To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Ogólnie o sporcie

Fidel-F2 - 20 Lutego 2010, 22:57

ale faktycznie, skok kajakiem ze skoczni narciarskiej to by była piękna dyscyplina
mBiko - 20 Lutego 2010, 22:58

dalambert napisał/a
a jakby tak z 150 belk

To wtedy po Małysza i Ammanna musieli by wysłać kogoś na orbitę. Na razie jeszcze w konkursach olimpijskich obowiązują stare zasady, wszyscy skaczą z tej samej belki.

dalambert - 20 Lutego 2010, 22:58

Fidel-F2, no widzisz :D :!:
rybieudka - 20 Lutego 2010, 22:59

Brawo Pan Adam :bravo :bravo :bravo
mBiko - 20 Lutego 2010, 23:01

Fidel, zwłaszcza ósemka ze sternikiem.
Fidel-F2 - 20 Lutego 2010, 23:09

mBiko, ale ze specjalnie wzmocnionymi a jednocześnie elastycznymi wiosłami jak pięknie mogli by się przed samym lądowaniem jeszcze pare metrów odbić, nie mówiąc o prędkości na progu uzyskanej dzięki wiosłom, no i osiem wioseł to juz niezła powierzchnia nośna
Agi - 20 Lutego 2010, 23:15

Czysta fantastyka :bravo :bravo :bravo :bravo
mBiko - 20 Lutego 2010, 23:16

Do tego wiosła muszą być różnej długości, pierwsze krótkie, kolejne coraz dłuższe, oraz rozszerzone pióra.
Tequilla - 20 Lutego 2010, 23:19

A może klasa Fin? Kusznierewicza możnaby przekwalifikować na zimową olimpiadę.

Małysz :bravo
a Amman wielki! :bravo

Fidel-F2 - 20 Lutego 2010, 23:20

i układ sterowy typu 'kaczka'
mBiko - 20 Lutego 2010, 23:48

Piękny popis Szwedów w biegu łączonym.
Tequilla - 21 Lutego 2010, 00:00

Podobno nasi są w czołówce klasyfikacji metalowej... ( do dzisiaj nawet nie wiedziałem, ze taka istnieje. Dzięki ci wp!)

A przy okazji co by nie mówić szkoda, że Małysz bez złota. Nikt, tak, jak on na nie nie zasługiwał. To zupełnie tak, jakby Pele nigdy nie zdobył mistrzostwa świata.
Może faktycznie powinien się zastanowić nad Soczi? Kasai skakał dzisiaj całkiem nieźle...

A Szaranowicz wzniósł się dziś na szczyty swojej twórczości poetyckiej - myślałem, że spadnę ze stołka, jak coś tam zaczął, że to miłość Polaków tak niesie Adama... :lol:
I on chyba jakimś buddystą jest. Dużo było jakichś takich buddyjskich nawiązań ;)

Agi - 21 Lutego 2010, 00:30

Tequilla napisał/a
A Szaranowicz wzniósł się dziś na szczyty swojej twórczości poetyckiej -

Przełączyłam na Eurosport, bo nie zdzierżyłam jego komentarza.

terebka - 21 Lutego 2010, 00:31

http://www.sport.pl/celeb...protestu.html

:shock:

mBiko - 21 Lutego 2010, 10:42

Agi, ja od początku oglądam tylko Eurosport, jakoś bardziej mi leży tamtejszy sposób komentowania, chociaż też pojawia się sporo błędów i przejęzyczeń.

terebka, cóż Cię dziwi, tego typu protesty będziemy jeszcze widywać.

Witchma - 21 Lutego 2010, 10:47

mBiko napisał/a
jakoś bardziej mi leży tamtejszy sposób komentowania

Komentatorzy biatlonu wymiatają :mrgreen:

mBiko - 21 Lutego 2010, 10:50

Zdecydowanie. Wiedzę mają ogromną, a komentują na luzie, bez zbędnego nadęcia.

Ed.
O ile pamiętam są to panowie Jaroński i Chruścicki.

merula - 21 Lutego 2010, 11:01

Panów Jarońskeigo i Wyrzykowskiego mogę słuchać nie oglądając zawodów. Moim zdaniem najlepszy duet komentatorski.
Podoba mi sie sympatia, z jaką podchodzą do zawodników i ogromna wiedza. I dystans, do ewentualnych pomyłek.

edyta : mBiko tfu, Chruścicki to zrzęda skokowo- biegowa.

mBiko - 21 Lutego 2010, 11:02

A właśnie, Chruścicki to chyba biegi komentuje.
merula - 21 Lutego 2010, 11:04

Biegi i skoki. Jest marudny, zrzędliwy i jakiś taki nieprzychylny.... i robi błądy, które nawet taki lajkonik jak ja widzi.
Fidel-F2 - 21 Lutego 2010, 11:05

a propos komentatorów, za czasów młodości Ronald Reagan komentował mecze piłkarskie w radiu nie oglądając meczu, dostawał składy drużyn i wynik, po czym, na 'żywo' komentował
terebka - 21 Lutego 2010, 11:07

Też wolę unikać oglądania skoków na TVP, ale z nieco innego powodu - do szału mnie doprowadza polowanie tabunu tamtejszych prezenterków na wywiady. Na każdych zawodach jest ich kilku i nie ma bata, że w czasie konkursu nie przerwą by mógł się ten, czy inny zaprezentować. Drażni mnie niesłychanie dzielenie obrazu na skoki, wywiady a w skrajnych przypadkach - info z innych aren. Od wszelkich spraw pobocznych jest przerwa między seriami, albo czas już po zawodach.

Wybieram Eurosport, choć najczęściej komentuje tam pewien uroczy, małomówny człowiek, któremu niebezpiecznie często zdarza się przysypiać w trakcie. To też jest irytujące, ale nie aż tak, jak czary-mary odczyniane przez TVP.

mBiko, dziwi mnie ta sytuacja, bo wybrano z biegu Justyny kadr, gdzie rzeczywiście mogła biec niewłaściwym stylem. Dziwi i zniesmacza, bo w ferworze walki takie błędy są pewnie na porządku u większości zawodniczek, skoro sędziowie przymykają na nie oko reagując jedynie w decydujących o podium przypadkach. I czynienie z tego argumentu jest niskie i prymitywne.

merula - 21 Lutego 2010, 11:15

terebka, na tym zdjęciu wygląda, jakby wszystkie panie popełniały to wykroczenie, jedynym błędem ewentualnie mogłoby byc uznanie, że Justyna zrobiła to odrobinkę szybciej, albo efektowne prezentacja tegoż, bo podejrzewam, ze w tym samym miejscu poprzedniczki robiły dokładnie to samo.
dalambert - 21 Lutego 2010, 20:13

No cudów to dziś nie będzie, ale popatrzeć można :)
merula - 21 Lutego 2010, 20:46

a protestu jednak nie będzie :D
mBiko - 21 Lutego 2010, 20:47

:cry: Sikora bez medalu. Norwegowie też się zresztą nie popisali.
dalambert - 22 Lutego 2010, 19:39

No to zdaje sie, ze góra 5 miejsce w drużynowych skokach , jak będziemy mieli szczęście :|
mBiko - 22 Lutego 2010, 21:17

Nie mieliśmy. Drużyny to my jeszcze nie mamy.
mBiko - 22 Lutego 2010, 22:55

Northug pokazał wreszcie ile ma pary w nartach.
mBiko - 25 Lutego 2010, 20:59

Wspaniała postawa Polek podczas sztafety, szóste miejsce. A Justyna pędziła jak parowóz.

Partner forum