Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
ilcattivo13 - 4 Marca 2008, 22:01
| Martva napisał/a | | jewgienij napisał/a | Nie kupuję tego |
Pfffff.
Za karę nie będzie młodej Martvej w makijażu i bikini |
no i coś ty narobił najlepszego jewgienij
[quote="Martva"]ilcattivo13, co gada?
wyraziłem moje poparcie dla pytania Fidela
BTW, nie kaszlałaś wczoraj za bardzo na posty, bo od północy bolało mnie gardło. Mam nadzieję, że te półtorej główki czosnku, które zjadłem dzisiaj (chuuuuuuuucham na klawiaturę ) + sok malinowy +piguły + 6h leżenia w barłogu przełamią infekcję.
Adashi - 4 Marca 2008, 23:16
| Martva napisał/a | Pfffff.
Za karę nie będzie młodej Martvej w makijażu i bikini |
jewgienij, odkręcaj to chłopie
corpse bride - 5 Marca 2008, 00:54
myślałam, że to zdjęcie z jakiegos bierzmowania czy coś. tak popatrzyłam i zaczęłam myśleć o tym, jak to jest być ładnym przez całe życie?
Martva - 5 Marca 2008, 08:48
| Cytat | wyraziłem moje poparcie dla pytania Fidela |
a, znaczy sie literówka.
| ilcattivo13 napisał/a | | BTW, nie kaszlałaś wczoraj za bardzo na posty, |
Nie, zdrowieję. Na kogoś musiało przejść, nie?
| Cytat | | myślałam, że to zdjęcie z jakiegos bierzmowania czy coś. |
Ehhh, nie zdążyłam się bierzmować.
| corpse bride napisał/a | | popatrzyłam i zaczęłam myśleć o tym, jak to jest być ładnym przez całe życie? |
Nie wiem...
Martva - 5 Marca 2008, 14:09
Pojawił się nowy stanikowy blog
A ja zrobiłam listę 9 (wstępnie) producentów i mam zamiar ich ponudzić, o mniejsze obwody, o większe miski, o bardziej wycięte większe miski i push-upy >D. Z odpinanymi ramiączkami. Bo chcę.
Poza tym pada śnieg, już trzeci rodzaj dzisiaj. Na szczęście topnieje od razu po spadnięciu.
Sheila - 5 Marca 2008, 16:13
Daj listę, to Cię wesprę
Kasiek - 5 Marca 2008, 16:42
Ja też chcę. Listę.
A teraz kupiłam to:
http://allegro.pl/item323..._nowytanio.html
http://allegro.pl/item324...owy_tanio_.html
Z przedłużką na razie, 65 będzie obwodu. Powinny być dobre
Martva - 5 Marca 2008, 18:33
| Sheila napisał/a | Daj listę, to Cię wesprę |
1.Ewa Bień http://www.ewabien.com/ewabien2007/polish.html kontakt: info@ewabien.com Push-up do D, miękkie do F.
2.Dama Kier http://www.dama-kier.com.pl/menu.html kontakt: biuro@dama-kier.com.pl miski do E
3.WiesMann http://www.wiesmann.pl/strona.php kontakt: bielizna@wiesmann.pl miski do D, czasem E, nieliczne modele F
4.Gaia http://www.gaia.com.pl/ kontakty: http://www.gaia.com.pl/?action=kontakt nie wiem do kogo się uderza? Push-up do D, miękkie do F.
5. Gorsenia http://www.gorsenia.com.pl/ kontakt: gorsenia@gorsenia.com.pl nieliczne E, jeszcze bardziej nieliczne F
6.Ava http://www.avalingerie.pl/html/index2.pol kontakt: biuro@avalingerie.pl do D, ale piękności mają
7.Gorteks http://www.gorteks.com.pl/ kontakt: gorteks@gorteks.com.pl przeważnie do D, troszkę E, mniejsze troszkę F
8.Konrad http://www.konrad-bielizna.pl/ kontakt: konrad@konrad-bielizna.com.pl do E (nieczęsto)
9.Mat: http://www.mat.bialystok.pl/ kontakt: mat@mat.bialystok.pl na stronie nie piszą ani slowa o rozmiarach, ale podejrzewam że D-standard, natomiast firma jest warta uwagi, bo zastanawia się nad wprowadzeniem mniejszych obwodów
Proponuję się zapoznać z ofertą- naprawdę śliczne modele miewają, a potem sie poskarżyć ze mamy takie a takie wymiary, poszukujemy takich a takich rozmiarów, ze przecież nie jesteśmy ewenementem i po polskich ulicach chodzą tłumy bardziej biuściastych a szczuplejszych kobiet, ze w wielkiej Brytanii sklepy mają w ofercie miski do K, i to angielskiego K czyli polskiego bodajże O, a w Polsce E jest rzadkością i dlaczego. I że nie, nie chcemy większego obwodu i mniejszej miseczki (tak proponują, zapatrzywszy się w tabele własnych firm), bo obwody się rozciągają i musimy stanik poprawiać milion razy dziennie.
| Kasiek napisał/a | | A teraz kupiłam to: |
Kasiek, Ty ruda wariatko, a spojrzałaś Ty na tabelę brytyjskich rozmiarów zanim kliknęłaś i dlaczego nie?
jewgienij - 5 Marca 2008, 18:48
| Sheila napisał/a |
Proponuję się zapoznać z ofertą- naprawdę śliczne modele miewają, a potem sie poskarżyć ze mamy takie a takie wymiary, poszukujemy takich a takich rozmiarów, ze przecież nie jesteśmy ewenementem i po polskich ulicach chodzą tłumy bardziej biuściastych a szczuplejszych kobiet, ze w wielkiej Brytanii sklepy mają w ofercie miski do K, i to angielskiego K czyli polskiego bodajże O, a w Polsce E jest rzadkością i dlaczego. I że nie, nie chcemy większego obwodu i mniejszej miseczki (tak proponują, zapatrzywszy się w tabele własnych firm), bo obwody się rozciągają i musimy stanik poprawiać milion razy dziennie. |
Człowiek się stara, tymczasem ani K , ani O, ani E nie odsyłają do żadnych przypisów
Martva - 5 Marca 2008, 18:56
Że co?
Kasiek - 5 Marca 2008, 19:22
Martva, spojrzałam. Ale to jest 60 pod. Przy przedłużce 5 cm będą dobre. A jak nie, to przedłużka będzie 10 cm, ale wtedy będą za duże. Ja naprawdę mam 65G no...
Martva - 5 Marca 2008, 19:29
Ziemia do Kasiek! masz 65G brytyjskie, owszem, ale miska nie jest wielkością stałą i zmienia się wraz z obwodem. I 65G jest na 96,5cm, a 60G na 91,5. Z obwodem 60 musisz brać miskę H.
ilcattivo13 - 5 Marca 2008, 19:38
| Martva napisał/a | | a, znaczy sie literówka. |
Jaka literówka Przecież poprawnie napisałem.
| Martva napisał/a | Nie, zdrowieję. Na kogoś musiało przejść, nie? |
no to teraz ja będę zarażał a aa aaa A KISZCZAK!!!
Kasiek - 5 Marca 2008, 19:44
Ech.... No wiem, wiem, przyznaję się do winy. Kolejny eksperyment. Na błędach się będę uczyć.
Ale ja chcę mieć tam obwód 65. Przedłużka. Będzie większy o 5 cm.
Anonymous - 5 Marca 2008, 19:55
Koniecznie powiedz, jak przyjdą te staniki, bo się waham od dłuższego czasu.
Martva, a może jakiś mały najazd na Białystok zorganizujesz?;) Większośc producentów tam siedzi, a wszyscy głusi na argumenty.:(
EDIT: Mat podaje rozmiary przy niektórych modelach, zgadnij do której literki.:P
Martva - 5 Marca 2008, 20:38
| ilcattivo13 napisał/a | Jaka literówka Przecież poprawnie napisałem. |
'Prawie gada'? To jest jakiś slang budowniczych katapult, którego martve dziewczęta nie rozumieją.
| Cytat | | Ale ja chcę mieć tam obwód 65. |
Nie no, to jasne że potrzebujesz 65-tek, w 60-tkach też pewnie dasz radę, tylko patrz na miski...
| Miria napisał/a | | Koniecznie powiedz, jak przyjdą te staniki, bo się waham od dłuższego czasu. |
Inferno ma opinię trudnego stanika, mnóstwo dziewczyn go zamawia (bo ma ładne zdjęcie katalogowe) a z niewieloma jest kompatybilny. Dlatego często go można spotkać na Allegro (chociaż w moim rozmiarze to nigdy, oczywiście). Raz miałam na sobie biały, rozmiaru nie pomnę, zrobił mi z piersi jedną wielką bryłę z krechą. Ale chyba miski były za małe, to mogło być 60FF ale nie musiało
| Miria napisał/a | | Większośc producentów tam siedzi, a wszyscy głusi na argumenty.:( |
O ja, co za stanikowe miasto - Gorteks, Ava, Gaia, Mat, normalnie zagłębie bieliźniane Ulgi podatkowe jakieś mają, czy co?
| Miria napisał/a | | EDIT: Mat podaje rozmiary przy niektórych modelach, zgadnij do której literki.:P |
Tej literki na 'd', niech zgadnę?
Ale jako jedyni odpisali dziewczynie że się zastanawiają nad wprowadzeniem węższych obwodów i pytali o sugestie, a nie odpowiadali że nie i koniec, tylko dlatego ich tu wrzuciłam
Anonymous - 5 Marca 2008, 20:41
Pani ze sklepu współpracująca z Konradem też mi powiedziała, że oni przymierzają się do produkcji mniejszych obwodów i większych miseczek, do czego sama ich gorąco namawia. Może jednak coś się powolutku zacznie zmieniać?
EDIT: Zgadłaś, skąd wiedziałaś?
Martva - 5 Marca 2008, 20:56
O, no proszę. Konrad robi naprawdę obłędnie piękne staniki. Albo nieźle im zdjęcia wychodzą.
Oczywiście najbardziej mi się podobają push-upy które są... wiadomo do czego.
Tweed
Organza
Limet - no normalnie zielony stanik, cudo, ja chcę!
Summer Time ten jasny turkus, ehh...
Cyganeria
Cytrus śliczności, i to zielonoramiączkowe...
Elizabeth - jak z ludowej chusty Kiedyś nie lubiłam takich wzorów, ale tu wygląda ciekawie.
Chciałabym zostać klientką tej firmy, wzornictwo mi się niesamowicie podoba, ale nie na tyle żebym się dla nich w 75D wciskała...
ilcattivo13 - 5 Marca 2008, 21:10
| Martva napisał/a | 'Prawie gada'? To jest jakiś slang budowniczych katapult, którego martve dziewczęta nie rozumieją. |
gdybym napisał "dobrze prawi, dać mu wódki" (to akurat jest najbardziej znana i niepoprawna wersja wyrażenia) to byś zrozumiała?
A widziałaś co wkleiłem w "Musicie to zobaczyć"
Anonymous - 5 Marca 2008, 21:10
Też mi się bardzo podobają, nie tylko na zdjęciach. "Cyganeria" jest wyjątkowo dostępna w rozmiarze 70E i rozważam zakup ze zmniejszeniem obwodu. Bo cholera no, jakieś staniki w końcu nosić trzeba. Ale najpierw wycieczka do Avocado jednak.
Martva - 5 Marca 2008, 21:22
| ilcattivo13 napisał/a | | gdybym napisał dobrze prawi, dać mu wódki |
Ach, prawie!
| ilcattivo13 napisał/a | | to byś zrozumiała? |
Nawet bez wódki
| Miria napisał/a | | Cyganeria jest wyjątkowo dostępna w rozmiarze 70E |
Kurde, jedną literkę do przodu, co by im szkodziło? chociaż walałabym cyferkę do tyłu i trzy literki do przodu
| Miria napisał/a | | Bo cholera no, jakieś staniki w końcu nosić trzeba. |
Fajnie by było mieć ładny stanik w dobrym rozmiarze, który jeszcze by ładnie leżał. ehhh.
Zastanawiałam się ostatnio nad przytyciem tak żeby wrosnąć w 80C, ale stanik się ma opierać na żebrach, a żebra mi się nie poszerzą. Chlip.
joe_cool - 5 Marca 2008, 22:20
ja ostatnio się rozglądałam za stanikiem sportowym - nawet poszłam do Triumpha i tak pro forma zapytałam o 70F "zwykłe" (znaczy niesportowe). i mieli dwa! koronkowe! niestety, jeden miał dobry obwód, ale stanowczo za małe miski, a drugi znowu za duży obwód i za duże miski. a niby ten sam rozmiar.
a, no a sportowe to tylko do 70E. a felina robi obwód od 75 - przynajmniej według katalogu a że mój sport wymaga mocnego wsparcia i unieruchomienia, to się zastanawiam, czy tego 70E nie kupić. spłaszcza straszliwie, ale może to chyba lepiej niż miałoby się to majtać na wszystkie strony...
Martva - 5 Marca 2008, 22:25
O sportowych nie mam pojęcia, bo ja się od sportu trzymam z daleka na wszelki wypadek
taki wątek tylko znalazłam...
joe_cool - 5 Marca 2008, 22:34
wątek już przejrzałam wczoraj, myślę, że animacja shock absorbera spodobałaby się niektórym tutaj zebranym
na razie mam w planie również przymiarkę avocado grand prix w poznaniu.
corpse bride - 6 Marca 2008, 00:32
o, ja - elizabeth - ale ładniusi. i ja chcem takie majtusie!!!
Martva - 6 Marca 2008, 08:35
Ja bym chciała wszystkie a przypomniało mi się że raz dostałam do mierzenia Konrada - miękkie 70E, za małe, a do tego brzydkie (jakiś taki deseń w cętki lamparta czy cuś).
Dziś muszę odpowiednio długo pooglądać ich kolekcję, a potem wysmażę takiego maila że się popłaczą ze współczucia.
Poza tym mam dość siedzenia w domu :/ gdzieś bym wyszła i coś porobiła. Na razie siedzę, kaszlę, posprzątałam ciuchy w pokoju, wymyśliłam opisy do kolekcji wiosenno-owocowej i bransoletki nawet są wrzucone. Dziś muszę obrobić fotki kolczyków, albo porobić nowe. I wysłać, niech nie leżą ot tak tylko będą wystawione gdziekolwiek...
jewgienij - 6 Marca 2008, 10:29
| Martva napisał/a | | miska nie jest wielkością stałą i zmienia się wraz z obwodem |
Kurcze, biustologia zaczyna mnie onieśmielać:D
Editowianko:
Napisałem to , żeby wreszcie przestać być Narzeczoną Frankensteina.
Martva - 6 Marca 2008, 10:38
Ejjj, ale to jest proste. Miseczka (czyli literka przy rozmiarze) to jest różnica między obwodem stanika (nie: obwodem pod biustem, tylko obwodem stanika) a obwodem w biuście, liczona w centymetrach. W praktyce nikomu się nie chce tych różnic liczyć, ale jak weźmiemy tabelkę, taką o i prześledzimy literkę C dla różnych obwodów, to widzimy wyraźnie że 60C a 130C mają ze sobą niewiele wspólnego (btw nie wyobrażam sobie kogoś z 130C, ze 110C też nie).
I jeszcze obrazek dla ludzi którym się wydaje że jest jedno B i jedno F:
jewgienij - 6 Marca 2008, 10:58
Aha, pani od fizyki też twierdziła, że to proste, kiedy pierwszy pociąg startował ze stacji A, drugi z B, a ja myślami byłem zawsze na korytarzu, gdzie regularnie graliśmy owiniętą taśmą kulką papieru.
Martva - 6 Marca 2008, 11:04
Pani od fizyki kłamała, bo fizyka jest w ogóle chora.
Co konkretnie z zakresu biustologii sprawia Ci problem?
|
|
|