Blogowanie na ekranie - Czasami człowiek musi...
Martva - 15 Stycznia 2012, 12:17
Magia. Widzę pusty post, po kombinacjach z cytowaniem wyświetla mi się url, po kombinacjach z poglądem widzę aktywny link, po kliknięciu na aktywny link otwiera mi się pusta strona.
ED. po wyłączeniu adblocka i odświeżeniu strona przestaje być pusta. Wow. Kilkanaście godzin spokojnie.
Zgaga - 15 Stycznia 2012, 13:33
A ja to raczej na dni obliczałam: smoczyca, małe smoczki, jajka (to chyba najprostsze).
Martva - 16 Stycznia 2012, 11:15
Sama smoczyca kilkanaście godzin minimum (czyli realnie kilka dni, bo nie da się koralikować kilkanaście godzin jednego dnia, chyba że ktoś ma kręgosłup z tytanu i oczy nie wiem z czego). Ehh, pomyśleć że tutorial na smoczą bransoletkę (miała tylko łeb, podobny do tego, żadnych rozszerzeń na tułowiu, łap i skrzydeł) uznałam kiedyś za zbyt trudny
Kasiek - 16 Stycznia 2012, 20:32
Kurde, MilleniumFalcon to by chyba zwariowała ze szczęścia bo ona smoki lubi :>
Zgaga kicz nie kicz ale pod wrażeniem jestem...
Zgaga - 17 Stycznia 2012, 12:26
Wypełniam sprawozdanie dla biblioteki do GUSu. Jak zobaczycie za jakiś czas panią do mnie podobną, siwiutką jak gołąbek - to jednak będę ja.
Kruk Siwy - 17 Stycznia 2012, 12:27
Związaną kaftanem bezpieczeństwa?
czterdziescidwa - 17 Stycznia 2012, 12:47
Nie, tych dwóch rosłych panów obok będzie związanych, co dziwne, jednym kaftanem bezpieczeństwa.
Zgaga - 17 Stycznia 2012, 13:10
Nie. Raczej nie szaleję. To przeszkadza myśleć.
Aczkolwiek ubawiłam się. GUS przesłał do bibliotek nowy formularz, w czwartek. Do tej pory mają już ok. 11 tys. zapytań. Chyba go nie przemyśleli.
Godzilla - 17 Stycznia 2012, 13:13
Ło matko. A co robi Główny Urząd Statystyczny w bibliotece? Biblioteki liczy? Książki liczy? Wypożyczenie w książkach na studenta czy w studentach na książkę? Komuś się chyba nudzi albo musi udowodnić, że jest niezbędny na stołku.
merula - 18 Stycznia 2012, 01:16
Zgaga, jak dla Ciebie
Zgaga - 18 Stycznia 2012, 08:37
Widziałam to już. Nawet kiedyś coś takiego zrobiłam
Cały czas daleko w kolejce.
joe_cool - 25 Stycznia 2012, 14:21
Portal społecznościowy szydełkowców i dziergaczy https://www.ravelry.com/account/login
Chociaż zapewne już znasz.
merula - 6 Lutego 2012, 15:46
prawie ja szalik Paradoxalny
ilcattivo13 - 6 Lutego 2012, 15:51
łaaaaa żeby tylko ten ko-szalik był czarny, z białymi "skarpetkami" i fragmentem klaty, to od razu bym takiego zapragnął
Martva - 6 Lutego 2012, 15:57
Skojarzyło mi się, a nie pamiętam czy wrzucałam: http://www.celapiu.pl/s/category.php?id_category=5
Zawsze mnie brzydziła idea lisa na szyi, ale to jest rewelacja.
ilcattivo13 - 6 Lutego 2012, 16:06
gdyby nie było podpisu, to bym pomyślał, że to fretki
merula - 6 Lutego 2012, 16:12
prawie takiego lisa miała dziewczyna w Paradoxie przedostatnio.
Zgaga - 6 Lutego 2012, 17:00
W tych rejonach ostatnio moje chęci błądzą, ale jakoś z czasem krótko. Pomysł, goni pomysł. Niedługo założę teczkę i zacznę je spisywać i rozrysowywać i... zapewne na tym się skończy. W sumie od pracy pisarza niewiele się to czasem różni
Zgaga - 14 Lutego 2012, 12:00
Ostatnio trochę grzebię w stronach dotyczących porcelany.
Bardzo mi się spodobały produkty Franz Collections: http://www.google.pl/sear...iw=1440&bih=803
Precyzja niesamowita.
Ale niektóre "produkty" powodują moje ciut zdziwienie:
merula - 14 Lutego 2012, 12:07
fajne. ja kiedyś w ramach poszukiwań sprzętów do mieszkania znalazłam stronki z obłędnymi umywalkami. poszukam, może znajdę.
May - 14 Lutego 2012, 13:00
Martva, foksy sa zajefajne! Chyba sie zapisze do klubu Shirley, moze mnie naucza drutowac...
dalambert - 14 Lutego 2012, 13:10
Zgaga, Konsumpcja WZetki, czy eklerka na Vaderze może być przeżyciem prze duże V
Zgaga - 14 Lutego 2012, 13:17
Zwłaszcza na takim Vaderze w romaszki .
Albo Chubace w kwiatach wiśni
Estetyka od czapy.
SithLady - 15 Lutego 2012, 21:05
Zgaga, śliczne. Chcę talerz z Vaderem
Zgaga - 8 Marca 2012, 17:02
Przeczytałam sobie dzisiaj artykuł w rosyjskim Kommersancie. O Rosji, a jakże. Ufff... Demograficzna masakra. Statyczny koszmar.
W ciągu ostatnich 20 lat populacja na terenie Rosji zmniejszyła się o 7 ml. ludzi.
W ciągu ostatnich 10 lat zniknęło na Syberii "zniknęło ok. 11 tys. wsi i ok 290 miasteczek.
Co roku 30 tys. ludzi umiera od narkotykowego przedawkowanie, a 70 tys. od alkoholowego.
2-5 mln (tu akurat sądzę, że bliżej 5 mln.) dzieci to dzieci bezdomne "bezprizorniki" (po Wielkiej Wojnie Ojczyźnianej było ich 700 tys.). 80% z 370 tys dzieci w domach dziecka mają żyjących rodziców.
Codziennie jest zabijanych w Rosji czworo-pięcioro dzieci...
Im dalej w las tym gorzej:
http://www.kommersant.ru/doc/1878376
brrr.
ilcattivo13 - 8 Marca 2012, 19:33
Jeśli się ślepo trzymać pewnej teorii ekonomicznej, to spadek ludności o 7mln dowodzi tego, że przez ostatnie 20 lat bardzo podniósł się poziom życia Rosjan
Zgaga - 19 Marca 2012, 09:35
A ja się znów bawię niefantastycznie.
Wprawdzie nawiedziłam swoją osobą panel "Wegner - Kosik - Cetnarowski" w czwartek, ale weekend spędziłam na zupełnie innych zajęciach, trochę kiczowatych: "jajcowałam"
W efekcie powstały:
Jajko zdobione metodą filcowania na sucho:
oraz jajka zdobione metodą dacoupagu:
Tutaj jeszcze bez warstw lakieru, "surowe".
Godzilla - 19 Marca 2012, 09:36
No, no! Decu jak dotąd nie pokochałam, ale to filcowane jajo to całkiem, całkiem. Znam panią, która tą techniką robi niesamowite obrazy. Sama jeszcze nie miałam filcu w rękach.
Zgaga - 19 Marca 2012, 09:52
Godzilla, nie miej złudzeń. Ono nie jest całe ufilcowane. To jest wzór filcowany na jajku styropianowym. Lepszy efekt byłby, gdyby trzy razy dłużej dziubać igłą. Ale nie było kiedy - warsztaty się skończyły.
Godzilla - 19 Marca 2012, 09:57
Zgaga, wiem że na styropianowym. Mnóstwo jest pomysłów na wykorzystanie styropianowych jajek. Fajnie wyszło.
|
|
|