To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

ilcattivo13 - 4 Marca 2008, 22:01

Martva napisał/a
jewgienij napisał/a
Nie kupuję tego :D

Pfffff.
Za karę nie będzie młodej Martvej w makijażu i bikini ;)

no i coś ty narobił najlepszego jewgienij :?

[quote="Martva"]ilcattivo13, co gada?

wyraziłem moje poparcie dla pytania Fidela :)

BTW, nie kaszlałaś wczoraj za bardzo na posty, bo od północy bolało mnie gardło. Mam nadzieję, że te półtorej główki czosnku, które zjadłem dzisiaj (chuuuuuuuucham na klawiaturę :wink: ) + sok malinowy +piguły + 6h leżenia w barłogu przełamią infekcję.

Adashi - 4 Marca 2008, 23:16

Martva napisał/a
Pfffff.
Za karę nie będzie młodej Martvej w makijażu i bikini

jewgienij, :shock: :evil: odkręcaj to chłopie :!: :mrgreen:

corpse bride - 5 Marca 2008, 00:54

myślałam, że to zdjęcie z jakiegos bierzmowania czy coś. tak popatrzyłam i zaczęłam myśleć o tym, jak to jest być ładnym przez całe życie?
Martva - 5 Marca 2008, 08:48

Cytat
wyraziłem moje poparcie dla pytania Fidela :)

a, znaczy sie literówka.

ilcattivo13 napisał/a
BTW, nie kaszlałaś wczoraj za bardzo na posty,

Nie, zdrowieję. Na kogoś musiało przejść, nie? ;)

Cytat
myślałam, że to zdjęcie z jakiegos bierzmowania czy coś.

Ehhh, nie zdążyłam się bierzmować.

corpse bride napisał/a
popatrzyłam i zaczęłam myśleć o tym, jak to jest być ładnym przez całe życie?

Nie wiem...

Martva - 5 Marca 2008, 14:09

Pojawił się nowy stanikowy blog :)

A ja zrobiłam listę 9 (wstępnie) producentów i mam zamiar ich ponudzić, o mniejsze obwody, o większe miski, o bardziej wycięte większe miski i push-upy >D. Z odpinanymi ramiączkami. Bo chcę.

Poza tym pada śnieg, już trzeci rodzaj dzisiaj. Na szczęście topnieje od razu po spadnięciu.

Sheila - 5 Marca 2008, 16:13

Daj listę, to Cię wesprę :D
Kasiek - 5 Marca 2008, 16:42

Ja też chcę. Listę.

A teraz kupiłam to:

http://allegro.pl/item323..._nowytanio.html

http://allegro.pl/item324...owy_tanio_.html

Z przedłużką na razie, 65 będzie obwodu. Powinny być dobre :)

Martva - 5 Marca 2008, 18:33

Sheila napisał/a
Daj listę, to Cię wesprę :D

1.Ewa Bień http://www.ewabien.com/ewabien2007/polish.html kontakt: info@ewabien.com Push-up do D, miękkie do F.
2.Dama Kier http://www.dama-kier.com.pl/menu.html kontakt: biuro@dama-kier.com.pl miski do E
3.WiesMann http://www.wiesmann.pl/strona.php kontakt: bielizna@wiesmann.pl miski do D, czasem E, nieliczne modele F
4.Gaia http://www.gaia.com.pl/ kontakty: http://www.gaia.com.pl/?action=kontakt nie wiem do kogo się uderza? Push-up do D, miękkie do F.
5. Gorsenia http://www.gorsenia.com.pl/ kontakt: gorsenia@gorsenia.com.pl nieliczne E, jeszcze bardziej nieliczne F
6.Ava http://www.avalingerie.pl/html/index2.pol kontakt: biuro@avalingerie.pl do D, ale piękności mają :(
7.Gorteks http://www.gorteks.com.pl/ kontakt: gorteks@gorteks.com.pl przeważnie do D, troszkę E, mniejsze troszkę F
8.Konrad http://www.konrad-bielizna.pl/ kontakt: konrad@konrad-bielizna.com.pl do E (nieczęsto)
9.Mat: http://www.mat.bialystok.pl/ kontakt: mat@mat.bialystok.pl na stronie nie piszą ani slowa o rozmiarach, ale podejrzewam że D-standard, natomiast firma jest warta uwagi, bo zastanawia się nad wprowadzeniem mniejszych obwodów :)

Proponuję się zapoznać z ofertą- naprawdę śliczne modele miewają, a potem sie poskarżyć ze mamy takie a takie wymiary, poszukujemy takich a takich rozmiarów, ze przecież nie jesteśmy ewenementem i po polskich ulicach chodzą tłumy bardziej biuściastych a szczuplejszych kobiet, ze w wielkiej Brytanii sklepy mają w ofercie miski do K, i to angielskiego K czyli polskiego bodajże O, a w Polsce E jest rzadkością i dlaczego. I że nie, nie chcemy większego obwodu i mniejszej miseczki (tak proponują, zapatrzywszy się w tabele własnych firm), bo obwody się rozciągają i musimy stanik poprawiać milion razy dziennie.

Kasiek napisał/a
A teraz kupiłam to:

Kasiek, Ty ruda wariatko, a spojrzałaś Ty na tabelę brytyjskich rozmiarów zanim kliknęłaś i dlaczego nie? :(

jewgienij - 5 Marca 2008, 18:48

Sheila napisał/a

Proponuję się zapoznać z ofertą- naprawdę śliczne modele miewają, a potem sie poskarżyć ze mamy takie a takie wymiary, poszukujemy takich a takich rozmiarów, ze przecież nie jesteśmy ewenementem i po polskich ulicach chodzą tłumy bardziej biuściastych a szczuplejszych kobiet, ze w wielkiej Brytanii sklepy mają w ofercie miski do K, i to angielskiego K czyli polskiego bodajże O, a w Polsce E jest rzadkością i dlaczego. I że nie, nie chcemy większego obwodu i mniejszej miseczki (tak proponują, zapatrzywszy się w tabele własnych firm), bo obwody się rozciągają i musimy stanik poprawiać milion razy dziennie.

Człowiek się stara, tymczasem ani K , ani O, ani E nie odsyłają do żadnych przypisów :cry:

Martva - 5 Marca 2008, 18:56

Że co?
Kasiek - 5 Marca 2008, 19:22

Martva, spojrzałam. Ale to jest 60 pod. Przy przedłużce 5 cm będą dobre. A jak nie, to przedłużka będzie 10 cm, ale wtedy będą za duże. Ja naprawdę mam 65G no...
Martva - 5 Marca 2008, 19:29

Ziemia do Kasiek! masz 65G brytyjskie, owszem, ale miska nie jest wielkością stałą i zmienia się wraz z obwodem. I 65G jest na 96,5cm, a 60G na 91,5. Z obwodem 60 musisz brać miskę H.
ilcattivo13 - 5 Marca 2008, 19:38

Martva napisał/a
a, znaczy sie literówka.

Jaka literówka :shock: :?: Przecież poprawnie napisałem.

Martva napisał/a
Nie, zdrowieję. Na kogoś musiało przejść, nie? ;)

no to teraz ja będę zarażał :twisted: a aa aaa A KISZCZAK!!! ;P:

Kasiek - 5 Marca 2008, 19:44

Ech.... No wiem, wiem, przyznaję się do winy. Kolejny eksperyment. Na błędach się będę uczyć.

Ale ja chcę mieć tam obwód 65. Przedłużka. Będzie większy o 5 cm.

Anonymous - 5 Marca 2008, 19:55

Koniecznie powiedz, jak przyjdą te staniki, bo się waham od dłuższego czasu.

Martva, a może jakiś mały najazd na Białystok zorganizujesz?;) Większośc producentów tam siedzi, a wszyscy głusi na argumenty.:(

EDIT: Mat podaje rozmiary przy niektórych modelach, zgadnij do której literki.:P

Martva - 5 Marca 2008, 20:38

ilcattivo13 napisał/a
Jaka literówka :shock: :?: Przecież poprawnie napisałem.

'Prawie gada'? :shock: To jest jakiś slang budowniczych katapult, którego martve dziewczęta nie rozumieją.

Cytat
Ale ja chcę mieć tam obwód 65.

Nie no, to jasne że potrzebujesz 65-tek, w 60-tkach też pewnie dasz radę, tylko patrz na miski... :)

Miria napisał/a
Koniecznie powiedz, jak przyjdą te staniki, bo się waham od dłuższego czasu.

Inferno ma opinię trudnego stanika, mnóstwo dziewczyn go zamawia (bo ma ładne zdjęcie katalogowe) a z niewieloma jest kompatybilny. Dlatego często go można spotkać na Allegro (chociaż w moim rozmiarze to nigdy, oczywiście). Raz miałam na sobie biały, rozmiaru nie pomnę, zrobił mi z piersi jedną wielką bryłę z krechą. Ale chyba miski były za małe, to mogło być 60FF ale nie musiało ;)

Miria napisał/a
Większośc producentów tam siedzi, a wszyscy głusi na argumenty.:(

O ja, co za stanikowe miasto - Gorteks, Ava, Gaia, Mat, normalnie zagłębie bieliźniane :shock: Ulgi podatkowe jakieś mają, czy co?

Miria napisał/a
EDIT: Mat podaje rozmiary przy niektórych modelach, zgadnij do której literki.:P

Tej literki na 'd', niech zgadnę? ;P:
Ale jako jedyni odpisali dziewczynie że się zastanawiają nad wprowadzeniem węższych obwodów i pytali o sugestie, a nie odpowiadali że nie i koniec, tylko dlatego ich tu wrzuciłam :)

Anonymous - 5 Marca 2008, 20:41

Pani ze sklepu współpracująca z Konradem też mi powiedziała, że oni przymierzają się do produkcji mniejszych obwodów i większych miseczek, do czego sama ich gorąco namawia. Może jednak coś się powolutku zacznie zmieniać? :roll:

EDIT: Zgadłaś, skąd wiedziałaś? ;P:

Martva - 5 Marca 2008, 20:56

O, no proszę. Konrad robi naprawdę obłędnie piękne staniki. Albo nieźle im zdjęcia wychodzą. ;)
Oczywiście najbardziej mi się podobają push-upy które są... wiadomo do czego.

Tweed
Organza
Limet - no normalnie zielony stanik, cudo, ja chcę!
Summer Time ten jasny turkus, ehh...
Cyganeria
Cytrus śliczności, i to zielonoramiączkowe...
Elizabeth - jak z ludowej chusty ;) Kiedyś nie lubiłam takich wzorów, ale tu wygląda ciekawie.

Chciałabym zostać klientką tej firmy, wzornictwo mi się niesamowicie podoba, ale nie na tyle żebym się dla nich w 75D wciskała... :(

ilcattivo13 - 5 Marca 2008, 21:10

Martva napisał/a
'Prawie gada'? :shock: To jest jakiś slang budowniczych katapult, którego martve dziewczęta nie rozumieją.

gdybym napisał "dobrze prawi, dać mu wódki" (to akurat jest najbardziej znana i niepoprawna wersja wyrażenia) to byś zrozumiała? :wink:

A widziałaś co wkleiłem w "Musicie to zobaczyć" ;P: :?:

Anonymous - 5 Marca 2008, 21:10

Też mi się bardzo podobają, nie tylko na zdjęciach. "Cyganeria" jest wyjątkowo dostępna w rozmiarze 70E i rozważam zakup ze zmniejszeniem obwodu. Bo cholera no, jakieś staniki w końcu nosić trzeba. Ale najpierw wycieczka do Avocado jednak.
Martva - 5 Marca 2008, 21:22

ilcattivo13 napisał/a
gdybym napisał dobrze prawi, dać mu wódki

Ach, prawie!

ilcattivo13 napisał/a
to byś zrozumiała?

Nawet bez wódki :D

Miria napisał/a
Cyganeria jest wyjątkowo dostępna w rozmiarze 70E

Kurde, jedną literkę do przodu, co by im szkodziło? chociaż walałabym cyferkę do tyłu i trzy literki do przodu :)

Miria napisał/a
Bo cholera no, jakieś staniki w końcu nosić trzeba.

Fajnie by było mieć ładny stanik w dobrym rozmiarze, który jeszcze by ładnie leżał. ehhh.

Zastanawiałam się ostatnio nad przytyciem tak żeby wrosnąć w 80C, ale stanik się ma opierać na żebrach, a żebra mi się nie poszerzą. Chlip.

joe_cool - 5 Marca 2008, 22:20

ja ostatnio się rozglądałam za stanikiem sportowym - nawet poszłam do Triumpha i tak pro forma zapytałam o 70F "zwykłe" (znaczy niesportowe). i mieli dwa! :shock: koronkowe! :shock: niestety, jeden miał dobry obwód, ale stanowczo za małe miski, a drugi znowu za duży obwód i za duże miski. a niby ten sam rozmiar.

a, no a sportowe to tylko do 70E. a felina robi obwód od 75 - przynajmniej według katalogu :roll: a że mój sport wymaga mocnego wsparcia i unieruchomienia, to się zastanawiam, czy tego 70E nie kupić. spłaszcza straszliwie, ale może to chyba lepiej niż miałoby się to majtać na wszystkie strony...

Martva - 5 Marca 2008, 22:25

O sportowych nie mam pojęcia, bo ja się od sportu trzymam z daleka na wszelki wypadek :|
taki wątek tylko znalazłam...

joe_cool - 5 Marca 2008, 22:34

wątek już przejrzałam wczoraj, myślę, że animacja shock absorbera spodobałaby się niektórym tutaj zebranym ;)

na razie mam w planie również przymiarkę avocado grand prix w poznaniu.

corpse bride - 6 Marca 2008, 00:32

o, ja - elizabeth - ale ładniusi. i ja chcem takie majtusie!!!
Martva - 6 Marca 2008, 08:35

Ja bym chciała wszystkie :( a przypomniało mi się że raz dostałam do mierzenia Konrada - miękkie 70E, za małe, a do tego brzydkie (jakiś taki deseń w cętki lamparta czy cuś).
Dziś muszę odpowiednio długo pooglądać ich kolekcję, a potem wysmażę takiego maila że się popłaczą ze współczucia.

Poza tym mam dość siedzenia w domu :/ gdzieś bym wyszła i coś porobiła. Na razie siedzę, kaszlę, posprzątałam ciuchy w pokoju, wymyśliłam opisy do kolekcji wiosenno-owocowej i bransoletki nawet są wrzucone. Dziś muszę obrobić fotki kolczyków, albo porobić nowe. I wysłać, niech nie leżą ot tak tylko będą wystawione gdziekolwiek...

jewgienij - 6 Marca 2008, 10:29

Martva napisał/a
miska nie jest wielkością stałą i zmienia się wraz z obwodem

Kurcze, biustologia zaczyna mnie onieśmielać:D

Editowianko:

Napisałem to , żeby wreszcie przestać być Narzeczoną Frankensteina.

Martva - 6 Marca 2008, 10:38

Ejjj, ale to jest proste. Miseczka (czyli literka przy rozmiarze) to jest różnica między obwodem stanika (nie: obwodem pod biustem, tylko obwodem stanika) a obwodem w biuście, liczona w centymetrach. W praktyce nikomu się nie chce tych różnic liczyć, ale jak weźmiemy tabelkę, taką o i prześledzimy literkę C dla różnych obwodów, to widzimy wyraźnie że 60C a 130C mają ze sobą niewiele wspólnego (btw nie wyobrażam sobie kogoś z 130C, ze 110C też nie).
I jeszcze obrazek dla ludzi którym się wydaje że jest jedno B i jedno F:

jewgienij - 6 Marca 2008, 10:58

Aha, pani od fizyki też twierdziła, że to proste, kiedy pierwszy pociąg startował ze stacji A, drugi z B, a ja myślami byłem zawsze na korytarzu, gdzie regularnie graliśmy owiniętą taśmą kulką papieru.
Martva - 6 Marca 2008, 11:04

Pani od fizyki kłamała, bo fizyka jest w ogóle chora.

Co konkretnie z zakresu biustologii sprawia Ci problem?

Partner forum