Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
Fidel-F2 - 17 Stycznia 2013, 08:07
ilcattivo13 napisał/a | To już milion razy bardziej pasjonujące były bitwy morskie z przedwiecznego Centuriona :/ | to były tam bitwy morskie???? Muszę odkopać tę gierkę, spędziłem przy niej masę czasu.
edit faktycznie były, właśnie jedną przegrałem
Zagraj w Shoguna drugiego. Po co się męczysz Napoleonem?
Farin - 17 Stycznia 2013, 09:32
ilcattivo13 - po co się było męczyć ? Trzeba było od razu zapytac się mnie i bym ci powiedział, że Napoleon mimo wielu wad to taka lepsza wersja Empire :]
Shogun 2 - jak się moderzy rozpędzą(o ile to zrobią) to bedzie można w to zagrać - no chyba, że mowa tutaj o dodatku upadek samurajów - bo ten podobno daje rade.
Fidel-F2 - 17 Stycznia 2013, 09:34
Farin napisał/a | Shogun 2 - jak się moderzy rozpędzą(o ile to zrobią) to bedzie można w to zagrać - no chyba, że mowa tutaj o dodatku upadek samurajów - bo ten podobno daje rade. | nie rozumiem
agrafek - 17 Stycznia 2013, 13:54
Napoleon TW rzeczywiście jest udoskonaloną wersją E:TW, choćby dlatego, że nareszcie kawaleria nabiera trochę mocy, dzięki czemu bitwy bywają dynamiczniejsze. Silniejsza jest też artyleria. Kampania jest ciekawsza, bo ma się mało czasu na jej wygranie, no i przeciwnicy miewają w N:TW przyzwoite armie.
Nie rozumiem czemu w Shoguna2 nie można zagrać.
ilcattivo13 - 17 Stycznia 2013, 15:19
Fidel, Farin - dzięki, ale pokażcie mi jeszcze, gdzie napisałem, że właśnie gram/grałem w Napoleona: TW? O Empire: TW pisałem, a nie o Napoleonie
agrafek - a właśnie, kawaleria w Empire nie nadaje się nawet do wyżynania uciekającego wroga, bo ten uciekający wróg jej zaraz połowę koni ubije (albo konia pod dowódcą) i po już kawalerii. Może uda się zmodować HP koni, żeby tak szybko szlag ich nie trafiał :/
Fidel-F2 - 17 Stycznia 2013, 18:12
nie ma do tego modów, łatek i jakich nakładek 2.0?
Farin - 17 Stycznia 2013, 20:07
ilcattivo13 napisał/a | Fidel, Farin - dzięki, ale pokażcie mi jeszcze, gdzie napisałem, że właśnie gram/grałem w Napoleona: TW? O Empire: TW pisałem, a nie o Napoleonie
| No a gdzie ja napisałem, że grasz w Napoleona?
Czytaj uważniej - napisałem:
(...)po co się było męczyć ? Trzeba było od razu zapytac się mnie i bym ci powiedział, że Napoleon(...)
Fidel-F2 - chocby kwestia szybkosci poruszania się oddziałów pieszych w bitwie, że już nie wspomnę o ich częstym blokowaniu się na przeszkodach(chodzi o pojedynczych ludzików - choć to chyba poprawili bo grałem u kumpla w wersję zaraz po premierze).
Albo to wchodzenie na mury :/
Normalnie tak samo debilnie rozwiązane jak wspinanie się na linach w Empire(nie pamiętam czy w Nopoleonie także). Już pal licho samo wspinanie ale dziwnie to wygląda jak ciężkim nie przeszkadza ich pancerz :/
Plus jeszcze z kilkadziesiąt innych kwiatków. Dobrze, że się chłopcy z CA zlitowali i udostępnili w końcu narzędzia moderskie ...
Fidel-F2 - 17 Stycznia 2013, 20:24
Farin, imho czepiasz pierdół, gra się świetnie
Farin - 17 Stycznia 2013, 21:09
Bo te pierdoły akurat pamiętam
Jest/było tego więcej. Nic nie poradzę, kiedy pierwszą rzeczą jaką ujrzałem na polu bitwy to Japońce z motorkami w czterech literach
ilcattivo13 - 17 Stycznia 2013, 22:28
Farin napisał/a | ...Czytaj uważniej - napisałem:
(...)po co się było męczyć ? Trzeba było od razu zapytac się mnie i bym ci powiedział, że Napoleon(...) |
Właśnie czytam I cały czas usiłuję wytłumaczyć, że jeszcze się z Napoleonem nie męczyłem
Fidel - nie wiem, czy są mody, bo nie sprawdzałem. I chyba nie będę, bo skoro Farin napisał, że są udostępnione narzędzia, to je sobie ściągnę i sam sobie pomoduję
Farin - 19 Stycznia 2013, 11:45
ilcattivo13 - są ale jakiegoś dużego skoku zainteresowania nimi nie zauważyłem(chodzi o powstawanie nowych modów po wypuszczeniu tych narzędzi) więc nie nastawiaj się na jakieś rewolucje - z modów dostępnych polecam oczywiście zasłużonego już DarthModa :]
Mimo upływu tylu lat i tak najwięcej modów nadal powstaje/rozwija się pod Medka2
Jedynie chyba Rome2 będzie to mógł zmienić - ale to już czyste gdybanie.
BTW zakupiłem sobie na Gogu M.A.X. -a http://www.gog.com/gamecard/m_a_x_m_a_x_2
normalnie oderwać się nie mogę od monitora :] (chodzi o jedynkę, bo dwójka to porażka)
Szkoda, że tylko ja się interesuję tą grą, bo bym z chęcią pograł z kimś.
ilcattivo13 - 19 Stycznia 2013, 15:38
Farin - nie ma się co dziwić, że M2TW jest najpopularniejszy, skoro miał najlepsza grywalność z całej serii i na tamtym silniku najłatwiej się modowało. No i można go kupić za grosze i przy tej ilości modów grać latami bez przerwy (w przeciwieństwie do w miarę świeżego S2TW)
Matrim - 20 Stycznia 2013, 00:33
Znalezione na Polygamii - Westerado. Z braku następcy Red Dead Redemption, to póki co najlepsza dzikozachodowa gra w ostatnim czasie Jedyny minus, to to że mi się Flash zawiesił tuż przed końcem, gdy już prawie drania dopadłem.
A! Warto jak najszybciej udać się na cmentarz za Clintville - szeroki uśmiech gwarantowany
ketyow - 20 Stycznia 2013, 09:59
Nie mów, że leży tam doktorek?
Matrim - 20 Stycznia 2013, 21:34
ketyow, ale że jaki?
ilcattivo13 - 20 Stycznia 2013, 21:41
Matrim - wstydź się
Matrim - 20 Stycznia 2013, 21:43
ilcattivo13, przeszedł mi przez głowę, ale patrzyłem bardziej na westerny-westerny No i Emmett przecież tak naprawdę nie umarł, c'nie?
Chociaż, nie sprawdzałem wszystkich nagrobków... Może i leży? Kształt samego cmentarza mnie bardziej zainteresował, niż czytanie epitafiów
ketyow - 20 Stycznia 2013, 23:09
ilcattivo13 +1
ilcattivo13 - 20 Stycznia 2013, 23:33
Matrim - jak to nie umarł naprawdę? Szejmonju, Matrim, szejmonju
Co do nagrobków, to mnie pierwsze Fallouty nauczyły, że nagrobki się czyta
Skończyłem z nieco ponad 400 tysiącami punktów, ale jakoś to tak bez sensu jest zrobione. Miałem z 60% plotu i nagle pojawił się gościu i za 50$ dał mi mapę do mordercy :/
Matrim - 21 Stycznia 2013, 09:56
No, skoro
No, ale okej - szejmonmi nie bronię się, wtopa może być dobrym powodem, żeby sobie filmy przypomnieć
ilcattivo13 napisał/a | ale jakoś to tak bez sensu jest zrobione |
To zagraj jeszcze raz Podobno możliwe jest zbratanie się z Indianami i wyrżnięcie wszystkich białych w okolicy
ketyow - 21 Stycznia 2013, 11:03
W Falloucie? Myślałem, że startuje się jako indianin, a potem faktycznie, wybija prawie wszystkich białych wkoło
ilcattivo13 - 21 Stycznia 2013, 11:25
Matrim - można, wyrżnąłem blade twarze w Clintville
ketyow +1
ketyow - 21 Stycznia 2013, 14:19
Grał ktoś w EYE? Mimo nieświeżej grafiki trochę mnie ciekawi
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=13281
ilcattivo13 - 21 Stycznia 2013, 15:56
Nie widziałem tej gry, ale trailer mnie zaciekawił. Jak będzie kolejne -75% na Steamie, to będzie można pomyśleć coś więcej
Ziuta - 21 Stycznia 2013, 17:57
ilcattivo13 napisał/a | Nie mów, że leży tam doktorek? |
W tej grze jest jeszcze nawiązanie do innego Doctora. Trzeba po misji z dyliżansem jeszcze raz odwiedzić biuro firmy transportowej i zapytać o nietypowe rozmiary budynku
Farin - 21 Stycznia 2013, 18:12
Na tvgry.pl pokazywali tą grę - było to kilka miesięcy temu chyba...
ketyow - 21 Stycznia 2013, 19:40
Ziuta, co to za fałszywy cytat?
ilcattivo13 - 21 Stycznia 2013, 21:28
ketyow, to już +2
Ziuta - nie korzysta się z Forum w stanie wskazującym na długotrwałe sklejanie plastikowych modeli samolotów klejem cyjanopan w pomieszczeniu o małej kubaturze i zerowej wentylacji
A o większe pomieszczenie można zapytać się także przez wzięciem misji
ilcattivo13 - 22 Stycznia 2013, 09:47
E:TW. Teraz dla odmiany sypnęło mi misjonarzami I bugami :/
Z nikim nie prowadzę wojny, handluję ze wszystkimi, ale coś mi zablokowało szlaki handlowe z kolonii i "mapek handlowych". Na żadnej z map nie ma inszej floty niż moja, zablokowane porty znalazłem tylko dwa, więc coś tu jest mocno nie tak.
I jeszcze jeden wk... bug. Jeśli flotę wojenną (bez statków handlowych), zaparkuję w pobliżu lądu, to gra będzie się wywalała za każdym razem, kiedy ta flota znajdzie się w zasięgu ruchu armii lądowej. Można to obejść kotwicząc floty w porcie, ale to rozwiązanie bez sensu, bo nie można wtedy zapobiegać blokowaniu portów ew. wrogom (wiem, że ew. straty finansowe z powodu blokady będą dotyczyły tylko jednej tury, bo potem wrogom spuszczę manto, ale mimo wszystko - czasami liczy się każda złotówka).
I jest w E:TW jeszcze jedna rzecz, która mnie wk... niesamowicie. Archivementy. Są głupio zrobione, wymuszają sztuczne ograniczenia rozgrywki i w ogóle. Grając Polakami w krótkiej kampanii, nie można przedwcześnie zająć wszystkich celów strategicznych, bo przepadnie zbyt dużo archivementów. Teraz mam zajętą praktycznie całą Europę, ale Austrii (Wiednia), mimo że caluśki czas podskakuje, nie mogę zająć, bo już tylko ona mi pozostała do zakończenia kampanii. I przez to muszę trzymać w jej okolicach wypasioną armię i mocniejsze garnizony w miastach.
No i jeszcze miasta - łaj tylko część miast można normalnie rozwinąć. Ani nie warunkuje tego rozwój gospodarczy prowincji, ani ilość ludności. Bez sensu :/
Fidel-F2 - 22 Stycznia 2013, 09:50
ilcattivo13 napisał/a | I jest w E:TW jeszcze jedna rzecz, która mnie wk... niesamowicie. Archivementy. Są głupio zrobione, wymuszają sztuczne ograniczenia rozgrywki i w ogóle. Grając Polakami w krótkiej kampanii, nie można przedwcześnie zająć wszystkich celów strategicznych, bo przepadnie zbyt dużo archivementów. Teraz mam zajętą praktycznie całą Europę, ale Austrii (Wiednia), mimo że caluśki czas podskakuje, nie mogę zająć, bo już tylko ona mi pozostała do zakończenia kampanii. I przez to muszę trzymać w jej okolicach wypasioną armię i mocniejsze garnizony w miastach. |
|
|
|