Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
Matrim - 12 Grudnia 2012, 15:00
ilcattivo13, a nie przymierzasz się przypadkiem do Dishonored?
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2012, 17:45
Homer napisał/a | Bo to był patch, nie dodatek. Ty napisałeś, że dali tam dodatek i teraz jeszcze się nabijasz, że taki kiepski, miast uderzyć się w piersi. | taki patch, co oprócz poprawek dodaje nową zawartość, to nie patch, tylko dodatek A że to kiepski dodatek, to nabijać się mam prawo Tak samo kiepskie dodatki (z poprawkami w środku) wrzucają co jakiś czas do Warlocka: MotA i z nich też się nabijałem, nabijam i będę nabijać O!
Matrim - za rok czy dwa pewnie tak, ale na pewno nie teraz. Dopiero jeden DLC wyszedł... i patche'owac jeszcze nie przestali... i cena totalnie bezsensowna...
Za to bratu kupiłem DEHR Gold. W stacjonarnym ępiku kosztuje 99pln, w ępik.kom <60pln...
Homer - 12 Grudnia 2012, 18:22
W takim razie Starcraft 2 i Diablo 3 miało już "naście" dodatków. Wrzuć taką tezę na odpowiednie fora, a przypniesz sobie tym samym trwałą etykietę trolla internetowego.
ketyow - 12 Grudnia 2012, 18:34
ilcattivo13, niestety ja nie mam wpływu na prędkość swojego łącza, przynajmniej dopóki nie będę miał własnego mieszkania. Obecnie ratuje mnie łącze u dziewczyny, ale co z tego, jak teraz siedzę u siebie i Win7 od tygodnia dosysa ciągle po kilkadziesiąt aktualizacji się czeka na włączenie, wyłączenie i w ogóle.
ketyow - 12 Grudnia 2012, 18:49
AAA, ale jaja, Metro 2033 udostępnione ZA DARMO!
http://hcgamer.pl/nuklear...-za-darmo-22293
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2012, 19:26
Homer - a nie będę się z Tobą kłócił. I tak mam rację. Ale nawet jeśli by było tak, jak mówisz, to i DLC do Borderlanda trzeba by było traktować jako patche, bo każdy kolejny podnosił wersję gry (np. "Zbrojownia" bodajże na 1.3.0, a "Rewolucja" na 1.3.1). A jeśli tak zrobimy, to i tak "objętościowo" wygra Borderlands
ketyow, dlatego napisałem "za trzy lata" A co do Metra, to fejs-zbuk nic za darmo nie daje W zamian chce Twoich danych i zysków na reklamach, które Ci wciskają.
Jak chcesz (w miarę) nowych gier naprawdę za darmo, to sprawdzaj stronę USAF - oni już parę razy dawali naprawdę niezłe gry (np. Area 51, która teraz jest też dostępna również na innych serwisach).
Homer - 12 Grudnia 2012, 19:45
Dobrze, dobrze , dobrze... dyskusja się zapętliła.
Ja pisałem o pojedynczym patchu ~10GB, w oparciu o wcześniejsze posty 900MB*8 do BL2. Nie przeliczałem tego na cały dostępny kontent i nie o takie zestawienia mi chodziło. Tylko o sytuację, że posiadacz gierki budzi się rano i... ma 900MB vs 10GB do zassania by ją zaktualizować. Posiadacz łącza typu 50kB/s dostrzega tę drastyczną różnicę.
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2012, 20:14
I dlatego normalny gracz podrzuci starą pudełkową wersję Wiedźmaka dla najgorszego wroga, a sobie kupi Edycję rozszerzoną
Homer - 12 Grudnia 2012, 21:59
A ja się zastanawiałem skąd masz 15k postów...
By nie było offtopowo. Baldurs Gate EE zbiera straszne recenzje, że niby tylko to skoczek na kasę zrobili, a gierka wcale nie wygląda lepiej niźli oryginał BG zmodowany. Wydanie na i tylko chwalą.
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2012, 22:13
Ten ma numerek 15400
Widziałem to BGEE i tragedia nie tylko leży w tym, że gra wygląda tak samo jak stara wersja. Dużo gorszy problem jest w tym, że gra jest bardziej zabugowana niż pierwszy Fallout, Arcanum i Vampire the Masquerade: Bloodlines razem wzięte. I to pomimo tego, że BGEE wykorzystuje setki nieoficjalnych modyfikacji/patchy, które wypuścili do starej wersji gracze. Mało tego - silnik jest tak kosmicznie zrypany, że gra albo w ogóle się nie uruchamia, albo nie ma dźwięku, albo sieje CTDami co minutę i nawet z najnowszym patchem niespecjalnie się da grać :/
Ziemniak - 12 Grudnia 2012, 22:49
ilcattivo13 napisał/a | Mało tego - silnik jest tak kosmicznie zrypany, że gra albo w ogóle się nie uruchamia, albo nie ma dźwięku, albo sieje CTDami co minutę i nawet z najnowszym patchem niespecjalnie się da grać :/ |
Skąd te rewelacje i której wersji dotyczą? Ja miałem okazję pograć trochę w wersję na iPada i kupa jakich mało. Dodatkowy etap nie jest w ogóle powiązany z grą, dodatkowe postacie trzeba sobie dokupić, poprawa grafiki polegała chyba na przepuszczeniu przez anyaliasing a przy skalowaniu wychodzi pikseloza że strach. Do tego interfejs średnio się nadaje do gry na tabletach. Wolę odkurzyć oryginalną wersję niż pakować kasę w bubel
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2012, 22:56
Zimniak - pecetowej. Grę widziałem u brata w zeszłym tygodniu. Zaraz potem próbowałem odpalić u siebie, ale w ogóle się nie dało - stąd była moja prośba o instalkę openal'a (bo akurat się creativowi na konserwacje zebrało). Zresztą, po zainstalowaniu openal'a i tak gry nie uruchomiłem. A jak szukałem ew. rozwiązań na ichnim forum, to doczytałem, co jeszcze gra "oferuje". I powiedziałem sobie "pas".
ilcattivo13 - 13 Grudnia 2012, 16:48
Na GOGu można w promocji kupić FTL. Za 4,99 usdów! Szlag by to, mogłem troszkę zaczekać
Adon - 14 Grudnia 2012, 10:54
A co to jest FTL?
gorbash - 14 Grudnia 2012, 10:59
http://www.gog.com/gamecard/faster_than_light
Adon - 14 Grudnia 2012, 11:46
Dzięki!
ilcattivo13 - 14 Grudnia 2012, 14:01
Adon - stronę wcześniej znajdziesz też link do mojej oceny/opisu FTL
ketyow - 14 Grudnia 2012, 20:24
Najpierw ściągać "kopię próbną" i sprawdzać czy działa, żeby nie było wywalania kasy w błoto.
Farin - 15 Grudnia 2012, 10:23
ketyow napisał/a | Najpierw ściągać kopię próbną i sprawdzać czy działa, żeby nie było wywalania kasy w błoto. | Dokładnie! W tym roku tylko z jedną grą umoczyłem (GW2 - zagrałem kilka dni i od tamtej pory nie usiadłem przed nią).
UWAGA:
[Fanboi mode on]
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be - takie małe przedstawienie ;]
[Fanboi mode off]
ilcattivo13 - 18 Grudnia 2012, 16:08
Modern Warfare soldier comes home
ketyow - 19 Grudnia 2012, 07:40
Co do tych challange'y w Borderlands 2 - dodają na stałe punkty ranków, które pozwalają poprawiać umiejętności (tj. można zwiększać o 0,5% reload, gun damage, elemental chance i wszystko inne). Na 20 lvl mam mniej więcej po 3,5% bonusu (nie da się skillować cały czas jednej, wybiera się z kilku dostępnych naprzemiennie) do każdej potrzebnej mi umiejętności, a to podobno przechodzi na inne postacie w moim profilu. Ogólnie w obecnej wersji żadnego buga jeszcze nie uświadczyłem. A o grze mogę powiedzieć tyle, że jest wybitna. Tak jak jedynka - prostota i jasno określona rozgrywka, a przy tym jednocześnie nieziemska grywalność. Chyba nie grałem nigdy w nic, co by mnie tak do ekranu przyklejało oprócz Diablo 2, Falloutów i TES (choć wiem, że dla miśka to ostatnie wyznacznikiem jakości nie jest ).
ilcattivo13 - 19 Grudnia 2012, 16:04
Gwoli wyjaśnienia - Diablo 2 też mnie nie zachwyciło. W przeciwieństwie do jedynki.
Homer - 19 Grudnia 2012, 16:45
Chciałeś napisać "gwoli spamowania", nie wyjaśnienia.
ilcattivo13 - 19 Grudnia 2012, 16:49
Cytat | Whatever you call it. Flogging the carrot, polishing the cuestick, choking the chicken, clearing the snorkel... |
Matrim - w kwestii trudności z rozgrywką w DEHR, niejaki Rowan Kaiser napisał coś takiego:
Cytat | By the time I was halfway through the game, I had every skill that I thought I wanted or needed, so I just spent the game's Praxis points on anything that might have seemed at all useful at some point, even if it didn't fit my play-style and I never used it. |
Znaczy, nie tylko mnie tak lekko szło
Matrim - 19 Grudnia 2012, 23:54
"Halfway through the game" to ja też miałem już wszystkie potrzebne mi implanty
I nie pisałem, że gra jest trudna w ogólności, tylko, że możesz sobie grać cichcem, czaić się jak pająk, albo inna pantera, a i tak przychodzi nieunikniony moment w scenariuszu, gdy MUSISZ przejść na zupełnie inną strategię. Kiepski to przerywnik w grze, która chwaliła się mnóstwem możliwości przejścia. Jest to, owszem, ale co kilka godzin możliwości zawężają się do jednej-słownie-jednej. Mnie to nie odpowiada no.
Adon - 20 Grudnia 2012, 01:02
Właśnie kupiłem na gog.com Alana Wake'a - mam nadzieję, że nie będę żałować.
ilcattivo13 - 20 Grudnia 2012, 01:07
Matrim - absolutnie się z Tobą nie zgodzę. Walki z bossami możesz przejść w dokładnie taki sam sposób, jak resztę misji. Możesz iść na tak zwaną pałę i nie chowając się zbytnio pruć do bossa z najmocniejszej giwery w plecaku, możesz tak jak ja kamperzyć po kątach, co chwilka snajpiąc hedszota, a potem zmieniając stanowisko używając maskowania. A raz czy dwa miałem po swojej stronie zhackowaną wieżyczkę, więc i ten sposób też można wykorzystać Jedyna różnica jest taka, że bossa nie można "uśpić". I to wsio.
Edit: a bo mi w międzyczasie ktoś z Alanem wylazł
ketyow - 20 Grudnia 2012, 12:08
Ile warto wydać na Deus Exa w złotej edycji z jakimiś tam dodatkami czy czymś?
ilcattivo13 - 20 Grudnia 2012, 14:29
W ępiku, z darmową dostawą do najbliższego salonu masz Złotą edycję za niecałe 60pln. I to jest dobra cena. Jeśli gdzieś w pobliżu masz sklep internetowy, w którym możesz kupić taniej, to to jeszcze lepiej. Natomiast żadna oferta z przesyłką mi się nie kalkulowała - nawet jesli gra schodziła poniżej 50pln, to za przesyłkę trzeba było zapłacić prawie 20pln i wychodziło drożej niż w ępiku. Tylko uważaj, bo <60pln, DEHR kosztuje w ępik.com. W stacjonarce zapłacisz ~40pln drożej - prawie stówkę. Nie wiem skąd taka różnica (może obsługa nie poprawiła cen), ale warto najpierw sprawdzić.
Aha - cen na steamie, gog'u i inszych sklepach ściągalnianych nie sprawdzałem. Chciałem mieć wersję w pudełku... Taki lansik
Magnis - 20 Grudnia 2012, 17:27
Heroes of Might and Magic 5
Gra zapowiadała się całkiem fajnie na początku. Gdy doszedłem do Pułapki to już mnie trochę zdenerwowało bo chodzę i muszę zbierać wojska by pokonać niektórych z potworów. W tej chwili prawie dodatkowy bohater ma najwyższy poziom z dostępnego dla tej opowieści. Mój główny bohater jednak już wszedł na maksymalny poziom i teraz tylko nim łażę i zbieram wojsko. Wszystko dzieje się automatycznie w kwestii rzucania albo wyboru zaklęcia. Mam tylko możliwość wybrania swojego wojska, jego ustawienia i kogo wyślę do walki. W tej chwili część mapy mam odkrytą, a resztę muszę odkryć. Zobaczymy co dalej bo na razie jest tylko nieźle.
|
|
|