Powrót z gwiazd - 10 kwietnia 2010 - Katyń
NURS - 26 Kwietnia 2010, 13:57
Jako antypisowska świnia sprawdziłem jedną rzecz: jak wyglądała działalnośc byłego prezydenta w kwestii obchodów katyńskich - źródło, strona prezydencka prezydent.pl. Otóż niezłomny bojownik o prawdę dopiero w roku wyborów zapragnął odwiedzić to miejsce w rocznicę wydarzeń. W poprzednich latach praktycznie rzecz biorąc zainteresowanie głowy państwa tym problemem w pierwszych dwóch tygodniach kwietnia ograniczało się do rozdania medali albo napisania listu.
Kłamstwo ma krótkie nóżki, jak u... Bielana
dalambert - 26 Kwietnia 2010, 14:06
NURS, zaczęła sie prawdziwa kampania wyborcza i prawdziwe wybory!
Szkoda mi czasu na czytanie Twoich tupań i wrzasków,
Ogłaszam osobistą ciszę wyborczą.
A Ty baw sie dobrze
NURS - 26 Kwietnia 2010, 16:06
Wiem, wiem. Szkoda ci czasu, bo to obala mit wielkiego malego prezydenta dorobiony po jego śmierci. I żebyś nie wiem jak się naprężał, i zjadl tysiąc kotletów, to nie wymyślisz niczego, zeby to obalić, bo to prawda jest, obiektywna. Tak wygląda rzekomy patriotyzm Lecha Kaczyńskiego, puste gesty na pokaz.
feralny por. - 27 Kwietnia 2010, 11:45
TAkie skromne podsumowanie:
http://boli.blog.pl/archi...hp?nid=14873141
Godzilla - 7 Maj 2010, 16:42
http://wiadomosci.onet.pl...osoby,item.html
No to jak się mogło do k*** nędzy zdarzyć, że całej czwórki przez dwa tygodnie nie mogli zidentyfikować???
Rafał - 8 Maj 2010, 01:52
http://www.kavkazcenter.c.../04/12000.shtml
Za głupi jestem aby komentować.
Navajero - 8 Maj 2010, 08:57
A co tu komentować? Czeczeńcy szczują nas na Rosjan i tyle. Tekst bynajmniej nie wyjątkowy wśród innych artykułów na temat Polski. Czytałem już w tym serwisie o Endriu Lepperze - jednym z najwybitniejszych polskich polityków i "polskim Specnazie" mordującym czeczeńskie niemowlęta. To ostatnie plus obietnice zemsty - bo: " rząd czeczeński dysponuje środkami, aby... ( bla, bla)".
Godzilla - 10 Maj 2010, 10:25
Z gatunku "co nas w***wia" - tekst i komentarze. Rozbroił mnie tylko jeden: "Jak was czytam, to jakbym widział jak dyskutujecie w salonce bez klamek z dostępem do internetu". Wypisz - wymaluj.
http://wiadomosci.onet.pl...nkach,item.html
dalambert - 10 Maj 2010, 10:35
Cos mi tu nie gra. Pilot o ponad 3000 wylatanych godzin i /chyba/ prawie 2000 na Tu-154 i nie na uprawnień do latania w trudnych warunkach,
Chyba pan generał coś ściemnia.
Godzilla - 10 Maj 2010, 10:39
I zrobił wszelkie możliwe kursy, łącznie z tym na pilota cywilnego.
Kai - 10 Maj 2010, 11:18
Przez analogię, ale BEZ żadnej gwarancji, że to zgodne z prawdą - podobno istnieje jakieś osobne szkolenie dla pilotów, uczące ich jak reagować w sytuacji całkowitego braku punktu odniesienia na zewnątrz samolotu - ciemność, gęsta mgła itp. kiedy błędnik może zacząć płatać figle.
Takie było wyjaśnienie innego wypadku, kiedy pilot zupełnie stracił orientację w ciemności i chmurach i spadł do oceanu - oczywiście źródło mądrości wszelakiej National Geographic "Katastrofa w przestworzach".
Na innym forum ktoś wrzucił zdjęcie szczątków ofiar katastrofy wymieszanych z kawałkami samolotu. Skandal i koszmar, jak takie zdjęcia przedostały się do internetu czy w ogóle gdziekolwiek.
Zaczyna być niesmacznie, tak w ogóle.
Godzilla - 10 Maj 2010, 11:24
Pytanie co pilot miał na przyrządach w tej mgle, bo kamikaze nie był i wiedział od kiedy robi się niebezpiecznie. Błędna wysokość? Ciekawa jestem czy kiedyś się dowiemy.
dalambert - 10 Maj 2010, 11:24
Kai napisał/a | jak takie zdjęcia przedostały się do internetu czy w ogóle gdziekolwiek |
Tak samo jak zdjęcia majtek Dody, czy intymności innej pani. Bydło ze wszystkiego robi sensaję , lub ubaw
Kai - 10 Maj 2010, 13:21
dalambert napisał/a | Bydło ze wszystkiego robi sensaję , lub ubaw |
Zdziwiłbyś się, bo to osoby, które mdleją od średnio soczystej q****.
Ale to racja, że jak już się temat zdaje wyczerpywać i stygnąć, zawsze znajdzie się ktoś, kto zapuści nową "sensacyjną" informację.
Godzilla - 10 Maj 2010, 20:00
Kai napisał/a | ...podobno istnieje jakieś osobne szkolenie dla pilotów, uczące ich jak reagować w sytuacji całkowitego braku punktu odniesienia na zewnątrz samolotu - ciemność, gęsta mgła itp. kiedy błędnik może zacząć płatać figle. |
Jeśli coś takiego istnieje, to stawiam dolary przeciwko orzechom że zrobił je w pierwszym rzędzie.
Kai - 10 Maj 2010, 20:07
Godzilla, nie jestem aż tak pewna. Swego czasu czytałam co nieco o "nowoczesności" w naszej armii. Możliwe, że na szkoleniach też oszczędzali.
dalambert - 10 Maj 2010, 20:25
Kai, Krótko - tu wierzę Godzilli Ty coś tam czytałaś, a Ona wie, naprawdę i ja wiem dlaczego , a Ty się domyśl.
ihan - 10 Maj 2010, 20:33
Myśle, że domyślający się, czytający w miarę uważnie posty Godzilli wiedzą to samo co dalambert.
Kai - 10 Maj 2010, 20:53
dalambert napisał/a | Kai, Krótko - tu wierzę Godzilli Ty coś tam czytałaś, a Ona wie, naprawdę i ja wiem dlaczego , a Ty się domyśl. |
Powiedzmy, że rozumiem.
Możemy nawet w ogóle nie mówić o tym samym, ja jednak jestem zdecydowanie nieufna, jeśli chodzi o "popularne" źródła, stąd tyle zastrzeżeń i usprawiedliwień.
ihan, jak się będę chciała domyślać, to zrobię to we własnym zakresie i bez Twojej pomocy. Przykro mi. Godzilla ma PW i nie widzę powodu, abyś miała wtrącać kolejne uwagi bez związku z tematem.
dalambert - 26 Maj 2010, 07:38
No na 31 maja zapowiadane jest przekazanie polskim wydawcom najwybitniejszego dzieła rosyjskiej literatury fantastyczno katastroficznej + politicalfiction pt.
"Literackie opracowanie danych z taśm czrnych skrzynek Tu-154 z 10.04.2010"
Oczekujemy szerokich komentarzy i opracowań redakcyjnych najwybitniejszch znawców tematu
Same czarne skrzynki pozostaną łupem Armi Rosyjskiej! Po wsie czasy
NURS - 26 Maj 2010, 07:41
Nie po wsze, dalambercie złoty. Przejmiecie władzę i szablą je odbierzecie.
dalambert - 26 Maj 2010, 08:51
NURS napisał/a | Przejmiecie władzę i szablą je odbierzecie |
niby kto przejmie władzę? Jacy Wy?
jako wybitny znawca wszelkich katastrof, naczelny opowiadacz o tym jak to amerykanie sami sobie skierowali samoloty na WTC 11.09.
masz teraz wspaniałą okazję wykazania się kreatywnościa i prawdziwie wielką wiara w ustalenia komisji.
ps. komisję Nikołaja Budrenki pamiętasz? Też się czymś co się pod Smoleńskiem stało zajmowała i to z jakim pięknym skutkiem!
Było nie było i pisarz Aleksy Tołstoj uczestniczył.
NURS - 26 Maj 2010, 10:19
Właśnie, dalambercie, jako znany wyśmiewacz teorii spiskowych masz teraz okazję wyśmiać te wszystkie opowieści otaczające tę katastrofę
Dla ciebie jedyną komisją rzetelną i bezstronną byłby Rydzyk z Kaczyńskim. A prawdy nie zakrzyczysz. Cała ta wyprawa, od początku do końca była spartolona. Miała być pokazówka patriotyczna (pan prezydent w minionych latach nie miał parcia na odwiedzanie Katynia, zlewał go rokrocznie, co sprawdziłem na stronie pałacu) a wyszło jak zawsze, kiedy partacze z jego kancelarii coś organizowali na przekór wszystkiemu. Teza o naciskach jest więcej, niż prawdopodobna. Błasik w kabinie pilotów, otwarte drzwi od kabiny, manewry maszyny, których nie powinno być, etc.
Módl się, zeby jak najmniej z tego udokumentowali, bo sromota bedzie dla zwolenników pisu ogromna.
Agi - 26 Maj 2010, 10:42
W kontekście ostatnich wieści, pozwalam sobie przypomnieć swój post z 10 kwietnia.
ja napisał/a | Te wiadomości o lądowaniu wbrew zaleceniom kontroli lotów są dla mnie przerażające, staram się nie dopuszczać do świadomości, ze mogła to być bardziej skuteczna powtórka Gruzji. |
dalambert - 26 Maj 2010, 10:50
NURS, wszystko Ci udokumentuja,co trzeba od 10 takie różne darły co to się sam Kaczyński wdarł do kabiny pilotów , wolant odebrał i samlądując smolot rozwalił -
twoje NURS napisał/a | Miała być pokazówka patriotyczna (pan prezydent w minionych latach nie miał parcia na odwiedzanie Katynia, zlewał go rokrocznie, co sprawdziłem na stronie pałacu) a wyszło jak zawsze, kiedy partacze z jego kancelarii coś organizowali na przekór wszystkiemu |
To poprostu powrót z Twej strony do języka Palikota i Niesioła, którym lecisz od poczatku.
Rozumiem zrobiłeś sobie "żałobną" przerwę, ale już Ci normalność wróciła.
NURS napisał/a | Teza o naciskach jest więcej, niż prawdopodobna. Błasik w kabinie pilotów, otwarte drzwi od kabiny, manewry maszyny, których nie powinno być, etc. | ,.
Ico jeszczepewnie Prezydent za Blasikiem ?
A otwarte drzwi to pewnie rozhermetyzowana kabina i próżnia kosmiczna się wdziera?
Przez ponad miesiac preparowano te "skrzynki " jak chciano co by grzecznie wykazały co trzeba-
było nie było Pani Minister-Oberprokurator ,co to w sprawie Litwinienki walczyła o prawdę i w sprawie Politkowskiej ganiała morderców , tym tyż dowodzi.
NURS nie bądź śmieszny z tymi jadowitymi uwagami o Rydzyku i Kaczynskim , ani to moich poglądow nie oddaje, ani nie jest zabawne
dzejes - 26 Maj 2010, 11:08
dalambert napisał/a | Przez ponad miesiac preparowano te skrzynki jak chciano co by grzecznie wykazały co trzeba- |
Po co się ograniczać? Jaszczury z M12 używając impulsu EMP zestrzeliły Tupolewa.
Jak dla mnie to najrozsądniej brzmiała wypowiedź Stankiewicza z Newsweeka o tym, że niemal na pewno nie będzie czegoś takiego, jak jedna przyczyna katastrofy. Również ciekawie zabrzmiały doniesienia o tym, że rosyjska komisja zajmująca się badaniem wypadku (a również innych, które miały miejsce na terenie Federacji) z założenia przyjmuje teorię o błędzie pilota lub usterce technicznej niezbyt wnikliwie (uwaga na eufemizm) badając ewentualne błędy wieży - dlatego, że to ta sama komisja wydaje certyfikaty lotniskom. Jednakże z drugiej strony z najwyższych rosyjskich szczebli poszedł przekaz, by spraw była wyjaśniona.
Sam nie wiem, co myśleć. Dużo czynników, dużo danych, pewnie dziesięć razy tyle o których nie mam pojęcia, na których się zwyczajnie nie znam. żałuję w sumie, że nie umiem sobie tak zycia uprościć, jak dalambert.
dalambert - 26 Maj 2010, 11:20
dzejes, ależ ja nie wiem jak było . Natomiast NIGDY nie uwierzę w rzetelność rosyjskich komisji
patrz komisja Nikołaja Budrenki, patrz sprawa Kurska, patrz Politkowska, patrz Litwinienko, patarz dzejes napisał/a | Również ciekawie zabrzmiały doniesienia o tym, że rosyjska komisja zajmująca się badaniem wypadku (a również innych, które miały miejsce na terenie Federacji) z założenia przyjmuje teorię o błędzie pilota lub usterce technicznej niezbyt wnikliwie (uwaga na eufemizm) badając ewentualne błędy wieży - dlatego, że to ta sama komisja wydaje certyfikaty lotniskom. |
A z dzejes napisał/a | najwyższych rosyjskich szczebli poszedł przekaz, by spraw była wyjaśniona. | niejeden już przekaz wychodził i wracał
NURS - 26 Maj 2010, 11:36
Jad, drogi dalambercie i złoty, z twoich ust się toczy. To ty podważasz wszystko, kompetencje komisji, opinie biegłych itp, itd. I węszysz teorie spiskowe, których podobno, jesteś przeciwnikiem.
Ja sobie żadnej przerwy nie robiłem - jestem przekonany, że żaden człowiek przy zdrowych zmysłach nie wykonywałby manewru lądowania w takich warunkach, gdyby miał inną możliwość. A oni to zrobili. Incydent gruziński nie jest niczyim wymysłem, Kaczyński usiłował wymuszać decyzje na pilotach. I tyle.
Możesz tupać i krzyczeć, ale prawdy nie zmienisz. Kancelaria prezydenta wymyśliła ten wyjazd w odpowiedzi na zaproszenie Tuska przez ruskich. W poprzednich latach Lech Kaczyński omijal Katyń - co łatwo sprawdzić na stronach pałacu. Ja to zrobiłem już dawno. To była pokazówka wyborcza.
dalambert - 26 Maj 2010, 12:02
NURS napisał/a | To ty podważasz wszystko, kompetencje komisji, opinie biegłych | nie ja jeden - jakie kompetencje mają rosyjskie komisje wiadomo nie od dziś, a występy pana Klicha, co to najpierw negował uczciwość i kompetencje komisji, a pod rozmowie z Premierem Tuskiem w "cztery oczy" nagle i zaufania nabral iopinie zmienil, aż teraz jest naczelnym przeciekowym RP
NURS napisał/a | Kancelaria prezydenta wymyśliła ten wyjazd w odpowiedzi na zaproszenie Tuska przez ruskich. | Jeszcze w styczniu kancelaria/ jak to nazywasz/ ogłosiła, że w związku z 70 rocznicą zbrodni Prezydent chce być w Katyniu i w odpowiedzi na TO ruskie zaprosiły Tuska do Katynia na serdeczne spotkanie z Putinem , a nie odwrotnie. rozumiem że Tusk się wybrał na Putinowskie zproszenie co by pogadać jak premier z premierem , beż wyborczych podtekstów.
Az miło patrzec jak łykasz wszystkie przecieki, insynuacje i przypuszczenia z GW płynące i oczywiscie dzielnie walczysz z spiskowymi teoriami
NURS - 26 Maj 2010, 12:38
nie ja jeden uważam, że w tej katastrofie było sporo winy ze strony kancelarii prezydenta, że przypomne pokazywanie kwitów, które miały udowodnić, ze to Klich, ale nie ten, o wszystkim wiedział. Jakoś wszystko ucichło, jak się okazało, ze nie było do końca tak
Nie łykam niczego, tylko widzę, że zrobiliście santo subito z człowieka, który może się okazać w dużej mierze współwinnym tej tragedii. Zaproszenie Tuska było policzkiem dla niego, na miejscu Putina zrobiłbym mu to samo. Polityka Kalego działa w obie strony.
Ważniejsze jest coś innego. Te uroczystości można było zorganizować normalnie, a nie w taki sposób, z przelotem na ostatnią chwilę. Tak samo, jak nie ląduje się w takich warunkach. Tak się kończą zabawy w poważną polityke, w wykonaniu ludzi bez pomyślunku.
GW nie czytuje, nie dorobisz mi tego, choćbyś się skichał Także poza środowiskiem GW jest sporo ludzi, którzy widzą, że to wszystko było dęte. Zreszta po co się pieklić, poczekamy, zobaczymy.
|
|
|