej literatury
|
|
|