To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?

Iwan - 4 Stycznia 2013, 11:44

spoko, tyko ze to na jutro potrzeba a w okolicznych sklepach brakło po hurtowniach ciężko dostać, a z netu nie dojdzie, ale jest światełko w tunelu, kumpel ma znajomego w piekarni może się uda coś załatwić
ihan - 4 Stycznia 2013, 22:14

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i rady.
merula - 5 Stycznia 2013, 15:50

na Firefoksie co i rusz wywala mi wtyczkę Adobe Flash. macie pomysł, co może być powodem i co sprawdzić na kompie, żeby to powstrzymać?
Ziemniak - 5 Stycznia 2013, 20:12

A którą masz wersję?
merula - 5 Stycznia 2013, 20:53

chyba najnowszą. ale przed aktualizacjami też miałam ten problem.
Ziemniak - 5 Stycznia 2013, 21:37

A firefox aktualny?
Spróbuj sobie ściągnąć firefoxa portable i zobacz, czy też ci będzie wywalało.

merula - 5 Stycznia 2013, 21:47

a kto zacz, ten portable?
Ziemniak - 5 Stycznia 2013, 21:52

To taki program, którego nie trzeba instalować, możesz go sobie wgrać na pendrive i nosić ze sobą, albo skopiować na pulpit na przykład i używać niezależnie od tego zainstalowanego.

Więcej dowiesz się tutaj:
http://portableapps.com/apps

merula - 5 Stycznia 2013, 22:02

a to mi pozwoli też przenieść zakładki?
Ziemniak - 5 Stycznia 2013, 22:16

Możesz sobie wyeksportować. Ctrl+Shift+B -> Importowanie i kopie zapasowe. Ewentualnie możesz użyć dodatku który zwie się Xmarks i synchronizuje ci zakładki, historię itp. pomiędzy wszystkimi firefoxami jakie masz (na stacjonarce, laptopie, w pracy)
nureczka - 6 Stycznia 2013, 10:37

Czy ma ktoś konto na PayPalu? Jakie doświadczenia: dobre czy złe?
Adashi - 6 Stycznia 2013, 11:00

Posiadam. Co prawda za dużo z niego nie korzystam, ale fakt jest taki, że gdy trafiłem na nieuczciwego sprzedawcę to po zgłoszeniu sprawy i dość krótkim okresie reklamacyjnym zwrócili mi kasę.
gorbash - 6 Stycznia 2013, 11:23

Ja też mam. Nic złego mi się nie przydarzyło do tej pory.
Fidel-F2 - 6 Stycznia 2013, 11:25

Czy w Chrome można jednym kliknięciem odświeżyć wszystkie otwarte karty?
nureczka - 6 Stycznia 2013, 12:26

Adashi, gorbash, dziękuję. W takim razie zakładam.
Problem polegał na tym, że chcę dokonać zakupu w miejscu, gdzie płacić można tylko przez PayPal, ale z Waszych wypowiedzi wynika, że jest ok.

Adon - 6 Stycznia 2013, 13:31

Dołączę do powyższych wypowiedzi. Raz miałem nieprzyjemną sytuację, gdy nieuczciwy sprzedawca nie wysłał mi towaru wartego £70, paypal zajął się sprawą i zwrócił mi pieniądze. Stawiam zatem, że są godni zaufania. Tutaj zresztą przez paypala można płacić niemal za wszystko.
hrabek - 7 Stycznia 2013, 08:21

Z Paypalem trzeba uważać w drugą stronę, jak się sprzedaje rzeczy, szczególnie drogie, bo z kolei nieuczciwy kupujący ma właśnie możliwość zgłoszenia transakcji do Paypala, a później sprzedający musi udowadniać, że rzeczywiście sprzedał, wysłał, a kupujący odebrał.
W szczególności pod żadnym pozorem nie należy się godzić na przyjęcie płatności przez PayPal za sprzedanie samochodu.

ihan - 11 Stycznia 2013, 11:38

Czy jest sens zamiast małego, lekkiego lapka do pracy w podróży zakupić sobie tablet z dołączaną klawiaturą? Odpowiedź uzasadnij.
Na przykład: na ile w podróży sprawdza się dołączana klawiatura, dlaczego tablet jest lepszy, o ile jest lżejszy itp.
Dziękuję z góry.

hrabek - 11 Stycznia 2013, 12:07

Przede wszystkim, co chcesz na tym tablecie robić. Bo nie wszystko się da.
joe_cool - 11 Stycznia 2013, 21:10

Czy ktoś wie, ile kosztuje obejrzenie filmu na UPC na żądanie? Bo szukam tego na ich stronie i nie mogę znaleźć...
Ziemniak - 11 Stycznia 2013, 21:27

"Dla każdego dekodera UPC Mediabox opłaty są naliczane niezależnie. Koszt wypożyczenia filmu można sprawdzić przez Mediabox. Film/program jest udostępniany na określony czas, np. 24 godziny, 48..."
joe_cool - 11 Stycznia 2013, 21:47

No tyle właśnie znalazłam, ale generalnie chodziło mi o to, że może ktoś wie, ile to mniej więcej wychodzi... No ale dobra, w sumie mogę włączyć telewizor i to sprawdzić, jeśli się doklikam do odpowiedniego miejsca ;)
ihan - 13 Stycznia 2013, 13:15

hrabek napisał/a
Przede wszystkim, co chcesz na tym tablecie robić. Bo nie wszystko się da.

Praca z pdf-ami, plikami word, excell, power point, correlowskimi, prosta praca (nie typu obróbka zdjęć 20x20m) w photoshopie. To co przydatne przy krótkich wyjazdach.

Adashi - 13 Stycznia 2013, 13:33

ihan, pdfy i pliki z ms office - tablet daje radę. Corel, raczej wątpię. Fakt jest taki, że nic nie zastąpi fizycznej klawiatury i touchpada (nie mówiąc o myszce) w tego typu programach. Tablety z androidem świetnie nadają się do przeglądania netu, muzy, filmów i prostych gier, do ebooków ewentualnie. Zamiast tabletu z dołączaną klawiaturą może lepiej netbook, zanim na dobre skończą je produkować, a jak już tablet to jakiś biznesowy z windą. Chyba, że chodzi Ci głównie o www i @, a pdf'y i doc/docx, itd mają być tylko dodatkiem.
nureczka - 13 Stycznia 2013, 13:41

W 100% zgodzam się z opinią Adashi.
ihan - 13 Stycznia 2013, 15:17

No to kiszka :cry:
Dzięki.

ketyow - 22 Stycznia 2013, 17:21

Czy u kogoś jeszcze facebook od paru dni notorycznie nie działa? Dla mnie to niestety też miejsce wymiany informacji i czasami jego brak potrafi zirytować.
Agi - 22 Stycznia 2013, 20:37

U mnie działa. Widzę Twój wpis sprzed trzech godzin.
ketyow - 23 Stycznia 2013, 15:49

O 21 już mi działał, ale teraz nie działa znowu, nie wiem co jest grane.
Kai - 23 Stycznia 2013, 20:42

ihan, nie przesadzaj. Właśnie się zasadzam na taki tablet. Dla bardziej kasiastych jest Microsoft Surface, dla troszkę mniej Surface RT, ale ja póki co przymierzam się do Asusa http://www.asus.com/vivo/en/vivoTab.htm. Oczywiście, nie tego najdroższego.
Surface RT bawiłam się trochę podczas kursu, dla moich potrzeb (podobne do Twoich minus obróbka graficzna) byłby wystarczający.

Partner forum