To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - 10 kwietnia 2010 - Katyń

NURS - 26 Kwietnia 2010, 13:57

Jako antypisowska świnia sprawdziłem jedną rzecz: jak wyglądała działalnośc byłego prezydenta w kwestii obchodów katyńskich - źródło, strona prezydencka prezydent.pl. Otóż niezłomny bojownik o prawdę dopiero w roku wyborów zapragnął odwiedzić to miejsce w rocznicę wydarzeń. W poprzednich latach praktycznie rzecz biorąc zainteresowanie głowy państwa tym problemem w pierwszych dwóch tygodniach kwietnia ograniczało się do rozdania medali albo napisania listu.
Kłamstwo ma krótkie nóżki, jak u... Bielana :twisted:

dalambert - 26 Kwietnia 2010, 14:06

NURS, zaczęła sie prawdziwa kampania wyborcza i prawdziwe wybory!
Szkoda mi czasu na czytanie Twoich tupań i wrzasków,
Ogłaszam osobistą ciszę wyborczą.
A Ty baw sie dobrze :mrgreen:

NURS - 26 Kwietnia 2010, 16:06

Wiem, wiem. Szkoda ci czasu, bo to obala mit wielkiego malego prezydenta dorobiony po jego śmierci. I żebyś nie wiem jak się naprężał, i zjadl tysiąc kotletów, to nie wymyślisz niczego, zeby to obalić, bo to prawda jest, obiektywna. Tak wygląda rzekomy patriotyzm Lecha Kaczyńskiego, puste gesty na pokaz. :twisted:
feralny por. - 27 Kwietnia 2010, 11:45

TAkie skromne podsumowanie:
http://boli.blog.pl/archi...hp?nid=14873141

Godzilla - 7 Maj 2010, 16:42

http://wiadomosci.onet.pl...osoby,item.html

No to jak się mogło do k*** nędzy zdarzyć, że całej czwórki przez dwa tygodnie nie mogli zidentyfikować???

Rafał - 8 Maj 2010, 01:52

http://www.kavkazcenter.c.../04/12000.shtml

Za głupi jestem aby komentować.

Navajero - 8 Maj 2010, 08:57

A co tu komentować? Czeczeńcy szczują nas na Rosjan i tyle. Tekst bynajmniej nie wyjątkowy wśród innych artykułów na temat Polski. Czytałem już w tym serwisie o Endriu Lepperze - jednym z najwybitniejszych polskich polityków i "polskim Specnazie" mordującym czeczeńskie niemowlęta. To ostatnie plus obietnice zemsty - bo: " rząd czeczeński dysponuje środkami, aby... ( bla, bla)".
Godzilla - 10 Maj 2010, 10:25

Z gatunku "co nas w***wia" - tekst i komentarze. Rozbroił mnie tylko jeden: "Jak was czytam, to jakbym widział jak dyskutujecie w salonce bez klamek z dostępem do internetu". Wypisz - wymaluj.

http://wiadomosci.onet.pl...nkach,item.html

dalambert - 10 Maj 2010, 10:35

Cos mi tu nie gra. Pilot o ponad 3000 wylatanych godzin i /chyba/ prawie 2000 na Tu-154 i nie na uprawnień do latania w trudnych warunkach,
Chyba pan generał coś ściemnia.

Godzilla - 10 Maj 2010, 10:39

I zrobił wszelkie możliwe kursy, łącznie z tym na pilota cywilnego.
Kai - 10 Maj 2010, 11:18

Przez analogię, ale BEZ żadnej gwarancji, że to zgodne z prawdą - podobno istnieje jakieś osobne szkolenie dla pilotów, uczące ich jak reagować w sytuacji całkowitego braku punktu odniesienia na zewnątrz samolotu - ciemność, gęsta mgła itp. kiedy błędnik może zacząć płatać figle.

Takie było wyjaśnienie innego wypadku, kiedy pilot zupełnie stracił orientację w ciemności i chmurach i spadł do oceanu - oczywiście źródło mądrości wszelakiej National Geographic "Katastrofa w przestworzach". :evil:

Na innym forum ktoś wrzucił zdjęcie szczątków ofiar katastrofy wymieszanych z kawałkami samolotu. Skandal i koszmar, jak takie zdjęcia przedostały się do internetu czy w ogóle gdziekolwiek.

Zaczyna być niesmacznie, tak w ogóle.

Godzilla - 10 Maj 2010, 11:24

Pytanie co pilot miał na przyrządach w tej mgle, bo kamikaze nie był i wiedział od kiedy robi się niebezpiecznie. Błędna wysokość? Ciekawa jestem czy kiedyś się dowiemy.
dalambert - 10 Maj 2010, 11:24

Kai napisał/a
jak takie zdjęcia przedostały się do internetu czy w ogóle gdziekolwiek

Tak samo jak zdjęcia majtek Dody, czy intymności innej pani. Bydło ze wszystkiego robi sensaję , lub ubaw :evil:

Kai - 10 Maj 2010, 13:21

dalambert napisał/a
Bydło ze wszystkiego robi sensaję , lub ubaw :evil:

Zdziwiłbyś się, bo to osoby, które mdleją od średnio soczystej q****.

Ale to racja, że jak już się temat zdaje wyczerpywać i stygnąć, zawsze znajdzie się ktoś, kto zapuści nową "sensacyjną" informację.

Godzilla - 10 Maj 2010, 20:00

Kai napisał/a
...podobno istnieje jakieś osobne szkolenie dla pilotów, uczące ich jak reagować w sytuacji całkowitego braku punktu odniesienia na zewnątrz samolotu - ciemność, gęsta mgła itp. kiedy błędnik może zacząć płatać figle.

Jeśli coś takiego istnieje, to stawiam dolary przeciwko orzechom że zrobił je w pierwszym rzędzie.

Kai - 10 Maj 2010, 20:07

Godzilla, nie jestem aż tak pewna. Swego czasu czytałam co nieco o "nowoczesności" w naszej armii. Możliwe, że na szkoleniach też oszczędzali.
dalambert - 10 Maj 2010, 20:25

Kai, Krótko - tu wierzę Godzilli Ty coś tam czytałaś, a Ona wie, naprawdę :!: i ja wiem dlaczego , a Ty się domyśl.
ihan - 10 Maj 2010, 20:33

Myśle, że domyślający się, czytający w miarę uważnie posty Godzilli wiedzą to samo co dalambert. ;)
Kai - 10 Maj 2010, 20:53

dalambert napisał/a
Kai, Krótko - tu wierzę Godzilli Ty coś tam czytałaś, a Ona wie, naprawdę :!: i ja wiem dlaczego , a Ty się domyśl.

Powiedzmy, że rozumiem.

Możemy nawet w ogóle nie mówić o tym samym, ja jednak jestem zdecydowanie nieufna, jeśli chodzi o "popularne" źródła, stąd tyle zastrzeżeń i usprawiedliwień.

ihan, jak się będę chciała domyślać, to zrobię to we własnym zakresie i bez Twojej pomocy. Przykro mi. Godzilla ma PW i nie widzę powodu, abyś miała wtrącać kolejne uwagi bez związku z tematem.

dalambert - 26 Maj 2010, 07:38

No :!: na 31 maja zapowiadane jest przekazanie polskim wydawcom najwybitniejszego dzieła rosyjskiej literatury fantastyczno katastroficznej + politicalfiction pt.
"Literackie opracowanie danych z taśm czrnych skrzynek Tu-154 z 10.04.2010"
Oczekujemy szerokich komentarzy i opracowań redakcyjnych najwybitniejszch znawców tematu :D
Same czarne skrzynki pozostaną łupem Armi Rosyjskiej! Po wsie czasy :twisted:

NURS - 26 Maj 2010, 07:41

Nie po wsze, dalambercie złoty. Przejmiecie władzę i szablą je odbierzecie. :twisted:
dalambert - 26 Maj 2010, 08:51

NURS napisał/a
Przejmiecie władzę i szablą je odbierzecie

niby kto przejmie władzę? Jacy Wy?
jako wybitny znawca wszelkich katastrof, naczelny opowiadacz o tym jak to amerykanie sami sobie skierowali samoloty na WTC 11.09.
masz teraz wspaniałą okazję wykazania się kreatywnościa i prawdziwie wielką wiara w ustalenia komisji.
ps. komisję Nikołaja Budrenki pamiętasz? Też się czymś co się pod Smoleńskiem stało zajmowała i to z jakim pięknym skutkiem!
Było nie było i pisarz Aleksy Tołstoj uczestniczył.

NURS - 26 Maj 2010, 10:19

Właśnie, dalambercie, jako znany wyśmiewacz teorii spiskowych masz teraz okazję wyśmiać te wszystkie opowieści otaczające tę katastrofę :-)
Dla ciebie jedyną komisją rzetelną i bezstronną byłby Rydzyk z Kaczyńskim. A prawdy nie zakrzyczysz. Cała ta wyprawa, od początku do końca była spartolona. Miała być pokazówka patriotyczna (pan prezydent w minionych latach nie miał parcia na odwiedzanie Katynia, zlewał go rokrocznie, co sprawdziłem na stronie pałacu) a wyszło jak zawsze, kiedy partacze z jego kancelarii coś organizowali na przekór wszystkiemu. Teza o naciskach jest więcej, niż prawdopodobna. Błasik w kabinie pilotów, otwarte drzwi od kabiny, manewry maszyny, których nie powinno być, etc.
Módl się, zeby jak najmniej z tego udokumentowali, bo sromota bedzie dla zwolenników pisu ogromna.

Agi - 26 Maj 2010, 10:42

W kontekście ostatnich wieści, pozwalam sobie przypomnieć swój post z 10 kwietnia.
ja napisał/a
Te wiadomości o lądowaniu wbrew zaleceniom kontroli lotów są dla mnie przerażające, staram się nie dopuszczać do świadomości, ze mogła to być bardziej skuteczna powtórka Gruzji.

dalambert - 26 Maj 2010, 10:50

NURS, wszystko Ci udokumentuja,co trzeba od 10 takie różne darły co to się sam Kaczyński wdarł do kabiny pilotów , wolant odebrał i samlądując smolot rozwalił -
twoje
NURS napisał/a
Miała być pokazówka patriotyczna (pan prezydent w minionych latach nie miał parcia na odwiedzanie Katynia, zlewał go rokrocznie, co sprawdziłem na stronie pałacu) a wyszło jak zawsze, kiedy partacze z jego kancelarii coś organizowali na przekór wszystkiemu

To poprostu powrót z Twej strony do języka Palikota i Niesioła, którym lecisz od poczatku.
Rozumiem zrobiłeś sobie "żałobną" przerwę, ale już Ci normalność wróciła.
NURS napisał/a
Teza o naciskach jest więcej, niż prawdopodobna. Błasik w kabinie pilotów, otwarte drzwi od kabiny, manewry maszyny, których nie powinno być, etc.
,.
Ico jeszczepewnie Prezydent za Blasikiem ?
A otwarte drzwi to pewnie rozhermetyzowana kabina i próżnia kosmiczna się wdziera?
Przez ponad miesiac preparowano te "skrzynki " jak chciano co by grzecznie wykazały co trzeba-
było nie było Pani Minister-Oberprokurator ,co to w sprawie Litwinienki walczyła o prawdę i w sprawie Politkowskiej ganiała morderców , tym tyż dowodzi.
NURS nie bądź śmieszny z tymi jadowitymi uwagami o Rydzyku i Kaczynskim , ani to moich poglądow nie oddaje, ani nie jest zabawne :evil:

dzejes - 26 Maj 2010, 11:08

dalambert napisał/a
Przez ponad miesiac preparowano te skrzynki jak chciano co by grzecznie wykazały co trzeba-

Po co się ograniczać? Jaszczury z M12 używając impulsu EMP zestrzeliły Tupolewa.

Jak dla mnie to najrozsądniej brzmiała wypowiedź Stankiewicza z Newsweeka o tym, że niemal na pewno nie będzie czegoś takiego, jak jedna przyczyna katastrofy. Również ciekawie zabrzmiały doniesienia o tym, że rosyjska komisja zajmująca się badaniem wypadku (a również innych, które miały miejsce na terenie Federacji) z założenia przyjmuje teorię o błędzie pilota lub usterce technicznej niezbyt wnikliwie (uwaga na eufemizm) badając ewentualne błędy wieży - dlatego, że to ta sama komisja wydaje certyfikaty lotniskom. Jednakże z drugiej strony z najwyższych rosyjskich szczebli poszedł przekaz, by spraw była wyjaśniona.

Sam nie wiem, co myśleć. Dużo czynników, dużo danych, pewnie dziesięć razy tyle o których nie mam pojęcia, na których się zwyczajnie nie znam. żałuję w sumie, że nie umiem sobie tak zycia uprościć, jak dalambert.

dalambert - 26 Maj 2010, 11:20

dzejes, ależ ja nie wiem jak było . Natomiast NIGDY nie uwierzę w rzetelność rosyjskich komisji
patrz komisja Nikołaja Budrenki, patrz sprawa Kurska, patrz Politkowska, patrz Litwinienko, patarz
dzejes napisał/a
Również ciekawie zabrzmiały doniesienia o tym, że rosyjska komisja zajmująca się badaniem wypadku (a również innych, które miały miejsce na terenie Federacji) z założenia przyjmuje teorię o błędzie pilota lub usterce technicznej niezbyt wnikliwie (uwaga na eufemizm) badając ewentualne błędy wieży - dlatego, że to ta sama komisja wydaje certyfikaty lotniskom.

A z
dzejes napisał/a
najwyższych rosyjskich szczebli poszedł przekaz, by spraw była wyjaśniona.
niejeden już przekaz wychodził i wracał :mrgreen:
NURS - 26 Maj 2010, 11:36

Jad, drogi dalambercie i złoty, z twoich ust się toczy. To ty podważasz wszystko, kompetencje komisji, opinie biegłych itp, itd. I węszysz teorie spiskowe, których podobno, jesteś przeciwnikiem.
Ja sobie żadnej przerwy nie robiłem - jestem przekonany, że żaden człowiek przy zdrowych zmysłach nie wykonywałby manewru lądowania w takich warunkach, gdyby miał inną możliwość. A oni to zrobili. Incydent gruziński nie jest niczyim wymysłem, Kaczyński usiłował wymuszać decyzje na pilotach. I tyle.
Możesz tupać i krzyczeć, ale prawdy nie zmienisz. Kancelaria prezydenta wymyśliła ten wyjazd w odpowiedzi na zaproszenie Tuska przez ruskich. W poprzednich latach Lech Kaczyński omijal Katyń - co łatwo sprawdzić na stronach pałacu. Ja to zrobiłem już dawno. To była pokazówka wyborcza.

dalambert - 26 Maj 2010, 12:02

NURS napisał/a
To ty podważasz wszystko, kompetencje komisji, opinie biegłych
nie ja jeden - jakie kompetencje mają rosyjskie komisje wiadomo nie od dziś, a występy pana Klicha, co to najpierw negował uczciwość i kompetencje komisji, a pod rozmowie z Premierem Tuskiem w "cztery oczy" nagle i zaufania nabral iopinie zmienil, aż teraz jest naczelnym przeciekowym RP ;P:
NURS napisał/a
Kancelaria prezydenta wymyśliła ten wyjazd w odpowiedzi na zaproszenie Tuska przez ruskich.
Jeszcze w styczniu kancelaria/ jak to nazywasz/ ogłosiła, że w związku z 70 rocznicą zbrodni Prezydent chce być w Katyniu i w odpowiedzi na TO ruskie zaprosiły Tuska do Katynia na serdeczne spotkanie z Putinem , a nie odwrotnie. rozumiem że Tusk się wybrał na Putinowskie zproszenie co by pogadać jak premier z premierem , beż wyborczych podtekstów.
:mrgreen:
Az miło patrzec jak łykasz wszystkie przecieki, insynuacje i przypuszczenia z GW płynące i oczywiscie dzielnie walczysz z spiskowymi teoriami :wink:

NURS - 26 Maj 2010, 12:38

nie ja jeden uważam, że w tej katastrofie było sporo winy ze strony kancelarii prezydenta, że przypomne pokazywanie kwitów, które miały udowodnić, ze to Klich, ale nie ten, o wszystkim wiedział. Jakoś wszystko ucichło, jak się okazało, ze nie było do końca tak :-)
Nie łykam niczego, tylko widzę, że zrobiliście santo subito z człowieka, który może się okazać w dużej mierze współwinnym tej tragedii. Zaproszenie Tuska było policzkiem dla niego, na miejscu Putina zrobiłbym mu to samo. Polityka Kalego działa w obie strony.
Ważniejsze jest coś innego. Te uroczystości można było zorganizować normalnie, a nie w taki sposób, z przelotem na ostatnią chwilę. Tak samo, jak nie ląduje się w takich warunkach. Tak się kończą zabawy w poważną polityke, w wykonaniu ludzi bez pomyślunku.
GW nie czytuje, nie dorobisz mi tego, choćbyś się skichał :-) Także poza środowiskiem GW jest sporo ludzi, którzy widzą, że to wszystko było dęte. Zreszta po co się pieklić, poczekamy, zobaczymy.

Partner forum