To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

mad - 27 Listopada 2007, 16:06

W nocy dotarł pierwszy szort :bravo
Przed północą proszę spodziewać sie oficjalnego raportu :wink:

mad - 27 Listopada 2007, 22:59

Spotkanie po latach - piąty raport rekrutacyjny!

Ogólna liczba przesłanych do mnie szortów = 1

Coś jakby drgnęło
Czy komuś się wysmyknęło? :wink:

mad - 28 Listopada 2007, 23:57

Spotkanie po latach - szósty raport rekrutacyjny!

Ogólna liczba przesłanych do mnie szortów =1 EDIT: Nieaktualne :D

Jeden z forumowiczów zapowiedział na privie przesłanie szorta. No ale dwa to chyba za mało?

Chociaż maleńki szorcik
wzbogaciłby ten kącik.

EDIT:

Są nowe szorty! W sumie mamy już 3! i czwarty w zapowiedziach! :bravo

elam - 29 Listopada 2007, 06:45

patrzcie- patrzcie,
male, malo, a cieszy ...

mad - 30 Listopada 2007, 00:05

Spotkanie po latach - siódmy raport rekrutacyjny!

Nie jest źle - mam już 4 szorty i obiecany piąty.

Deadline mija za dobę, ale wklejał szorty będę dopiero w sobotę koło południa. Jeśli więc ktoś troszkę się spóźni, pewnie zdąży się załapać. Gorąco zapraszam!

Ostatnie mobilizujące zawołanie:

Tam do czorta!
Napisz szorta!

mad - 1 Grudnia 2007, 00:29

Czas minął. Przed chwilą otrzymałem 6. szorta - wynik więc nie jest zły. Jutro w granicach południa poskładam wszystko i można będzie zacząć lekturę. Zapewniam, że warto - teksty są naprawdę ciekawe :bravo

Jeśli jeszcze ktoś dosłałby dzieło w ciagu najblizszych godzin - pewnie zdąży. Ale to już uczynicie na własną odpowiedzialność spóźnialskiego forumowicza ;P:

Voy - 12 Grudnia 2007, 09:45
Temat postu: Stacja
Ośmielony i wsparty radą przez Elam postanowiłem nie czekać do niedzieli, tylko ogłosić warunki konkursu już teraz.
Proponuję kilka nowości, mam nadzieję, że to zaakceptujecie.

Po pierwsze, konkurs, który wyłoni najlepszego Autora będzie miał temat (jak do tej pory), ale też jeden warunek i naprawdę ograniczoną liczbę znaków (źródło inspiracji w tym względzie mam, ale nie podam :lol: ).

Po drugie, nie będzie ankiety (nie tylko dlatego, że musiałbym się nauczyć ją tworzyć :P ), oceny przesyłajcie do mnie na priva. Będę publikował, ile ich nadeszło, ale do ostatniej chwili nie będzie wiadomo, jakie to oceny.
Słodkie są owoce gorzkiego drzewa cierpliwości... :twisted:

Po trzecie (mam nadzieję, że to Wam dostarczy trochę radości) ogłaszam równolegle drugi konkurs dla oceniających, na najlepszego Proroka 8) . Polega na typowaniu, kto napisał który tekst. Typy wysyłajcie do mnie na priva. Komu uda się trafnie odgadnąć... przepraszam... zobaczyć największą liczbę Autorów, zostanie Prorokiem. 8)

Temat konkursu: Stacja
Warunek: w tekście musi się pojawić zdanie: „Tak sobie myślę, że to początek pięknej przyjaźni
Długość: maksimum do 3500 tysiąca znaków ze spacjami, łącznie z tytułem
UWAGA będę ciął wszystko, co powyżej 3500 (trochę z wrodzonej gollumowatości, a tak naprawdę po to, żebyśmy wszyscy równi byli. :wink: A tak naprawdę dlatego, że chciałem zagłosować na Eurypidesa, ale nie mogłem, bo prawie trzykrotnie przekroczył dopuszczalną długość tekstu)
Termin nadsyłania tekstów: do niedzieli 23.12.07 do godziny 20.00. Opublikuję w Wiligię.
Termin oceniania: do niedzieli 30.12.07 do 20.00. Oceny opublikuję w Sylwestra.
I tak z konkursem wkroczymy w Nowy Rok. :D

Kolor czerwony jest zastrzeżony dla NURSA

EDIT: Uwaga, na wszelki wypadek informuję, że zaktualizowanych warunków konkursu proszę szukać poniżej, w moim następnym poście :arrow:

Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 11:42

:shock: Sic transit gloria Mundi!
Adashi - 12 Grudnia 2007, 13:01

I tak oto zakończyła się nieskrępowana wolność, ktoś wziął towarzystwo za fraki, jakieś czary-mary nad urną proponują, czołówki gazet krzyczą "Będa cięcia!!!", no cóż... life is brutal :|
Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 13:10

To nie prościej zrobic ankietę? o.O Lepsze jest wrogiem dobrego... IMHO
Martva - 12 Grudnia 2007, 13:29

Voy napisał/a
Po drugie, nie będzie ankiety (nie tylko dlatego, że musiałbym się nauczyć ją tworzyć :P )

Ale ankietę się robi łatwo, jak zakładasz temat, to na dole sie pojawia opcja i to się łapie intuicyjnie ;)

Ixolite - 12 Grudnia 2007, 13:31

W ankiecie można też ukryć wyświetlanie wyników do czasu zakończenia, jeśli na tym zależy.
Rafał - 12 Grudnia 2007, 13:46

Voy, vox populi vox Dei, nei?
Bellatrix - 12 Grudnia 2007, 13:47

o ile pomysl z "Prorokiem" jest ok (tylko co z tymi, co pisali? Beda od razu na lepszej pozycji, bo beda *wiedzieli* ktory tekst jest ich;), to wysylanie ocen na priva i zmuszanie do uzycia konkretnego zdania mi sie wybitnie nie podoba. W ogole samo zdanie mi sie nie podoba:P Tne uparcie we wszystkich tekstach wyrazenia typu "swe", "swoje", "sobie" aaa tu masz:P
Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 13:49

To raz.

Stare zasady są poprostu fair...

rumeli - 12 Grudnia 2007, 14:49

Trzeba było nie głosować na Achillesa, jak ja! :wink:
Sami wybraliście zwycięzcę to proszę nie marudzić!
Voy, nie głosowałem na twojego szorta, ale zgadzam się z Tobą: ciąć, ciąć, ograniczać wolność amatorom radosnej twórczości. :mrgreen:
Mi się pomysł podoba, może coś skrobnę...

Tylko jedno "ale". Ankieta musi być i już! To są ustalona przed paroma miesiącami zasady, które tworzą fajna zabawę.

Alatar - 12 Grudnia 2007, 16:14

Nie zgadzam się na propozycję Voya. Podoba mi się jedynie ustalenie górnej granicy w ilości znaków. Tako rzecze Alatar.
mad - 12 Grudnia 2007, 17:50

Voy!, jako gospodarz poprzedniej edycji apeluję do Ciebie, abyś wprowadził ankietę - to ważny element konkursu!
Zrezygnuj również z wymogu obowiązkowego zdania. Sam temat naprawdę wystarczy.

elam - 12 Grudnia 2007, 19:41

voy,

po pierwsze; elam, nie Elam;
:twisted:
po drugie, jak najbardziej zgadzam sie co do dlugosci, :bravo

natomiast, po trzecie i najwazniejsze -

MA BYC ANKIETA. :!: :!: :!:
zadnego glosowania na priva. jesli nie umiesz, to sie dogadamy - przeslesz na priwa komus, kto ankiety umie robic, teksty juz "onickowane", i ten ktos je wklei.

natomiast w wypadku braku "jawnego" glosowania ankietowego mozesz liczyc na bojkot :mrgreen:

co do obowiazkowego zdania.... to tez, za duzo.
albo temat, albo zdanie. przekombinowales, kolego ;)

Gwynhwar - 12 Grudnia 2007, 20:47

Amen.
Martva - 12 Grudnia 2007, 20:53

No.
asiontko - 12 Grudnia 2007, 21:28

Do tej pory było dobrze, wszystkim to odpowiadało, po co więc zmieniać zasady :?: :? :?:
Najwyżej ograniczenie ilości znaków, ale do 4000 ze spacjami
Posłuchaj głosu ludu :!: :!: :!:

Agi - 12 Grudnia 2007, 21:32

Ja też jestem za ankietą i nie narzucaniem zbyt rygorystycznych ograniczeń. Słusznym jest określenie ilości znaków i tematu - to wystarczy do doprowadzenia do porównywalności.
Voy - 12 Grudnia 2007, 21:42

Ha, ale narozrabiałem :D
elam, wybaczenia proszę.
I wyjaśniam: nie mam zamiaru nikomu psuć zabawy, dlatego zastosuję się do rad, nierad, gróźb i próśb :)
A zatem:

Temat konkursu: Stacja
Długość: maksimum do 3500 znaków ze spacjami, łącznie z tytułem (taką długość znalazłem w aktualnych warunkach, tzn. około 3000)
Termin nadsyłania tekstów: do niedzieli 23.12.07 do godziny 20.00. Opublikuję w Wiligię.
Termin oceniania: do niedzieli 30.12.07 do 20.00. Oceny opublikuję w Sylwestra.
Ankieta oczywiście zostaje.

Kto będzie miał ochotę, niech typuje Autorów; wysyłajcie typy do mnie na priva.
EDIT: Jeśli chodzi o samych Autorów, to też mogą głosować, byle nie na siebie :)

Aha, i czerwonego też już używać nie będę. :oops:

elam - 12 Grudnia 2007, 21:47

:bravo
Agi - 12 Grudnia 2007, 21:58

Dzięki Voy, :bravo
mad - 12 Grudnia 2007, 22:54

To mnie się podoba :D
Adashi - 12 Grudnia 2007, 23:49

I świat wrócił do normy :bravo :)
Albion - 13 Grudnia 2007, 22:29

O kutwa najpierw mnie zatkało, a potem odetchnąłem z ulgą. Voy, ty nie proponuj takich zmian więcej, bo sie w sobie zamknę :wink:

A jednak demokracja żyje i czasem wygrywa! :mrgreen:

Koniu - 13 Grudnia 2007, 23:24

Temat i znaki zostają tak jak trzeba.

Partner forum