Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Farin - 21 Października 2012, 09:46
szukam dobrego przenośnego głośnika, do którego można podłączyć pendrive z muzyka.
Zna się ktoś na tym ?
Raczej nie Boombox - tak to się pisze ?
Ilt - 21 Października 2012, 13:02
Nie dziwię się, że raczej nie. Boomboxy są niebezpieczne.
nureczka - 21 Października 2012, 20:58
Czy ktoś wie jak na tablecie Samsung Galaxy uzyskać polskie literki podczas pisania? Niestety, klawisza "Alt" nie ma
Ilt - 21 Października 2012, 21:09
Próbowałaś przytrzymać palec na literze dłużej?
nureczka - 21 Października 2012, 21:15
Ilt, próbowałam "dwukliku" jak na komórce. Biegnę sprawdzić czy to zadziała.
nureczka - 21 Października 2012, 21:18
DZIAŁA! Dzięki!
Sandman - 23 Października 2012, 00:05
Pytanko. Żona robi w pracy dużo notatek, najczęściej chaotycznie, na kilku kartkach na raz, efekt - czasem jakieś giną i robi się problem. Chciałem jej teraz kupić na prezent coś co jej pomoże. Zastanawiałem się nad INote, lub Livescribe. Miał ktoś z nimi do czynienia? Warto? Ewentualnie może jakiś inny pomysł w tym zakresie.
hrabek - 24 Października 2012, 08:45
A taki książkowy notatniko-kalendarz nie zdałby egzaminu?
Sandman - 24 Października 2012, 09:41
Przetrenowany i nie dał rady niestety. Wiele z tych notatek jest krótkich, co, dla kogo, na kiedy itp. notowanych podczas rozmów telefonicznych. Żona nie ma czasu przepisywać tego potem do jakiegokolwiek terminarza i w efekcie jest zawalona fiszkami, a te czasem giną. Wpisywanie od razu do kalendarza z jakiegoś powodu jest niemożliwe.
Fidel-F2 - 24 Października 2012, 09:42
pewnie wpisywanie od razu do elektronicznego notatnika będzie równie niemożliwe
Sandman - 24 Października 2012, 10:12
Zgadza się, dlatego szukam czegoś, co nie jest notatnikiem. Te systemy oferują zapisywanie danych podczas ich pisania nawet na zwykłym papierze.
Ziemniak - 24 Października 2012, 21:50
Zamierzam zmienić bank, czy może mi ktoś coś zarekomendować? Jakie są wasze opinie o Aliorze i Nordea Spektrum?
Agi - 24 Października 2012, 22:04
Ziemniak napisał/a | Jakie są wasze opinie o Aliorze i Nordea Spektrum? |
Nie znam. Mam konto w Getin Noble Bank, praktycznie bez opłat, zakładałam przez internet, nie narzekam.
Anonymous - 24 Października 2012, 22:08
Nordea ma przedpotopowy system bankowości internetowej, gdzie non stop trzeba podawać kody ze zdrapki, co jest mocno irytujące (nie ma opcji kodów przysyłanych smsem). Opłat chyba nie ma żadnych, chociaż karty kredytowej tam nie mamy, nie wiem, jak z tym jest.
Czarny - 25 Października 2012, 06:08
Założyłem dwa miesiące temu w Alior Sync - przydaje się do zakupów książek w internecie, zawsze to 5% mniej w końcowym rozrachunku płacę. Nie narzekam.
hrabek - 25 Października 2012, 06:49
Ziemniak napisał/a | Zamierzam zmienić bank, czy może mi ktoś coś zarekomendować? Jakie są wasze opinie o Aliorze i Nordea Spektrum? |
Mam oba rachunki. Sync obsługą oszałamia, wszystko jest piękne, kolorowe i funkcjonalne. Wystarczy pomyśleć o jakiejś funkcji i ona w banku jest.
Nordea rzeczywiście jest przedpotopowa jeśli chodzi o system online, też się wkurzam na zdrapki, chociaż i tak poprawili system, wprowadzając możliwość zatwierdzenia hurtem wszystkich wprowadzonych przelewów jednym kodem. Wcześniej czasem 10-12 kodów szło za jednym zamachem na ogarnięcie regularnych opłat. Obsługę w koncie mam bardzo dobrą, chociaż opiekunowie zmieniają się jak rękawiczki. Konto mam ze 4 lata i chyba czwartego czy piątego opiekuna, więc nigdy nie wiem komu maila wysłać. Z drugiej strony właśnie bardzo szybko na maile odpowiadają i chętnie pomagają.
joe_cool - 25 Października 2012, 07:49
Czarny napisał/a | Założyłem dwa miesiące temu w Alior Sync - przydaje się do zakupów książek w internecie, zawsze to 5% mniej w końcowym rozrachunku płacę. Nie narzekam. |
+1
Sync ma też jedną z bardziej opłacalnych lokat (według ostatnio publikowanego rankingu) oraz fajnego menedżera wydatków
dzejes - 26 Października 2012, 11:43
Mam dysk. Chcę przegrać dane z niego na dysk w stacjonarnym. I jak ja mam to coś podłączyć? Złącze ten dysk ma długości takiej, jak zwykłe dyski w moim stacjonarnym, ale bolce jakoś tak gęściej upakowane
Widziałem na Allegro kieszenie i przejściówki na dyski 2,5 np takie, tylko że żeńskie wejście tam jest jeszcze inne.
Domyślam się, że mam jakiś stary dysk z wypartą technologią. Tylko nie wiem, jak znaleźć do tego przejściówkę/złącze.
dzejes - 26 Października 2012, 12:00
OK, już ogarnięte, różnica między IDE a SATA. A post pod postem, bo mam inną prośbę - jakiś dobry, testowany internetowy poradnik do Gimpa ktoś zna? Chodzi mi głównie o nauczenie się operowania warstwami. Będę naprawdę zobowiązany za pomoc.
ketyow - 26 Października 2012, 12:02
Policz piny, bo zwykle są to przejścowki 40->44 PIN, ale jak mówisz, że gęściej, to raczej to
http://allegro.pl/adapter...2735535594.html
nureczka - 26 Października 2012, 12:08
dzejes napisał/a | jakiś dobry, testowany internetowy poradnik do Gimpa ktoś zna? Chodzi mi głównie o nauczenie się operowania warstwami. Będę naprawdę zobowiązany za pomoc. |
Ja bym się chętnie pod to pytanie podpieła.
merula - 26 Października 2012, 13:20
Ixolite coś kiedyś w swoim blogu wrzucał.
dzejes - 26 Października 2012, 14:33
ketyow napisał/a | Policz piny, bo zwykle są to przejścowki 40->44 PIN, ale jak mówisz, że gęściej, to raczej to |
Ok, sprawdzę to, dzięki.
Rafał - 30 Października 2012, 15:08
Eee, nie wiem czy to dobry wątek, ale ktoś może praktykował przy "Karcie Polaka"? Kuzynka skarży mi się, że ma problem z wyrobieniem tejże, ktoś się zetknął z problemem?
nureczka - 1 Listopada 2012, 18:56
Kategoria: medale i odznaczenia.
Co to za cudo Венoк Славы первой степени, czyli po naszemu (w tłumaczeniu dosłownym) "Wieniec Chwały pierwszego stopnia"?
Taselchof - 1 Listopada 2012, 19:17
a to po prostu nie jest to http://pl.wikipedia.org/wiki/Order_S%C5%82awy
Rafał - 21 Listopada 2012, 10:51
Może nie do końca ten dział, ale: kto mi powie, poleci jakiś fajny pensjonacik we Wiedniu w okresie sylwestrowym?
Iscariote - 25 Listopada 2012, 14:01
A ja mam problem z moim mailem na tlenie, wykorzystywanym do rzeczy typu rejestracja na forach itp. Zaczęło mi go strasznie zaspamowywać. O w taki sposób: http://screenshotuploader.com/s/01/ev-5suumj tak jakbym to ja próbował kogoś nieskutecznie zaspamować. Po dniu mam takich informacji z 1000 w spamie.
Ktoś może polecić jakiegoś maila z wygodnym interfejsem? Gmaila oczywiście mam, do bardziej oficjalnej korespondencji, ale tam interfejs mocno mnie męczy.
ketyow - 25 Listopada 2012, 16:35
Iscariote, może masz jakiegoś robala w systemie czy cuś, co nadaje za Ciebie faktycznie emaile, bo to wygląda problematycznie.
Iscariote - 25 Listopada 2012, 18:03
ketyow, te maile pojawiają się też jak komputer jest wyłączony, więc to nie ja, tylko słabe zabezpieczenia tlen.pl.
|
|
|