Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
GAndrel - 21 Marca 2007, 14:13
Niesiołowski.
Piech - 21 Marca 2007, 20:25
NURS napisał/a | Rację miał ktos, wykazując podobieństwa zachowań Gomułki i Kaczynskiego. to ta sama retoryka. |
Ja pamiętam czasy Gomułki. Za Gomułki już dawno byś siedział za takie wypowiedzi. Pewnie niedługo. Ot, wybiliby Ci parę zębów i puścili. A potem zamknęliby Ci interes. Bez przydziału papieru musiałbyś zmienić zawód.
NURS - 21 Marca 2007, 21:00
Ja nie mówię o czasach, ale o retoryce. Jak zwykle zjeżdżasz z tematu, Piechu, kiedy pytanie niewygodne.
BTW, nie dalej jak przed weekendem antyterroryści połozyli na podłodze Czarzastego z familią. Weszli sobie do domu na podstawie legitymacji przestrzeliwujac zamek. Za chwile pewnie zamkna mu interes.
I nadal nic nie ma na temat tematu, tylko offtopujesz.
Piech - 21 Marca 2007, 21:21
Aha. Piszesz "zachowania", myślisz "retoryka". Na drugi raz mam pamiętać?
Zarzucasz mnie jakimiś przykładami, o których nawet nie słyszałem. Widać, za mało jestem zorientowany i nie zauważyłem nawet, że żyję w państwie Gomułki. A może jest tak, że Ty żyjesz w takim państwie, a ja w jakimś innym?
NURS - 21 Marca 2007, 21:52
Napisalem retoryka Zachowania na mównicy i słowa - ci wrogowie do zwalczania itp.
Retoryki zachowań to chyba nie ma
Piechu, nie zauwazasz tematów z pierwszych stron gazet? Naprawdę? A wiesz, że w niemczech sporo lat temu, tez nie zauważano niczego w stylu uprawiania polityki przez pewnego też niewysokiego pana z charakterystycznym wąsikiem. nie porównuje go do Kaczorów, żeby nie było, tylko zachowania, o, patrz pan, nie wiedziałem, do naszej rozmowy.
I wiesz co, udawanie, że PiS zawłaszcza państwo powoli zaczyna być awykonalne. Być może, gdyby nie widoczny gołym okiem sprzeciw aktywnej części społeczeństwa, to moglibysmy zyc w znacznie mroczniejszych czasach.
Dzisiejsi dyktatorzy nie musza miec mordy Hitlera i Stalina. Zamiast zabijac opozycjonistów, moga im lepic mandaty na każdym kroku, za chuligaństwo wsadzać, prawda? Zamykac gazety i telewizje, wpisywac brednie do konstytucji. Taki jeden jest tuz obok. no i putin, prawda, to też satrapa. A usiłujący go nieudolnie nasladowac Kaczyńscy, to ostoja demokracji.
Zapewniam cię, ze gdyby na białorusi policja wparowała do domu milinkiewicza, skuła cała rodzinę i trzymała na podłodze pod bronią, bez nakazu i w zasadzie bez sensownego powodu, to nasz parlament wystosowałby notę, demonstracje by emigracja szykowała. Ogłoszonoby, że tyran depcze demokrację. Prawda, czy nie prawda?
A ty nie zauważasz... bo leją komucha. A ja zauważam, bo mam jedną miarę do oszołomstwa. Czy z lewej, czy z prawej. Jesli ktos jest winien, w łeb go, ale takie numery to w cywilizowanym świecie tylko idioci robia.
Romek P. - 21 Marca 2007, 22:04
Robert, jest nawet znacznie gorzej - dzięki takim zachowaniom Czarzasty, postać baaaardzo mętna, może się teraz przechadzać w aureoli prześladowanego. To jest tak kretyński ruch, że aż boli...
Piech - 21 Marca 2007, 22:21
NURS napisał/a | A ja zauważam, bo mam jedną miarę do oszołomstwa. Czy z lewej, czy z prawej. |
Mam wrażenie, że darzysz PiS szczególnymi względami. Powiedz, że za Millera też tak pomstowałeś, to mnie uspokoisz.
Od dawna obserwuję rzecz dość interesującą. POwiacy nienawidzą PiSowców bardziej niż kogokolwiek. Nawet z komuchami gotowi się sprzymierzeć, byle tylko dokopać "PiSiorom". Myślę, że jest w tym więcej emocji niż prawdziwej gry interesów. Nie ma większych wrogów niż małżonkowie po rozwodzie.
Romek P. - 21 Marca 2007, 22:50
Piechu, a może jednak przestaniesz się bawić w hurt i zaczniesz od detalu, dobrze?
Przyznaję się do darzenia sympatią (coraz mniejszą) PO, a mimo to pozwolę sobie zauważyć, że nie nienawidzę wcale nikogo z PiS, jak raczyłeś mi przypisać. Byłbym wdzięczny zatem, gdybyś się nauczył pewnej uczciwości w dyskusji, od której w tej chwili bardzo się oddaliłeś.
PS. I druga rzecz. Wdzięczny będę, jak przestaniesz też każdemu, kto ma inne niż Ty poglądy przypisywać sympatię do SLD. Dobrze? To taki mały apel, choć wiem, że trudno się uwolnić od takiej właśnie retoryki, kiedy się ona leje z ust panów na K.
Piech - 21 Marca 2007, 23:15
Romek P. napisał/a | Przyznaję się do darzenia sympatią (coraz mniejszą) PO |
Ja nie mówiłem o sympatykach, tylko o partii PO i jej relacji z partią PiS. Świadczy o tym moje porównanie do małżonków.
Nie pisałem o Tobie. Skąd ten pomysł?
Z tymi relacjami międzypartyjnymi, to niestety prawda. W dużej mierze, to właśnie nienawiść do niedoszłego koalicjanta pcha PO w objęcia panów Borowskiego i Kwaśniewskiego.
NURS - 22 Marca 2007, 00:48
Piech napisał/a | NURS napisał/a | A ja zauważam, bo mam jedną miarę do oszołomstwa. Czy z lewej, czy z prawej. |
Mam wrażenie, że darzysz PiS szczególnymi względami. Powiedz, że za Millera też tak pomstowałeś, to mnie uspokoisz.
Od dawna obserwuję rzecz dość interesującą. POwiacy nienawidzą PiSowców bardziej niż kogokolwiek. Nawet z komuchami gotowi się sprzymierzeć, byle tylko dokopać PiSiorom. Myślę, że jest w tym więcej emocji niż prawdziwej gry interesów. Nie ma większych wrogów niż małżonkowie po rozwodzie. |
Pomstowałem, zwłaszcza, kiedy zaczął przeginać. Ale nie tak. miller nie kazał mi sie lustrować, nie zaglądal mi w rozporek, nie wyzywał mnie z telewizora
a co do stosunku PO, PiS, to widzę to inaczej (nigdy w PO ani w okolicy nie byłem, gdyby co) - żadnego ślubu nie było, to tylko gadanie na usprawiedliwienie, czemu jest tak źle IMO PO szykowało sie do wygranej, ale Kaczory lepiej obiecywały, i tak się zabawa skończyła.
Lewica nie jest konkurencją dla PO, PiS jak najbardziej, bo elektorat prawicowo centrowy jest w przewadze. Miller skutecznie odebrał centrum lewicy.
Romek P. - 22 Marca 2007, 09:31
Piech napisał/a | Nie pisałem o Tobie. Skąd ten pomysł? |
To na przyszłość wyraźniej pisz, że chodzi ci o działaczy partyjnych, dobrze?
Nawiasem mówiąc, na razie z komuchami to się sprzymierzył PiS, aby się utrzymać przy władzy. Wystarczy spojrzeć, ilu tam aparatczyków partyjnych w rodzaju pana Tuderka, czy pana Aumillera. Nawet Kryże, sędzia sądzący w latach 80-tych opozycjonistów jest dobry, bo sądził tych właściwych opozycjonistów, znaczy z PO - Komorowskiego. Gdyby sądził kogoś z PiS, bo byłby złym komuchem, nieprawdaż? I Giertych Maciej, z Jaruzelskiej WRONy, też jakoś nie wadzi, mylę się?
A może porozmawiamy, Piechu, o wyrokowcach, których pełno w rządzie, co? Bo skoro już tak o tym sprzymierzaniu, to może warto porozmawiać o etyce tego sprzymierzania, nie uważasz?
NURS - 22 Marca 2007, 11:43
Ja kiedyś w tym wątku otwarcie pytałem, dlaczego ludzie popieraja PiS, pomimo tego, że bywa w swych działanaich gorszy od poprzedników. I z odpowiedzi wywnioskowac mozna było, że właśnie dlatego, ze gnoi komuchów. Ludzie którzy ich nie lubia, badź nienawidzą są w stanie przełknąć kazdego zakalca, byle przemiot ich nienawiści dostał po *beep*.
A ja tego za cholerę nie rozumiem, ja po prostu widzę złych i dobrych ludzi a nie czerwonych i czarnych. I widze w PiS wielu naprawdę złych, takich, którzy nie cofną sie przed skrzywdzeniem kogoś, byle osiagnąc cel. Ta krzywda może miec mniejszy, albo wiekszy wymiar, ale jest widoczna.
Napisałem o czarzastym, IMO złym człowieku, ale to, co zrobiono z nim i jego rodzina, to większe zło. to samo Wachowski. Pewnie nikt nie nazwie go prawym człowiekiem, ale to co z nim robia to polityczny odwet - i, nie, nie może byc na to zgody, bo to prowadzi do lukaszenkizacji kraju. Zapyskujesz, jak Hubert, to cie pogonią. Módlmy sie tylko, żeby z Afganistanu nie wrócili żołnierze w workach, bo będzie to ostateczny dowód, jakiego chyba nikt nie chce, na to, że szaleńcy dostali brzytwę.
hrabek - 22 Marca 2007, 11:47
Ostatniego zdania nie rozumiem. Co ma Afganistan do reszty twojej wypowiedzi?
NURS - 22 Marca 2007, 13:56
Rozpieprzenie WSI w ramach zemsty IMO jest działaniem na szkode kraju. Jednym z wielu, ktore zostały podjęte w ramach walki z układem.
a propos, pod drzwiami mieszkań w moim bloku razem z reklamowkami lezy pociety na kawałki świerszczyk z homosiami Każdy ma swój pasek, czyzby to była ta słynna propaganda homoseksualna?
NURS - 22 Marca 2007, 20:05
Józek bronił się dziesięć rund, trzy knockdowny, ryło opuchnięte, setki prostych na twarz, rocky by się załamał. No i padł. W szatni dał się nagrać, kiedy w szoku nadawal na wszystkich
Agi - 22 Marca 2007, 20:36
Chińczycy mieli rację: "Utnij sobie język, zanim język utnie ci głowę"
NURS - 22 Marca 2007, 20:58
kolejny dinozaur zniknie w bagnie polityki.
Agi - 22 Marca 2007, 20:59
Tylko dlaczego w takim stylu?
NURS - 22 Marca 2007, 21:03
Prawdziwego mężczyzne poznaje sie po tym, jak kończy.
A swoja drogą, ciekawe kto to dał publice. Jesli Guzowaty, to nie zasługuje nawet na to, żeby mu plunąć w twarz. Jeśli ktos z prokuratury, to powinien zostać żywcem wykopany na księzyc.
Agi - 22 Marca 2007, 21:05
Podobno to ochrona Gudzowatego nagrała. Tylko pytanie czy dla bossa, czy wręcz przeciwnie.
Tomcich - 22 Marca 2007, 21:07
Prokuratura zaprzecza jakoby miała te taśmy. Podobno znajdują się one w ABW, gdzie poddawane są sprawdzeniu.
NURS - 22 Marca 2007, 21:07
Te taśmy krażą juz od dawna, przy michniku juz było wiadomo, ze nagrywają, więc guzowaty dobrze o tym wiedział. ale żeby prywatne spotkania przy flaszce nagrywać? Żenua kompletne.
Agi - 22 Marca 2007, 21:11
Jacy politycy, taki styl
NURS - 22 Marca 2007, 21:16
Guzowaty nie polityk.
Z dnia na dzień umacnia sie we mnie przekonanie, że ktos mnie zamontował do kolejnego odcinka Monty Pythona.
BTW słyszałem, ze prokuratura sprawdzi doniesienia Oleksika Takiej okazji przewłócznia calej wierchuszki LSD dawno nie było. jak Czarzastego, z buta i na glebe. Chciałbym zobaczyć zdjęcia z aresztowania Krzaka, takie, jak pokazują - gosciu leży na podłodze w gaciach od Armaniego albo innego Versejsa, a zamaskowani panowie wywlekaja go za kajdany... ech...
Anonymous - 22 Marca 2007, 21:27
NURS napisał/a | że ktos mnie zamontował do kolejnego odcinka Monty Pythona. |
Tylko patrzeć jak zaczniesz grać w tenisa z budyniami.
NURS - 22 Marca 2007, 21:32
No to powiedz mi, że powołanie komisji sejmowej do zbadania wypowiedzi Oleksa, nie jest jakąś paranoja godną tej grupy.
Włąsnie jakis pisiorek w TV bełkoce, że skoro Kwach mówi o zdradzie, komentujać wypowiedzi Józia, to jest znak, że to wszystko prawda. Zajefajni sa ci politycy.
BTW, nie gram juz z budyniami, weź piłeczkę w ręke, jak takiego trafisz...
Agi - 22 Marca 2007, 21:34
NURSIE włącz Trójkę, tam Kaczmarskiego nadają - ciągle aktualne, a przyjemniej słuchać
NURS - 22 Marca 2007, 21:53
Chyba trzeba będzie...
lokje - 23 Marca 2007, 00:16
A mnie to rozbawiło. Pół Warszawki wie, że Gudzowaty od kilku lat żyje w stanie permanentnej paranoi, rządzi nim szef jego ochrony (taboret z ambicjami zostania Bondem) i co jak co, ale mielenie przy nim językiem może źle się skończyć, szczególnie, że lewicy to on chwilowo bardzo nie lubi. A Oleksy już jedną wpadkę, w Zetce bodajże, z mówieniem za dużo zaliczył. Inna sprawa, że Oleksy został dwa razy potraktowany przez kolegów jak niechciany szczeniak, chodził rozgoryczony i bardzo ostro wypowiadał się o wszystkich z lewej strony, to też wszyscy wiedzieli. IMHO- niektóre jego opinie są bardzo, ale to bardzo trafne Miał rację o Olejniczaku, co dzisiaj, każdą wypowiedzią, rzeczony Olejniczak udowodnił. Łysy na konferencji wręcz włożył do rączki młodemu kilka argumentów, z tego co słyszałam wykorzystanych częściowo dopiero pod wieczór.
Zobaczymy co będzie dalej, na ile lewi dostaną po żopach. Mnie to nie martwi, choć jestem na lewo od lewej ściany- im bardziej dostaną, tym większa szansa, że wreszcie zmądrzeją.
NURS - 23 Marca 2007, 02:12
Polityk nie mądrzeje, uodparnia się jak wirus na antybiotyk
|
|
|