To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Kasiek - 9 Marca 2008, 16:52

Miria: właśnie, daj znać jak przyjdzie :)
ihan - 9 Marca 2008, 17:32

Martva, czy pamiętałaś o badaniach?
Anonymous - 9 Marca 2008, 19:09

Kasiek, a przelew dotarł?
ilcattivo13 - 9 Marca 2008, 20:42

Agata napisał/a
corpse bride napisał/a
jeszcze muszę się zacząć kleić, bo na razie jestem taką suchą landrynką

To musi Cię ktoś pocmoktać

ewentualnie: "pociuckać i wypluć" :wink:

[quote="Martva"]...Buły są sexy, nie? Zaraz tu przyjdzie jakiś czytelnik płci odpowiedniej i powie że się nie znamy i tak jest dobrze...

<ślurp> ;P:

Fidel-F2 - 9 Marca 2008, 21:01

Martva napisał/a
Zapytajmy Fidela, jak sie pojawi. I naszego specjalistę od katapult. Pewnie nie będą rozumieli o co nam chodzi...
Pfff
Martva - 9 Marca 2008, 21:08

ilcattivo13 napisał/a
ewentualnie: pociuckać i wypluć :wink:

Bez perwersji proszę, tu jest porządny blog :)

Cytat
<ślurp> ;P:

Powiedz że żartujesz? Przecież taki kawałek biustu co wychodzi górą z za małej miski jest porównywalny estetycznie do tego co wystaje większości kobiet znad biodrówek...

Fidel-F2 napisał/a
Pfff

:mrgreen:
Ale poważnie, Wam się to podoba?

Fidel-F2 - 9 Marca 2008, 21:10

Martva, gdzie powiedziałem, że podoba?
Martva - 9 Marca 2008, 21:19

No to przecież pytam a nie stwierdzam fakt...
ilcattivo13 - 9 Marca 2008, 21:21

Martva napisał/a
Bez perwersji proszę, tu jest porządny blog :)

to był cytat z "Mr. Bean" (bodajże)

Martva napisał/a
Powiedz że żartujesz?

a bo Wam kobiałkom chodzi o opakowanie, a mnie chodzi o zawartość ;P:

Martva napisał/a
Przecież taki kawałek biustu co wychodzi górą z za małej miski jest porównywalny estetycznie do tego co wystaje większości kobiet znad biodrówek...

Ech, nie ma to jak dobrze narośnięte szynki :mrgreen:

Martva napisał/a
Ale poważnie, Wam się to podoba?

No skądże. Oczywiście, że nie. Gdzieżby śmiało się podobać. To jest wręcz "kaka-be". I w dodatku zaczynają się jej (tej pani ze zdjęcia wklejonego przez Mirię) robić rozstępy. Fuj.

Fidel-F2 - 9 Marca 2008, 21:52

Martva napisał/a
Zapytajmy Fidela, jak sie pojawi. I naszego specjalistę od katapult. Pewnie nie będą rozumieli o co nam chodzi...
Martva napisał/a
No to przecież pytam a nie stwierdzam fakt...

Martva - 9 Marca 2008, 21:59

Znaczy tak czy nie?

EDIT:
ilcattivo13 napisał/a
a bo Wam kobiałkom chodzi o opakowanie, a mnie chodzi o zawartość ;P:

Mnie tez chodzi o zawartość, znaczy o ten kawałek co się wylewa ze zbyt małego opakowania i tworzy fałdkę. Imho nieestetyczną. I niezdrową.

ilcattivo13 napisał/a

Znaczy takie szynki znad biodrówek też? :shock:

Fidel-F2 - 9 Marca 2008, 22:05

Martva, przecież bystra jesteś
ilcattivo13 - 9 Marca 2008, 23:59

Martva napisał/a
Znaczy tak czy nie?

A w ogóle to jakie było pytanie? ;P:
Żartowałem :D
A na serio, Martva, spróbuj przez chwilę popatrzeć na to z perspektywy faceta, a nie "nosicielki napierśnika"... Już? No to już chyba wiesz o co mi chodzi. Po prostu mam w materi źle dobranych staników takie same doświadczenie, jak Ty i inne dziewczyny o źle dopasowanych chłopskich slipkach czy bokserkach (pamiętajcie o tym zwłaszcza Wy - matki, żony i kochanki, gdy będziecie kupować swojemu synowi, mężowi czy kochankowi "pokrowiec na sakiewkę"). Staram się zrozumieć Wasz punkt widzenia, ale nie oczekujcie cudów. Jak dajecie link do zdjęcia z dziewczyną o "mniamuśnym" wyglądzie, to nie oczekujcie, że pierwsza rzecz na jaką facet zwróci uwagę to będzie to zły krój stanika (oczy, to oczy są oczywiście najważniejsze ;P: ). No chyba, że będą to tak ubrane niewiasty jak pamiętna Miss Rossija.

Jeśli chodzi o zdjęcie wklejone przez Mirię, to teraz już widzę tę minimalną bułeczkę nad lewą miseczką. Zauważyłem też, że piersi są "mocno skoncentrowane na środku klatki piersiowej (ku osi pionowej), ale tyle się tu mówiło o "biustach latających" w za małych stanikach, że sam już nie wiem czy to dobrze czy źle. Proszę o łopatologiczne studium tego przypadku :)

Martva napisał/a
ilcattivo13 napisał/a

Znaczy takie szynki znad biodrówek też? :shock:

Oczywiście cały czas masz świadomość, że szynki to mięśnie, a nie "szmalec". I że staram się być mało powazny w swoich uwagach (dlatego właśnie przy temtej uwadze wstawiłem "wyscezono zielono giembe" :mrgreen: )

Martva - 10 Marca 2008, 10:55

ilcattivo13 napisał/a
że pierwsza rzecz na jaką facet zwróci uwagę to będzie to zły krój stanika

Tu nie chodzi o krój, tylko o rozmiar.
Ja po prostu nie rozumiem, jak można wziąć ładną dziewczynę z ładnym biustem i wpakować ją w stanik który owszem jest ładny, ale kilka rozmiarów za mały (przykład i drugi, czyniąc z jej ładnego, dużego biustu dwie bezkształtne bryły z rowkiem pośrodku. Przypuszczam ze gdybym spróbowała się wpakować do 75B, to efekt byłby podobny, a z Photoshopem to już pełen obłęd... tylko wiesz jak to koszmarnie wygląda z boku? Ja wiem, bo ostatnio znalazłam zdjęcia w starym push-upie.

ilcattivo13 napisał/a
to teraz już widzę tę minimalną bułeczkę nad lewą miseczką.

Yyyy... minimalną? No dobra, to teraz spójrz na to z perspektywy kobiety i pomyśl że musisz na to włożyć koszulkę. No przecież fe.

ilcattivo13 napisał/a
Zauważyłem też, że piersi są mocno skoncentrowane na środku klatki piersiowej (ku osi pionowej), ale tyle się tu mówiło o biustach latających w za małych stanikach, że sam już nie wiem czy to dobrze czy źle. Proszę o łopatologiczne studium tego przypadku :)

Akurat push-upy mają to do siebie, ze zbliżają piersi. Podobno ten efekt da się uzyskać w miękkim staniku, ale szczerze mówiąc jeszcze takiego nie znalazłam :/
Tylko że, na bogów, sztywne staniki nie muszą być za małe w miskach... a na tych reklamowych zdjęciach przeważnie są.
A coś takiego można było zobaczyć na poznańskich targach Body Styl. Po profesjonalistach spodziewałabym się czegoś innego.
Kurczę, jeśli się nie produkuje dużych miseczek, to po jaką cholerę brać do pokazów i sesji reklamowych dziewczyny z dużym biustem? Nie rozumiem :|

Miria, obejrzałam sobie ofertę Axami w Olive. Jestem nieszczęśliwa :(
Ciekawe czy jak do nich napiszę to mi zaproponują któryś z tych modeli bez misek :/
a ten kupiłabym z miejsca... ehhh :(

dzejes - 10 Marca 2008, 11:27

Martva napisał/a

A coś takiego można było zobaczyć na poznańskich targach Body Styl. Po profesjonalistach spodziewałabym się czegoś innego.

:shock:

Dziewczyna sapera... Rozpinanie tego stanika musi grozić cięzkim kalectwem. Strzelający do przodu biustonosz i eksplodująca zawartość...

ilcattivo13 - 10 Marca 2008, 11:42

ale jaka piękna śmierć ;P:
Fidel-F2 - 10 Marca 2008, 11:42

na polu chwały
dzejes - 10 Marca 2008, 11:49

Ja tam wolę mniejsze modele.
ilcattivo13 - 10 Marca 2008, 12:38

Martva - przykład ze zdjęcia z poznańskich targów jest dobry, tu od razu można zauważyć błąd człowieka, który wybierał modelkę dla bielizny. Ale te inne... :? Jeszcze nie mam tak wprawionego oka. Może daj link do jakichś poprawnie dobranych staników. Będę miał porównanie.

dzejes - nie będziesz szedł na całość - nie zostaniesz bohaterem. A przynajmniej nie umrzesz śmiercią bohatera ;P:

dzejes - 10 Marca 2008, 12:41

Przyjemność jest ważna, nie rekordy 8)
corpse bride - 10 Marca 2008, 12:46

dzejes napisał/a
Ja tam wolę mniejsze modele.

jestem wzruszona :D

ale uważam, że kwestia gustu kwestią gustu, ale mniejsze modele są łatwiejsze w eksploatacji i mniej podatne na odkształcenia :lol:

bosch, ale mam dziś dobry humor :D

dzejes - 10 Marca 2008, 12:55

corpse bride napisał/a

ale uważam, że kwestia gustu kwestią gustu, ale mniejsze modele są łatwiejsze w eksploatacji i mniej podatne na odkształcenia :lol:

Oczywiście cały czas mowa o biustonoszach.

ilcattivo13 - 10 Marca 2008, 12:58

No jak nie jak tak.
joe_cool - 10 Marca 2008, 15:01

Miria napisał/a
A Ty Martva masz jakąś Freyę może?

wprawdzie ja nie Martva, ale za to mam Freyę, o taką: http://www.freyalingerie....0&season=AW2007

bardzo ładnie leży - przynajmniej u mnie. i świetne gatki, które mają normalny rozmiar i nie tworzą efektu baleronu - w związku z tym mogłam sobie kupic "emeczkę", zamiast "iksiksiksiksikseleczki".

Martva - 10 Marca 2008, 21:44

ilcattivo13 napisał/a
Ale te inne... :? Jeszcze nie mam tak wprawionego oka.

Generalnie za mała miska spłaszcza pierś i sprawia że znad krawędzi wystaje fałdka.

ilcattivo13 napisał/a
Może daj link do jakichś poprawnie dobranych staników. Będę miał porównanie.

Jak znajdę... :)

I chyba dojrzewam do zrobienia zdjęć sobie, w dobrze dobranym staniku, źle dobranym staniku oraz 75C, na które podobno wyglądam. Oczywiście w ubraniu 8)

Czy już pisałam że chcę bardotkę? Myślicie że jak będę to pisać odpowiednio często, to się zjawi?

EDIT: artykulik o bułkach :)

Fidel-F2 - 10 Marca 2008, 21:51

Martva napisał/a
Oczywiście w ubraniu
to po co?
jewgienij - 10 Marca 2008, 22:00

Fotki staników w ubraniu? :shock:
Zza węgła?
W podczerwieni?

Czemu mamy oglądać to poprzez jakieś bariery? Iran czy co?

Edit.

Fidel ujął to lapidarniej i lepiej.

Martva - 10 Marca 2008, 22:17

Fidel-F2 napisał/a
to po co?

Już pisałam, nagość odwraca uwagę od dopasowania, bardzo to po Was widać ;)

jewgienij napisał/a
Fotki staników w ubraniu? :shock:

Na Stanikomanii są w ubraniach i rewelacyjnie widać różnicę między złym a dobrym rozmiarem, nie? ;)

PS. chcę bardotkę.

Kasiek - 10 Marca 2008, 23:21

Ja też.

Przynajmniej Miria będzie miała :) Mam nadzieję, że już dotarła :)

Fidel-F2 - 11 Marca 2008, 01:31

a kto ci każe byc nago? ubierz stanik

Partner forum