To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Plemiona

Adanedhel - 9 Stycznia 2008, 20:00

Jeśli nie masz żadnych sąsiadów w okolicy to jesteś sam sobie szefem. Dostałeś, jak już zauważyłem, uprawnienia do zapraszania graczy. Korzystaj z nich mądrze ;) Zabawa polega na tym, że większość z nas tworzy właściwie Grupy Wydzielone. Inni w razie czego pomogą, ale pomoc będzie długo docierać. Musisz więc zadbać o siebie sam.

A na 12 w końcu mam drugą wioskę! Buhahahaha!!! :mrgreen:

Ixolite - 9 Stycznia 2008, 20:03

Gratki, mnie jeszcze troche brakuje :D
gorat - 9 Stycznia 2008, 20:07

:bravo

A jak 13? 12 to już prawie odpuściłem...
Spichlerz mi pękł przy 50k! Wszystkie surowce... Teraz idą dwa poziomy spichlerza, żeby się choć minimalnie zabezpieczyć. A koszary i stajnia (której poziom został podbity ostatnio ponad dwukrotnie) mają produkcję na dwie doby naprzód :P:
Ktoś, kto miał prawie cztery razy mniej punktów i liche wojsko mi groził, że razem z plemieniem będzie mnie farmił :roll: Cóż, sam jest niegodny, by go farmić :twisted:

Adanedhel - 9 Stycznia 2008, 20:08

Ale... właśnie zauważyłem coś niemiłego. Jeśli dobrze widzę po zdobyciu wioski szlachcic znika. A wyprodukowanie następnego to już dwie monety... :?

EDIT: gorat, na 13 mam nieco podobnie, tylko, że stawiam właśnie Kuźnię na 20 poziom. Obecnie budują się poziomy 17 i 18. Potrwa to jeszcze 20 h. A budowa samego poziomu 19 to 16 godzinek... Brrr... Ale przynajmniej armię w międzyczasie zmienię w niepokonaną siłę :mrgreen:

gorat - 9 Stycznia 2008, 20:18

Ja nie mam kiedy kuźni czy rynku stawiać, bo ledwo wystarcza mi dostępu do kompa, by spichlerz* i zagrodę robić :mrgreen: Nie mówiąc o stajni, bo za wolno wojsko robi ;)

*psichlerz mi się napisał :shock: :lol:

Adanedhel - 9 Stycznia 2008, 20:20

gorat, do niedawna wydawałem polecenia budowy na całą dobę, a mimo dodatkowych kosztów nadal miałem za dużo pieniędzy :mrgreen: Poza tym wokół mnie jest tyle łakomych kąsków, że aż się prosi o budowę pałacu.
gorat - 9 Stycznia 2008, 20:49

No tak, cfaniak, ma premium :mrgreen:
No i koniec zmartwień - nie jestem w stanie wydać po 30k nawet na wojsko (ograniczona zagroda), o budynkach nie mówiąc, bo kolejka zajęta...

A zagrożeń brak - już po drugiej stronie współplemieńca sprawdzam, o. A sprawdź, gdzie jest Kapturek...

Ixolite - 9 Stycznia 2008, 21:00

Na 12 okejowo jest nawet, choć sąsiedztwo mam bardzo silne niestety, ale upatrzyłem już cel do podboju.

Na 13 się wyprztykałem z woja i dopiero odbudowuję straty.

gorat - 9 Stycznia 2008, 21:33

A Ziemniak na 13 ma drugą wiochę. Może się przyzna, jak poszło? ;)
Ziemniak - 9 Stycznia 2008, 21:57

szybko, ale z surówką coraz ciężej, region mało rozwinięty, no i budować trzeba na dwa fronty, poza tym okazało się że jest ochrona słabych graczy, jeżeli ma się ponad 20krotną przewagę punktową, a koło mnie sami goście poniżej 200 pkt. Normalnie można się pociąć :twisted:
joe_cool - 9 Stycznia 2008, 21:59

Ziemniak napisał/a
poza tym okazało się że jest ochrona słabych graczy, jeżeli ma się ponad 20krotną przewagę punktową, a koło mnie sami goście poniżej 200 pkt. Normalnie można się pociąć

no. część farm, z których miałam regularny dochód, poszła się czesać. ale na szczęście mam dużo wiosek barbarzyńskich i osad koczowników w okolicy...

Ziemniak - 9 Stycznia 2008, 22:19

Ja też mam trochę, ale konkurencja duża ;P:
gorat - 9 Stycznia 2008, 22:41

Tnij konkurencję :P:
Właśnie zacząłem tak robić, i mam więcej, niż z osad NPC.

Ixolite - 9 Stycznia 2008, 23:40

Ja się sam pociąłem o konkurencję :wink:
Fearfol - 10 Stycznia 2008, 06:58

I jeszcze jedno pytanie z typu tych głupich : gdzie się robi szpiega żeby zobaczyć co ma konkurencja, i co trzeba mieć żeby go zbudować.
Ixolite - 10 Stycznia 2008, 08:54

To jest zadanie zwiadowcy, a produkuje się go w stajni. Warto wysyłać zwiadowców w większych grupach, między 5 a 10 jeśli są częścią ataku i tak ze 25 jeśli samotnie na zwiad jadą. Oczywiście w zależności od tego, jaką ktoś ma obronę, może być ich potrzebnych więcej.

A mnie na 12 znowu łup uciekł - już druga wiocha, którą rozjeżdżałem, przyłączyła się do nas :(

Kostucha Drang - 10 Stycznia 2008, 09:04

Nie wiem czy to juz było w tym wątku, więc darujcie ewentualne powtórzenie.

Istnieje bardzo efektywny sposób na pomoc innym graczom np. sąsiadom z polemienia.

Mianowicie do sąsiadów wysyłamy po 10 wojowników -najlepiej defensywy ( oczywiście gracze któym wysyłamy wojo robią to samo w stosunku do nas ).

Jeśli dostaniemy raport z ataku na wioskę współplemieńca będziemy wiedzieli, że ktos go zaatakował i bedzie mozna szybko podeslac pomoc. Jezeli zginie 3 zolnierzy to bedzie oznaczalo ze zginelo 30% armi gracza u ktorego stoji nasz def. jezeli zginie 1 to bedzie oznaczalo ze obronca stracil 10% itd.

Adanedhel - 10 Stycznia 2008, 09:33

Ixolite napisał/a
A mnie na 12 znowu łup uciekł - już druga wiocha, którą rozjeżdżałem, przyłączyła się do nas :(

Zdarza się... Mi już dwie taki numer wycięły. Cóż, może dla odmiany jaką wojenkę sprowokuję. Nagle zaroiło się wokół mnie od współplemieńców - zarówno na 12 jak i na 13 (ma się ten dar przekonywania i armię większą od połowy sąsiadów razem wziętych ;P: ) - i mam ochotę na trochę chaosu! :twisted:

gorat - 10 Stycznia 2008, 10:42

KD, dobry pomysł. Tylko żebym miał tych współplemieńców pod bokiem... ;) I to jeszcze takich, którzy sami mogliby coś do mnie wysłać :twisted:

Jesteś na którymś świecie, bo sobie nie przypominam?

---

Zwiadowcy są w stajni, tak. I nie wierz do końca tym bzdurom, co w helpie wypisują - są do starych światów; na nowych nie ma poziomowania i zasadniczo nie można poznać ilości wojsk poza wiochą.
A z wysyłaniem jest różnie - ja obecnie ślę po 60 do tych, którzy są lepiej zapunktowani, ale mnie stać na to - ponad 2000 punktów i po 50k surowców w spichlerzu :P: Chodzi o pewność, że będę miał informacje o budynkach - chyba nadal tak jest, że siedmiu na dziesięciu musi wrócić.

Ixolite - 10 Stycznia 2008, 11:23

Adanedhel napisał/a
Ixolite napisał/a

Zdarza się... Mi już dwie taki numer wycięły. Cóż, może dla odmiany jaką wojenkę sprowokuję. Nagle zaroiło się wokół mnie od współplemieńców - zarówno na 12 jak i na 13 (ma się ten dar przekonywania i armię większą od połowy sąsiadów razem wziętych ;P: ) - i mam ochotę na trochę chaosu! :twisted:

Taa, tylko że planowałem tą wiochę przejąć, już zbieram na grubaska. No cóż, jeszcze parę celów w pobliżu mam, choć pobliże się już na godziny marszu zaczyna liczyć ;(

gorat - 10 Stycznia 2008, 18:03

13: spichlerz na 22 poziomie, idą 23 i 24. Ktoś da więcej? :P: Oczywiście zapełniony w znaczącym stopniu ;)

Edit (18:40): dostałem wiadomość od rozjechanego gościa, której po prostu nie dało się nie zgłosić :? Ban dla tamtego pewny.

Adanedhel - 10 Stycznia 2008, 18:44

Iii tam. Spichlerz to nie wszystko ;) Na 13 wydałem właśnie polecenie budowy kuźni do 19 poziomu. Będzie gotowa za... 24h 31m... :?
gorat - 10 Stycznia 2008, 18:49

Ale wyobraż sobie stukanie monetek i szlachciców taśmowo ;) :twisted:
Adanedhel - 10 Stycznia 2008, 18:54

Coś takiego to może gorim robić ;) Ja na razie tylko do tego zmierzam. Niech no zbiorę tą kasę, żeby zbudować poziom 20, to będę miał jakieś 40 godzin żeby rozbudowywać do oporu armię. Nie wiem, jakimi liczbami się skończy, ale będą duuuże :mrgreen:
gorat - 10 Stycznia 2008, 19:01

Mam stajnię (12) i kuźnię (9) zabite rekrutacją do niedzieli :mrgreen: Czekam, aż pobijesz :twisted:
Adanedhel - 10 Stycznia 2008, 19:26

:roll: Po co mam pobijać? Mam już najsilniejszą armię w okolicy, do tego ważniejszy dla mnie jest pałac.
Ixolite - 10 Stycznia 2008, 19:46

Ja nie wiem jak wy to robicie na tym etapie, ale mnie to ciagle brakuje surowcow. Teraz zbieram na 12 na grubasa, jutro powinien juz byc jak dobrze pojdzie.

Na 13 to nie wiem czy nie zrezygnuje, bo slabo mi tam idzie, a nie mam az tyle czasu, zeby sie na wiecej niz 1 swiecie w micromanagment bawic.

joe_cool - 10 Stycznia 2008, 22:29

Adanedhel napisał/a
Iii tam. Spichlerz to nie wszystko ;) Na 13 wydałem właśnie polecenie budowy kuźni do 19 poziomu. Będzie gotowa za... 24h 31m... :?

u mnie na 13 kuźnia 20-tka leci, gotowa jutro o 17:04. potem podrasuję trochę armię (chociaż i tak nie jest zła), pałacyk, monetka i grubcio :mrgreen:

joe_cool - 12 Stycznia 2008, 02:38

ok, pałac i moneta już są! :mrgreen:
gorat - 14 Stycznia 2008, 16:59

Ładnie :bravo
Biorę się wreszcie za kuźnię, no. Kilka poziomów a potem...
Kilka pytań:
1. Ile trwa robienie szlachcica i monety? Są to procesy równoległe czy szeregowe?
2. Po podbiciu wiochy wojsko zostaje w niej (choćby jako pomoc), czy też odwraca się zostawiając goły ugór, który każdy inny może obrabiać jak chce?

Partner forum