Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Kosik
dalambert - 26 Września 2007, 14:07
Panie Rafale. mów Pan , ale uczciwie będzie przed grudniem IVFNiN czy nie będzie lud czeka! Na vertikalach to Pan conajwyżj honory zbierzesz , na Feliksa z koleżeństwem kupa luda czeka.
Kruk Siwy - 26 Września 2007, 14:14
Starcy zdziecinniali takoż...
Roxeus - 26 Września 2007, 17:22
No właśnie! Nie mogę się już doczekać. A jeszcze tak dużo czasu do IV FNiNa...
Jak będzie miał Pan czas to niech przeczyta moją książkę do końca i wrzuci jeszcze jakiś fajny fragment z FNiNa, bo ja już nie moge wytrzymać tyle czasu bez niego.
rysiull - 27 Września 2007, 14:45
ja sobie pochodzę z małej zapomnianej przez Boga mieściny gdzieś na Mazowszu i przebywając na jakże zasłużonym urlopie z nudów wskoczyłam do publicznej biblioteki (bardziej dlatego że pracuje w niej moja kuzynka niż z ciekawości...) i dla zabicia czasu zaczęłam przeglądać sobie nowości książkowe i jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że znalazłam na półce Vertical ! ale się zdziwiłam !! a do tego jeszcze w katalogu seria FNiN !!!! O matko ! a wydawało by się że niewielu jest entuzjastów SF! I dobiła mnie siostra stwierdzeniem że to ( SF) jest najbardziej chodliwe w naszej bibliotece ! Bardziej od romansideł !
W dalszym ciągu pod wpływem szoku postanowiłam podzielić z kimś moimi odczuciami ....
Rafal Kosik - 27 Września 2007, 18:09
rysiull: To masz lepiej niż w Poznaniu, gdzie zanjomy szukał Verticala przez miesiąc, aż chyba wreszcie kupił w Warszawie.
dalambert: Kończę pisać. Powinien być w listopadzie w księgarniach.
Roxeus: cierpliwości ;)
Aga - 27 Września 2007, 18:16
Też jestem w szoku. W mojej dziurze fantastyki jak na lekarstwo, tylko Pratchett idzie jak woda.
Na szczęście teraz będę mieć dostęp do lepiej zaopatrzonych bibliotek.
EDIT:
Rafał, a w Pszczynie jest. Przynajmniej ostatnim razem, kiedy byłam w księgarni, widziałam i Vertical, i całą serię o Felixie i spółce.
rysiull - 27 Września 2007, 18:28
jak przeglądałam katalog to się okazało że naprawdę sf jest chodliwe , przynajmniej u mnie i to sporo nowości nie tylko rodzimej produkcji ! A jeszcze siora poprosiła mnie o listę ulubionych autorów bo planują zakupy nowych książek ! Chyba się będę częściej tam pojawiać
A jednak jest trochę fantazji w narodzie !
mawete - 27 Września 2007, 19:30
Widzę na fotce kilka znajomych twarzy
gorat - 27 Września 2007, 20:04
mawete - 27 Września 2007, 20:05
gorat: sławny jesteś
Rafal Kosik - 27 Września 2007, 20:26
Widać tam też, jakie miałem ciśnienie przed ogłoszeniem wyników :)
dalambert - 28 Września 2007, 13:34
Rafal Kosik napisał/a | dalambert: Kończę pisać. Powinien być w listopadzie w księgarniach. |
Dzięki za wieść szczęsną,aby do 5 X Drogi Solenizancie in spe.
Roxeus - 28 Września 2007, 19:03
OK!OK!
Wysłałem Panu e-maila.
rysiull - 3 Października 2007, 19:02
powiedziałam sobie trzeba coś z tym zrobić, albo ona mnie albo ja ją . 3 razy próbowałam przebrnąć przez pierwszy rozdział Verticala i dalej poszło a niby nie przepadam za taką SF ale przyjemnie mnie zaskoczyła książka nie wyśpię się dziś a przeczytam !
gorat - 4 Października 2007, 19:52
Czy ktokolwiek zauważył prowyborczą wypowiedź wiadomo-kogo w dzisiejszym Metrze?
Rafal Kosik - 6 Października 2007, 18:55
Ja zauważyłem:)
Roxeus - 13 Października 2007, 11:58
Zerknie Pan na moją książkę?!
O czym będzie IV część FNiNa??
corpse bride - 13 Października 2007, 12:32
niedlugo skończę czytać vertical i powiem jak mi się podobało. chyba jednak felixy są bardziej w moim stylu, mają bardziej wciągającą fabułę. ale nie uprzedzajmy faktów.
gorat - 13 Października 2007, 14:37
Roxeus: chcesz poznać treść książki przed jej przeczytaniem?
Roxeus - 14 Października 2007, 16:24
No jasne, że nie. Tylko jestem ciekawy mniejwięcej o czym będzie.
corpse bride - 14 Października 2007, 17:32
o feliksie, necie i nice, pewnie też coś o szkole - tak mniej więcej
elam - 14 Października 2007, 17:36
a szczegoly poznasz - po zakupie...
corpse bride - 15 Października 2007, 09:14
przeczytałam vertical. skończyłam wczoraj wieczorem i mnie to zapętlone zakończenie zmiażdżyło. pozytywnie. ale pozostał we mnie taki niepokój... śniły mi się różne rzeczy potem, zmagałam się w śnie z jakąś pętlą.
czytało mi się tę książeczkę dobrze. czasem ubolewałam nad brakiem wyobraźni technicznej, kiedy moje wyobrażenia zębatek i przekładek nie trzymały się kupy. ale też klimat tych opisów przypominał mi powieście verne'a którymi pasłam się w dzieciństwie. żałuję też, że czytanie verticala tak się rozciągnęło w czasie. polecam wszystkim przeczytać go w 2 wieczory, wtedy smakuje lepiej.
dobra książka generalnie.
Studnia - 18 Października 2007, 21:42
Właśnie oglądam okładkę Twojej nowej książki o Felixie i spółce, którą dostaliśmy z drukarni do przygotowania. I tu mam tylko takie pytanie, nasunięte tylko i wyłącznie zwykłą ciekawością, oraz chęcią wiedzy czy będzie kolejne większe zlecenie od tego klienta
A mianowicie czy środki do książki "Pułapka Nieśmiertelności", też będziesz drukował w tej drukarni co okładka??
dalambert - 19 Października 2007, 07:26
Studnia napisał/a | też będziesz drukował w tej drukarni co okładka?? |
to jak jest - ładna ta okładka, czy brzydka, drukarnia solidna czy popaprańcy, bo Twój post tajemniczą intymnością tajemnicy handlowej trąci, a coram publici zadan jest?
Studnia - 19 Października 2007, 14:56
dalambert, właśnie ze względu na tajemnicę handlową nie mogę chyba więcej powiedzieć. Jeśli chodzi o samą drukarnie to solidna. Nawet bardzo. Nazwy ani adresu nie zdradzę, gdyż fani i fanki Kosika mogliby zrobić najazd na drukarnie celem zdobycia egzemplarza przed premierą...
dalambert - 19 Października 2007, 15:08
Studnia napisał/a | gdyż fani i fanki Kosika mogliby zrobić najazd na drukarnie celem zdobycia egzemplarza przed premierą... |
precz potterowskimi obyczajami fani i fanki DO BOJ U
Rafal Kosik - 31 Października 2007, 01:41
A figę! Nic nie powiem o produkcji i zasłonię się właśnie tajemnicą handlową ;>
Studnia: odpowiem Ci przy piwku i najbliższej okazji, po sprawdzeniu pomieszczenia (i piwka) wykrywaczem podsłuchów.
corpse bride: następna książka będzie jeszcze bardziej zakręcona. Tak zresztą pewnie kiedyś skończy się moja kariera - tak zakręcę historię, że mnie wciągnie do środka.
Witchma - 31 Października 2007, 08:42
a ja zabieram się właśnie za "Skrytogrzeszników"
rumeli - 31 Października 2007, 08:56
Nie czytałem Verticala, postaram się nadrobić zaległości. Mars mi się podobał, podobnie jak opowiadania głównie z NF.
Rafale, brawa za realizację cyklu powieściowego dla młodego czytelnika!
|
|
|